Пак неподходящия

• 21 448
  • 902
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Пълни глупости. Около мен е пълно с жени, които се гледат сами, че и деца изгледаха, та вече абитуриенти и студенти.
Честно казано, след като се сдобием с отраснали деца, въобще не знам за какво са ни мъже, освен за хахо хихи

# 391
Някои от нещата, които Танграта казва, не са съвсем неверни, но звучат грозно. Защо просто хората не живеят така както искат и както преценят за добре? Ето, за мен е важна работата и да раста в професионален план. Считам себе си за умен и оправен човек и успехите и доказването на работното място ме правят щастлива. Да мога да печеля достатъчно пари, за да се оправя сама при нужда - също е от съществено значение. Все пак няма как да знам какво ще ми поднесе животът и не ми се иска да съм изцяло зависима от мъжа си.
В личен план - имах късмет да срещна мъжа си, сравнително бързо ни се случиха нещата. Оженихме се и родих преди да навърша 30. Но нямаше да създам семейство с когото и да било. Ако нямах този късмет и не срещах достатъчно подходящ мъж, ако бях сама на 35-36 г (примерно), това означава ли, че щях да бъда втора категория човек?
Обидно е да се говори как едва ли не основната функция на жената е да ражда бебета и да домакинства. Ако някоя иска да прави само и единствено това - нека, няма лошо. Но нека всеки има право на избор да живее живота си по достатъчно удовлетворяващ за него начин.

# 392
Е, нима не е основна? Това, че масово жените не успяват да я съчетават с напъните си за себедоказване и утвърждаване и се чувстват перманентно недоволни, за което са виновни мъжете, естествено, е съвсем друг въпрос.

# 393
Не е основна. Ако иска, ще ражда, ако не иска - няма да ражда. Това си е лична работа на всеки. Ако обаче е недоволна от избора си и обвинява друг, а не себе си - тогава е проблем.

# 394
Не бе, Дренче, в този случай не е така. Само напъни на патриархално ограничен мозък.
Иначе, аз неведнъж съм заявявала, че обичам да усещам доминацията на мъжа като мъж до себе си. Нямам проблем ни с раждане, ни с мъжете.
Но много се забавлявам с ограничени хора и теорийките им.

# 395
Не е основна. Ако иска, ще ражда, ако не иска - няма да ражда. Това си е лична работа на всеки. Ако обаче е недоволна от избора си и обвинява друг, а не себе си - тогава е проблем.

Не е така. Винаги това е било основна  функция на жената.

# 396
И ако не може да ражда или по други причини не я изпълни, какво?
Има жени, които никога не стават майки. И?

# 397
Ама то дори и най-оправната жена не иска до себе си лигльо. Обаче да ми твърди, че няма да мога да се оправя без мъжа си, ако ми се наложи... извинявам се. Хайде без тия. Неволята е много добра учителка. А той ми казва, че жената и да иска, нямало да може. Брей. Имам право да не съм съгласна.

Не е така. Винаги това е било основна  функция на жената.
То и мъжката основна функция е била винаги да прави деца и да ги храни, ама... И тия двете напоследък бая мъже не ги правят като хората, та...

# 398
Всеки укор към жена, която не е изпълнила основната си функция, задължително трябва да бъде отправен в същата степен и към мъжете без потомство. Иначе е много двулично.

# 399
И ако не може да ражда или по други причини не я изпълни, какво?
Има жени, които никога не стават майки. И?

Ами това не променя, че не си в изпълнила функцията. В единия случай просто и а оправдание, в другия не.

# 400
Всеки укор към жена, която не е изпълнила основната си функция, задължително трябва да бъде отправен в същата степен и към мъжете без потомство. Иначе е много двулично.
Аз разбрах, че най-голямата ни заслуга е, че раждаме. А те не. Демек, закъде сте без нас. А ако не сме родили, с какво да се хвалим?
Че в бъдеще евентуално бихме могли да я свършим тая работа.

# 401
Ако наистина в някакъв момент жена не може да се справи сама, то тя ще си намери и мъж. Нищо сложно не виждам.

# 402
А на мъжа каква е основната функция?

# 403
  • София
То поантата не е, какво е основната функция на жената, а че хем била основна, хем жената за никъде не била без мъж, та да не си мисли, че нещо прави, само защото ражда. Ама в същото време да иска да ражда, а не да се бута на мъжка територия. Тя не, че е способна да върши мъжките неща де, ама в същото време иззела мъжките функции. И те затова мъжете сега бойкотират брака, нищо че винаги са ревали как жените се опитвали да ги вържат с него... Това докато те умишлено са ги забременявали, за да не могат да мърдат и да са зависими... Абе, строи мъжка логика Joy

Лореладче, объркала си нещата. Не жените се бутаме в мъжки форуми да обясняваме, че без да раждаме ние, мъжете са заникъде. А жената може много повече, освен да ражда. Просто това го може само тя.

# 404
Танграта обясняваш, че жените не можели да се оправят без мъже, когато това се отнася за базово оцеляване. Даваш такива препратки. И удобно забравяш, че в момента живеем в монетарна система, т е. който има достатъчно кинти, оцелява. Толкова е елементарно. Затова и феминистките движения са се борели именно за финансова независимост. Т.е. като можеш да учиш, да работиш и да имаш сметка на твое име, имаш гаранция за оцеляване. Е, ако случайно стане зомби апокалипсиса, ще си намерим по някой мачо да умре първи, защитавайки ни Wink

Общи условия

Активация на акаунт