Трудова борса и обезщетения - Тема 7

• 65 682
  • 1 204
  •   1
Отговори
# 915
  • в сърцата на децата <3
Може и да трябва, но ето какво имам

Нищо друго няма, никъде.

# 916
Ще трябва да изчакаме понеделник тогава, за да разберем.

# 917
  • в сърцата на децата <3
Благодаря ти за отделеното време 😊

# 918
  • в сърцата на децата <3
Ъпдейт - ходих днес, оказа се, че всичко е наред и просто трябва да изчакам. Осигуровките за август още не са отчетени, което било нормално защото срокът за внасянето им е до 25 септември. Другия месец на 15-ти ще си получа обезщетението за последните дни на август и целият септември (ако не си намеря нещо междувременно).

# 919
Благодаря, че сподели, snow_angel. Радвам се, че всичко е наред.

# 920
  • София
И да си намериш друга работа пак ще си получиш сумите за август и до деня на новото назначение. Те не се губят

# 921
Значи ти за минимално обезщетение си се регистрирала. Според мен се събират 12 месеца.
Пиши какво са ти отговорили.
Че защо минимално? Според служителката в БТ ми се полага пълна борса - съкратена и освободена по чл 71

Нали си била на ГД от 2020 до 2023?
Базата за изчисляване на обезщетението е 24 месеца. Ти реално имаш 12 -13. ГД нямат осигуровки за безработица.

# 922
  • в сърцата на децата <3
Значи ти за минимално обезщетение си се регистрирала. Според мен се събират 12 месеца.
Пиши какво са ти отговорили.
Че защо минимално? Според служителката в БТ ми се полага пълна борса - съкратена и освободена по чл 71

Нали си била на ГД от 2020 до 2023?
Базата за изчисляване на обезщетението е 24 месеца. Ти реално имаш 12 -13. ГД нямат осигуровки за безработица.
ГД няма осигуровки за безработица, но от юли 2023 до 24 май тази година съм била на ТД. От този период имам 10 месеца и 21 дни. От 16.07 до 28.08 сега имам още месец и половина. Смятахме ги със служителката от НОИ - достатъчни са за обезщетение. Преди Ковид имам доста години трудов стаж, след това заради непрекъснатото отваряне и затваряне на градините останах вкъщи на ГД заради децата. Тъкмо се успокоиха нещата, започнах нормална хубава работа и фирмата фалира 😄 Само аз мога да съм такъв карък 😆😆😆

# 923
Ти имаш стаж за обезщетение - почти 13 месеца. Питам за размера на обезщетението, той се смята на база 24, каквито ти нямаш. Ще ти е ниско.

# 924
Каква беше декларацията, която се подава в НОИ, че си получил обезщетението от работодателя, че я забравих. Имам решение, спряно понеже този месец ще получа обезщетение от работодателя, след това трябва да подам тази въпросна декларация за да ми тръгне борсата. Някой сеща ли се въобще от моето обяснение.

# 925
Каква беше декларацията, която се подава в НОИ, че си получил обезщетението от работодателя, че я забравих. Имам решение, спряно понеже този месец ще получа обезщетение от работодателя, след това трябва да подам тази въпросна декларация за да ми тръгне борсата. Някой сеща ли се въобще от моето обяснение.
Мисля, че не се подава такава декларация. Просто чакате, след отпадането на прериода за който ще получите обезщетението, автоматично се възобновява борсата.

# 926

Би трябвало автоматично да се поднови, но за всеки случай идете в БТ, където първоначално сте се регистрирала и подайте молба за подновяване на обезщетението. Служителите там знаят  какво точно да направите.

# 927
Моята борса беше спряна първия месец, заради въпросното обезщетение от работодателя. От НОИ ми звъннаха и ме извикаха да попълня декларацията някъде около седмица, след като си подадох документите в Бюрото по труда. За Стара Загора става въпрос, ноември 2023 г.

# 928
Здравейте, имате ли превод днес?

# 929
Здравейте, имате ли превод днес?
Аз още нямам, явно не е само при мен. Очаквам за половин месец август, защото започнах работа и се притесних да няма проблем, но трябва да ги получа

Общи условия

Активация на акаунт