Трудова борса и обезщетения - Тема 7

• 65 863
  • 1 204
  •   1
Отговори
# 825
Аз да /Уникредит/.

# 826
И аз да. Моята сметка е в ДСК.

# 827
  • Sofia
Моля за съвет. Признавам, че никога не съм се интересувала от темата и не съм чела нищо, тъй като на практика 26 години съм работила на едно й също място и за първи път ще го сменям, като отивам в коренно различна сфера. Изключително некомпетентна съм.  В момента съм в едномесечно предизвестие, което изтича в края на месеца. Новият ми договор ще е вероятно от 1 септември. Въпросът е какво да правя с август.  Тъй като имат да ми изплащат отпуска от около месец, вероятно най-добре щеше да е  да подам предизвестие за август, да си пусна въпросния отпуск и така да нямам дупка. Въпросът е за тази дупка дали има някакъв "правилен" вариант?

# 828
Нищо не правиш. Ако имаш поне 5 дни, които да се водиш на работа през август, то и здравното ще ти е платено. Седиш или почиваш. Успех на новата работа.

# 829
Привет на всички, имате ли превод днес, обикновенно към 9 и 30 вече имам, днес не?

Превод има, получих го в 9:27ч /пощенска банка/

# 830
Добре де, аз ли нещо бъркам, или.....?! Не очаквах, че ще има припокриване.
Получих обезщетение от НОИ за първите и единствени 14работни дни, в които съм реално безработна. За същия перид получих и от рабтодателя дължимото обезщетение по чл.222, ал.1.
Сега да чакам известие, че трябва да връщам ли?!

# 831
Моля за съвет. Признавам, че никога не съм се интересувала от темата и не съм чела нищо, тъй като на практика 26 години съм работила на едно й също място и за първи път ще го сменям, като отивам в коренно различна сфера. Изключително некомпетентна съм.  В момента съм в едномесечно предизвестие, което изтича в края на месеца. Новият ми договор ще е вероятно от 1 септември. Въпросът е какво да правя с август.  Тъй като имат да ми изплащат отпуска от около месец, вероятно най-добре щеше да е  да подам предизвестие за август, да си пусна въпросния отпуск и така да нямам дупка. Въпросът е за тази дупка дали има някакъв "правилен" вариант?

Не ти пречи с нищо тази дупка. Единствено, че няма да имаш заплата за този период. Здравни може и да не платиш, няма да ти спрат правата.

# 832
  • Балчик
Добре де, аз ли нещо бъркам, или.....?! Не очаквах, че ще има припокриване.
Получих обезщетение от НОИ за първите и единствени 14работни дни, в които съм реално безработна. За същия перид получих и от рабтодателя дължимото обезщетение по чл.222, ал.1.
Сега да чакам известие, че трябва да връщам ли?!
НОИ изчакват първо да се изплати обезщетението и тогава плащат, изчакайте със сигурност ако има объркване НОИ ще се активират.

# 833
Здравейте,
Моля за съвет какво да очаквам в следната  ситуация: работа във фирма, която ще се събира с друга подобна. Т.е. фирма А вече няма да съществува като такава, а работниците трябва да отидат да работят във фирма Б.
Въпросът ми е как ще стане това? Аз не искам да работа във фирма Б.
Трябва ли да напусна по собствено желание или те ще ме съкратят? Във втория случай имам ли право на обезщетение или борса?
Извинявам се за може би глупавите въпроси, но това ми е второто работно място.

# 834
Най - вероятно ще те накарат да напуснеш сама. Ако те съкратят ще имаш право на пълна борса.

# 835
Здравейте, обръщам се с молба към всички вас за съвет по следният казус:
В края на  юни бях съкратена от работа и съответно разписах, че съм получила обезщетение по чл.222, ал. 1. с дата 31.07. Регистрирах се в БТ /в началото на юли/ и подадох всички налични документи, чрез служителите в БТ. Преди седмица проверих в сайта на НОИ и видях, че са излезли 2 становища - първото е, че ми отпускат обезщетение за безработица за съответен период и сума и веднага след това, становище, че спират издаденото отпускане на обезщетение. Предполагам, че спирането на обезщетението е заради чл.222, ал. 1. Но няма указание какво трябва да направя след изтичане на този срок. Дали автоматично ще се поднови отпускането на обезщетение от НОИ с дата 01.08 или трябва да се подаде ново заявление? В БТ вдигат рамене и нямат отговор на този казус.
Ще съм безкрайно благодарна, ако ми дадете идеи и насоки какво да правя по-нататък. Simple Smile

# 836
Дали автоматично ще се поднови отпускането на обезщетение от НОИ с дата 01.08 или трябва да се подаде ново заявление? В БТ вдигат рамене и нямат отговор на този казус.
Ще съм безкрайно благодарна, ако ми дадете идеи и насоки какво да правя по-нататък. Simple Smile

Автоматично ще се поднови

# 837
Здравейте, наложи се да ме съкратят 5 месеца преди да имам право на пълна борса.
В момента взимам 4 месеца минимално обезщетение.
След 3 години ли ще имам право евентуално на пълна борса?

# 838
Здравейте, наложи се да ме съкратят 5 месеца преди да имам право на пълна борса.
В момента взимам 4 месеца минимално обезщетение.
След 3 години ли ще имам право евентуално на пълна борса?
Да

# 839
Благодаря за бързия отговор.

Общи условия

Активация на акаунт