Лидл - 173 Мартенско пролетна

• 88 923
  • 1 425
  •   1
Отговори
# 1 350
  • Sofia
Показаните тук преди дни шоколадови зайчета (хубав бил шоколада) и аз потърсих и ги няма, а и в началото ги нямаше.

И за идея за готвене/хапване - кутии от седмицата:

Скрит текст:
Понеделник:
Спаначено мюсли смути
Закуска - тост сандвич  с крема сирене, нектарина (лидлъските, не особено сладки), рукола и Горгонзола;  претцели и микс ядки;  плодова салата с джинджифилов дресинг
Обяд - патладжан с кайма и таханов сос;   арабски кускус с ядки, сушени плодове и червен портокал;  тортила чипс; пъдпъдъчи яйца; шоколадови ягоди,  локум

Вторник:
Закуска - Мини калцонета с квасено тесто, кърначе, грозде, Горгонзола и кашкавал;  краставица и черита;  желирано мишле  и коктейл Белини 🙂  (безалкохолен разбира се) - нектарина, захарен сироп (че не е сладка) и газирана вода

Четвъртък:
Закуска - шоколадова овесена каша с банан, орехи и сушени вишни;  бриош куфличка (лидълска) с крема сирене, вишнево сладко и шоколадови капки
Обяд - бъркани яйца със сирене и зелен лук;  салата зеле, морков, червена чушка и червен лук с майонезен дресинг;  спанчени палачинки с квасено тесто и с чия вместо яйце;  червен портокал;  микс ядки и шоколадово-ментова бонбона.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 17:32 от Morena

# 1 351
Т.нар. сладкарска извара подсладена ли е?

# 1 352
  • Sofia
Т.нар. сладкарска извара подсладена ли е?
Тц. Simple Smile
Като си беше "кремообразна извара" идеално описание си беше, ама...

# 1 353
Тя първо пак беше сладкарска, после май точно заради това объркване я прекръстиха кремообразна пък в брошурите сума време стоеше снимка на която пише сладкарска... как да не се обърка човек Grinning

# 1 354
Много благодаря, ще взема за проба. Тази 6% масленост малко ме смущава, но ще я видим.

# 1 355
  • Sofia
Не знам защо те притесняват 6%, много си е добра изварата. Simple Smile

# 1 356
  • София
Моля за сполучлива рецепта за патешки бутчета (лидълски), интересува ме има ли специфика при печенето на самото месо. Гарнитурата ще трябва да е картофено пюре.

# 1 357
  • там където има винаги вятър
Моля за сполучлива рецепта за патешки бутчета (лидълски), интересува ме има ли специфика при печенето на самото месо. Гарнитурата ще трябва да е картофено пюре.

Писах ви на лични.

# 1 358
  • София
Имаше питане преди дни дали е добър комплекта за възстановяване на драскотини по автомобила. Никой не отговори.
Ползвали ли сте го? Има ли доволни от този комплект?!

# 1 359
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
И ние купихме от препоръчания суджук от Делукс серията,
много се одобри вкъщи. Точно като вкус от суджуците от едно време,
без много мазнина, без гадните ярко червени оцветители, мирише и
има вкус на месо, а и цената е много прилична за това качество и грамаж.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 19:18 от Jess!

# 1 360
Утре отивам за бисквити и зайци, квачки, еднорози, имам купонче за великденски неща Hug
Моля за сполучлива рецепта за патешки бутчета (лидълски), интересува ме има ли специфика при печенето на самото месо.
Скрит текст:
Месото става по-вкусно ако първо се наръси със сол и черен пипер и се запържи от всяка страна за 1-2мин да се зачерви и запечати. След това може да се сложи във фурна покрито с фолио за да се приготви до готовност, ако това ти е предпочитания метод, но може и да се задуши в тиган с похлупак на бавен огън

# 1 361
Подарявам
Скрит текст:

# 1 362
  • София
На пуешко и патешко месо задължително махам кожата. Ако е цяла патица и пека в плик, оставям кожата.

Едва днес опитах маслото с морска, сол от Deluxe серията. Много ми хареса. Купих още една опаковка. Досега фаворит от маслата ми беше Президент / като вкус/, но Deluxe го измести. И от него ще купя няколко опаковки. За цената е супер!

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 20:54 от Amiamo

# 1 363
  • СОФИЯ
Аз днес уважих фаворините заради купона. Взех и две опаковки от маслените, заради препоръките тук. Избягваме захар, красиво опаковани са, може да ги пробутам на съответния дядо, който няма проблем със захар.
Кошмарни опашки на каса, изнервих се. 17 ч две каси и на всяка по 10 чакащи с колички. За пореден път се наложи да качвам бидон вода.

# 1 364
Някой знае ли последно какво стана с емблемата с жабата. Истина ли е фейк ли, не следя изкъсо какво излезна всъщност. Купих вафлите с купона и 3 дена гледам жабата и не смея, да ги разпечатам.

Общи условия

Активация на акаунт