Парфюмни размисли и страсти - 282 март 2023 г.

• 52 608
  • 543
  •   1
Отговори
# 60
Ange ou Demon ми е много любим от преди сума години, когато бях тийн и само си мечтаех да притежавам такова съкровище. За съжаление, мисля, че е реформулиран от създаването си. Преди беше мощен звяр.
Сега също не е лош, харесва ми. Носих го тази зима и се държи добре. Има си трайност, особено в студените дни е много красив.

# 61
  • София
Реформулиран е. Преди година или две си купих от сантимент и не можах да повярвам. Нищо общо с това, което помня, когато го носих 2009 година. За щастие после намерих 1 бройка от старите издания.

# 62
PeTina, супер избор Simple Smile и аз много харесах moonlight не нещо в драйдауна си ме нервира как се разпада на малко обикновен флорал, но може и да му простя предвид феноменалното начало. при теб как се държи?

# 63
  • Germany
Добро утро в тази събота и от мен, и благодаря за темата, Денси. Тази година пролетта е доста студена, и ми се носят още топли, сгряващи парфюми. Най-много нося в момента Choco Violet Mancera - заради прекрасното шоколадово-виолетово вкусно усещане, Alchimie Rochas - заради гения на любимия ми парфюмер Жак Кавалие, който е направил уникален микс между цветя, плодове и топъл амбър, Shalimar Millésime Tonka Guerlain - заради това елегантно, пудрено и горещо усещане за ванилия и тонка, и Erawan Parfums Dusita - заради уникалното съчетание на зеленина, фин цигарен дим, аромат на шоколад, тютюн и сладък ветивер. Но нося и всичко друго, което ми се носи в момента.
Надявах се да си купя и La Vie Est Belle Iris Absolu Lancôme заради невероятно красивия флакон и ириса, но за съжаление парфюмът въобще не ми хареса. Не е моят ирис. Усещам го силно червилен, морковен, землист, гранив, сух, несладък. Точно от този тип ириси, които са непоносими за мен. Подобен на този от Dior Homme. Не знам защо са решили да сложат такъв тип ирис, при положение, че Ла вие е бел си има много ирис в оригиналната формула, в пъти по хубав от този ирис абсолю, или Ирис Палида, който са използвали тук. В по-дългото си развитие ирисът показва още една негова страна, става червилено помаден, силно пудрен и много истеричен, смесен с червени плодове, подобен на ириса от Lipstick On Maison Martin Margiela. И през цялото време усещам в парфюма едно кисело, сухо, мухливо усещане, подобно на това от Fève Tonka de Canaima Boucheron, подобно на препечена, несладка бобова тонка. В базата парфюмът си става Ла ви е бел, но бих казала с повече пачули, и повече червени плодове. Безумна трайност и шлейф, трети ден се носи от якето ми в коридора. Определено не го усетих мой този парфюм, в нито един от етап от развитието му. Мисля, че извадих късмет с LÉvail версията, той ми е много по-хубав от тази.

Хареса ми новата версия на Живаши Gentleman Society Givenchy. Не е заявен ирис по пирамида, но има ирис, и то разкошен! Мек, велурен, топъл, с лека сладост, много подобен на ириса от Midnight in Paris VK&A. В базата си е ароматичен, дървесен, с чудесна сладост от ванилия, кардамон и лате. Флаконът му е убийствено красив. С удоволствие бих го носила и аз, но все пак смятам, че си е за мъж, и че е много секси. Продължавам да харесвам много и Reserve Privee версията, и да го искам за себе си.

Парфюм за деня - M7 Yves Saint Laurent:yellow_heart:
Щастлив и усмихнат ден на всички!

# 64
Надявах се да си купя и La Vie Est Belle Iris Absolu Lancôme заради невероятно красивия флакон и ириса, но за съжаление парфюмът въобще не ми хареса. Не е моят ирис. Усещам го силно червилен, морковен, землист, гранив, сух, несладък. Точно от този тип ириси, които са непоносими за мен. Подобен на този от Dior Homme. Не знам защо са решили да сложат такъв тип ирис, при положение, че Ла вие е бел си има много ирис в оригиналната формула, в пъти по хубав от този ирис абсолю, или Ирис Палида, който са използвали тук. В по-дългото си развитие ирисът показва още една негова страна, става червилено помаден, силно пудрен и много истеричен, смесен с червени плодове, подобен на ириса от Lipstick On Maison Martin Margiela. И през цялото време усещам в парфюма едно кисело, сухо, мухливо усещане, подобно на това от Fève Tonka de Canaima Boucheron, подобно на препечена, несладка бобова тонка. В базата парфюмът си става Ла ви е бел, но бих казала с повече пачули, и повече червени плодове. Безумна трайност и шлейф, трети ден се носи от якето ми в коридора. Определено не го усетих мой този парфюм, в нито един от етап от развитието му. Мисля, че извадих късмет с LÉvail версията, той ми е много по-хубав от тази.
Ковачева, много харесвам детайлните ти описания и дисекциите на парфюми, които правиш. Много е трудно понякога да си представиш за коя точна нота говори друг и как би я възприел самият ти. Толкова прецизно си описала, че вече знам, че има две ноти, за които двете имаме противоположни вкусове - ирисът в началото на новия Ла ви и опушената, суха тонка в Бушерона. Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Парфюм за деня, защото и тук е студено и мрачно и ми се прииска сладост и допинг за настроение - Neroli Blanc Intense https://www.fragrantica.com/perfume/Au-Pays-de-la-Fleur-d-Orange … Parfum-18085.html

# 65
Подпалихте ми фитила с този нов LVEB. Познавам 7 версии на парфюма и харесвам 5 от тях. Харесвам и Lipstick On, така че още повече ми се иска да се запозная с Iris Absolu.

# 66
Знам че е писано, но не мога да го открия- може ли няколко думи за новия Скандал Ле парфюм ? На секунда съм от "цък". Благодаря на отзовалите се!

# 67
Солена Луна, при мен Moonlight е основно манго,...,  и леко млечния ориз. Цветята трябва да се напрегна, за да ги усетя. Сутринта си пръснах / в твоя чест Simple Smile /, за да съм по- сигурна. Ами да, пак манго и до момента. Но сега, на по-хладно, ми харесва доста повече от летните жеги.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 13:03 от PeTina Titi

# 68
Знам че е писано, но не мога да го открия- може ли няколко думи за новия Скандал Ле парфюм ? На секунда съм от "цък". Благодаря на отзовалите се!
Поне при мен - траен, шлейфов, не е сладко-захаросан като оригиналния скандал - хубава ванилия и силен, излъчващ жасмин накрая. Карамел усетих слабо, сол - не. Във фрагрантика, е описан много точно.

# 69
Привет,хора! Обещах да напиша отзив за Gaea на Centauri perfumes. Копвам директно ревюто,което пуснах в една от групите Simple Smile
Пристигна чакана пратка. Ето тази:
https://www.fragrantica.com/perfume/Centauri-Perfumes/Gaea-58689.html
 И не че съм си губила времето докато я чакам- четох си за бранда, представях си аромата, поставях се в теоретични ситуации с негово участие...изперкване имаше, признавам. Контролирано изперкване... Чак не исках да го пробвам като пристигна. И все пак- ябълката все някой трябва да я откъсне от дървото,да не сме прекалено светѝ.
 Започвам с бутилката- веднага бих рекла,че е арабски парфюм. Разточителна,непрозрачна и умее да пази тайните си. Едно пръс и си там, обаче...в царството на един тъмен, остър...бих го нарекла „мъжки“ мед. Давещ и дрезгав. Не е като това,с което сме свикнали, но определено не е синтетичен. По-скоро е восъчен, отколкото сладък.  Тази нота е силна, царствена,устоява докрай.
 Едно голямо уточнение – парфюмът не търпи особено развитие,дава своите заявки от самото начало.
Отминаваме меда. А след него ( но и почти напълно наравно), идва ред на мократа земя с всичките ѝ прилежащи атрибути – гъби ,мухъл, мирис на прясна и на гнила зеленина. Мокър мъх. Кисели, силно природни ноти. Почвата не е суха и трюфелова като в Черната орхидея. Не е и сладка. Силно мрачна и недобронамерена... На фона на този зъл ансамбъл, зелените билки и чаеният уклон са си направо като весели камбанки. А и дори тази  зеленина не е свежа. Идеята ѝ не е да имитира,нито да „побългарява“ природните аромати. Знаем,че те невинаги са приятни.
Силно, силно билкова отвара- сенна, остра, но и дива, женствена, майчински настроена. Наистина сякаш в тази тлъста и претенциозна бутилка се е скрила самата Майка Природа.  Дори ми хрумна,че Gaea е това, което Aromatics elixir трябваше да бъде,но не бе. Това, последното,за да дам все пак някаква препратка към нещо познато. Определено има ретро в този парфюм. Впрочем, цялата им линия е далеч от представата за парфюми (имам и мостра от тяхната Dendera,но той е по-балсамов,амбров,тамянен). Бихте  постигнали такова ухание, евентуално, ако отидете в гората и се натъркате с всички възможни мъхове, треви, смоли, билки, глина...  Тези парфюми са наистина ниш. Не всеки може да ги носи. Може и да е, защото се целят в понятия като „вечност“, „история“, „вселена“. Древни и абсурдно уникални. Нов любимец за мен...

# 70
Поне при мен - траен, шлейфов, не е сладко-захаросан като оригиналния скандал - хубава ванилия и силен, излъчващ жасмин накрая. Карамел усетих слабо, сол - не. Във фрагрантика, е описан много точно.

И аз бях на една милимунда от клик, но към онзи момент не беше хич изгоден. Много исках да усетя меда, някак си го представях мега изкусителен. В крайна сметка го помирисах в парфюмерия и не се очаровах. Мед аз не усещам грам. На живо не се впечатлих, няма нищо, различно, твърде масов аромат ми е. (Лично мнение).

# 71
Момичета, I want Choo forever как е като трайност и аромат, че е намален в Дъглас?

# 72
МНОГО е траен! И красив! (според мен) Но го пробвайте, ако имате възможност. Simple Smile

# 73
  • The Evergreen State
Като ви чета и аз съм изкушена да пробвам новия LVEB Iris Absolu. L'eveil докато пристигна поръчката реших да не го запазвам, бройката ми парфюми почна леко да ми дотежава. Върнах L'eveil неотварян дори. Понякога се чудя дали не сбърках (не съм го тествала) но реших да съм на парфюмна диета известно време. Имат го на сайта, надявам се да го задържат малко по-дълго, ако си сменя мнението.
Тези дни пръскам Shalimar Millesime Tonka, понякога разнообразявам с Shalimar Philtre, омагьоса ме този Шалимар с тези два фланкъра и неусетно станах фен на линията.

# 74
  • вкъщи
Ако имам I want choo, трябва ли ми forever? Трета опаковка ползвам вече, редовно получавам комплименти.

Общи условия

Активация на акаунт