Изпитани сайтове за парфюми - март 2023

• 97 964
  • 783
  •   1
Отговори
# 165
На мен много ми липсва пазаруването от физически магазини. За всичко. Съвсем друго е усещането. Но пазарувам предимно от сайтове, защото е много по-изгодно. Защо да давам за едно и също нещо много повече пари? А и със тия пандемии, сезонни грипове и всякакви подобни екстри е по-добре да не си сред много хора. Често поръчвам на сляпо, стремя се да се ориентирам по описанията и по Фрагрантика. Имам греди, но пък опознавам повече аромати и постепенно ги приемам. Преди бях зациклила на определен вид аромати и не мърдах от него.
Последният път, когато влизах в Сефора в The mall, така отвратително се държаха, че нямам желание да ги посещавам. Една продавачка вървеше успоредно с мен и поне пет пъти ми каза "Добър ден" - тоест, ще купувам или не. Изглежда реши, че няма да купя нищо и гледаше да ме разкара. Еми същите неща, които търсех, си ги купих от другаде.

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 16:55 от Poni69

# 166
преди тичах с двеста към онлайн магазините, но напоследък сякаш предпочитам физическите магазини, стига разликата да не е твърде голяма.
Няколко пъти ми се случи да се върна при компетентна и учтива продавачка, въпреки, че не съм имала намерение да купувам от физическия магазин.
 Имах няколко не до там приятни случки с онлайн търговци, които предлагат добри оферти, но и не до там добро обслужване на впоследствие. Нищо твърде фрапантно, но достатъчно неприятно. Освен това и ограничените количества, бедният асортимент си казват думата. Вярно, друго си е да следиш по няколко пъти на ден какво и къде ще изизскочи, но въпреки адреналина най-добре сякаш се пазарува от чужбинските онлайн магазини - и офертите са оферти  и мострите са мостри, само чакането е малко повече заради превозвачите и това е досадно . докато получа и вече ми е минал меракът....

# 167
Сутринта посетих Сефора Парадайс - никой не ме е следил, момичетата бяха любезни без да досаждат, дори получих 2 мостри. Май няма от какво да се оплача. Confused

# 168
Чудесна дискусия сте заформили, момичета и момчета.

Всяка от страните е права за себе си, със сигурност е трудно вече да се прави бизнес. Навсякъде по света има стагнация, хората масово прекалкулират бюджета си и тепърва ще става по-зле. Броени единици са хората, които поддържат един стандарт, но това е друга тема.

Получавала съм добро обслужване както във физически магазини, така и онлайн. Проблем има в хората, в нежеланието на масата да се научи как се работи с клиенти, но и това е талант, трябва да го носиш в себе си.
Не бива да оправдаваме липсата на елементарно възпитание с ниското заплащане, както и да сравняваме според географско положение. Ще вмъкна с намигване, че в цената на стоките в реалните магазини тестването и кражбите са калкулирани. Няма проблем някой да мине и да тества- нали ще мине покрай десетина други хора, двама от които е вероятно да харесат уханието и да дойдат да го закупят за себе си? Всички сме частици от една глобална мрежа, и в общи линии сме наравно прецакани. Гледайте си удоволствието, пазарувайте там където ви ценят, пък където правят муцки са на една крачка да си ги правят у дома Joy

Както бях на парфюмна диета и нищо не исках, така в списъка ми за покупка влязоха новото Гучи Блум Интенс, On a date Maison Margiella, и новият Жасминов Номад People No Good

# 169
Valeri Cirilov, би ли споделил цената?
Благодаря!

# 170
# 171
Да , интересна дискусия.
Замислих се, че мен реално ме интересува най-много цената на нещо и факта колко ми е достъпно.За сега не сме се преместили да живеем в голям град, така че  няма къде да тествам нещата, които искам.
За това пазарувам от онлайн магазини - т.е. нямам избор.Най-основното предимство на физическия магазин за мен е ,че няма да чакам.Отивам, тествам и взимам.Вместо да се възползват от това обаче, според мен сами се закопават.
Определено споделям мнението , че освен с липса на добри цени и промоции във физическите магазини( като цяло) , втория голям минус е обслужването.Не навсякъде и не всички, но масово обгрижването на клиент не виждам да е на ниво.Аз също работя с хора цял живот и с клиенти, така че определено знам какво не виждам отсреща, когато аз самата съм клиент.
Та като сложим , че цените са надути, а обслужването е под всякаква критика, просто не виждам от къде могат да се спечелят заслужени заплати, освен от онзи тип клиенти ,които някой по-нагоре спомена - тръгва мъжа на 06.03. за парфюм и се пъха в Дъглас да вземе нещо там .

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 21:19 от KristinaZ

# 172
# 173
Valeri Cirilov, би ли споделил цената?
Благодаря!
175 лв. ми струва, като първоначално се бях засилил за тоалетната вода, но определено EDP ми е по-любим и пак си взех него.

# 174
Ако плащаш с наложен излиза 177 лв , а в Makeup 176  лв и подарък 5, 7 или 9 мл парфюм подарък..
Милен страхотни оферти вадиш нон стоп..Само за конкретния случай смятам   , че е по- изгодно в Makeup..
 Забравих да отговаря на въпроса :  За онлайн магазините съм, имат страхотни оферти .

# 175
  • някъде там
Голяма глупост съм направила. Вместо Lancome Idole aura съм поръчала само Idole от parfimo. Дали ще мога да го върна или да го пусна за продажба някъде?

# 176
  • София
Ако не е обработена поръчката, може да им пишете или да им се обадите с молба да изпратят искания парфюм. Ако поръчката е изпратена, може да я откажете или върнете.

# 177
mimozata.....
https://makeup.bg/product/757079/

В нотино все още цената е добра и има подаръци:

# 178
mimozata.....
[....................................................

Затова сложих скрийншот . Цената там се вижда 176 лв за 100 мл  .Но това редовно става в Мейкъп ,оня ден ти  като показа мъжкия на PDM/ KALAN /   цената стана 276 като кликнах..Явно е бил 1 бр този от 100 мл 176 лв..

# 179
  • София
Моля за съдействие:)
Знае ли някой от къде мога да купя Fève Délicieuse Dior?
Не го намирам нито в български, нито в чужди сайтове.

Относно пазаруването - 95% поръчвам от онлайн магазини (най-често от български).
Във физическите магазини предимно тествам аромати и рядко купувам (при обявени добри промоции). До сега не съм имала драми с консултантите, попадала съм на отзивчиви и любезни хора. Честно казано, дори и да не бяха - няма да ме развълнуват особено:)
Смешна случка от вчера в Сефора (бях на лов за Шанели, по анцуг) - една дама ме спря да ме пита кога ще има промоция на Герлен. Отговорих й, след което ми пожела приятна работа и си тръгна:)Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт