За любителите на салати - тема 5

• 79 341
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Салата от домати, печени чушки и тиквички, пресен чесън, сирене и яйце

# 256

репички, аспержи, айсберг, краставица, червен лук, едамаме

# 257
  • Germany
Да не си помислите, че нямам конопено семе 😂

Зелена салата с краставици, домати, маслини, царевица и риба тон. Овкусена със зехтин, сол, бял балсамико и конопено семе 🙂

# 258
Джасте, от кой магазин във Варна го взимаш конопеното семе?
Рейче, от едно магазинче за ядки в района на колхозния пазар, казва се ядки "Торнадо". От спирката на 14 номер на пазара тръгваш в посока кварталите. Минаваш един зоомагазин, след това беше Годзилата и там по реда, пада се някъде срещу пешеходната пътека, срещу катмите някъде. Уф, хич не няма в обясненията, дано ме разбра. Пп За останалите съфорумки - иде реч за Варна. Grinning

# 259

За първи път добавям ягоди в зелената салата, получи се чудесна свежа импровизация Heart Eyes

# 260
пробвай и с балсамова редукция към ягодите

# 261
  • Germany
Тиквички запечени на фурна и млечен сос с чесън и копър.

# 262
  • на последния етаж
О, kovatcheva, как приготвяш тиквичките на фурна? Изглеждат хрупкави като пържени.

# 263
  • Germany
Нарязвам ги предварително и посолявам, чакам около половин час да си пуснат водата и отцеждам. След това ги слагам в един голям плик и вътре слагам 2 лъжици брашно и 2 грис и разтърсвам добре, да може да полепне навсякъде по тиквичките. Нареждам ги без застъпване на хартия за печене, поливам хубаво всяко редче с олио и пека на вентилатор. Стават много хрупкави. Но не пестете мазнината, тя е номера да не станат като варени.

# 264
И аз чакам с нетърпение ягодките за да ги включвам в салатите. Изобщо обичам плодове в салатите. И цветя също  Smile

Пролетна салата с ядливи цветя

# 265
# 266
Класика - шопска салата Blush

# 267
И моята класика. Обичам я с натрошено, а не настъргано сирене. ☺️

# 268
  • Germany
Разкошни салатки!
Аз направих малко песто от босилек, че разсаждах на терасата и ми остана. Правя го, като слагам всичко в блендера и разбивам - 75 гр. измити и добре подсушени листа босилек, 180 мл. хубав зехтин, шепа запечени на сух тиган орехи, 1-2 скилидки чесън, 3 супени лъжици пармезан и половин чаена лъжичка сол. Слагам в малки бурканчета, отгоре слагам и малко зехтин, и прибирам в хадилника. Много го обичаме и свършва за отрицателно време. Ето го като прост сандвич с домат и сирене. Любима добавка и към гуакамоле, както и в салатени дресинги.

Скрит текст:

Разядка от печени чушки, галета от домашни крутони, орехи и пармезан, овкусена с лимонов сок, нарова редукция, зехтин, копър, чесън и сол. Отново приготвена в блендера. Идеална за брускети или топла франзела. Идеално се връзва със совиньон блан.

# 269

Общи условия

Активация на акаунт