Баба Марта бързала, на всички от 'Искам бебе' мартенички вързала. /тема 37/

• 39 167
  • 827
  •   1
Отговори
# 810
  • Бургас
Много ви благодаря момичета Heart Този док е този при който ще раждам и се притеснявам да не си каже как така го поставям под съмнение Confused Иначе съм с гестационен диабет също,да. А това дали го е взел предвид нямам идея..

Аз бях с ГД и бях на инсулин и на диета, но инжекциите, не ми вдигнаха захарта. Биха ми ги някъде 34-35гс

# 811
Не знаех, че инжекциите вдигат КЗ. Аз терапията я правих около 29 г.с.. Имах страничен ефект - обрив на гърба. Няколко пъпки избиха, ама не ме е сърбяло. Отне време, докато се махнат.

В тази връзка (обриви), ще се отклоня малко.
С предната бременност бях на Фраксипарин и по някое време до смених с Клексан. С още първата инжекция Клексан, се обринах, но продължих да го слагам. Обривът продължи доста време след последния Фраксипарин и тогава сметнах, че е от Клексана, което ми се струваше невъзможно, но факт, че при мен стана с Клексан. После започнах да слагам и от двете, незнайно защо 😒 Така изобщо не "хванах" от какво е

С тази бременност пак смених с Клексан, и пак обрив. В крайна сметка реших да си остана на Клексан докрая. В последните седмици не съм получавала нищо и стигам до извода, че на Фраксито му е трябвало време да се изчисти от организма ми, затова се е проявявало отвреме навреме.

Това да мои предположения, де. С хематолога не съм коментирала, а на АГ-то само казах, че се обринах от Фраксито и съм на Клексан вече. Тя каза - нормално и очаквано 😁

Така че, тези които сте на НМХ, не си го причинявайте 😃
Ползвайте си по-пречистения вариант.

# 812
  • София/Севлиево
Малко оф топик, но наскоро разбрах, че Вецев е изписал на моя позната при втората ѝ бременност след 1 аборт, потенциално заради тромбофилия, тъй като е имало тромби ако не се лъжа, само аспирин от самото начало. Впоследствие направи и втори ранен аборт. Не съм задълбавала какво точно се е случило, за да не я разстройвам, но тогава ми се стори много странно, че Вецев ѝ е изписал само аспирин при наличието на тромбофилия и вече един ранен аборт. Може и да греша, а и знам че зависи от мутациите, но все пак само аспирин? Нали точно аспирина може да доведе до кървене и някак се усъмних в неговата преценка, а уж всички го хвалят, че бил много добър с рискови бремнности.
Съжалявам за познатата ти.Мен до 20 г.с.ме оставиха само на Натаспин,в 9 г.с.ми спряха АП заради обилно кървене и не ми включиха НМХ(не знам точно какви мутации имам, защото си останах само с основния панел от Цибалаб и там имах проблеми с усвояването на фолиевата и 4G/5G.Дори Станулов ми каза,че няма смисъл от допълнителни изследвания, въпреки че имах 3 аборта,единият от които на профилактирана с НМХ бременност.Просто се доверих на Вецев...
От Клексан и аз имах обриви,от Фракси не,а уж то повече алергузирало.
Аз също си биех инсулин заради ГД,но никой не ми е споменавал,че може от инжекции да вдигна КЗ.

# 813
  • София
Момичета, направих анкета, гласувайте за заглавие на следващата тема. Memo

Pushpin Моля новите бременелки, които искат да присъстват в заглавния пост да ми пишат ЛС - термин и пол /ако вече го знаят/.
Pushpin Или вече родили - дата на раждане
и име/пол.

До няколко дни ще пусна новата тема. Flowers Blossom

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 21:56 от rave

# 814
Здравейте, някоя от вас използвала ли е слинг, слингова раница или ергономична раница? Трябва ми нещо наистина удобно, което да не те запарва лятото. Може да се използва и за по-дълги преходи в планина или просто разходки. Основно таткото ще носи, трябва да е нещо, което да му е удобно и на него, да не му стиска. Гледах разни варианти и не знам защо няма такива, в които бебето да гледа напред.

# 815
  • Замък сред облаците
Защото ще му прецакаш таза ако гледа напред - то си има специфики. Малко като що да не слагам новородено да сяда. Като се роди бебето след първия месец ходете да мерите на живо, иначе може да не е удобна, на бебето да не му хареса и тн. Мисля че си имаше и отделна тема във форума с много полезна информация.

# 816
Има си тема да, най-добре наистина след консултация да се закупи най-подходящия модел, особено щом ще го носи и таткото. Иначе от неправилно носене си има сериозни рискове.

# 817
Здравейте! В крайна сметка направих флостерона, идвах до МД да ги слагат. Всичко точно, обаче след последната инжекция вечерта бебчо спря да мърда, за 5 часа не го усетих и 1 път и газ към спешното, хем знаех, че има такива ефекти обаче си вкам за всеки случай.. Те пък взеха че ме оставиха за наблюдение, но пък съм доволна, че и захарта ми проследиха, (вдига се наистина но за 2-3 дни, казват ч и до седмица две може да влияе), и тонове всеки ден, и куп изследвания..Та всичко е наред, на 4-5 ден почна да си ритка все по- нормално  Но за втора терапия надали ще се навия, не са най-безопасното нещо.. дано нямаме индикации де

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 08:53 от InYan238

# 818
Благодаря, не знаех, че има отделна тема, а и няма как да знам дали и защо може/не може бебчето да се носи с лице напред. Виждала съм да ги носят и по този начин, за това попитах, но в характеристиките на ергономичните раници нямаше такава позиция. Няма нужда от сравнения със сядане, лягане и т.н.
Али, благодаря ти 🍀
По-натам ще проверя дали в нашия град има библиотека/слинготека, за да ги пробваме с таткото на място. 🤗 Също видях, че дори да стават от 0+ се препоръчва носенето в ергономична раница/слингова раница да става след 3+м.
InYan, много се радвам, че всичко е наред и стискам палци повече да не се налага. ❤️

# 819
Кактус, аз бебеносих от 10 ден до почти 2 години активно и до сега от време на време.
В началото бяхме с еластичен слинг, а към  шестия месец го сменихме с ленена раница. Нея я хареса ММ на бебешкото изложение в Бургас. Тогава бях в края на 9. месец и нямаше как да я пробвам. ММ със слинга не се справяше и 1-2 пъти само го е ползвал, но с раницата си носеше активно, той - на гърба, а аз-отпред. Консултацията и пробването на различни носилки е задължителна.

# 820
Адашче, много ти благодаря за информацията 🤗❤️ За сега ще се спра на слинг, а може на изложението в Бургас да изберем раница, когато и бебчето ще е с нас. Не знаех, че и това се предлага там. Предполагам за слинга няма голямо значение какъв ще е, не знам има ли разлика в марките. Еластичен ще е със сигурност, другото би трябвало да е само разцветки.

# 821
Кактусче, и аз бебеносих много (мъжът ми понякога също). Имаше и доста периоди, в които Дарина е спала само в раницата за всички дремки през деня (Tula FTG е нашата, пускат страхотни промоции понякога в оригиналния сайт и идват бързичко. Сега покрай Коледа трябва да имат намаления!). А, колко пъти съм приспивала в нея, само тя си знае. Isara също много ми допадат, но всичко трябва да се пробва. Имам и слинг на Ergobaby Aura еластичен, с него не ми се получаваше толкова добре и запарва за лятото. Ако се научиш да носиш с тъкан слинг/ринг слинг от лен, мисля, че ще е екстра за топлото време. Раниците са за над определен ръст и килограми по принцип, а със слинга може от новородено, стига да се постига правилна позиция.
Има една много сладка мацка, която носи и по 2-3 деца наведнъж и показва как се връзват слингове - Let`s talk babywearing във фейса, но има много други групи. Освен консултацията със сертифициран консултант, винаги можеш да намериш подкрепа и препоръки и там.Simple Smile
Ако знаех колко много ще използвам раницата, нямаше да купя количка.

# 822
Bubblezz, много ти благодаря за препоръките и насоките 🤗❤️

# 823
Кактусче, с много закъснение наваксвам и тук и да се включа по темата за раждането и бебеносенето.

Раждане с/без упойка. Аз родих естествено с епидурална упойка и мога да кажа, че това беше най-доброто ми решение след избора на мъж. Усещах напъните,  акушерките ме напътстваха и всичко беше окей. Да, имах епизиотомия, да имах и други разкъсвания. Синът ми се роди над 3 кг. но според мен както и да родиш естествено после винаги ще има едно 20 дена да се чувстваш все едно някой те е ритнал в слабините. Зашиха ме и сега не усещам нищо по различно от преди. А не съм мазала нищо нито предварително, нито съм правила някакви кегелси или нещо по-специфично. Нямах време да се занимавам, но ако ти прилагаш и тези методи всичко може да мине повече от добре и с упойка. Не е гаранция, че без упойка пак няма да се получи някакво разкъсване, но и никой няма да ти направи паметник, затова че си родила без, просто ще си спестиш доста болки. Това са лично моите две стотинки.

Бебеносене. Едно от основните неща при бебеносенето е да избереш ергономични ранички и подходящи слингове, да избягваш кенгурута и всякакви други раници, в които краката на бебето висят. Има много такива и дори на картинките на продукта ми става лошо като видя как стои бебето, много хора ги ползват и много хора ги обръщат с лице напред, но това не значи че е правилно. Носенето в позиция с лице напред натоварва гърба на бебето и краченцата му не могат да стоят в позиция М. Отделно и гледането напред може да натоварва сетивата и да го стряска особено като е по-малко.

# 824
Lygia, много ти благодаря за отделеното време и полезната информация 🤗 Определено ще държа да съм с упойка 😁

Общи условия

Активация на акаунт