Трудова борса и обезщетения - Тема 7

• 67 452
  • 1 204
  •   1
Отговори
# 135
  • Somewhere far away
Уважава се ако представиш документ, което е пълна глупост, защото някои неща не могат да бъдат доказани. Аз няма как да представя документ , че съм ходила по лекари цял ден.

# 136
  • София
Не знам за колко "преди" пишеш. Поне от 2020 г. е така.
Но пък може да се разпишеш във всеки офис на БТ, в цяла България. Също така може и няколко дни предварително ако има причина.

# 137
  • Пловдив
Соц. м-во - 100 лв за 12 месеца. 
Да, ти внасяш осигуровки и от работодател, и от работник.

Благодаря. А тези осигуровки, които ще му давам на ръка да ги внася за мен и за него, през целия период докато изляза в майчинство ли са, или по-точно - и за периода на болничен ли са?

# 138
Аз бях през 2016 на борсата, пак така си беше. Искат документ хората. Намирам го за правилно.

# 139
  • Somewhere far away
Какъв документ точно искат? аз освен рецепта, друго нямам. и как точно да докажа че съм чакала два часа пред един кабинет?

# 140
Е, той подписът е в рамките на работния ден мисля. Иначе наистина искат документ - примерно, ако човекът е бил в болница, за да докаже, че по обективни причини не е успял да потвърди регистрацията си.

# 141
  • Somewhere far away
Да, затова питам какъв документ? всичко се прави он лайн през личната в това число и направлението. нямам хвърчащи листа, които да покажа.

# 142
Болничен, призовка, зависи от причината.
Цял ден не се стои при ЛЛ.

# 143
  • Somewhere far away
цял ден съм  стояла пред друг кабинет, при ЛЛ бях  за направление, при ЛЛ  също чаках и в това време нямаше как да отида до бюро по труда защото е в другия край на града!  и да наистина ми отне цял ден- колкото и да не ви се вярва.

И какъв болничен ?? - аз съм безработна.  четете малко.

# 144
  • Пловдив
цял ден съм  стояла пред друг кабинет, при ЛЛ бях  за направление, при ЛЛ  също чаках и в това време нямаше как да отида до бюро по труда защото е в другия край на града!  и да наистина ми отне цял ден- колкото и да не ви се вярва.
А защо не им се обадихте по телефона и да им съобщите че ви е невъзможно да отидете,аз имам телефон на картончето където ми пише следващата дата за подпис и ме предупредиха ако нещо се случи да им се обадя.

# 145
Извинявам се за грешката, не болничен, а  епикриза от болница. Или документ от лекар, че си болна и е невъзможно да се придвижиш. Но дори тогава трябва да се обадиш по телефона в БТ.

# 146
Амбулаторен лист след прегледа не Ви ли дадоха?

# 147
Работното време на БТ е 8 часа. Като знаеш, че ти е ден за подпис, ще си организираш така нещата, за да отидеш в рамките на датата.

# 148
  • Somewhere far away
Обадих се. казаха че трябва да занеса някакъв документ. не ми стана ясно какъв. не , нямам амбулаторен лист.  както вече казах, единственото, което имам е рецепта.

Дева, като не знаеш подробности не се опитвай да тролиш и да даваш акъл.

Работното време няма никакво  значение, аз имах час за 10 ч. и имах час в същия ден в близък час  за личен лекар- така че хайде да не си вадим  душата заради глупости.  ти здравето ли ще си избереш или бюрото по труда?
Също така - Попитах какъв документ- отговор не получих, явно и ти не знаеш??

# 149
Казах ти. Епикриза от болница, призовка от съда, карантина, макар, че никой вече не се карантинира, но е възможно.
Това, че на теб не ти харесва, че са те отписали, не значи, че аз съм ти виновна.
Как е издадена тази рецепта без преглед и амбулаторен лист?

Общи условия

Активация на акаунт