Напълно сте права. В някои общности е много по-трудно да се работи по отношение на опубличностяването на темата, още повече на самите инциденти. Такива са общностите с дълбоко патриархални ценности, като арабските, азиатските, мексиканските, и честно казано, в този списък, базирано на наблюденията си, бих поставила и българската общност.
Тъжно ми става, когато се сблъскам с нищо непредизвикана агресия и жлъч. Но няма да отговоря със същото, защото го смятам за непродуктивно.
Тъжно ми става, когато се сблъскам с нищо непредизвикана агресия и жлъч. Но няма да отговоря със същото, защото го смятам за непродуктивно.
....
Започнах темата с надеждата за диалог, а диалога предполага различност в мненията
Просто имам усещането, че не ме разбирате правилно, тъй като много от нещата, които казвате, нямат връзка с това, което аз казвам. Например: "Знам си обществото и недъзите му и не смятам, че сме страшно изостанали." - още веднъж, нито съм казала, нито мисля българинът за изостанал. Продължавам обаче да твърдя, че имаме култура, силно повлияна от стари патриархални ценности. Освен това, "вашето общество" е и "моето общество" - няма нужда от такова деление
. Друг пример: "Жена, която претендира за еманципация, поема и отговорностите и издръжката на себе си и децата, а не чака само мъжът да ги осигурява." - Ако погледнете това, което аз съм писала, а именно "не говоря за деспотизъм на мъжа в социума, тъй като много жени също подкрепят патриархалните ценности", ще видите, че по този въпрос разсъждаваме еднакво. Но това няма нищо общо с домашното насилие. Еманципация или не, насилието си е насилие и трябва да бъде наказвано! Както и лъжовните показания трябва да бъдат наказвани. 
Препоръчани теми