Баба Марта бързала, на всички от 'Искам бебе' мартенички вързала. /тема 37/

• 39 165
  • 827
  •   1
Отговори
# 795
Момичета, и вас да питам..има ли запознати с флостерон? Моля ви за съвет. В 30гс съм, Док днес ми изписа за всеки случай 4 ампули по 7мл през 12 часа, обаче в аптеката тази как ме шашна..много висока доза било, даже искаше да ме разубеди и каза че нямало да мога сама да си ги слагам.
Отделно ми е притеснено как ще ми се отрази и на мен и на бебо. Питах док за странични ефекти да очаквам ли, той нищо не каза, а пък чета че има такива и че бебетата ставали по-лениви. Направо ме е страх сега да ги слагам тези инжекции и мускулно никога не съм си правила сама  Confused

# 796
Това терапия за дробчетата ли е? Имате ли признаци или притеснения за преждевременно раждане? Защото тя действа май по спомен седмица или две. Ама ако няма предпоставки не виждам смисъл. Ама ако има е силно препоръчителна и носи само ползи за бебето.

# 797
  • Замък сред облаците
Аз не мога да коментирам лекарството, но за мускулна инжекция по-добре да я бие лекар или сестра.

# 798
За дробчетата е да. Има риск от преждевременно, завишени околоплодни води, шийката е 3.1 но с фуния, вътрешно разкритие..не знам точно как се води, контракции също, макар че ги владея за сега с магнезий
Така се притесних сега, че буквално лошо ми стана и ми се плаче Confused

# 799
Обсъдете притесненията с лекаря най-добре. Но, наистина поне да поставя инжекциите професионалист.

# 800
  • Замък сред облаците
Ян, спокойно! От стреса повече контракции ще си докараш. Всичко ще е наред, лежи си и само за неотложни неща ставай! Лекарствата са за да помагат, а бебето е борец!

# 801
Ян, аз лично бих направила още една консултация на твое място. Ако е наложително, нямаш избор, но трябва да се слагат единствено от медицинско лице. Имай предвид, че кръвната ти захар много ще скочи, ако си с гестационен диабет, в никакъв случай не ги поставяй без консултация с ендокринолог.

# 802
Сложих 4 ампули Флостерон в рамките на 2 дни, т е. По същата схема -  през 12ч. Слагаха ми ги в манипулационната на болницата, в която се следях, като всяка мускулна инжекция е леко гадна. Не знам дали от него или съвпадна с някакво възпаление, но аз след 2рата доза си загубих гласа за седмица. Нямах болки в гърлото, просто нямах глас, падаше след минута говорене. А може и да нямаше никаква връзка, нищо такова като страничен ефект не намерих никъде описано.
При бебета нямаше голяма промяна в активността, въпреки че ме предупредиха, че може да са по-лениви ден-два. Бях в края на 33г.с. В 34г.с. ме приеха за задържане заради контракции, всеки ме успокояваше, че щом съм минала терапия няма нищо притеснително. Родих в края на 36г.с., нямаше нужда от кислородна терапия или кувиоз.
За КЗ нищо не мога да кажа, моята скочи няколко дни по-късно, но беше от система гинипрал по спомен.

# 803
Много ви благодаря момичета Heart Този док е този при който ще раждам и се притеснявам да не си каже как така го поставям под съмнение Confused Иначе съм с гестационен диабет също,да. А това дали го е взел предвид нямам идея..

2402 благодаря ти за споделения опит, успокояващо, но май няма да стане вкъщи да ги слагам и като видях иглите.. Astonished а пък съм на 1 час път от МД там да ми ги слагат. Май ще му пиша на док, макар че не знам как ще реагира

# 804
Ами да ти кажа и на мен болницата не ми беше супер близо (към 30-40 мин път с кола в едната посока), ама мускулни ама сама не смея да си бия, та ходих на място, нямах избор. Даже към половин час по-рано гледах да съм там, че поне в тази болница практиката беше вечер да слиза сестра от АГ отделението и се чакаше докато някой се освободи, а през деня имаше много пациенти и пак се чакаше.
Допълвам за КЗ:
Проверих, явно е имало покачване и ден-два след инжекциите. Поставиха ми ги на 16.09 и 17.09, на 19.09 съм имала необичайно висока захар сутринта
Скрит текст:
После вече както казах си бяха от системите завишените стойности.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 19:27 от 2402

# 805
Аз имам три такива терапии в 25г.с,27 г. с и малко преди да родя в 30г.с. Не се знаеше в кой момент ще се наложи да ги извадят. Нямаше никакви странични ефекти нито за мен, нито за бебетата. Дишаха сами и не се наложи интубация. Но, Ян, стискам палци да се позадържат още нещата. Успех!

# 806
Благодаря много Heart А при вас Диди2402 следяха ли бебчетата как са след инжекциите?

Май предпочитам в болница даже да остана 2-3 дни, но да си спестя тревоги

# 807
Ян, проблем е, ако си на инсулин, защото може да се наложи ендокринологът да ти промени терапията. Имах колега диабетик и след всяка инжекция вдигаше захарта от 15-20 и нагоре. Ако не си на инсулин, не се притеснявай, но трябва да пиеш много вода, да изключиш всякакви въглехидрати по време на поставяне на инжекциите. Сигурна съм, че всичко ще бъде наред. ❤️
Моят съвет е да останеш в болницата.

# 808
Е, аз живеех в болницата, та да. Но съм толкова частен случай, че не е пример.

# 809
При мен не ги следиха повече заради инжекциите. Падна се четвъртък и петък да ми ги слагат, в понеделник си имах планувани тонове. Там вече се видяха контракциите и ме хоспитализираха. Но събота и неделя никой не ме е гледал.

Общи условия

Активация на акаунт