Майки имат своята амбиция, а ОСМОКЛАСНИК чака пролетна ваканция

• 36 348
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Майничка
При нас валентинките се цензурират от ученическия парламент, след като една година имаше "антивалентинки".

# 136
В първата валентинка нямаше нецензурен текст, може би беше текст от някаква песен, но това "много си секси" ме шокира.

# 137
  • София
Е, щом е било от песен, няма да й разваля текста. (шегица). Според мен в тази възраст всичко е още невинно.  Няма смелост със свои думи да й каже, че я харесва.
Да са Ви живи и здрави момичетата, да са ценени и уважавани  от нашите момчета! Hug

Стон, какво стана с младежа, изпрати ли го в София за турнира? Ако има нужда от съпорт кажи, насреща съм!

# 138
  • София
Няма скарлатина моят момък. И оплакванията му намаляват. Само се изнервя, че носът му се запушва постоянно. Със спрейовете и духането на носа действа внимателно, заради капилярите.

Презентацията по история са я предали.
Вчера в таксито го питах за проекта по предприемачество... "трябва да направим поликлиника". Малко безумен разговор водихме и сигурно сме побъркали шофьора. "Вие ли трябва да строите сградата или ще използвате вече готова". Бизнес план трябвало да правят. И нищо не са направили.

# 139
  • София
AnMary, следях да напишеш резултата, че ние със сина караме същото явно. Комбинирания тест - отрицателен, теста за ковид - отрицателен. Той се оправи ама цяла седмица яко с лекарства го натъпках. Но сега аз съм парцал - буквално не мога да стана. Но утре ще се замъкна за гърлен секрет - за всеки случай.

Нашите днес имат no bags day. Ама момчето не казва. Тръгнал завалийката с едно куфарче, ама такова меко от плат - брандирано от някаква моя конференция. Питам го защо е с това? Нямал много багаж и да не му тежи раницата и побърза да излезе. Ама сестра му го издаде след това. Смея се и казвам, тя за сметка на него е с 2 раници - много багаж имала и тези "глупости" бисли само за 8-класниците.
Месец март по принцип имат инициатива наречена "мартенски лудости" и всеки ден има някаква измишльотина - 1-март да си облечен в бяло и червено, около 3-ти март в бяло, зелено червено. Ама това го знам от дъщерята, наборът и дума не обелва. Преди 2 дни обаче ми каза - днес трябва да съм облечен mixed styles - ама ми го казва в 10:30 вечерта, а аз вече берях душа от болест. Казвам му - ще си mixed colors и му хвърлих зелени карго панталони и жълто худи. Добре ама вчера вадя от коша за пране негово кадифено сако, което му е въз умаляло... ако го е носил - ще умра от срам.
Вчера пък трябвало да са с лилава дреха... ааа нямам такова нещо, извадих едно тъмно малиново худи на сестра му и му го връчих. Той невярващо: това не е лилаво? Лилаво е, казвам, вие мъжете нищо не разбирате от цветове Joy

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 10:25 от Gorg0nzola

# 140
Бобси, значи подарък все пак е имало, а за награда си ги завела на ресторант. Това с картичките ми напомня на едно време. Не знам колко ще си спомняте, но в детската градина, учителките помагаха за направата на картичките или пък ни снимаха и от снимките се получаваха чудесни картички с пожелания. Понякога като се разровя в архива, ме връхлитат спомени.

Краси, и теб са те изненадали. И ти като каза цвете с целуфан, ме върна в детството ми. Мога само да си представя колко мило ти е станало от жеста.

Вита, имате си двама ухажори. Какво ли щеше да е ако двете бяха едно. Явно е много хубава наборката, пази си я.

Имс, то хубаво го каза, дано и да се сбъдне. Дано си намерят кат му дойде времето, всеки своята правилна и подходяща половинка.

Ан, значи все пак пожеланието ми, се е сбъднало. Дано скоро всичко отшуми. За носа наистина трябва да се внимава, хубаво е да не се издухва рязко и с все сила, най - добре е по - леко и на етапи да го издухва, защото капилярите и при тези които им са добре, винаги може да се спукат и да прокървят.
Говори ми говори, вие по История, ние ще правим по Литература. А за проекта по Предприемачество, все ще го измисли детето.

Вчера им казала учителката по БЕЛ върху какво ще правят презентацията. Разделени на три групи, срок две седмици, тъй като само в петък имат Лит., а другата седмица ще приключат, та ще им остане още една, в която да я направят и представят. Интересното е, че тя не иска просто както досега - направи и изпрати, ами с все салтанати. Та да видим ся диването, като я направи дали ще се осмели и да говори, и то пред целия клас. Никога не и се е налагало, да се изтипоса пред всички и само тя да говори, и то докато седи отпред и всички я зяпат. Ако го направи, ще получи хубава оценка, ако ли не ще е рязко от синчеца надолу, дори ако не е и от минзухара надолу. Същата седмица когато ще се представя презентацията, ще има и две контролни, едната по Мат. а др. по БЕЛ, тъй чееее, ша трябва як напън. Ако не се представят добре на контролното, чрез тази презентация ако я направят както трябва, ще може да си оправят оценката от контролната. Тоз месец почва от ся да мъ напряга, а още средата не е дошла. Мами....та му стара.

Горгонзолче, ма много забавно и интересно е при вас. Макар и да е само за 8 - мокласници, си е върхът. Всеки ден по някакъв начин облечени, вместо едно да носят друго, с раници без раници. Голям кеф.
Ай ся глей да съ оправяш бързо, хич не му се давай на гадинката мръсна. Ако успееш да съ замъкнеш, да направиш изследването, дано резултата да е хубав. Ако можеш, и днес иди да се изследваш, през това време както препоръчва нашата лична - гаргара с лайка и вътре слагаш и сода, уж много помагало.

# 141
ims, утре пътува. Уредила съм му посрещане на автогарата, само трябва да успеем да се събудим сутринта навреме. Ей, голямо подвикване сутрин е. Пет пъти сигурно минавам да ги будя. Алармата на големия започва да пищи около 6:30, през 5 минути. Ама така пищи, че аз я чувам в съседната стая. Те обаче си хъркат блажено. Наборът изобщо не я отразява, големият я чува, но не му пречи да продължава да си доспива въпреки ужасяващия звук.

# 142
  • Сф
За 8 ми март получих картичка от щерката сутринта. Вика- това са ми възможностите.Вътре, много хубаво написано пожелание , но и не забравила една молба да тури ... много я изнервял вечерния час, била на 15 почти вече. 😂 Ако можело нали, щото тя и без това ми казвала с кого е и къде е и нищо лошо не правила. Развесели ме . А вечерта най- неочаквано се появи в кварталното кафе където бяхме седнали за малко с мм да почерпя зевзеците и ми подари 3 лалета. Сега, не знам неин подарък ли бяха , от някъде ги е събирала ли...но бях много приятно изненадана! Добре че беше тя, че мм не е хич по цветята. Е, получих един изпросен зюмбюл , ама не е същото.
Спомням си баща ми и с повод и без подаряваше често цветя на майка. И жестове разни.. Моят обаче е пълен емоционален инвалид по принцип. Бе...добре че са децата да ни радват! И аз имам много неща още от детската градина и пазя Simple Smile

# 143
  • София
AnMary, следях да напишеш резултата, че ние със сина караме същото явно. Комбинирания тест - отрицателен, теста за ковид - отрицателен. Той се оправи ама цяла седмица яко с лекарства го натъпках. Но сега аз съм парцал - буквално не мога да стана. Но утре ще се замъкна за гърлен секрет - за всеки случай.
Резултатът от гърления секрет излезе много бързо, пуснах му Streptococcus group A antigen (17.40лв в Цибалаб). Комбинираният беше - грип А и Б и Ковид.
Продължава да е като парцал. Тази сутрин се оплакваше от силно главоболие. Мисля да го водя до някой спешен кабинет.

# 144
  • София
Туй е някакъв ужасен ужасон, вярвам ти за детето - усещам го на свой гръб.
Aми циба-та не работи при нас в събота, но аз и не съм сигурна, че ще успея да не смуча нищо през нощта. Защото ако не смуча нещо през 2 часа почвам да кашлям и си раздрах гърлото - вече усещам раните. Имах и главоболие, а вчера ме болеше всяко мускулче и всяка костица. При опитите ми да дъвча бисквита ме боляха костите на челюстта.
Синът се оправи за седмица с много ибупрофен и много стрепсилс. Аз реших, че ще трърпя и няма да се тровя - в резултат 2 дена бях парцал, не можах да спя от кашлица и болки, отделно втрисането. Снощи реших, че трябва да се наспя и се натъпках с всичко възможно. Е спах някак полуседнала подпряна на стената, с будене през 2 часа за някакво бонбонче и през 4 за нещо за Т. Личната каза: "риновирус с фарингитно гърло" да прави инхалации с лайка Stuck Out Tongue Winking Eye Днес като съм нон-стоп дрогирана с обезболяващи и температуро понижаващи мускулите не ме болят, само лимфните възли и кожата на главата.
А чакам и девойката ми да го прихване.

# 145
При нас не знам какво точно мина. Най-вероятно грип, защото си тръгна точно с висока температура, главоболие и болки по цялото тяло. Това мина общо взето бързо, за 2-3 дена и беше поносимо. Хремата, която настъпи обаче след това, точно когато мислиш, че си се оправил, беше ужасна. Остра синузитна. Силни болки в носа, които не се повлияват от нищо и ти иде да си отрежеш носа и да го метнеш нанякъде. Аз за себе си така и не отидох на лекар, защото мога да отсъствам от работа у без болнични, а и мразя да пия лекарства. С тях, без тях, знам, че ще трябва стискам зъби няколко дни и да чакам да мине. Младежът обаче ходи на лекар, най-вече заради скъпоценната извинителна бележка за училище. На него му изписаха някакви билкови илачи, Симулан и още нещо, плюс някакъв спрей за гърло. Много вкусен и приятен според мен, ужасен според синчето.
Около нас обаче сума ти народ беше болен - училище, в залата, приятели.

# 146
  • София
Streptococcus group A antigen се прави само в централата на Гюешево. Работят в събота до 3 и в неделя до 1 (от нет-а гледах).
Има добра организация на регистрация (с номера), за пробовземането се чака, но работят бързо.

При Алекс болките в костите минаха, остана главоболието, хремата и лекото покашляне. Даже бих казала, че почти не кашля. Постоянно е със запушен нос и само мрънка. Иска да мине с махване на вълшебната пръчица.
Не боледува често и се чувства като гушнал чемшира.
Силни болки в носа, които не се повлияват от нищо и ти иде да си отрежеш носа и да го метнеш нанякъде.
И Алекс вчера ми рече "искам да си махна носа" Simple Smile

За кашлицата мога да препоръчам домашна рецепта - лимон, мед и джинджифил. Лимонът най-добре нарязан на ситно. Обърква се всичко и похапваш с лъжичка Simple Smile При мен имаше ефект.

На Алекс вчера му пасирах лимон с мед. Дадох му сока да го изпие, а пулпата с лъжичка.
Не сложих джинджифил (нямам пресен, а само на прах), защото нямаше да го понесе. Но ще купя един корен, пресен.

# 147
  • София
О, това за централата е много полезна информация. Като я каза си спомних, че преди около 12 години когато децата бяха обринати със скарлатина - там ни пратиха.
Аз имам такива рани по гърлото вече, че като си изстискам лимон в чаша с топла вода ме изгаря на конкретни места. Правя гаргара с вода за уста - да заздравеят уж раните.
Сега слушам синчето, че още подкашля и подсмърча.

# 148
  • София
Ох, мили момичета, като Ви чета и ми домъчнява за вас и децата! Е, много сте се измъчили! Дано по-бързо ви минава!
Само чукам на дърво, това "страшно нещо" да не се завърти и у нас. Пу-Пу /както казваше баба ми/.

Горгонзола, много забавни неща им организират в училището. И наситено с приятни емоции.
ston, успех на младежа на първенството!
В нас аз будя подопечните Simple Smile Звъни само моят телефон. Синчето горе-долу лесно се буди, макар че като беше първа смяна едвам отлепваше понякога. Мъжо може да мърка /хърка Stuck Out Tongue Winking Eye/ до безкрай, но за това съм аз насреща, така добра и услужлива съпруга дето да го буди, когато трябва да става /или съм преценила, че му стига толкова Satisfied/ Joy
Школо ми блесна в жълто - 4 по БЕЛ от контролно. Май хич не учи. Уфффф - пуфкам си аз, ама кой ли ме отразява.
Класната се върна. Ура! Още не го виждам да пише домашни по немски, но сега са половината клас, че има бяло училище до петък.

# 149
Вкъщи сме фенове на бъркоч от мед и лимон. Последният път малко канела сложих. Върши същата работа като джинджифила. За запушените носове ползваме и инхалатора, с най-обикновен физиологичен разтвор. Добра работа върши и при суха дразнеща кашлица.

Общи условия

Активация на акаунт