Вълнението не стихва, ЯНУАРЧЕ на мама се усмихва - 1

• 31 536
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, и аз все се каня да пиша. И при нас е много трудно и исках да видя как е при вас. И през деня и през нощта е много ревлив. Днес на предиобедната дрямка, такава криза ми направи в парка, едвам го успоих. Вкъщи само на ръце иска, върти се, един неспокоен, все едно място не може да си намери. Не дава и да му сменям памперса и да го обличам. Върти се, пълзи, реве..ужас. При вас има ли го това?  Иначе има 6 зъба и вече 3 заместени хранения - на 8 ++ месеца.

# 661
При Денис също е трудно обличането и смяната на памперс. Мрънкането е на моменти, но поне се заиграва сам и си седи по цял ден на земята с играчките, а когато искам да свърша работа го слагам в стола и го размотавам из апартамента.
8+ е и има 2 зъбчета отдолу, сякаш до тях се канят други да избият, но да видим…

# 662
Моят дзвер също е супер ревлив по време на преобличане, но се кротва, ако му дам някоя туба (от козметиката му) в ръцете. Много е гушлив напоследък, не иска да ме изпуска от поглед и пълзи след мен навсякъде.

Сънят сякаш започва да се нормализира горе-долу - сутрин става в 8 - 8:30, има две дремки, около 10 и около 15 ч., после заспива в 20:30 - 21:30. Още си се буди 1-2 нощем, в 6 задължително, за млякото.

Захранването върви горе-долу, няма голям интерес към твърдата храна (освен тази в моята чиния), но все пак яде. Има две зъбчета вече, подозирам, че скоро ще има и трето.

Обаче има голям мерак да ходи, тези дни постоянно се пуска от мебелите, докато се разхожда, за да стои прав сам. Но още не може да пази равновесие повече от няколко секунди.

# 663
Привет и от нас! Ние най после се завърнахме. Бебка прелетя целият океан и е един малък герой. На 10 часовия полет докато заспиваше доста плачеше, но това го приемам за нормално предвид факта ,че е 10ч затворена някъде. После като се прибрахме много се притеснявах как ще се справи с часовата разлика. Прибрахме се в 13ч и още в 14.30ч я сложих да дремне и да дремна и аз. Едва станахме към 16ч. После съответно не успя да изкара до 21ч и заспа в ръцете ми в 19.30ч. Спа до 04ч с кратки събуждания за разлика от майка си която още в 01ч беше наспана 😥. Та бебка можеше да спи според мен и до 6ч, но аз като съм станала ММ остана да доспи с нея, тя се размърдала и той я взел да ми я носи 🤨. Скарах му се, дадох и мляко и пак я приспах. Много се притеснявах как ще й се отрази часовата разлика, но тя пък най лесно я преборва за сега.
Изабела, този номер със силния рев на разходка и на мен ми го спретна скоро и рева 2ч на сред центъра без да мога да я успокоя. Стана така, че тъкмо беше заспала и майка ми срещна едни съседи и почнаха да крякат. Съответно тя се събуди, защото още не беше в дълбоката си фаза и от там насетне край.

# 664
Здравейте, как сте? Да попитам, какво давате за вечеря на бебоците?

Замисляте ли се да купите някакви обувчици? Аз гледам да взема някакви, че стана много студено тук. Не са за ходене, по-скоро за топлене на крачетата.

Иначе бебка не се спира-пълзи, върти се, мъчи се да се изправя. Като малко торпедо е:) Аз почна х работа и ми е много мъчно, но това е положението.

# 665
И тук леко захладнява, зверчето не спи голичко от няколко дни, но за щастие няма драми, освен че малко си играе с чувала докато заспи.

За сега няма да взимам, през деня си е босичка, ако захладнее първо ще мина през чорапи Joy Сигурно ще взема такъв тип https://mishkish.com/mobile/index/index?Id=0&langId=0 (-60% SOFIAMUMS) вече след това за навън - https://jackandbo.com/products/self-care-first-walker-shoes или каквото подобно намеря по нашите ширини

За вечеря същото, каквото за обяд - пресни зеленчуци, зеленчуци на пара, някое парче месо... Каквото има Simple Smile

Вкъщи нищо ново кой знае какво - няма зъбчета, само започна да се придвижва по-успешно. Успява да се замъкне до рафтчето с книжките и може да си разглежда до безкрай.

# 666
Здравейте,
И при нас нищо ново. Малката си пълзи, много стои изправена, дори по няколко секунди без опора. Иначе само дава 5 и боц. Хич не са й интересни книжките, което мен ми е мъка. Аз обожавам книгите и купувам много и имам и от баткото, но тя, няма нииииикакъв интерес Sad Иначе си яде всичко, нямаме проблеми в това отношение - отдавна съм въвела сирене, масло, почти всички видове месо. Продължава да си се буди 1, 2 пъти през нощта, дремките през деня й са 2 или 3. Навън понякога е с чорапи, за по-студено ще купим нещо с по-плътна подметка. Вкъщи е боса още или с чорапчета с гумени топчета, че много се пързаля иначе. Няма нито 1 зъб Simple Smile Вечерята ни е различна - или каша с плод, домат с извара и сухар, супа... каквото ми хрумне. Даваме й да гризе хляб, пръчици за бебета, топвам хлебче в чорбичката от салатата, обожава. А, и много обича да ми пие от чашата, разбира се само давам за пие от  същата чаша само вода, не че веднъж не удари малка глътка безалкохолна бира, защото сама си надигна чашата...

# 667
Здравейте от мен.
Нашия бебо много  бързо губи интерес към всякакви играчки и само реве за внимание и иска постоянно  да е прав, хванат за нещо.
Има ли пловдивски мами тук? Знаете ли някакви интересни места за бебчета, където да се разнообразим малко, например, сещам се за Кинди ру и бебешко плуване.
Само на плуване го бяхме водили веднъж като беше  още на 4 месеца и много  се забавляваше.
Опитвам  се да измислям разни игри, пея, чета му, иначе и той не проявява  интерес  към книжките.

# 668
Сега не стои толкова време кротко, за да ѝ чета, колкото преди, но не спирам - слуша, слуша, захване нещо, аз спирам, после пак или си продължавам докато си действа.
Ще ми се да вярвам, че от части е благодарение на това, че ѝ чета, показвам и давам да пипа, от както беше съвсем мъничка - по 2-3-4 пъти на ден, макар че, разбира се, винаги е и до дете. Знае си къде са, отива, сваля ги и започва да разхвърля, да разлиства. Ясно, ми е, че в случая ѝ е интересна моториката, особено на тези с капачетата, но е приятно, че се лепва за тях Simple Smile
Даже сега бяхме в Лидл и падна голям кеф докато разглеждам дали има нещо интересно Simple Smile Гледа, усмихва се, вълнува се, даже се размрънка като продължихме Simple Smile

# 669
И ние сме добре. Отне ни близо 1 седм да превъртим часовата разлика като бебка беше доста неспокойна някои дни.
Четох, че сега пък имало регресия в 8ми месец?? Потърсих инфо, защото започна много малко да спи денем, а вечер е едно ставане, пълзене и пъшкане докато спи. Събужда се поне по 3-4 пъти за биберон, а преди спеше като пън. Видях в календара, че е и в скок на растежа. Иначе си ляга в 21.30ч и официално става в 8ч.
Да попитам- ще започваме попарата, а тук няма сухари. Мога ли да препека хляб? И какво трябва да е сиренето?

# 670
  • София
Никола вече е с 8 зъба, 9кг, 75см,  кога излезнаха така и не разбрах, заместени само закуска и обяд, не бързам за никъде. Чета всеки ден по малко, никакъв интерес, освен да ми дърпа книжките от ръцете. Много се заиграва с батко си, двамата в детската могат цял ден да изкарат. Малкия пухчо, лази като за световно, постоянно се опитва да се изправя в креватчето. Регресиите ги минаваме много добре- за по 2-3 дни. Режима е железен- сутрин в 6ч. АМ, буди се заедно с брат си в 7ч. играят си, закусват двамата един до друг в 9ч. излизаме навън за около час и малко. Бебето не иска да спи в количката. Прибираме се и си прави дремката вкъщи от 10ч.до 11ч., после играят, докато приготвя обяд, хапват в 12ч., слагам батко да спи в 13ч.с бебе играем до 14:30ч. и тогава ляга за втора дрямка до към 16-16:30ч. пие си АМ и излизаме на вън. Прибираме се къпя го 18:45ч. и в 19ч. АМ после е в леглото.

# 671
И тук леко захладнява, зверчето не спи голичко от няколко дни, но за щастие няма драми, освен че малко си играе с чувала докато заспи.

За сега няма да взимам, през деня си е босичка, ако захладнее първо ще мина през чорапи Joy Сигурно ще взема такъв тип https://mishkish.com/mobile/index/index?Id=0&langId=0 (-60% SOFIAMUMS) вече след това за навън - https://jackandbo.com/products/self-care-first-walker-shoes или каквото подобно намеря по нашите ширини

За вечеря същото, каквото за обяд - пресни зеленчуци, зеленчуци на пара, някое парче месо... Каквото има Simple Smile

Вкъщи нищо ново кой знае какво - няма зъбчета, само започна да се придвижва по-успешно. Успява да се замъкне до рафтчето с книжките и може да си разглежда до безкрай.

Благодаря! Точно като първите поръчах, вчера дойдоха. Много са сладки и изглеждат мекички.

не знам има ли регресии, но и при нас нощния сън не  е както беше преди. Буди се, върти се, проплаква и по някое време пак заспива. Явно стават много енергични и съвсем не ги свърта. А дневният сън също не е никак добре, я спи я не...

# 672
И аз четох за такъв в 8ми месец. Честно казано стискам палци да ни подмине или поне да мине бързо, защото този в 4ти продължи цял месец. Както казаха познати "При някои минава за няколко дни, при други, които изтеглят късата клечка - за 2 седмици. А за тези като вас, за които даже няма клечка - месец" Grinning Така де - ние си взехме поне два регреса наведнъж Grinning

Но тихомълком нощес сме се сдобили с една малка пираня Simple Smile Първо зъбче, поревах си едно хубаво, че вече няма беззъби усмивки за мама Simple Smile

# 673
Здравейте. Не знам дали е регресия или от минаването на 2 дремки, но малкия си се буди веднъж и му е трудно да заспи отново сам.. понякога само за биба се пробужда.
Храненето напоследък също е трудно, яде си, но все се разсейва, помрънква, а най-се ядосвам като почне и да си бърка в устата става мазало

# 674
Здравейте. Не знам дали е регресия или от минаването на 2 дремки, но малкия си се буди веднъж и му е трудно да заспи отново сам.. понякога само за биба се пробужда.
Храненето напоследък също е трудно, яде си, но все се разсейва, помрънква, а най-се ядосвам като почне и да си бърка в устата става мазало
И ние имаме такива нощти в които се събужда и отнема около половин час да заспи и се буди за биберон по често. Регресия е според мен. Календара ми дава точно сега дъждовен облак с пика на скока.

Общи условия

Активация на акаунт