Вълнението не стихва, ЯНУАРЧЕ на мама се усмихва - 1

• 30 420
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Моята е изцяло на АМ. Роди се 2.700, изписаха ни 2.500, на 2м беше 5 кг. Преди изяждаше 120 мл. и искаше още, сега понякога едвам яде 70-80 и започва едно мрънкане или пък игра с биберона на шишето и само се прави че яде😅

През деня не гоним някакви графици със сън и будуване. Сутрин като се събудим се местим в хола, яде колкото иска и свири на пианото на гимнастиката близо час (много и харесва). След това вече спи и се събужда както дойде. Следобяд гледа малко картини от "Точната книжка" и четем приказки. Гледам в 20:30 да е изкъпана и яде за последно. След това я оставям в кошарата, пускам нощната лампа и бебефона и я оставам, като я наблюдавам от таблета. Почти винаги заспива сама.

# 121
При нас рутината на храненето сякаш дойде от болницата. Там ги хранехме точно на три часа 8 пъти. Като се прибрахме тя си отладняваше точно по същото време 1-2 дни. После започна да измества и аз и давам когато е гладна, но никога не е искала под 2 часа. Единствено последното ядене гледам да го направя да е между 9 и 9 и 30 и не по рано. Тоест правя си сметка горе долу предходния път като се събуди дали да не предложа гърда преди да ми е дала ясни сигнали че е гладна (но трябва да е будна, че да не заспи) или пък да я поразсея с разхождане из вкъщи когато почне да си суче ръцете. И така следващия път да е готова за хранене около 9, 9 и половина. Говорим за около 15 минути изместване, повече няма как хаха. Ако е повече просто идва едно хранене повече или по малко.
Започваме къпане към 8 и 30-9, после хапва и я слагам да спи.
На гърди седи близо 20 минути - по около 8 на всяка или докато чуя че суче без да гълта, оригвам и я слагам на другата. И после вече голямо седене на рамото ми да не върне. Ама повече от 10 минути не издържам на тежестта. След хапване обикновено будува и като видя че почва да гледа в 1 точка или да се дразни я слагам да дремне.

Само вечерно време имам трудности с дрямката. Виждам как душичката и спи, но понякога заспива трудно. Май от болки в коремчето.

# 122
Izabella 8202, най- вероятно е от сополите/ настинката..при нас спането и яденето се бяха сринали, заради болестта.

Момичета, трябва ми помощ. някой поръчвал ли е клипове за биберони с име и ако сте доволни, можете ли да ми препоръчате място, откъдето да поръчам онлайн?

За режима- при нас точно преди режима се беше появило странно поведение, през нощта се будеше през 2.5 часа, а следващата нощ спря да яде въобще.
Моето миналата нощ изкара без ядене от 19ч до 07...и на мен ми се вижда много, но педиатърката каза да се придържаме към това, което той реши и че бебетата на тази възраст си знаят достатъчно добре.

# 123
На нас ни подариха, купена е от Нещо шарено, имат страница във Фейсбук. Ние я ползваме за закачане на играчка на количката, де Simple Smile много са красиви и има поле за претенции Hug

# 124
Благодаря Inferiya!

# 125
Момичета, това с месечните кутии ме заинтригува 😍 Може ли да разкажете малко повече като цяло? Аз сега ги разглеждам.

# 126
Ох, баткото вчера вдигна висока температура на занималнята, баща му го заведе на лекар, гнойна ангина, а до неделя беше около малката и й говореше, пипаше и т.н. Сега е изолиран при баба си, но ми е много тъжно, че не мога да го гушна, да си полежа с него, да си го обгрижвам. Повръщал е, температурата му се покачва, дават лекарства, но отпаднало е детенцето. Притеснявам се и за малката дали се е заразила и наблюдавам за сополи и промяна в поведението.
Последно време от постоянното навиване на юмруците в устата си, тя се будеше постоянно през нощта, затова от 3 дни спи в чувалче, сложила съм ръкавите и е доста по-добре, на сутринта някой ръкав е олигавен, че се е опитвала да яде ръката, но поне не се буди така често.

# 127
Ох, баткото вчера вдигна висока температура на занималнята, баща му го заведе на лекар, гнойна ангина, а до неделя беше около малката и й говореше, пипаше и т.н. Сега е изолиран при баба си, но ми е много тъжно, че не мога да го гушна, да си полежа с него, да си го обгрижвам. Повръщал е, температурата му се покачва, дават лекарства, но отпаднало е детенцето. Притеснявам се и за малката дали се е заразила и наблюдавам за сополи и промяна в поведението.
Последно време от постоянното навиване на юмруците в устата си, тя се будеше постоянно през нощта, затова от 3 дни спи в чувалче, сложила съм ръкавите и е доста по-добре, на сутринта някой ръкав е олигавен, че се е опитвала да яде ръката, но поне не се буди така често.

Милите, баткото утре ще е вече по - добре. Той вдига висока Т от червеното гърло. А бебче, би трябвало да има имунитет все още,  особено ако го кърмите. И аз все за това се страхувам и ние сме по - голям батко.

# 128
Момичета, това с месечните кутии ме заинтригува 😍 Може ли да разкажете малко повече като цяло? Аз сега ги разглеждам.

При нас са на тримесечие и са напаснати на развитието на детето според възрастта. Меки, леки и пъстри Simple Smile Мога да  пратя снимки, ако ще помогне. Не знам какво повече да споделя, освен, че бебчо е луд по тях

# 129
Здравейте, вчера писах,писах и се затри нещо писането. Не,че е нещо важно. Баткото се пооправи,но останаха едни сополи, пффф. В техния клас има още един случай на скарлатина, дано ни размине.
Малката започва да се буди само към 3 или 4 през нощта ,после към 7, мъжът ми я  приспива и спи докъм 9,съответно и аз доспивам. Единствено вечер е кошмар  преди баня и лягане. Реване, мрънкане,разнасяне, нищо не помага🫨🫨🫨

# 130
Здравейте! Как сте, нещо се позагуби темата, надявам се всички да са добре.

Bonbolini и моята почна да се буди към 4-5 през нощта, веднъж се събуди към 6, ама не се повтори:))Последно яде към 11:00.

Днес я гледам нещо се е разкихала, дано не се разболява..Ох дано ви се размине скарлатината при вас, стискам палци.

И моята бебонка ревеше много преди лягане и баня, но наполедък май почна да и харесва. Нищо не сме променяли, но тя май почна да свиква.Единствено, трябва  сама да се е разбудила преди баня, иначе ако аз я събудя е  в ужасно настроение.

Може ли да ми дадете линка за facebook групата?

# 131
Аз нямам нито с какво да се похваля, нито за какво да се оплача. Гледаме си се, М днес заминава командировка за една седмица и ще падне голяма веселба Joy

Стискам палци да ви се разминат болестите :/

# 132
Здравейте,
Тази смяна на часа ни разклати режима...вчера храних до 2ч...умора поголовна..и аз и бебето и котката 🤣
Иначе имаме развитие- вече бебчо хваща разни неща- главно завивките си, кърпата върху възглавницата за повиване, биберона си и една от играчките, която е по- плоскичка.
Стоенето по корем продължава да  е неприятно, както и къпането...
Утре сме на втора ваксинация 🚀
На мен ми остава по- малко от месец майчинство, както и 7 изпита само...
Бебчо установи стабилно последно ядене към полунощ /с изключение вчера, заради новото време/, след което сутрин към 6.30-8.00
Друго си е, но събужданията остават,главно заради проблеми с храносмилането.

# 133
  • София
И моят бебок нещо с тая смяна на часа се обърка доста, тъкмо се похвалих, че е започнал мини режим и айде чао.
Но пък доста гука, смее се и бърбори някакви неща особено като го събуя по памперс или ако е голичък, голяма игра пада за него, много му е хубаво.
Реве само като го обличам и като му сменям памперса посред нощ, голяма аларма е.. хич не му харесва да го заголвам вечер хахаха Laughing

# 134
Здравейте, от 2 дена наблюдавам, че малкият си смуче стабилно палеца през нощта. Спим по 7 часа, явно благодарение на това, че той така се самоуспокоява ... Махна нощното хранене поне към този момент. Чувствам се прекрасно спейки толкова време, но този палец ме притеснява. Снощи 3 пъти се събудих от мляскането и в 6:30 не издържах, станах и му го извадих от устата. Последва рев. Онзи ден го извадих без да го събудя, но беше 3 през нощта. Чудя се има ли нещо, което мога да направя, за да го отуча? Биберон не давам, защото не е имал нужда. През деня не смуче палеца освен ако не е озверял от глад. Някоя от вас има ли/ имала ли е такъв казус?

Общи условия

Активация на акаунт