Баба Марта бързала, на всички от 'Искам бебе' мартенички вързала. /тема 37/

• 39 159
  • 827
  •   1
Отговори
# 90
АА, и аз съм пропуснала. Пожелавам ти следващия път да е до края.

# 91
АА - страхотни новини! :*

Честно казано - след като родих, направо веднага ми липсваше да съм бременна, да имам коремче, тръпката да чакам момента... При мен е много скорошно (още няма три месеца малкият, аз дори цикъл нямам все още - заради кърменето), но просто усещането е велико и искам пак да го изпитам на малко по-късен етап..

Преди да забременея се чудих - как хората предпочитат дечица с много малка разлика, пък сега го разбирам все повече, макар да не съм на този етап. 😍🤗

# 92
  • София/Севлиево
АА пожелавам си да бременеем заедно Simple Smile
За стволовите клетки съм писала -аз запазих,но само защото ми направиха супер оферта и заради болестта,от която почина мама и която към днешна дата успешно се лекува с терапия със стволови клетки.Някои правят терапия при аутизъм,но съм много скептично настроена и не бих подложила Слави и на това.
Таничка и Файона добре дошли ❤️

# 93
  • Замък сред облаците
Ели, и аз си го пожелавам 🤗
Във вашия случай и аз бих запазила клетки, впрочем, много хубаво уточняваш Simple Smile

# 94
Эдравеите момичета тъи като неэнам на каква тема да пиша реших да пиша тук имам един въпрос имате ли вагинално течение по време на овулация ? и кога эапочва да има элуэ началото по време или последнят ден на овулацята ?🙂

# 95
Здравейте , момичета ! 🙂
Имам въпрос към родилите , които са с мутации и са били на клексан или фракси .

Терминът ми е за 27-ми Май , но според мен ще бъде по- рано , следящият ми доктор иска да спре  клексана на 10-ти Май  , под предлог че искам нормално раждане и няма как да знаем кога ще тръгне и ако съм била клексан нямало как да ми сложат епидурална упойка .

Моят страх е ако спра клексана да не стане някакво запушване , че после няма да си го простя .

Как процедираха при вас с нормално раждане , и кога спряхте клексана ?

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 00:51 от Jasmin.

# 96
  • Замък сред облаците
Някои анестезиолози избягват биенето на епидурална ако са минали по-малко от 12 часа от инжекцията. Това “нямало как да сложат” си е тяхна приумица, реално има малък риск от кръвонасядане на гръбначния стълб където поставят епидуралната, но него го има и без инжекции (макар и по-малък). Просто се презастраховат… Но въпреки това не е проблем и 2 седмици са адски дълго време да си без инжекции, особено накрая когато кръвта се сгъстява повече.
Аз бях естествено, но с индукция и последната ми инжекция беше 28 часа преди поставянето на епидуралната. Единствено предварително АГ ме предупреди да си бия сутрин (както и правех), защото ражданията тръгват най-често през нощта, или ако ми изтекат водите да не слагам следваща инжекция ако предстои такава.
Аз бих искала становище от хематолога си на твое място.

# 97
Най-добре се консултирай с хематолога си, както те е посъветвала АА. При мен е предписан НМХ и в деня на раждането, както и две седмици след него.

# 98
И при мен беше такава ситуацията . Спряха ми Клексана в 37 г.с. , защото анестезиолога така искаше и такава била практиката . Аз бях много притеснена и поисках алтернатива . Изписаха ми Натаспин и го приемах до 38+ . Тогава док ме извика след ден за индукция , защото бебето беше много едро . Съответно имах 24 часа без прием . Вечерта раждането тръгна само , но изчаках уговорения час и сутринта при приемането ми пуснаха коагулация . Докато изчакат резултатите , за да ми бият спокойно епидуралната , бях на 8 см. вече , но важното , че всичко мина добре и двамата бяхме супер . После продължих с инжекциите още 15 дни .

# 99
  • София/Севлиево
Аз родих планово секцио,последната инжекция ми беше 36 часа преди операцията, изгубих около 600 мл кръв(по думите на доктор Вецев),още в 17 часа вечерта на 1.10 ми биха нова инжекция и ги слагах още 28 дни(трябваше да са 6 седмици,но последните 3-4 почти ги бях забравила и все посред нощ се сещах и будех ММ и решихме да ги спрем).

# 100
24-48 часа са напълно достатъчни, за да ми бият епидурална . На 10-ти имам тонове и преглед и ще коментираме този казус , но не мисля да спирам клексана .
Предполагам , че раждането ще е по- рано от 27-ми , защото бебето тежеше в 35 седмица 3 кг и докторката каза че върви седмица напред .

# 101
Привет момичета, този петък за пръв път ще мина през ендокриноложката ми след установяването на бременност. Имам ИР и висок пролактин, за които пиех лекарства, които спрях след положителния тест. Повторих сега изследванията, включително и хормоните за Хашимото, които преди ми бяха в граници, и резултатът е следният:

За пролактина имам съмнения и че в лабораторията не изчаках достатъчно време преди да ми вземат кръв, но вече нямаше кого да пускам преди мен, за да изчакам повече. ТАТ и МАТ обаче и двете са се повишили, особено МАТ. Дали е нормално при бременност? В момента съм в 7+3 седмица.

В скрит текст слагам и старите си стойности от година преди бременността:
Скрит текст:

# 102
Fayona, нямам представа дали повишаването титъра на антитела е нормално по време на бременност, силно вероятно, да. Имунната система е много особена в този период, някои казват, че отслабва, но всъщност се променя. Не съм ги изследвала, не са ми ги искали. Не се безпокой за ТАТ/МАТ, не съм чувала да имат някакво отношение към протичането на здрава бременност. ТСХ ти е супер. Моят ендокринолог следеше и ФТ4. Наложи се към 3-4 месец да ми увеличат дозата Л-тироксин.

# 103
  • Замък сред облаците
+1 за казаното от Бъбълз. Т4 да следиш! Той е важен и да се разчита само на ТСХ е много остарял метод.

# 104
Bubblezz, АА, благодаря ви много за бързите отговори. В петък ще се видя с ендокриноложката и ще я питам дали да не ми пусне и FT4 и T4. Така или иначе вероятно ще ме накара и пролактина да повтарям..

Общи условия

Активация на акаунт