Баба Марта бързала, на всички от 'Искам бебе' мартенички вързала. /тема 37/

• 39 149
  • 827
  •   1
Отговори
# 780
Да и на мен такива ми ги наговори, ама съм била при нея само 1 път та нямам още мнение. Ако искаш пиши ми на лично ако имаш въпроси за нещо. Аз също бях в голямо лутане, нямах раждали приятелки и баш в 1 лок даун 2020 г нямах много избор. Чудех се между АГ и МД, но избрах АГ заради неонатологията. В крайна сметка 3-5 дни се преживяват и да не си на супер лукса. (тук да подчертая, е супер чисто, поддържат си го, и делят пациентките няма да се паднеш с някоя от по-тъмните, тогава бях на 6 ет. и храната беше вкусна (аз си харесвам кетъринг фирмата, от която поръчват), а лятото бях на 5 ет и пак всичко е нормално). Аз също само за нея четох добри отзиви, чудех се дали при нея дали при Боян, но той е по-тих и определено съм за при нея. Знам, че Желязкова работи с Георги Георгиев, но едно майче в квартала ми сподели много лоши неща за него и определено не искам да го посещавам.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 15:59 от flow_rs

# 781
Към скоро раждащите момичета, колкото и да четете и да се подготвяте, нали знаете, че едва ли ще има нещо общо и всеки случай, дори при едни и същи обстоятелства е различен. Отделно както и да трябва да родите вагинално, дали с упойка или не или секцио, най-важното е на финала всичко да е благополучно. Същото е с кърменето, ми не вдигаш левъл на майка, ако кърмиш на всяка цена. Единствено, е хубаво човек да може да си застане зад избора, а не да се крие зад измислени ситуации и факти. Това е вашият живот и вашето дете.
Отделно от личен опит за всяко едно нещо, търсете специалист и не се доверявайте на "читавото АГ" или какво е казал приятел. Дори, ако се налага проверете мнението и при още някой. Това го пиша от опит, защото парен каша духа. Следях се тук във Варна при един от най-добрите, известен в цялата страна. Е да, ама случая ми не беше в неговата компетенция и ако не се познавахме извън "служебно", най-вероятно щях да бъда в графата "ами случва се". Мислете, информирайте се и търсете най-доброто, което можете да направите. Това, че при Пенка е било нещо подобно като при вас и всичко е наред, не значи, че ще имате същия огромен късмет.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 18:24 от Диди 💙💙

# 782
Аз ще се намеса тук по темата с желязото като кажа, че е изключително важно да се пуска и феритин. И аз, и първото ми дете сме със скрита желязодефицитна анемия. На хемоглобин 110 ми преливаха желязо, защото феритинът ми беше 20. Не го знам какъв е този АГ на Кактус, но на такъв хемоглобин и без лош феритин ще се изпише железен препарат. Не неглижирай ситуацията и се консултирай с Тончев.

# 783
Хубаво би било преди да се цитира точна фраза, само с цел да се хапнем малко, да се вникне в написаното. А то е черно на бяло- да, читавото АГ разбира от тромбофилия и да, праща на консултации с други специалисти и създава мрежа от експерти, които се грижат за бременната.

всеки си има глава на раменете - да си мисли. И да, абсолютно съм съгласна, че случилото се на една жена не е задължително да се случи на друга, което с пълна сила важи за фаталистичните прогнози, които доста често се мятат безкритично  към бременни жени. В стрмежа си да разкажем собствените си истории и да си обслужим нещо в нас си от към проблеми и комплекси, плашим и създаваме доста негативи около себе си. Не е лошо и това да се преосмисли.

Иначе аз приключвам тук. Няма смисъл. Прекалено ми е на дребно тая история Wink

# 784
Дух, съгласна съм с последния ти абзац. Добре ще направиш.

# 785
На мен понеже ми е на едро и си “познавам стоката” цитирах дословно. Copy-paste 😉
Както е модерно да се казва “if you know - you know”
Аз споделям тук, защото знам какво ми е било на мен като се лутах сама и ако успея да помогна поне на 1 човек ще се радвам много.
И преди да е станала много на лична основа тук темата и аз се махам. Въпреки, че ви чета редовно, гледам рядко да се включвам. Минавам пак в инкогнито режим 🥰
Макар да сме тук за подкрепа и помощ, имайте едно наум винаги. 😊

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 21:46 от flow_rs

# 786
Еми аз пък няма да се махна, още повече, защото темата си е моя идея и си я правех аз. И нека съм дребнава, плашеща и т. н., ама точно с това има поне 3-4 момичета, повярвали, че въпреки кофти ситуацията, в която се намират, са търсили повече информация и специслисти и в крайна сметка всичко е наред. И това е важното. Пък нека съм хаплива лелка, отива ми:)

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 22:54 от Диди 💙💙

# 787
Диди супер си права!
Дух ти пък не спря да мрънкаш от преди да забременееш (много добре си спомням с ниското амх) че всички ти споделяли и пишели страшни неща, дори лекаря ти беше направил някоя кофти прогноза, а накрая нищо не се сбъднало и само си се притеснявала напразно. И вместо да се радваш, че всичко все пак е добре при теб , ти дуднеш колко те натоварил някой с някаква история. Ми не влизай изобщо по форуми и групи, не знам за коя се помисли да анализираш кой какви комплекси и проблеми си обслужва.

# 788
Ще дудне, разбира се, защото ѝ липсва емпатия. Освен, че гледа себе си, затваря очите си за всички останали.
Чак ме е яд, че изобщо съм споделяла с нея (не малко, да не кажа всичко).
Накрая - натоварена била 😒

# 789
Здравейте, тук ли работеше доктор Начев от понеделник до петък 8-13ч без час? Неудобно ми е пак да му звъня, а забравих да питам дали е на същото място ☺️

# 790
Да, в тази сграда е. За последно април месец ходих при него. Влизаш в сградата и слизаш един етаж на долу. Не си спомням с точност кабинета кой номер беше, но май 10.

# 791
Луничке, благодаря ти 🥰
Минах си прегледите. Наистина долната граница за хемоглобин при бременност е 110. Желязото ми е 10 и Чучумишев каза, че е нисичко, по принцип не е фатално да се започне желязо и след като падне под 110 хемоглобинът, но при мен е 112 и тепърва ще пада още, за това ми изписа Сорбифер по 1тб. следобед, за да не се мъчим после да наваксваме по-тежък недостиг преди раждането. Колкото до ритниците, наистина е учудващо каква сила има този мъник за тази седмица. Още си е седмица напред, както от самото начало. Попитах дали ще му стане тясно и ще спре да рита, а той се усмихна в знак, че няма да ми дава фалшиви надежди 🤣 Каза, че тепърва ще заявка още и ще отнасям още по-силни ритници. Също каза, че е боксьор, постоянно размахваше юмруци 😅 Само да ни е здравичко. Нямам препоръка за фетална ехокардиография. През цялото време не спря да хълца, но успя добре да огледа сърчицето 😁

# 792
И аз в 20гс си мислех, че това са силни ритници Grinning Да не би да си със задна плацента? Аз съм и мисля съм чувала, че така по-ясно се усещат движенията. А сега в 29гс онези силните бледнеят Grinning

# 793
InYan238, да 😁 със задна плацента съм. Той Чучумишев си ме предупреди, че все по-силно ще усещам 😅❤️ Значи дупе да ми е яко, хаха, по-скоро корем 🤣

# 794
И моята е задна плацента, а и девойката върви пухкава. Ще видя и аз зор. ММ пък я гласи за футболистка, да видим 😀 

Иначе моите стойности са далеч по-високи от твоите и пак ми дадоха Сорбифер.

Общи условия

Активация на акаунт