Томболи, игри, конкурси и подаръци, анкети (тема 132 - март 2023)

• 118 407
  • 1 520
  •   1
Отговори
# 1 455
Като скролнеш надолу, излиза и играта с шоколади. Но това с липсата на билет за активиране е проблем. Пишете в контактната им форма.

# 1 456

Май не е започнала още играта.Сайта ми бъгва и не мога да прочета правилата.От 01.04

# 1 457

Като скролнеш надолу, излиза и играта с шоколади. Но това с липсата на билет за активиране е проблем. Пишете в контактната им форма.

Аз знам, какво ще ви отговорят, че ще ви добавят едно участие ръчно, но вие няма да го виждате🤣
Много ме хвана яд на тази глупава измислица, която съчиниха за оправдание. Така и не писах до КЗП тогава, но сега си заслужават напълно! Ще взема да отида за 🍫🙂

# 1 458
  • при късмета
Dara888, от jtn не е ваучер, а си е паричен превод. Предположих, че Лещичка или го е написала по инерция или е объркала с друг панел, от където пращат ваучери. От там си пращат пари. И въпреки, че са по-малко от 100 лв., за тях си внасят данъка, защото наградата е парична.
А по принцип да и за ваучер могат да ти удържат данък, защото той е еквивалент на пари, а не на предметна награда. С промените в закона не е уточнено и затова организаторите не знаят какво да правят, а данъчните не придирят много по същата причина. Иначе ваучера би трябвало да се счита за пари, защото си го харчиш като пари, плащаш с него определена сума.

# 1 459
От последното теглене на Кока Кола - Кауфланд свързаха ли се с някои, има подобен на моя имейл за калъф за лаптоп, но не съм информирана.
И аз чакам!

# 1 460
Мерси, Ма ко. Стана ми интересно, а и данъчен консултант го обясняваше по същия начин, че реално пари в кеш не получава спечелилия, а ваучер, за който организатора вече е отделил средства и е заплатил данък (напр. купил е ваучери да се пазарува в конкретни магазини, пример - играта на кока кола с ваучери за 40 лв., за покупка на уреди тефал). А ако си е пари в брой, тогава е друго нещо. Аз не разбирам много от тази сфера, но от любопитство се разрових в нета.

# 1 461
  • при късмета
Мерси, Ма ко. Стана ми интересно, а и данъчен консултант го обясняваше по същия начин, че реално пари в кеш не получава спечелилия, а ваучер, за който организатора вече е отделил средства и е заплатил данък (напр. купил е ваучери да се пазарува в конкретни магазини, пример - играта на кока кола с ваучери за 40 лв., за покупка на уреди тефал). А ако си е пари в брой, тогава е друго нещо. Аз не разбирам много от тази сфера, но от любопитство се разрових в нета.
Да, обаче логиката не е такава. Закона казва, че печелившия е този, който дължи данъка по вече не толкова новите правила. Това, че организатора е купил този ваучер, вече не значи, че той трябва да плаща данък. Той го е платил по други параграфи, като за стока. Да не говорим, че купувача на каквото и да е, не дължи данък КЪМ НАП. Продавача е този, който дължи данък печалба, ДДС или там на каквото облагане е, НЕ купувача. Затова и продавача е този, който си е сметнал и калкулирал в цената на която продава стоката всичко това, а не кара купувача отделно да я внася в НАП.
А пък данъчните правила за купуване и продаване изобщо не важат за награди от игри, защото печелившите не си ги купуват

# 1 462
След като говорите за облагане и ЕГН-та, се сетих да ви питам нещо - попитах в друга тема, но там може би не беше подходящо.
Не е точно награда, затова съм объркана - ЕГН се искаше при всички парични награди, нали така?
Скрит текст:
От Лидл (предполагам, още го мисля и не съм се обадила да проверя дали не е фалшиво - във всеки случай не изглежда така) ми предлагат 100 лв, за да използват една моя снимка. По принцип нямам нищо против, но наред с другите данни ми искат ЕГН (виждала съм договори, но не и точно такъв, а и с всичките онлайн измами напоследък ставам мнителна). Чудя се дали да го пратя, или не. На тях за какво им е ЕГН-то ми - останалите данни са достатъчни, според мен. Но това май е стандартна практика?
На някой друг тук не са ли му изпратили такова предложение (знам, че в темата има много хора, които публикуват снимки в Инстаграм)?

# 1 463
Да,моя грешка,действително беше паричен превод,даже и тук бях споделила че година и половина ги събирах точките,но пък много бързо ми ги преведоха в картата.Иначе имам и графа ваучери за храна от работодател,но и за тях няма отбелязано да е плащан данък или аз да дължа нещо.

# 1 464
  • при късмета
Не се облагат ваучерите за храна от работодател. Само има отчет кой, на кого и колко е дал на работници, защото се отпечатват по предварителни заявки и за определена сума, за 6 месечие.

# 1 465
  • Бургас
https://eva.bg/games  Тези знаете ли ги? Едната игра е за бижу, другата -- за шапка. Бях забравила за тях, преди редовно ги нацъквах.

# 1 466
След като говорите за облагане и ЕГН-та, се сетих да ви питам нещо - попитах в друга тема, но там може би не беше подходящо.
Не е точно награда, затова съм объркана - ЕГН се искаше при всички парични награди, нали така?
Скрит текст:
От Лидл (предполагам, още го мисля и не съм се обадила да проверя дали не е фалшиво - във всеки случай не изглежда така) ми предлагат 100 лв, за да използват една моя снимка. По принцип нямам нищо против, но наред с другите данни ми искат ЕГН (виждала съм договори, но не и точно такъв, а и с всичките онлайн измами напоследък ставам мнителна). Чудя се дали да го пратя, или не. На тях за какво им е ЕГН-то ми - останалите данни са достатъчни, според мен. Но това май е стандартна практика?
На някой друг тук не са ли му изпратили такова предложение (знам, че в темата има много хора, които публикуват снимки в Инстаграм)?
В Инстаграм от официалния профил ли ти пишат?
Може да е истина. На позната и искаха стори с шоколадите покрай играта им. Не знам какво са и предложили. Не питах.
Ако искаш да попитам?
Писаха и от официалния профил.
Преди години им правих реклама, но не беше за пари, а даваха продукти. Тогава даже не знам откъде ми взеха телефона. Обадиха ми се да отида да взема изненада от кварталния ми Лидл.

# 1 467
Да, от официалния. Изпратиха ми и договор, но ме е страх, да не си пратя данните където не трябва, затова мисля да се презастраховам и с едно обаждане.
Дават 100 лв по сметка.

# 1 468
  • Пловдив
Ако са писали от официалния им профил - абсолютно си е истина.
Ние преди години участвахме в кампанията им семейство-посланици на магазина - договорите бяха доста подробни изпратиха ни ги по куриер, разписах е ги и след това ги върнахме пак с куриер. Мисълта ми е, че щом има парично възнаграждение, напълно нормално е, да искат ЕГН.

# 1 469
Договорите с Прууф ООД ли бяха?

Общи условия

Активация на акаунт