Парфюмни размисли и страсти - 282 март 2023 г.

• 52 404
  • 543
  •   1
Отговори
# 390
rocktoberry благодаря за предложението, както и на другите момичета.
Търся по скоро зелен чай, но искам да го усещам и да е присъствен, а този на Нишан беше точно такъв, малко по-унисекс ми се стори.
Любопитна съм много и ще търся за проба предложените от вас.

Winter Palace - Memo. Мирише на посладен ройбос с парче лимон. Ванилията не се усеща толкова.
https://www.fragrantica.com/perfume/Memo-Paris/Winter-Palace-55377.html

Dear Polly - Vilhelm Parfumerie. Не харесвах чай като нотка преди да пробвам това. Изключително свеж (зелен чай плюс зелена ябълка) с натурална сладост. Не е от най-мощните, но не е слаб и определено е по-женствен.
https://www.fragrantica.com/perfume/Vilhelm-Parfumerie/Dear-Polly-30928.html

Този е с черен чай, но е най-хубавия дизайнерски чай, който съм мирисала. Леко опушен, основата е плътна и сладка.
https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/L-Ombre-Des-Merveilles-59799.html

От трите най-силно препоръчвам Dear Polly. Много е красив и сега му идва сезона

# 391
  • София
tedysworld Имам малка мостричка и покрай нея съм си набелязала за покупка Ineke Jaipur Chai. Препоръчам за проба.

# 392
А някой с впечатления от chai-я на Baruti? Че и аз съм фенка на чаените партита 😄

# 393
  • София
И аз съм сред любителите на чаени парфюми. Simple Smile Baruti Chai за моя вкус е прекрасен и ми е в списъка за купуване, но тази зима не му дойде редът от разни непланирани ексцесии. Grinning Като ароматен профил обаче се доближава повече до chai latte, отколкото до свеж чай с цитруси например - доста е плътен, сладък, подправков и пухкаво-млечен, т.е. завива в гурманд територия до някаква степен. Пробвала съм екстракта от мостра на другарче и беше много присъствен; марката наскоро пусна и ЕДП концентрации на парфюмите си, но не съм пробвала нищо паралелно в двете концентрации - за Chai планирам да го направя в някакъв момент евентуално. Звънях преди време на Вълшебна Приказка за Аромата, за да питам дали ще заредят ЕДП-тата, отговориха ми, че на първо време нямат такива планове и ще предлагат само екстрактите засега.

# 394
И аз съм сред любителите на чаени парфюми. Simple Smile Baruti Chai за моя вкус е прекрасен и ми е в списъка за купуване, но тази зима не му дойде редът от разни непланирани ексцесии. Grinning Като ароматен профил обаче се доближава повече до chai latte, отколкото до свеж чай с цитруси например - доста е плътен, сладък, подправков и пухкаво-млечен, т.е. завива в гурманд територия до някаква степен. Пробвала съм екстракта от мостра на другарче и беше много присъствен; марката наскоро пусна и ЕДП концентрации на парфюмите си, но не съм пробвала нищо паралелно в двете концентрации - за Chai планирам да го направя в някакъв момент евентуално. Звънях преди време на Вълшебна Приказка за Аромата, за да питам дали ще заредят ЕДП-тата, отговориха ми, че на първо време нямат такива планове и ще предлагат само екстрактите засега.
Ама,да! Точно такъв чай си търся и аз! А сега разбирам и за съществуванието на "Вълшебна приказка за аромата"....и там и дискавъри сетове имат. Колко хубави неща само в един пост! Клодилия,не се познаваме,но, задочно, благодаря!  Сега ще търся отливка от чая....

# 395
  • София
Rocktoberry, HugFlowers Cherry Blossom. Ако успееш да пробваш нещо от марката, ще се радвам да споделиш после, много интересни описания правиш. Simple Smile
Реших в унисон с чаената дискусия днес да заложа на Odisiaque No6 Sous le Manteau, който е много специфичен чай, имам малко на дъното в минито, което взех миналата година и още не съм решила дали ще го повиша в пълноразмерна бутилка, или ще търся пак мини за това лято, напоследък много добра работа ми вършат. Чакам 2 минита на Masque Milano и нямам търпение да дойдат и да ги вкарам в парфюмната ротация.

# 396
Момичета Mancera Holidays подходящ ли е за пролет/лято? Някоя, която го е пробвала би ли била така добра да го опише.

Mancera Holidays си е точно за топлото време. Според мен не е от тежките и сладки плажни аромати, но пък си ухае на ванилово-кокосова слънцезащита. Първоначално се усеща бергамонта и тиарето, дори доста ми наподобява на Montale Intense Tiare , но след това си остава само ванилията и те пренася на плажа с рокля и коктейл. Според мен се носи лесно, създава усещане за безгрижна разходка по плажа, леко закачлив и секси.

# 397
Благодаря ви за отделеното време. Ще си ъпгрейтна малко с въпроса, понеже в мненията пишете, че се усеща много кокоса, дали има прилика с Ariana Grande Thank you next, защото него го имам и там отчетливо усещам кокос, а не ми се искат подобни аромати.

# 398
Барути Чай ухае точно на индийски чай, има и много подправки и в него, има едни Yogi Tea, точна този е ароматът, масала чай Simple Smile

# 399
Благодаря ви за отделеното време. Ще си ъпгрейтна малко с въпроса, понеже в мненията пишете, че се усеща много кокоса, дали има прилика с Ariana Grande Thank you next, защото него го имам и там отчетливо усещам кокос, а не ми се искат подобни аромати.

Не познавам MH, но с него сравняват Loewe Paula's Ibiza, който уж има кокос, но нотката е много лека. Много е зелен и оставя морско усещане. Paula's Ibiza Eclectic е по-сладък, но и в него кокоса е на по-заден план.

# 400
  • The Evergreen State
Честита пролет на всички! Бъдете усмихнати и уханни!

Купих си едно цъфтящо лимонче в саксия, от цветовете му се носи невероятен аромат, тегли ме към парфюми с нероли или подобни цитрусови дъхави цветчета и се оглеждам да си намеря такъв.
Chanel 5 Eau Premiere ми е също в уишлиста.

# 401
Аз ще намина в размените, искам да заменя класически Chanel 5 с  Eau Premiere.
Петицата нещо не ми понася.
Днес бях с Burberry Her Burberry. Доста плодов ми идва в началото, после се развива добре и по мой вкус.

# 402
  • Burgas, Bulgaria

SOTD Така познат и прекрасен! Тъна в блаженство! Благодаря ви, че ви има!!! Flowers Hibiscus

# 403
Моля за мнение, търся подарък за мъж,  колебая се между тези
 Dolce&Gabbana The One for Men EDP
Giorgio Armani Stronger With You ЕДТ
MONTBLANC EXPLORER

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 06:25 от elxa

# 404
Не мога да не спомена Ouarzazate когато става дума за чай. Голям почитател съм на нотката, и Ouarzazate e моят No1. ❤
Много черен пипер, мек тамян, и черен чай. Не ми мъжкарее като Russian Tea, и го възприемам като "мой".
Libre EdT и Flowerbomb също имат чай в пирамидата, но са предимно цветни аромати. В Либре се усеща добре, в Бомбата не винаги.
3 мои чая, Сафари влезе в кадър, но там чай няма. Мадмоазелата е супер приятна, но трябва да се пръска щедро и често.

Общи условия

Активация на акаунт