С усмивка от СТАРАТА СТОЛИЦА - 6

• 14 104
  • 302
  •   1
Отговори
# 135
и аз се майтапя Grinning ох то ако можех щях до Плевен да литна

# 136
  • пяната на дните
Абе те коментари за родилните не са излишни - променят се нещата с времето, е на - в Търново е поремонтирано последната година, току виж догодина персоналът изкарал курсове по дружелюбие и човечност   costumed050 ... и ние да не сме разбрали и да се прецакаме за такси до Горна  newsm77... Аз лично ще гледам да се навъртам из София - уж случайно - следващия път, като ми хрумне да раждам.

# 137
И аз смятам,че не е излишно от време на време да се подхваща отново тази тема, защото всеки има право на информиран избор. А и се появяват нови бъдещи майчета,за които тази дискусия би била полезна. Ако не са направили своя категоричен избор, разбира се .
Момичета, някой да знае дали в Хиполенд или Лъки се продават колички Пег Пелего?

# 138
  • Велико Търново
Веси,аз ще ходя за Куини до София,защото в Хипото ми казаха,че не могат да ми доставят.За Лъки съм сигурна,че ако работят с вносителя,ще ти поръчат и докарат срещу капаро-поне така ми обясниха на мен.Аз,се бях спряла на Арията,ама не мога да устоя на дизайна на Куини.

# 139
Сисе, и аз си мислех за Куини, но някой пусна линк към някакъв английски форум, където доста се обсъждаха недостатъците на тази количка. Стигнах до заключението,че е най-удобна за хора с кола,на които често им се налага да пътуват. Няма и багажник. Иначе дизайна  newsm10 няма грешка!! Айде, ще си ги разменяме  Laughing
Кажи ми кога си свободна мога да дойда до мола - хем да се видим, хем да отида до хиполенд.
Пиши на ЛС.

# 140
  • Sofia
Здравейте майки,
сигурно пак ще ви изнервя че пиша.. но ако имате желание и свободно време посетете темата ми и ако имате мнение отговорете. Благодаря Ви предварително.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=161225.0
Лека вечер Hug

# 141
Цитат
Не бих предпочела раждане в Г.О. само,заради едните удобства и хубави условия.Все пак е по-важно да си родиш здраво детенце,а не да стоиш няколко дена като в луксозен хотел.Нали така
Добре де, ама кой говори за удобства?? Става въпрос за елементарно човешко отношение! Единственото хубаво нещо в търновското родилно е неонатологията, което разбира се не е маловажно, но при една нормална бременост може спокойно да се разчита и на педиатрите в Горна.
Все пак раждането е достатъчно стресиращо за родилката, че да и се налага да търпи и простотиите на персонала

Веси,не ми се иска да развалям добрия тон тук,за това ще ти отговоря така:
Пиша така за нашето родилно,защото аз лично,останах много доволна от престоя си там.Отношението на лекари и акушери беше подобаващо.Раждането ми мина много добре и безпроблемно,благодарение на тези хора.Разбери ме,че не мога да кажа лоша дума за тях,поради личен опит,а и всеки си знае най-добре.Бих родила там и второто си дете.
А по повод условията в Г.О.-ами че то това е първото нещо,което изтъква всяка майка раждала там.Поне мои познати,разбира се.
Друго,което съм забеляза за там е прекалено честото раждане със секцио.Но тук темата ще се отклони в посока естествено раждане или секцио и за това спирам.Аз съм за секцио,само в краен случай.А там явно имат просто такава практика.Пак лично мнение.
Спирам до тук.Не искам да влизам в спорове с никой.Всеки да си решава сам къде да ражда.Достатъчно е изписано по темата,както каза Сиска,та бъдещите мами има да четат,колкото си искат.
Дидка,не съм искала да превръщам темата в ад,макар че очаквах подобни изказвания.
Ама няма как да си замълча Wink

# 142
Сиска,е на това му викам събуждане''комшо разбиха ти колата'' Laughing

# 143
  • Велико Търново
Можеше да не ти се обадя,нали? newsm78

# 144
  • софия
Здравейте,мами от ВТ!
Siska79,ние скоро си идваме за по-дълго време и ще се видим.
А относно раждането...къде де е...изцяло подкрепям мнението на Тed_Ka!

# 145
  • Велико Търново
Здравейте, искам да питам дали има мами с резус фактор отрицателен, раждали във Велико Търново. И по -точно как стои въпросът с поставянето на Анти- Д гамаглобулин 72 часа след раждането, ако бебето е с различен фактор? Интересува ме най-вече дали ти го поставят без да ги подканяш или трябва сам да си го осигуриш и да искаш да ти го инжектират. Благодаря предваритено! Simple Smile

# 146
  • У дома, при моето семейство
На мен ми го поставиха, след раждането  без да го плащам. Това беше преди почти 3 години така че може да съм със стара информация.

# 147
Здравейте, искам да питам дали има мами с резус фактор отрицателен, раждали във Велико Търново. И по -точно как стои въпросът с поставянето на Анти- Д гамаглобулин 72 часа след раждането, ако бебето е с различен фактор? Интересува ме най-вече дали ти го поставят без да ги подканяш или трябва сам да си го осигуриш и да искаш да ти го инжектират. Благодаря предваритено! Simple Smile
На мен пък ми казаха да си го купя.
Слава Богу не се наложи да ми го бият.Веднага след като родих взеха кръв от малката,за да разберат нейният резус фактор.
Напомни им все пак и ти,макар че в картона ти го пише.

# 148
Ted ka, ще игнорирам постинга ти, защото ти не си проумяла това,което съм написала. Както и да е...
Сисе, ходих днес до мола. Могат да ми поръчат количката от там. А ти защо не си вземеш Куинито от Джуниър? Могат да ти поръчат желаната от теб разцветка.
Момичета, въпросът ми е малко странен.., но искам да попитам някой случайно да познава арабка или учителка по арабски, която би се съгласила да ми преподава частни уроци?
Лека вечер!

# 149
  • Велико Търново
Веси,защото тъпата управителка на Хиполенд ми каза,че няма внос.Аз,обаче се обадих до централата в София на Хипото,а преди това се обадих на офиц.вносител и се оказа,че тая тъпанарка изобщо не е питала и аз се ядосах.А така или инъче ще ходя до София на гости и да си почина малко от Божа и баща и ще си я купя от там.
За  преподавател за арабски във военнто училище има такива-намери някой познат,който работи там или нещо такова ми се върти.[/color

Общи условия

Активация на акаунт