Пак неподходящия

• 21 528
  • 902
  •   1
Отговори
# 285
Абе последното изречение (на Бояна) не е баш така. Ако не си направиш някакъв поне елементарен самоанализ, може редовно да те напускат.

Бояна, искам да те питам нещо, което забелязвам :

според мен, жените във форума смятат, че ако един мъж го напускат, той има грешка и трябва да се промени.
но ако една жена я напускат, тя трябва да сметне, че мъжете са луди да я напускат, и трябва даже да си завиши критериите.

Прав ли съм, че така разсъждавате?

Ако един мъж беше споделил същата история, щях да му кажа, че най-вероятно е отблъснал жената с някакви свои кусури и слабости.

# 286
Няма как да знаеш кое малко камъче обръща каруцата. Когато двама души се наблюдават и преценяват, някоя дреболийка може да те накара да се откажеш от този човек. Миризмата (не че е дреболийка). Някоя фраза. Настойчивост или дезинтересираност в определени моменти. Как говори за бившите си. Какво ли не. Това са елементарни истини.

# 287
  • Агент под прикритие
И в природата, и в живота избират жените.
Това е вярно, поне със сигурност до момента, в който е "избран" такъв, които е бил или неподходящ, или не е бил готов за семейство, или не е искал семейство, поне не и с конкретната, или комбинация в една или друга степен от всички предни.
След това плочата се обръща и тя няма вина за това, че го е избрала, а вината е негова, защото бил еди-какъв-си. Само къде той е бил еди-какъв-си и преди да се запознаят...
Бояна, не вярвам да подценяваш наличието на двойните стандарти, защото ако ги нямаше, някои хора нямаше да имат никакви стандарти.

# 288
Много рядко влизам в този раздел на форума и досега не бях чела такава подробна тема с участие на български мачовци (автокоректът ми ги поправя на "чичовци"Simple Smile)). Не бях запозната и с точковата система. Обаче ми стана ясно защо като кацна в България виждам по улиците такива невероятни неща като Благо Джизъса на билборд. Ами той е пълна 10-ка! Joy

# 289
  • София
Абе последното изречение (на Бояна) не е баш така. Ако не си направиш някакъв поне елементарен самоанализ, може редовно да те напускат.

Бояна, искам да те питам нещо, което забелязвам :

според мен, жените във форума смятат, че ако един мъж го напускат, той има грешка и трябва да се промени.
но ако една жена я напускат, тя трябва да сметне, че мъжете са луди да я напускат, и трябва даже да си завиши критериите.

Прав ли съм, че така разсъждавате?

Ако един мъж беше споделил същата история, щях да му кажа, че най-вероятно е отблъснал жената с някакви свои кусури и слабости.
Не знам за жените във форума. Смятам обаче, че ако човек започне да се връзва и само да мисли какво не са му харесали съвсем ще загуби самоуважение и ще излиза и с хора, които не харесва, защото тоя път някой го е харесал.

А иначе при една връзка и двамата са били зле, за да се разпадне, хубаво е всеки да си прави изводите кога и как се е поставил зле, но тук за две срещи какви изводи да си правим. Не е станало и толкова. И двамата не са се харесали, но човек като го отхвърлят забравя, че и той не е харесал другия и се фиксира в това какво не му е наред. Затова казвам, че всякакви хора ги харесват. Не е конкурс. И някак съм убедена, че винаги е взаимно това, т.е. и от двете страни има или няма тръпка.

# 290
Ох, големи теории и анализи.

Авторката просто да излезе от нета и от дома си. После нещата се случват.

# 291
Futbolero_b, така започвам от началото, запознахме се точно преди 4 месеца, той ме намери във фейсбук, започна да ми пише всеки ден в продължение да 3-4 седмици, на 5-тата седмица се видяхме, бяхме на вечеря, говорихме си общи неща, основно за работата, предвид че и сме в една сфера, после за почивки, екскурзии, такива неща. Веднага след като се прибра в неговия си град ми писа. И така всеки ден още от рано сутринта, започнахме и да се чуваме по телефона. Последва втора среща, ходихме пак на вечеря, говорихме си (не помня вече за какво), но винаги е имало за какво да си говорим. След това продължаваме да се чуваме всеки ден, като пак казвам винаги той ме търси пръв още от рано сутрин и така вечер до късно. После ме покани да отидем някъде на уикенд,  аз приех, отидохме, изкарахме си хубаво, правихме секс, тогава започна да говори и за деца, семейство, аз също съм казвала, че искам това, но не съм го натрапвала в никакъв случай, даже мога да кажа, че той имаше по-голямата инициатива за това. След третата среща всичко продължи по старо му, смисъл продължаваше да ме търси както преди, искаше да се видим, да отидем пак някъде, даже за чужбина говореше за почивка. Тук вече се получиха разминаванията, аз му отложих (не съм отказвала) няколко предложения за ходене някъде, просто нямах възможност тогава. После следващия път ме покани да отида за няколко дни у тях,  но той пък се разболя (понеже знам, че ще има съмнения дали е било така, ами така си беше, разбираше се по гласа) и го отложихме. И то се натрупаха няколко отложени срещи, къде по моя вина, къде по негова (повече по моя).
После реших аз да го поканя и да отидем някъде на разходка, тогава той отказа и аз му се обидих. След един ден той ме потърси, но аз му отговорих малко обидено, все пак ако иска да ме види наистина, ще дойде. И това беше последното търсене от негова страна. След седмица реших да му пиша, да видя какво става и директно го питах дали има тръпка. Той каза, че ако не е имал, нямаше да ме търси.
Последваха две седмици, в които да ме е търсил най-много два пъти, като усещах, че вече не се държи като преди.Отново попитах има ли нещо, първо взе да се офлянква, че имал проблеми (но като имаш проблеми, не пречи да пишеш, ако имаш желание). Последва отново въпрос към него, има ли тръпка. Тогава ми каза, че нямал нищо. Това е цялата история.
Говорили сме си за всичко, екскурзии, почивки, за общи планове, дори за общ бизнес, къде да живеем, в моя или в неговия град или някъде другаде да вземем нещо.

# 292
Добре, дадохте ми поле за размисъл мъжете тук, че явно не ме е харесал външно. Щом мъжете сте готови за хубава външност да изринете за нула време 100 км, значи това му е проблема. Ми да беше казал след първата среща, защо ме кани на втора като не ме харесва визуално???

Защото искал да види до къде може да стигнат вашите взаймотношения,видял е че са стигнали по-надалеч-неговата сметка не е била такава и се е случило да те остави,без обяснение защо и т.н. Ако сте правили секс това е било за капак на всичко,масово се оплакват искат сериозна жена,която да ме обича,която да ме цени,майка на децата ми, и куп други неща те насреща не дават абсолютно нищо!

# 293
Бонди, кво да ти кажа. Странна е историята. Не мога да съм сигурен какво му е в главата. Може да е измамник (с две думи да те е заблуждавал, да е женен, да има семейство, де да го знам), може нещо да е станало в живота му, може да е решил, че не му се занимава с жена от друг град. Наистина не мога да съм в главата му. Продължавай напред. Квото и да го мислиш, по-добро няма да стане с този. Търси други.

Помисли над следния казус - жените винаги имат очаквания, че ако спят с един мъж, то ще имат връзка с него. Това може да ти е проблема и на теб. Просто това, че сте прекарали време заедно, не значи, че сте подходящи.

Мен също са ме рязали, плюс това жените никога не дават конкретно обяснение защо. Обикновено е - вината не е в теб, в мен е, объркана съм, трябва ми време. Което е булшит клише. Така че такъв е живота - продължавай напред.

# 294
Авторке, много дълбаеш, няма толкова смисъл. Има хора ентусиасти, отначало много се запалват по идея или по човек, но бързо прегарят, може и твоят човек да е от тях.

От последното ти описание ми прави впечатление, че си му си се обидила за нещо, което самата ти си направила преди това (отказал среща), е, според мен това е бил решаващият момент. Както ти не си имала възможност при неговите предишни предложения, така сега той не е имал възможност и да му се цупиш за това не е било правилно. Има хора, които не понасят фасони, мълчанки, цупенки и подобни методи. Говоря наизуст, ти си знаеш точната ситуация.

# 295
  • София
Мен лично са ме зарязвали няколко пъти. И след това съм си правил самоанализ (след доста време, когато емоциите са утихнали). И съм разбрал, че се е случило, защото аз съм имал грешки. Като само да кажа грешките никога не са били от тези, които изтъквате във форума - побои, лошо отношение, и такива. А са били точно обратното - ту мъч найс гай и задушаващо държане. Помня първото си гадже. Две години и половина. Държах се като Ромео. То ня бяха подаръци, то не бяха всеки ден смси колко я обичам и т.н. И това продължи до последния ден на връзката плюс още 6 месеца след това. Да - пациент бях преди 10тина години. Но съм си извлекал поуките. Така че за мен човек след всяка връзка, а дори и по време на връзка - трябва от време на време да се самоанализира. Като цяло да се самоанализира в живота - какви са му слабите, силните страни, да си прави някакво рекапитулация. Все пак така се развиваме, иначе винаги ще седим с мисленето си от 16-годишни.
Това не е като работата. Понякога просто хората се променят, обстоятелствата се променят, чувствата се променят. Понеже винаги аз съм прекратявала отношения мога да ти кажа, че хората не биха могли да си направят никакви изводи от това, защото не са сбъркали. Като не е правилния човек в един момент не е негова вината.
И аз съм всеотдайна и загрижена за хората, с които съм свързана, но не мога да правя извод, че това е грешка, защото някои отношения са приключили. И да бях гадна нямаше да харесвам тези мъже повече, или пък те мен повече или по-малко. Та, може да е от възрастта, но мисля, че нещата са много по-елементарни от разсъжденията тук. Чувствата са ирационални и нито се предизвикват, нито прекратяват от някакви чужди грешки. Не случайно дадох пример с повечето теми тук. Някой бил съвършен, жената загубила интерес, но го разбрала чак като срещнала друг и тогава титуляра стаанал неприятник. Ми той вероятно изобщо не е виновен за това, че жената вече няма чувства, или пък мечтае за първи срещи и тръпки. Същото е и ако е обратното и мъжът е загубил тръпка.
Иначе ако човек има недостатъци в отношенията е хубаво да си даде сметка, независимо дали е ревнивец, истерик или друго, което би направило връзката с него непоносима за всеки. Обикновено обаче разделите не са по подобни причини.

# 296
Между другото съгласен съм с наивница. Има и безкрайно принципни мъже и жени. И женските номерца (няма кво да се лъжем) тип - аз не ти се обадих, няма проблем, ама ти що не ми се обади - сега няма да ти вдигам телефона - не вървят при тях. Особено за мъже с избор и над 35 години.

Бояна, за мен в отношенията има неизвестна и неконтролируема компонента. Но това не значи, че няма по-правилни и по-грешни петърни на общуване. И ако ти използваш по-често по-правилните модели, ти ще си глобално по-успешен в комуникацията. Като това не значи, че си застрахован някоя връзка да не ти се провали. Но на един човек с добри петърни - ще се провали 1 от 10 връзки. А на един с лоши - 9 от 10. Има разлика мисля.

# 297
  • София
Не е зле, дава ви поле за изява.

Приема, че не я е харесал, НО, е продължил. Защо?

Връзки се разпадат, започват се нови и понякога наистина няма причина. Свършили са, хората са се променили, продължили, наситили.
Краят на една връзка не е равнозначен на физическа смърт. Ще дойде нещо ново, нови емоции, любов.

# 298
  • София
Авторке, подобен тип фасони наистина отблъскват много мъже. Ако междувременно се е появила и друга тръпка, съвсем си изпаднала от класацията. Но пък ако наистина беше увлечен по теб, вероятно нямаше толкова лесно да охладнее? Аз като знам как съм рязала и пак са се връщали... Но пък може би е било преди секса...

# 299
  • София
Стечение на обстоятелствата е това за мен, плюс липса на големи емоции и от двете страни. Когато са влюбени двама е възможно всяка от страните да има абсурдни според околните постъпки и пак се съберат и са щастливи. Хората като не си пасват каквото и да се насилват пак нищо не става, въпросът е кога ще лъсне и по-добре да не е след две деца, а след две срещи.

Общи условия

Активация на акаунт