Работа, CV-та, HR-и, съвети - 84

• 49 929
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 945
Както и да е, обадих се под предлог да сменя датата на интервюто и питах междувременно за работното време от 8:30 до 18:30.

Това не може да бъде по КТ - това са десет часа, да извадим цял час обедна почивка, пак са девет часа???

Тъкмо това щях да пиша и аз. Обаче преди време за малко работех с такова раб. време - 2 часа обедна. Не ми пукаше много, понеже нямах семейни ангажименти и знаех, че ще е за малко (3 мес.). И все пак не ми беше много ок, от 9 сутрин - вечер до 19 ч.

Иначе съм била на едно интервю, където една нахакана мома ЧР ми обясняваше за работно време от 8,30 до 18,30, като препоръчително било да не се ползва обедна почивка, плюс събота, ако има работа (за административна позиция, не нещо за работа с клиенти да речем)..... При което аз - "ШоК" Scream и ѝ викам - Госпожице, това е нарушение на КТ, как такова работно време. И тя - "Ами, така е при нас! Ако искаш....!", а аз - "Брагодаря, не искам, робството го отмениха отдавна!!!!....." Grin

# 946
И аз държа на работното време, но се убедих, че когато е по хубаво и имаш повече отпуска ти дават и по малко пари
Позицията е интересна, но ми обявиха 1000 основна плюс 1% стаж 🦆

# 947
Щеше да е много яко да подпишеш и после да си тръгваш на осмия час. Да видим как ще те санкционират Wink

# 948
Хубаво е, че явно се спазват тогава разпоредбите по отношение на работно време щом така коментирате.

Аз съм си свикнала от самото начало на работния ми стаж да не разчитам на такова нещо. Преди сегашната си работа не съм имала работно място, където наистина да съм работила само 40 часа. Сегашната ми работа затова си я усещам като отпуска направо, работя до 18:00 - 18:30ч повечето дни.
Започвам в 8:30 - 9:00 най-често, понякога към 8, но не толкова често, обедната ми почивка рядко е повече от 30 минути, но между задачките отварям да прочета тук нещо или отивам да пия кафе с някой колега или се обаждам на някой колега да си поклюкарстваме уж по работа, та не ми тежи въобще. Даже, пак казвам, в сравнение с всяка работа преди това ми се вижда изключително лежерно. А преди време за кафета не съм имала.

# 949
Когато имаш дете и семейство, започваш доста да се вълнуваш от работното време, отпуските и възможността да излезеш по-рано понякога....
Ако си млад и неангажиран, нещата стоят различно......или пък, ако имаш помощ от баби, каки и други членове на родата.

# 950
Със сигурност. За момента деца нямам. Не мисля, че много ще се променят нещата, когато този момент дойде. Планираме да си работим като досега, основно хоумофис, просто ще си вземем и детегледачка, която също ще е там. При всичките ми познати функционира.

# 951
Имаше и нещо от сорта, че на 14 работни дни се полагали 4 почивни, не задълбах изобщо в подробностите.

Зависи от графика, но да не се окаже, че в някои месеци ще почиваш само 4 дни... и 10 работни часа на ден....
Нещо странно има тук. С нормална работна седмица на 4 почивни се падат 10 работни.

# 952
Децата много променят светогледа и изискванията към работното място. Може едно да се планира, но накрая резултатът съвсем не е ясен. И аз планирах моите на три години да умеят да се хранят с нож и вилица и да не разливат чаша със столче, сега се радвам, ако се избършат в салфетка, вместо в ръкавите.
Толкова непредвидими ситуации има, че... за едното се обадят от градината, че е повърнало, за другото, докато си напът за градината - че има бомба в училище и т.н.

# 953
  • София
Раб време спира да те вълнува толкова силно и когато децата пораснат, а това се случва доста бързо.

# 954
Тогава обаче и ти си "пораснал" и си наясно, че животът не е само работа и медал няма да ти дадат, че си бачкал до среднощ.
Изключвам професиите, които го изискват.

# 955
  • Пловдив
Почти два месеца ходех по интервюта - това с работното време е масово. На повечето места беше от 8- 17.30 или 8.30-18.00 с половин час обедна. И са горди, че предлагат нормално раб време, мдаа, ама са 9ч, не 8. А тр.дог. и заплата са за 8ч.

# 956
Пращайте им инспекцията по труда на такива! Това е доста нагло, не вярвам в договора да пише, че работното време е повече от 8ч.

# 957
А какво обяснение дават за това? (Ако изобщо дават....) ....и с кое са горди?

# 958
Всеки си гледа от собствената камбанария. За мен работно време до 18 или 18:30 за жена не е нормално. Тук изключвам хоум офисите. Кога се пазарува, кога се готви, кога обръщаш внимание на себе си малко, ако има и деца съвсем. Предполагам, че много жени го правят, евала им, за което, но аз и сега работейки до 17, едва смогвам понякога, а дори не готвя ежедневно, ако трябва да се посети личен лекар или друг лекар, пак, те също работят в повечето случаи до 18. Пред това да работя до толкова, бих предпочела на смяни, там поне знаеш, че или до 14,15 си свободен, или следобеда ти е свободен. Това работно време наистина малко на крепостничество ми бие.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 08:06 от vermilion21

# 959
Аз харесвам работа на смени, но за счетоводител няма, няма да има и великденски.

Общи условия

Активация на акаунт