Вълнението не стихва, ЯНУАРЧЕ на мама се усмихва - 1

• 30 411
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Inferiya
Нямам идея каква е цената на доставката...на нас ни е подарък от кръстника и той поема всички разходи. Ние само получаваме имейли, кога ще ни доставят кутиите. Днес разгледах и lovevery, наистина изглеждат добре! Ако нямаше толкова сходни неща, щях и аз да се абонирам,сега ми се вижда излишно...

Днес купихме раница за носене на бебчо. Пробвахме 2 модела, единият никак не беше удобен за него, а другият толкова му хареса, че отказа да излезе от него...оглеждаше магазина и лампичките им от височина Simple Smile Очарова с усмивката си продавачката, въобще емоции...
Иначе ходихме последните 3 дена на разходки, най- накрая спряха ( временно) дъждовете тук...
Взех от библиотеката 2 чудесни книги, едната с информация за развитието на бебето, другата с упражнения за след раждане и се надявам да намеря някое свободно моментче да почета.

# 106
Установих, че съм направила грешка с нашата раница. Самата раница е супер, но човекът е на почти 3 месеца и има все по-малко желание да седи заврян и сплескан с лице към тялото ми. Той иска да гледа, а раницата не позволява друга позиция освен тази. Тюх!

Имаше промоция на Озон 4 за 3, важеше и за е-книги и аз си купих няколко родителски, с хубави оценки в goodreads, мисля, че ще са много интересни.

Бебо все още не може да си вдига главата достатъчно дълго време, от лежане на една предпочитана страна главата е видимо сплесната въпреки всичките ми усилия и установиха, че в мозъка се събира ликвор, така че от тази седмица тръгваме на физиотерапия и ще трябва пак да ходим по лекари в университетската болница. Иначе като го гледаш, не му личи да има проблеми - смее се, гъргори, суче, следи неща с поглед, но е факт, мускулния тонус не е, какъвто се очаква на неговата възраст.

Вашите бебета колко дълго държат главата изправена?
Хващат ли вече сами дрънкалки (не просто вие като им ги сложите в дланта)?

# 107
Микаса
Не си сбъркала, до 5-ти месец не се препоръчва носенето с гледане навън ( и аз до днес не знаех). А след това не препоръчват за дълги периоди или натоварваща среда. За гръб пък от 10кг нагоре, в магазина днес казаха след навършена една година.
Нашата главичка също ми се вижда посплескана. Засега не са казали да има нужда от допълнителни прегледи. Нещо последните дни бебокът е доста сънлив и заради това изоставаме с тренировките...
Желая ви успех с терапията, ще стискаме палци!
Още не хващаме стабилно, но последните дни опипваме книжките и докосваме играчките!

# 108
И при нас така, плюнчи се, има сълзички даже.
Излезнаха му леки пъпки на гушката, но я мия и мажа с кремче и сега изчезнаха. Grinning
Иначе от вчера започна на 3 часа да хапва. Сноще направи 4 часова пауза, за смяна на памперс - аз сменям на всяко ставане вечер, но понякога ми се спи много. Жал ми е да не го сменя, но спощи пропуснах на буденето в 4 и чак в 7 го смених. Нищо му нямаше 😁 аз само му дадох да хапне и оп в леглотоо пак 😂🥇
ако на моята бебка не сменя памперса става много нервна реве и няма заспиване за това колкото и да ми се спи го сменям реве и чее гладна и чак после заспива

# 109
Хмммм, не е ли рано за хващане на неща? Защото нашето момиче не хваща, замахва към някоя играчка, но според мен е случайно. Хем лежи на активната гимнастика, закачам различни неща, но няма интерес. Давам в ръчичката да хване нещо, но бързо пуска. Трябва да питам педиатърката... Главата си я държи даже много изпъната назад като я носим, но по корем като е, реве и забива нос или се преобръща от зор.

# 110
За хващане на предмети е малко рано. Това умение се развива през третия месец. Сега все още не осъзнават напълно функцията на ръцете. Хващането на пръст и задържането му е единственото, което може да се очаква на този етап. Хубаво е да се стимулират като им се предлагат играчки от различни текстури, за да се активира сетивността.

П.С. сега като се замисля има бебчета родени през декември в групата, така че някой от тях може и вече да са развили това умение 🙂

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 09:56 от CamiLia

# 111
Моята единствено ми хваща косата и я скубе 😅

# 112
Вяра, при цялото ми уважение - и аз да съм, и аз ще рева, ако ми е влажно на дупето Simple Smile Все едно да не стана да си сменя превръзката ... Радвай се, че детето ти дава сигнали, опитва се да комуникира Simple Smile Ако отговаряш на сигналите те ще се запазят и ще можеш да ги използваш.

За хващане и аз знам, че е рано и към трети вече е реалистично. Буболече днес става на два месеца Simple Smile Animal Beetle Давам ѝ oball-a, по-скоро ѝ го закачам за пръстите, отколкото да хване Joy и като си маха с ръцете и го изстрелва направо Joy Иначе се шегувахме, че първата текстура е косата на мама Joy Но се радва и на своята Simple Smile Пипа си я, когато ѝ се спи, даже изглежда сякаш си я върти Joy Когато е в настроение да ми хване пръстите правим и леки набирания в допълнение към стоенето по коремче Blush

М е болнав и снощи спа в другата стая :/ Не е нещо тежко, няма Т, няма кашлица. Стои далече и от двете ни. Дано се размине, че тази седмица детето трябва да е на ваксина :/

# 113
При нас има режим горе-долу. Нощно хранене няма - последно хапва в 12-1 и после след 6 (различно 6,7). Но тези дни имаше доста колики и се будеше често.. та имам предвид - това не значи, че спи от 12 до 6, но.. няма пълно щастие 😬😅 През деня хапва на 3 часа през повечето време.

Но през последните  две седмици имаме проблем по-скоро с връщане на храна. В началото нямаше този проблем. Много често плюва/връща храна, не знам на какво се дължи.. меря на кантара - не изяжда чак огромни количества - 100-130 мл, различно (на кърма е)..

И така сега вися до кошарката му и чакам дали ще повърне и да мине още малко време преди да си легна. 😅

# 114
Daisy 1

Моят хапна последно в 20 вчера, после съм заспала и пропуснах храненето в 23.30...ами още спи! (6.47ч)...но за сметка на това ме събужда в 23.30, в 3,4, в 5..оттогава и не мога да заспя и станах 😩Понеже спя в момента във всекидневната- нощем служа и за портиер на котката. Тя и бебето само си шумят и се взаимоактивират...(а денем спят безсрамниците).Но определено без ядене е по- лесно нощем..няма го напрежението в мускулите, приливите на студ, болката в кръста.
Направо ми се вижда нечовешко как съм удържала първите седмици..гледам си статистиките, средно 3 часа сън на денонощие...и така няколко седмици. Помощ не сме имали- майка ми се разболя от тежък грип 2 дена преди да дойде. Свекърите и те бяха болни много дълго, после пак 2-3 пъти. Общо дойдоха 2-3 пъти да измият чиниите...
Моите изпити почват пак...всички ме съветваха да си карам курсовете, докато бебето било малко и спяло много...не ми се стори никак лесно

# 115
Моята госпожица втора вечер става към 2и30-3 и после в 7 и половина. Мноооого ми се иска да си продължи така, друго е.
Но понеже кърмя малко се притеснявам да не се запуша от тая пауза от 6 часа от 9 до 3. Мисля си превантивно да си правя по един топъл компрес през деня след кърмене и после да дръпна с помпичката ако има нещо.

Много интересно, че са и студени ръчичките напоследък през нощта та и слагам ръкавички.

И от няколко дни не спи толкова на разходка. Много яко защото я виждам как зяпа дървета и каквото още вижда и и е интересно.

# 116
Здравейте, тези дни бебче е странен, въобще не иска да си спи в леглото. Заспива на ръце, слагам в леглото и се ококорва, все едно никога не е заспивал. Ако не го взема, започва да плаче. А аз го вземам, защото е с рефлукс и не искам да се напъва. Другото странно е, че заспива към 2:00 през нощта и се почва будене на всеки час. Направо съм като ударена с влак. Тази промяна е от 2,3 дни. Преди това заспиваше към 23:30 и се будише към 3:00 за храна и после през 3 часа. Също от няколко дни, нослето сутрин е запушено, има бели сополки. Много му е дискомфортно и ги вадя с физиологичен разтвор и помпичка. На вашите бебета, запушват ли им се нослетата? На 2 месеца и 2 седмици е.

# 117
  • София
Късметлийки😂

Нашето момче снощи си заспа към 00:00 когато и ние отидохме да си легнем, явно се успокои и заспа. Да обаче уж последното хранене трябваше да е в 23:30, ми той стана в 1, в 3 и в 5:30 и все изгладнял, хапе тия ръце, търси - дадох му. Отиде ми тричасовият режим създаден от ден и половина. Не трябваше да се радвам така 😂🙄🫣
Сега...пак се бунтува, вече започвам да се чудя дали кърмата ми е хранителна. Макар че казват, че нехранителна няма. Наистина не знам вече.
А за тази 6 часова пауза, която според моята педиатърка вече трябваше да е 9часова...мога само и да си мисля, като стане на 18 години ще я прави 😂 та и тогава не е сигурно.

# 118
Момичета, от няколко дни моята спи много. Снощи яде в 20:30 последно и след това аз сама я събудих да яде чак в 5:30. Преди си ставаше да яде в 3. Не знам да се притеснявам ли или да се радвам. Не иска да си изяде цялото количество, може би ще трябва да я храня по-рядко.

# 119
  • София
Момичета, от няколко дни моята спи много. Снощи яде в 20:30 последно и след това аз сама я събудих да яде чак в 5:30. Преди си ставаше да яде в 3. Не знам да се притеснявам ли или да се радвам. Не иска да си изяде цялото количество, може би ще трябва да я храня по-рядко.

Ако си наддава добре, не я будете! Спете си и вие, че аз сън не съм видяла от раждането на дребчо. Ако няма някакви проблеми и си хапва през друтото време, качва си кг, няма място за притеснение. Вече не са новоредени 😁 така че, направо си е подарък този сън според мен.

Споделете каква е рутината ви, явно аз бъркам някъде.
Онзи ден имаше 14-15 хранения, направо ми се плачеше. Вече се чудя дали да мина на АМ. Преди давах вечер Аптамил па 120 мл и пак същата работа, една идея повече издържаше. От около 2 седмици не давам никакво адаптирано. Исках да го свикна само на кърма, но...това направо е омагьосан кръг за мен и моите две приятелки Grinning вече изтормозени, хаха.
Макар, че детето ми наддава и то добре, простоо това постоянно висене на гърда ми тежи в някакви моменти Sad

Общи условия

Активация на акаунт