Вълнението не стихва, ЯНУАРЧЕ на мама се усмихва - 1

• 30 489
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Забелязах, че смуче, когато ѝ се спи вечер и когато е гладна през деня. Вечер давам биберон. Не всяка вечер, само, когато има нужда, тя не иска принципно. През деня кърмя. Ако се събуди през нощта да смуче пръстче пак я кърмя. Win-win - ако има нужда от успокоение се успокоява и заспива. Ако е гладна - хапва и заспива. За мен е по-добре да кърмя и да продължи да спи, от колкото да нервничи.

А как по-точно се бърка режима със смяната на часа? Защото моята си е същата, реално на нея ѝ е все тая какво показва часовника, а аз не съм я будила по-късно или по-рано.

# 136
При нас се установи 6 часова пауза през нощта от 9 и 30 до 3 и 30 някъде и после още между 4 и 5 часа. Не съм забелязала проблеми с кърмата - през деня си цока и не се е случвало да иска още, а в гърдите да няма.
Започнах да и бутам разни неща в ръчичките и мисля че има осъзнаване на това че вижда нещо и допира от него. Но тя е мъничка, реално съм за февруарската група, ама си свикнах с вас Grinning
Мене започват да ме налягат някакви мисли за това как с половинката имаме доста по-малко време за нас, че това в момента ще си бъде ежедневието и т.н и т. Някакъв късен baby blues, до сега нямах никакви такива симптоми освен нервност като не си доспивах.
Вие как намирате време с половинките и като цяло какви ще са стратегиите за това връзките с тях да са си добре?
Аз в крайна сметка мисля на определено време да я оставям на майка ми и да излизаме на "среща", а когато малката стане по-интересна в игрите си някак да станат игри за трима ни. Ама колко ще стане. Таткото по принци има желание да се включва де, просто аз си набивам филми тука няколко дни.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 20:12 от why_

# 137
  • София
Забелязах, че смуче, когато ѝ се спи вечер и когато е гладна през деня. Вечер давам биберон. Не всяка вечер, само, когато има нужда, тя не иска принципно. През деня кърмя. Ако се събуди през нощта да смуче пръстче пак я кърмя. Win-win - ако има нужда от успокоение се успокоява и заспива. Ако е гладна - хапва и заспива. За мен е по-добре да кърмя и да продължи да спи, от колкото да нервничи.

А как по-точно се бърка режима със смяната на часа? Защото моята си е същата, реално на нея ѝ е все тая какво показва часовника, а аз не съм я будила по-късно или по-рано.

не че сме имали някакъв режим супер стриктен, но явно тая промяна в режимът съвпадна със смяната на часа, та затова така. Аз не съм от майките със спящи непробудно вечер бебоци...все още Grinning

# 138
Ами чудя се и аз дали да не го вдигам да хапва при това положение. Просто като стана и го погледна той си спи. Четох сега обаче и че смученето на пръста помагало на бебетата да преминават в различните фази на сън без да се будят. Ще пробвам да му обличам пижами с вградени ръкавички, поне да не си яде само палеца. Биберон не ползвам, защото той си заспива на гърда, ако не е заспал няколко полюшвания перез нощта вършат работа. Ако продължи проблемът с палеца обаче и аз ще почвам да давам бинерон, макар че хич не се кефи и ги плюе бързо.

Относно смяната на времето аз не наблюдавам промяна. Той си действа според неговия график. Имаме някакъв режим, но от скоро. Сега мисля, че просто си се придържа към някаква последователност без да отразява промяната във времето и май всичко се мести по-късно.

# 139
И м оето бебче много си смуче палеца и се сърфи като и го махна . Голм рев пада. Аз почнах да и слагам ръкавичка, но тя намира начин да зи я маха вече, развива нови умения:) Иначе през нощта спи в чувалче със затворени ръчучки и тогава палчето е недостъпно.

Иначе и аз много се тревожа да не свикне сериозно, че не знам как ще а отучвам:(

# 140
Аз давам биберон точно, за да не си смуче ръцете. Особено докато заспива, за да  се успокоява, през нощта също. Когато е гладен си хапе ръката и започва да мрънка и реве.
Смяната на времето на нас не ни се отрази по никакъв начин. От раз си влязохме в график по новото време, на мен ми е най-удобно последното хранене да е към 22ч. Имаме не лош режим на хранене на 3, понякога 4 часа, който ми позволява да си направя все пак някакъв план за деня и да успявям да съчетавам всички задачки 🙂. Дано да е все така кооперативно бебе 🙂.
@Why време за половинката винаги ще  има, просто вече няма да е толкова много и ще трябва да се съобразявате с малкия човек.  Аз затова държа много стриктно да си спазваме вечерната рутина и след като заспят и двете деца да си имаме време малко за нас.
Стратегия нямаме, връзката ни така или иначе се променя и развива през годините, децата я допълват.
Направи ми впечатление, че за момента изключвате таткото , а защо? При нас от ден първи всички участваме в "игрите" с бебето, дори превръщаме смяната на памперса и къпането в игра за голямото дете.

# 141
Как сте, момичета?
Моята госпожица се храни последно около21:30-22:00ч. Обаче не заспива веднага. Говори си, гука си и се закача с нас до 23-23:30ч. Вече не се буди за нощно хранене. Събужда се около 7-8ч, хапва и пак заспива до 10ч. Кърма яде 130-150мл, когато е изцедено иначе суче, колко иска или колкото има. Напоследък намаля и се налага да давам и АМ. Тя го бута и си търси цица, но като няма нищо се ядосва и нервничи.
Иначе с палеца е същата работа. Постоянно в устата - гладна, негладна вси са и ръцете в устата.
По корем не иска много да стои. Или си слага главата настрани и заспива или нервничи и плаче.
Иначе я водим по разходкипо цял ден. Въртим по 10тина км на ден, когато времето позволява. Взимаме си термоса, шишето и АМ и тръгваме. Когато имам възможност я и кърмя. Например в Зоопарка я кърмих, в колата веднъж докато чакахме батковците от един рожден ден - изобщо пътешества си нашата напред-назад 🙂

# 142
Момичета, дайте да се организираме да се видим. Май сме няколко в района на Ринг мол. Другата седмица го дават хубаво времето

# 143
Привет и от нас. Ние имаме гостенка- майка ми дойдеи много ми помага до такава степен,че сега не мога да изтръгна бебето от ръцете й. Почти изцяло на АМ сме и нощем я взема при нея да спи ние да имаме непробуден сън че много ни се беше събрало с денонощните ревове на бебка. Иначе бебка сега хапва в 21ч и после чак към 5-6ч , но до скоро искаше да яде и в 3ч. Лека полека отпадна нощното хранене.
Смяната на часа не ни се отрази по никакъв начин. Що се отнася до времето с половинката- сега ми е лесно, защото майка ми е тук и ние излизаме когато поискаме. После няма да я имам тази помощ, но сега използвам колкото мога.

# 144
Eliza

И моята майка ще идва на 6-ти април...надявам се и при мен така да се развият нещата 😃Обичам си ужасно бебето, но съм толкова натоварена с 1000-и неща, че започвам ментално и физически да издишвам...такива глупости почнах да правя от недоспиване...
Днес съм на път ( отново) за Консулството за документи за бебето,  мъжът ми е присъствено на работа, така че бебчо отиде да нощува при свекърите ( за тях е по- лесно така, вместо да будим и носим бебока в 5 сутринта)...така де, първа нощ без него вкъщи, цяла нощ кошмари и събуждания. Дотам мечтата ми да се наспя!
Вчера вдигна малко температура от ваксината, иначе не плака, нито му се отрази на активността. Режимът ни се измести, не само с час , а почти с 2 от смяната, нямам идея защо..
Педиатърката вчера обясни, че е важно бебетата да смучат биберон за успокояване, но още по- важно е да си ближат и хапват ръцете, понеже това ги подготвя по- добре за преминаването към твърда храна. Посъветва ме в никакъв случай да не му преча да си " изследва" ръцете. Иначе главичката му е малко сплескана отзад, даде ни идеи за упражнения и активности. Ще трябва да го мъчим още със стоенето по корем... Времето тук е все още ужасно гадно, излизания с раницата за носене са все още мираж...

# 145
Иначе ние сме на ваксина утре. Педиатърката каза да му дам предварително панадол, за да не го боли толкова. Някой друг процедирал ли е така?

Също така - забелязвам, че и на синът ми му става леко сплескана главичката отзад. Надявам се, че се израства. По колко време на ден ги оставяте по корем?

# 146
Иначе ние сме на ваксина утре. Педиатърката каза да му дам предварително панадол, за да не го боли толкова. Някой друг процедирал ли е така?

Също така - забелязвам, че и на синът ми му става леко сплескана главичката отзад. Надявам се, че се израства. По колко време на ден ги оставяте по корем?

На нас ни казаха да не даваме никъв парацетамол преди ваксина, ако има някаква реакция да се появи и да се реагира , а не да се притъпи от лекарството.  Но за сметка на това дадоха парацетамол веднага след ваксината, така че не виждам особена разлика, честно казано, дали е преди или след..

Днес  и ние трябваше да сме на ваксинаци, но отмених часът, защото съм болна и  не мога да се дотътря до GP то с количката.

Ох и при нас стоенето на корем е мъка, много се притеснявам да не и се сплеска главичката:( Някаква апатия ме е обзела, нямам сили за активности, нищо не ми се прави:(

# 147
Ние бяхме на ваксина миналия вторник. Педиатърката каза да дам панадол само ако вдигне над 37.5. Слава Богу нямахме проблеми и не вдигна температура. Сложих два куул пача през деня.

По корем го слагам, но издържа между 1 и 3 мин и започва рев. Иначе имам чувството, че му е по-сплескана главичката от едната страна, а уж редувам страните при заспиване, а и той се върти равномерно горе-долу. Може би ще направя консултация след някоя друга седмица ако няма промяна. Бяха ми казали за ортопедични възглавнички, може и да пробвам профилактично.

# 148
Момичета, на нас ни казаха да даваме Панадол само ако температурата се задържи дълго. Миналият път вдигна за няколко часа през нощта, сега пак, 38.3, нищо не давахме и си отшумя и двата пъти. Няма нужда от тровене с лекарства...
На Мен ми казаха по корем 5-7 пъти по 3-5мин. Успяваме да задържим с трикове до 7-8мин, но после почва един рев..плюс...ако е сънен или наяден, няма как да го слагаме, почва или да се сърди или да връща мляко. Тия 7 пъти са трудна работа...

# 149
Petrova17, аз съм "за" срещата.
Иначе и на нас ни казаха Панадол след ваксината, ако има температура и се задържи.
Малката вече не спи настрани отдавна ,а все по гръб и май й се сплесва главата на тила. На 6.04 сме на ваксина,ако сме здрави, и ще питам педитърката. Днес дойдоха новите биберони на Авент за шишета, с 2 и 3 дупки и се родих с храненето, буквално за 1 мин.си изпи млякото. Само се замислих да не я заболи корем от бързото пиене,но заспа почти веднага... По корем успяваме 2,3 пъти на ден,но е само с рев...и то по максимум 2 мин.

Общи условия

Активация на акаунт