Hell’s Kitchen България - Сезон 5, Тема №2

• 39 009
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Още от самото начало бяха заклеймени отношенията между Клавдия и Асен. Аз не виждам нищо лошо в това синът да научи занаят от майка си или баща си и да продължи семейния бизнес, както и да стартира с тях тях такъв. Както и дъщеря. Още повече, че мисленето на много хора спира до това, че между родители и пораснали деца не трябва да има връзка, още повече професионална.
Имаме майстор, синът поема по неговия път. Така е било в миналото. Според разбиранията на ограничените хора - всякаква връзка трябва да бъде прекратена. Иначе е мамина дъщеря или син. Толкова известни фамилии са били осакатени в един момент по такива причини. Да, детето не трябва да бъде насилвано да продължи пътя на родителите си, но ако му се отдава, желае, какво пречи да учи занаят от баща си, майка си и да помага в семейния бизнес. Пречи мисленето на хората, които за мен лично са ограничени.
Допада ми това, че Асен е пожелал да продължи професията на Клавдия. Дали ще се получи съвместния ресторант - не знам, но Клавдия ми изглежда разбран и можещ човек, ще направи много за ресторанта. Асен, за когото и аз се съмнявам, че попийва, не са много възможностите. Трябва да се стегне и да работи, защото явно от това разбира. И му се отдава.
Засега ми е интересен екипа - майка и син.

# 331
Не че на някой му пука от Нова тв, ама да си кажа, че тия три часа не харесват никому. Заспиваме бе, хора. Тегаво е, дълго е.
Друго си е по час и половина някъде епизодчето. Ама съобразявайте се.
Вече два пъти заспивам.

# 332
И аз заспивам.Нямаше нужда да го правят 3 часа.Предните сезони ми бяха много по-интересни.Сега заради тия псевдо ВИП-ове го разтегнаха като заговезна халва.

# 333
Тая Вероника как седи там на мястото на хора, които са имали в пъти повече потенциал? Това ли е най-доброто от кастингите? Седи и се тепка пред шефа... Много неприятна
Искам да си ходят в този ред -Вероника, Клавдия, Асен, Венелин, Наталия

# 334
Някои неща са убийствено скучни. Подкрепям! Тези глупави игри, гостуванията също не ми са ок, обаче този "златен отбор" ми е мега излишен. Той ми е много не на място. Голяма мъка с тези "реалита".

# 335
дали взимат хонорар звездите?

# 336
  • Sofia
Със сигурност 🤑

# 337
  • София
А за какво ги вземат тези хонорари е пълна загадка. Та те не познават елементарни продукти в кухнята - амарант, радичио, имаше и други. За мен са абсолютно излишни и "звездите", и гостуванията у участниците. Не харесвам, че Виктор е снизходителен към Цвети и мама, а към други не е. Разбирам, че е реверанс към възрастта им, обаче не е много ок. Цвети определено е много дразнеща, глупава и му говори неуважително. Крайно време е някой да й обясни, че обръщението "Шеф" не е равносилно на "Шефе", което тя използва.

# 338
Тая Наталия е абсолютно долно животно. Къде я събира тая злоба!! Чак на лицето и е избила! Крещи, обижда, ужас...

# 339
Понеже скачате срещу дразнителите- представете си , че заспиваме на 3 часа с "драми", а "божествена хармония в кухнята" ще ни отблъсне дори да включим ТВ. Вътрешно тържествуваме, че ние или дъщерите ни не са като Цвети, че не ругаем над храната като Наталия, че знаем какво е "амарант"(аз не знам). Зрителят харесва риалита, защото се чувства по-велик- пее по-добре, готви по-добре, по-добър е на хокей...Ние харесваме лошите новини за чуждите хора. На мен ми е малко гнусляво, защото в живота си не бих комуникирала с хора като Асен или Васил. Струва ми се логично, ако отборите не сготвят на "Сигнал" самият Виктор със су шефовете да влезат в кухнята и бързо и методично да покажат как се прави.

# 340
  • София
Едвам го изгледах този епизод. На няколко части. Тези 3 часа ми се видяха 5 часа. С тези гостувания ала ‘Черешката’ и с този толкова досаден и излишен звезден отбор прекаляват. Това е повече от 1 час баластра.

В началото, Станислав пак блесна и бе над всички, взе му става навик, хехе

Приятелката на Мартин е много приятна жена. Хубаво им сготви, много уютна атмосфера

Сумото бе тъпотия, а единствената точка за звездите бе дело на Мирослава. Школовката на ИВ си казва думата. Със сигурност ‘’Мира е повече мъж’’ от някои ‘’мъже’’ вътре...
Финта на Асен спрямо Емануел бе страхотен, хах, като на филм направо, а Июджи така се бе засилил, че не знам как не разцепи масата, хаха
Разгеле златния отбор с първа загуба, да не повярваш. Васко блесна много тук, както и Теодор.

После на Амюз буша, Иван немската школа блесна, евала. Втори пореден силен негов епизод.

Венелин е абсолютен мишок. Заради негови грешки шеф Ангелов навика Павлин, а безгръбначното си мълчеше и нищо не каза.

Виолета ми е фаворит измежду всички. Раздава се за всички, винаги помага на всеки, най-отборния играч този сезон.

Станислав подля вода на Вероника, която така или иначе беше пътник. Шеф Ангелов го харесва, но според мен дълбоко в себе си се е разочаровал, засега не го е показал, но според мен Станислав си вкара автогол, който ще отекне далеч по-нататък във формата...
Излишно, момче, излишно. Яд ме е чак, че така топи съотборниците си. Шеф Ангелов има очи и вижда всичко, не е нужно да му шепнеш на уше... Грешка!

Наталия има толкова много жлъч и злоба в себе си, че се плаша
А Клавдия просто не е за там и обтяга допълнително атмосферата
От двете обаче предпочитам Клавдия. Наталия просто няма място в нито една кухня, защото с лошотията си отравя храната. Не бих искал да ям храна пропита с омраза и негативна енергия. И никакво уважение не проявява.

Цвети се държи прекалено фриволно с шеф Ангелов. Не виждам никакво уважение. Говори му така все едно се лигави с най-добрия си приятел гей (примерно)...
Явно усети, че му е слабост и му се качи на главата. Определено в скоро време очаквам да бъде поставена на място, защото вече лекичко прекалява.
п.п. Все още я харесвам, просто според мен усети с какво е интересна и докато досега и се получаваше по естествен начин, сега вече се усеща, че започна да играе точно тази роля.

Според мен от всичко видяно в епизода най-застрашен за изгонване в понеделник е Теодор.

# 341
  • Sunshine state
Никак не съм съгласна, че Станислав е подлял вода на Вероника. Тя досажда на абсолютно всички и очаква да й готвят, а после те й виновни. Тя и Клавдия трябва да си ходят.

# 342
Diavolo, стига си ми обиждал по любимеца! Както сам каза, Ангелов вижда всичко и знае всичко:

Шеф Виктор Ангелов: Венелин, роден си за тази професия

# 343
За мен от жените Виолета е за финал
От мъжете Кристиян и Иван , дори момчето с очилата все му забравям името. 😆 Просто хората от Германия просто характерите са други. Както с Валя миналия сезон. А това явно се харесва на Ангелов. Дано само Кристиян си овладее буйния си характер.

# 344
  • София
След седмица 3
Вече съм твърдо за червените. При сините положението е нетърпимо и атмосферата е отровена.

++
Виолета и Станислав
Виолета вече ми е номер 1. Досега ми бяха наравно със Стан.
А, Аполон се приближи до границата с единия плюс. Да, Вероника е за гонене и не е изобщо за ХК, но шеф Ангелов го вижда и сам, не е необходимо да ходиш и суфлираш. Въпреки, че не го показа едва ли шеф Ангелов му се е зарадвал... Прекалено солов играч, мисли първо за себе си, а все още сме в началото на играта, трябва да гледа повече и за отбора. Но от друга страна се хвърля смело напред, поема рискове и продължава да блести ярко.

+
Кристиан, Мартин и Павлин / Иван и Васил
От всички нови кадри, Кристиан ми изпъква най-много, с малко пред Иван. Истински мъж и лидер. А по всичко изглежда и отборен играч. Има потенциала да се превърне в лидера на отбора, ако успее да се справи с другия алфа самец, Станислав. Не се наемам с прогнози за това кой ще надделее.
Васко все още ми е на плюса, но вече се приближава до равното. Той има сериозен потенциал, но в синия отбор при тази атмосфера и напрежение не може да се изяви истински.
Иван е с много силна заявка. В него също виждам в скоро време да се превърне в лидер на синия отбор. Засега те нямат такъв. Има два лагера в които доминират Васил и Асен, а Наталия не признава нищо и никого. Хаос.
Мартин и Павлин са ми просто симпатични и позитивни.

=
Венелин, Мацоев и Цвети / Теодор и Цанко
Мацоев и Цанко им давам още време да се проявят с нещо. Но като цяло ми харесват и двамата.
Цвети за първи път ми изпада от плюса. Не значи, че вече не я харесвам, но започва да ми идва 'Ту мъч'
Теодор е нещо като Мартин и Павлин, но с повече издънки. Харесвам го като тях.
Венелин ми е като забавен анимационен герой (представям си го излязъл от една от любимите ми анимации, Рататуй). Шеф Ангелов вижда потенциал в него, едва ли е заради Мишлена. Много забавен образ, когато е притеснен и гледа жално, жално. Топ каст попадение като за шоу, каквото е това предаване.

-
Вероника / Клавдия, Асен и Виктор
За съжаление Вероника ми е единствения представител на червения отбор, който е на минуса. Това говори достатъчно. За близо 1 месец в ХК да не може да обърне една риба и да изгори на скарата месото е абсурдно.
Клавдия и Виктор за втора поредна седмица са на минуса заедно, но Виктор вече е близо до равното. Има прогрес. Асен дебютира на минуса, за да помага на мама. Две седмици му давах шанс, но той затъна още повече.  
--
Наталия
Уникална злобарка и простачка. За първи път този сезон имам два минуса, нека са в нейна чест!

Засега имам четирима изявени фаворити да спечелят сезона:
Виолета, Станислав, Кристиан и Иван
Много бих искал да е Виолета, но имам предчувствие за Кристиан.
-
Скрити фаворити или веднага след тях:
Васил и Венелин
Също имат шансове и то не малки.

Асен влезе със силна заявка, но докато майка му е вътре той по никакъв начин не може да блесне и това ще натежи според мен. Шеф Ангелов гледа всичко, от първия до последния ден. А засега Асен абсолютно нищо не е показал.

Цанко също трябва да се гледа внимателно. Засега не го слагам сред фаворитите, но потенциал има и внимание към него също. Шеф Ангелов обаче имам усещането, че не го приема твърде сериозно.

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 14:34 от Diavolo

Общи условия

Активация на акаунт