Пак неподходящия

• 21 285
  • 902
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Здрави деца със здрава психика отглеждайте. Да имат едно хубаво и балансирано его, да си знаят силните качества и да пазят старите традиции - момчетата да бъдат стълбове, момичетата пропити с нежност. И акъл и образование.

# 766
Не е по-низш, щом семейната единица, в която се намира функционира ефективно.
По тази обществена? логика би следвало социално по-низш да бъде човек без семейство и деца.

# 767
  • София
Щом се обичат и са щастливи, какво значение има какво е мнението на околните?
Важното е в семейството да се чувстват добре и комфортно.

# 768
  • София
По тази обществена? логика би следвало социално по-низш да бъде човек без семейство и деца.
Не е по-низш спрямо половинката щом допринася с нужното и всички са щастливи. Спрямо обществото може да е друго, вече зависи какво мерим, престиж, власт, богатство, контакти. Сега, ако половинката е кралска особа няма как да допринася като по-низш социално на теория, но виждаме, че на практика в последните години това се търси, защото монархиите западат.
Та много неща зависят от гледната точка.

# 769
  • Paris, France
Не мисля, че идеята му беше само да ме вкара в леглото. Сега като си анализирам, по скоро си е мислел, че може да се появи тръпка в последствие, но като е видял, че не става и се е отказал. Вече каква е причината, дали в характера нещо не му е харесало или във визията, няма как да знам.
Albi777, да на външност в началото не ми допадна, но въпреки това дадох шанс да го опозная е взе да ми харесва, че ето че и хлътнах. Между другото до сега всичките ми връзки не са били любов от пръв поглед, смисъл да видиш човека и веднага пеперуди, по скоро след известно време, както и сега се случи така. Всеки е различен, даже си спомням в студентските ми години едно момче все ме сваляше, а мен адски много ме дразнеше това и го избягвах даже, но един ден просто хлътнах хахха. Имала съм и случаи пак така, колкото и да ме свалят и да излизам с дадено момче, не става, не се появява тръпка. Та като се замисля, сигурно и той така… просто не съм паснала за него. А на сила не става.

Ами ето, виждаш ли? Ти винаги излизаш с мъже, в които не си влюбена. Твоят мозък ги възприема като неподходящи изначално. Това, което наричаш хлътване и тръпка в последствие не са никакви хлътвания и тръпки, а привързване.

А изпитвала ли си пеперуди преди да излезеш с мъж? Ако да, тези връзки защо се проваляха?

Ти попадаш пак и пак на неподходящия, защото пак и пак излизаш с мъже, в които не си влюбена и даже не ти харесват като външност. Вероятно мъжете го усещат.

Ако за тебе пеперудите и привличането са толкова важни за връзка  защо излизаш с непривлекателни мъже?

Само да добавя, че пеперуди, каквито изпитвах непрекъснато между 15 и 20 години, когато се влюбват поне веднъж месечно, аз лично отдавна не изпитвам и края беше края на 20те ми години. Същото са ми споделяли и приятелки. Това са хормони, които намаляват с възрастта.

Няма низши и висши хора. Има подходящи и неподходящи един за друг.

# 770
Има нисши и висши.
Различават се по благородството и великодушието на душата.
За някои е непостижимо.
А иначе висшия винаги може да слезе до нивото на нисшия и онзи да си повярва.
Но не за дълго е това. Simple Smile

# 771
Не мога да кажа, че имам голям опит с онлайн срещите, това ми е втората такава среща на по-дърти години, имам и две-три като тийнейджърка. И си мислех, че някой като те кани на среща, значи те е харесал, естествено първо на снимка, все пак водили сте някакъв диалог, логично е да сте си допаднали и в това отношение. Аз например, не се срещам с някого, ако не съм впечатлена от съответния човек. Знам, че живия контакт е по-различен, но малко или много от преди това трябва да сте си допаднали.
Nevena, няма как да се влюбя от три срещи, затова исках повече да опозная човека. Факт е, че на първата среща се държах малко дистанцирано, но то пък и няма как да му се нахвърля, съвсем нормално възпитано. Даже първо ходихме на кафе, после предложи да отидем на вечеря. Не знам какво да ви кажа…
Имала съм пеперуди в стомаха разбира се, но то е било отдавна, за връзката 9 годишната се запознахме в работата и си имах пеперуди да. Все пак много години от тогава… не знам дали да ги очаквам пак тези пеперуди хахах

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 20:51 от Bondy07

# 772
Скрит текст:
Не мисля, че идеята му беше само да ме вкара в леглото. Сега като си анализирам, по скоро си е мислел, че може да се появи тръпка в последствие, но като е видял, че не става и се е отказал. Вече каква е причината, дали в характера нещо не му е харесало или във визията, няма как да знам.
Albi777, да на външност в началото не ми допадна, но въпреки това дадох шанс да го опозная е взе да ми харесва, че ето че и хлътнах. Между другото до сега всичките ми връзки не са били любов от пръв поглед, смисъл да видиш човека и веднага пеперуди, по скоро след известно време, както и сега се случи така. Всеки е различен, даже си спомням в студентските ми години едно момче все ме сваляше, а мен адски много ме дразнеше това и го избягвах даже, но един ден просто хлътнах хахха. Имала съм и случаи пак така, колкото и да ме свалят и да излизам с дадено момче, не става, не се появява тръпка. Та като се замисля, сигурно и той така… просто не съм паснала за него. А на сила не става.

Ами ето, виждаш ли? Ти винаги излизаш с мъже, в които не си влюбена. Твоят мозък ги възприема като неподходящи изначално. Това, което наричаш хлътване и тръпка в последствие не са никакви хлътвания и тръпки, а привързване.

А изпитвала ли си пеперуди преди да излезеш с мъж? Ако да, тези връзки защо се проваляха?

Ти попадаш пак и пак на неподходящия, защото пак и пак излизаш с мъже, в които не си влюбена и даже не ти харесват като външност. Вероятно мъжете го усещат.

Ако за тебе пеперудите и привличането са толкова важни за връзка  защо излизаш с непривлекателни мъже?

Скрит текст:
Само да добавя, че пеперуди, каквито изпитвах непрекъснато между 15 и 20 години, когато се влюбват поне веднъж месечно, аз лично отдавна не изпитвам и края беше края на 20те ми години. Същото са ми споделяли и приятелки. Това са хормони, които намаляват с възрастта.

Няма низши и висши хора. Има подходящи и неподходящи един за друг.

Що за реторичен въпрос?
Trollface

# 773
Едно е да те харесат на снимка, друго - на живо, трето - и двете.

# 774
И какво значение има, че сте се харесали на снимка като на живо не сте си допаднали?

# 775
  • София
Не е по-низш спрямо половинката щом допринася с нужното и всички са щастливи. Спрямо обществото може да е друго, вече зависи какво мерим, престиж, власт, богатство, контакти. Сега, ако половинката е кралска особа няма как да допринася като по-низш социално на теория, но виждаме, че на практика в последните години това се търси, защото монархиите западат.
Та много неща зависят от гледната точка.

Изобщо не намирам такъв мъж за по-низш - напротив, такива мъже са много ценни и нужни, особено на съвременните жени. Обществото се променя и слава богу, доста глупави нагласи отпадат.

# 776
  • София
А, моля ви се.
Аз не съм съвсем съгласна с липсата на йерархия.
Някакъв полуграмотен мунчо, който пие в кварталния еврофутбол не е никак равен на образован, възпитан, предприемчив мъж, който говори няколко езика, произвежда блага, изглежда чудесно и носи жена си на ръце.

Този мъж от примера, който отглежда децата не ми изглежда горния типаж. Но там семейния съвет е решил да даде деловия фронт на дамата, в семейството на родителите ми в един момент беше така. Майка ми се справяше по-добре на деловия фронт. Примерно.

Но аз говоря за генерални човешки типажи. И определно не мога да сложа знак на равенство.

# 777
Какво равенство търсим?

# 778
И какво значение има, че сте се харесали на снимка като на живо не сте си допаднали?
На мен интересното ми е, кое не му е допаднало в мен, просто ме чопли това 😀

# 779
  • Далечният изток
Е кое точно, само той може да ти каже всъщност. Ама не виждам смисъл да го чоплиш. Химия, феромони, излъчване.... Някой ти допада, друг не.

Общи условия

Активация на акаунт