За любителите на салати - тема 5

• 78 701
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
# 406
... Следващият път ще я снимам и ще я пратя Simple Smile
Ако ще пращаш, казвай о'време, че да дадем адреси за доставка на пратката. Joy Wink

За да е по малък спама, днес направих още една разновидност на салата с риба тон - нахут от буркан, бейби мариновани краставички, сладка царевица, 2 скилидки млечен чесън, сол, маслини и консерва риба тон в зехтин. Получи се учудващо добра комбинация, но остана без снимка.

# 407
Джасте, то това си е за наяждане. Копвам рецептата, че в тия жеги не винаги ми се готви!
У дома напоследък караме на зелени салати или домати с босилек и моцарела, но следя темата за идеи.

# 408
Пипи, баш вечеря си стана Grinning и макар да изглежда по скоро зимна и да има наличие на нахут, стана не тежка, много приятна и вкусна, а и доста засищаща. Пп Аз бях решила да правя риба тон с микс зеленийки с рукола, но в супера нямаше от онези готовите миксове, а само един вид зелена салата гони 1.80лв. и се спрях на този вариант и не съжалявам.

# 409
  • София
Салата от домати, краставици, нахут, маслини, червен лук и магданоз

# 410
  • Под сянката на разлистените кактуси
Мексиканска салата

и с дресинг авокадо и силантро и мексиканско сирене котиха

# 411
Наминавам да изкажа специална благодарност на Джаста за прекрасната салата с риба тон и нахут. Безбожно вкусна! Направих огромно количество, от което мъжо си отдели за утре, а аз ще занеса на колежката да я опита, защото е не-ве-ро-ят-но вкусна!
tunata, дай малко подробности за твоята, защото изглежда супер апетитна.

# 412
  • Под сянката на разлистените кактуси
Pippi_, нищо особено, телешко на тънки ивички, запържено с готова подправка за фахита, отдолу е маруля, отгоре червен лук, царевица от консерва, авокадо и домати. За дресинга врътвам в блендера едно авокадо с чесън, силантро, сок от лайм, зехтин, сол и вода, да стане по-редичко. Ако няма котиха около вас, настърган пармезан или друго сухо смрадливо сирене върши съшата работа.

# 413
Пипи Kissing Heart, много ме зарадва, благодаря за отзива ти Hug. Много се радвам, че салатата ви е допаднала.

# 414
# 415
Лятна салата с хрупкав лаваш

# 416
# 417
Хумус от червена леща:

Червена леща, сусамов тахан, чесън, лимонов сок, кимион, щипка канела, пушен червен пипер и и зехтин. Овкусяваното е изяло моя хрумка, но е ненормално вкусно! Всички аромати си пасват идеално и допълват вкуса на лещата, без да ѝ отнемат главната роля. А върху прясно опечен хляб с квас е ....майко мила, лудница! Innocent

Мога да го изям целия, но това ми е дажбата Smirk:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 21:30 от Sysly

# 418
  • София
Понеже не се разбрахме кой да мине през зарзаватчийницата днес, сглобихме салата от останалото в хладилника.

Зелена салата, домат, краставица, леко гриловани тиквички на кубчета, шунка и крутони от поизостанал хляб. Дресингът е готов.

# 419
  • Mediterraneo

Айсберг, бял ориз, октопод, крутони и черни маслини. Балсамико манго.

Общи условия

Активация на акаунт