С усмивка от СТАРАТА СТОЛИЦА - 6

• 13 991
  • 302
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Забравих да кажа че е на първият етаж вляво.

# 46
Здравейте, мами! Имам един въпрос: има ли в Търново детска градина с басеин, но използваем? На есен трябва да се местим в градина, а още не съм избрала коя. Квартала няма значение. Помогнете със съвет и отзиви. Благодаря!!!  bouquet

# 47
Здравейте, мами! Имам един въпрос: има ли в Търново детска градина с басеин, но използваем? На есен трябва да се местим в градина, а още не съм избрала коя. Квартала няма значение. Помогнете със съвет и отзиви. Благодаря!!!  bouquet
Да,има.ЦДГ "Соня".
Но дали е все още използваем,ще попитам и ще ти пиша на ЛС да ти кажа.

# 48
А впечатления за ДГ ще споделите ли? Кога трябва да се подаде молба за постъпване и от каква възраст приемат деца?

# 49
А впечатления за ДГ ще споделите ли? Кога трябва да се подаде молба за постъпване и от каква възраст приемат деца?
Ами наши познати, с деца 2004 и 2005 год. родени, вече са си подали молбите в ДГ,така че...по-отрано по-добре.
Децата трябва да са на 2.5 год. най-малко,за да ги приемат.

# 50
do Vessy,здравей съвсем случайно те откривам след толкова години... Grinning и мн се радвам за това,едва ли ще се сетиш веднага,казвам се елена...били сме някога по купони ,пиши ако се сетиш нещо,кога успя да идеш толкова дале4е чак в дубай Grinning

# 51
Момичета, имам една молба. Ако някой знае да се дава жилище под наем моля да ми каже. От нашето сме доволни, въпреки че има доста какво да се желае, но смятам, че не си заслужава парите и искам да видя дали не можем да намерим нещо по добро, пък било и за същите пари.
Да е поне две стаи и кухня и да е до 250 лева.

# 52
Имам и още един въпрос  Simple Smile
Знае ли някой каква е таксата за Американският колеж и с какъв изпит се влиза в него?

# 53
  • Sofia
Летисия, здравей копирам ти направо от сайта им:
ПРИЕМЕН ИЗПИТ
Приемният изпит се състои от две части – тест и съчинение. Тестът включва четири раздела, които могат да съдържат езикови, математически и логически задачи. Всеки раздел се състои от 25 въпроса и времето за работа по всеки един от тях е 25 мин. Изисква се всеки един кандидат да посочи един от пет предложени отговора, които се нанасят на отделен лист.
Съчинението е вторият важен компонент от приемният изпит в Американски колеж “АРКУС”. В рамките на 30 минути кандидатите трябва да напишат текст по зададена тема, която не е базирана на произведение или автор, изучаван в училище.
Съчинението се оценява по следните критерии:
- Умение за създаване на аргументиран текст
- Умение за композиране и структуриране на текст
- Умения за графично оформяне на текст
- Умения за стилова уместност на изказа
- Умения за езиково оформяне на текст.

Съчиненията се проверяват от двама преподаватели и в случай, че има разлика от пет точки, арбитър поставя крайна оценка.
Максималният резултат от съчинението е 25 точки.
Максималният резултат от двете части на приемният изпит е 125 точки.
Кандидати, класирани и постигнали еднакъв общ брой точки, се приемат за сметка на местата на резервите.

Класирането на кандидатите се осъществява само върху резултатите от приемния изпит.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ:

1.Трите имена и ЕГН на кандидата, адрес и телефон за контакт;
2.Оригинален ученически бележник, удостоверяващ че ученикът е в седми клас и има успех най-малко 4.50 за първия учебен срок;
3.Обикновено ксерокопие на първата страница на учуническия бележник с данните за ученика и училището;
4.Обикновено ксерокопие на страницата на ученическия бележник с оценките за първия учебен срок;
5.Актуална снимка на кандидата.

Регистрацията няма да бъде извършена без да се представи оригинален ученически бележник.
Кандидатът трябва да удостовери, че има среден успех най-малко 4.50, за да се регистрира.

УЧЕБНА ТАКСА ЗА УЧЕБНАТА 2004-2005 Г.

“Американски колеж-АРКУС” извършва прием на 20 момичета и 20 момчета, които се обучават с финансовата помощ от 50% от пълната такса за обучение. За учебната 2004/5 г. субсидираната такса е равна на левовата равностойност на

1500 EUR
Колежът има възможност да покани 10 момичета и 10 момчета от списъка на резервите, ако те могат да покрият пълната такса за обучение, която възлиза на левовата равностойност на

3000 EUR
За учебната 2005/6 г. е възможно актуализиране на таксите за обучение. Колежът осигурява кредитиране на родителите до размера на учебната такса при изгодни условия.
Момичето и момчето с най-висок резултат от приемният изпит получават правото да учат в колежа без заплащане на учебната такса.

Надявам се да съм ти помогнала.
П.С. Относно жилището, в момента правим ремонт на един етаж от къща, но незнам кога ще сме готови...
 Simple Smile

# 54
nadiamm, много ти благодаря за информацията!
А дали знаеш след 7ми или след 8 клас е приема?
Нещо от "Необходими документи за регистрация" не става много ясно.

А като направите ремонта може да ми се обадиш да минем на оглед  Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 яну 2007, 11:21 от Летисия

# 55
  • Sofia
Здравей Летисия,
ами кандидатстването е след завършен 7ми клас.
А относно етажа само кажете ако случайно си наемете нов апартамент, иначе ще се обадя Simple Smile.
Слънчев ден  Hug

# 56
Здравей Летисия,
ами кандидатстването е след завършен 7ми клас.
А относно етажа само кажете ако случайно си наемете нов апартамент, иначе ще се обадя Simple Smile.
Слънчев ден  Hug

Мерси пак  Hug

# 57
do Vessy,здравей съвсем случайно те откривам след толкова години... Grinning и мн се радвам за това,едва ли ще се сетиш веднага,казвам се елена...били сме някога по купони ,пиши ако се сетиш нещо,кога успя да идеш толкова дале4е чак в дубай Grinning
Ели, писах ти на лични  Grinning
Ани, имаш ли идея дали Сиска и Божи са излезли от болницата. Gsm- a и беше off вчера. Дано да са добре  Praynig

# 58
Ама те в болницата ли са? Какво й е на Бо?

# 59
Ани, имаш ли идея дали Сиска и Божи са излезли от болницата. Gsm- a и беше off вчера. Дано да са добре  Praynig[/color]
Да, днес ги бяха изписали, но Божа дигнала температура и се върнаха. Беше мн. притеснена милата и не посмях повече да я разпитвам. Моля се малката прекрасна принцеса да  оздравее и да чуваме само добри новини от тях Praynig

Общи условия

Активация на акаунт