АС и други романтични К-драми - тема 1

• 27 594
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Аз докато се колебаех м/у два за гледане, цъкнах на трети. Главният е чешит, главната - сладурка. Тук-там попрескочих прекаленото задълбочаване в основите на програмирането, и е доста приятен.  15та серия и все още няма истерично кряскащт персонаж /главната или някой от обкръжението/ и арасо не съм чула, така че май не е корейски. 
https://playtube.tv/watch/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D … t/2vpmF2Eoab8ib9U
има го и в ок.ру
https://ok.ru/video/4721249487572

# 151
Марги, ама те хванах за Карагюла.
Помня, помня. Колкото е силна историята, ти допълнително подсили въздействието от нея като я преразказа без да споменеш нито едно име. В резултат бях силно увлечена и аз, а като видях епизодите, че са 100+ коментарът ми беше "да ти се сърдя ли, да ти благодаря ли". Официално сме 1:1, нали 😆

В корейските сериали щях да казвам, че наистина залагат често на съдбовната предопределеност - героите се познават отпреди. Например в този последния, който гледах - "Моят любим от звездите" ГГ се срещат общо три пъти за 400 години. При първата им среща всъщност не съм съвсем сигурна момичето същото ли е като в 21 век или тази първата девойка е просто необходим персонаж, за да покажат не само физическа прилика с момичето от настоящето ами и че човешката намеса може да преобърне живота на някого.

Криси, китайски е май.

# 152
  • Варненска клюкарка
Най после имаше раздвижване снощи, Ера се изяви като водеща, попя, Солхи и нейното момче се разкриха пред колегите.... Скромно, но най после нещо помръдна.....
Както винаги гвоздя на програмата го бяха оставили за последните 30 секунди. Колко тематично име, мотел "Направихме го" Joy Joy Joy Тъкмо ГГ щяха да ме приспиват вече дето не им вървеше приказката в леглото и на другата сутрин се събудиха голи под завивките. Последно някой от тях предложи пиене и си бяха с дрехи. Палавници Joy Ако се е случило, до тук нямаше и една целувка, но според мен не е, би било прекалено набързо, пък в тоя сериал не действат така.

Щях да коментирам, нещо, което в По моя начин споменават вече няколко пъти. Оглеждат лицата на водещите да не са прекалено едри. В ТГ имаше нещо подобно, там се коментираше едрото лице на актриса, била качила 2 кила и сякаш и двете били отишли в лицето и, което пълнело целия екран.... Дали затова К- селебритата не умират от глад и си правят толкова процедури за да са с по-слаби лица?. Телата им са слаби, но лицата рядко. Знам че по расов признак натрупват мазнини по клепачите, но за там си ги оправят нещата.... Когато за пръв път гледах награждаването от СБС АйЮ ми се видя много различна, очите ми още не бяха свикнали, но нея я разпознавах и въпреки това беше много различна там, изглеждаше ми на 30 и точно лицето и ми се виждаше някак едро. наскоро Ю-Би ми изглеждаше доста подпухнала....

Марги, по твоя пример, това казах и аз на П рофа като ни натика в капана миналия август Joy

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 12:38 от Беллора

# 153
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Днеска не приемам оплаквания Mr. Green . Joy
Буквално от последните два дни. Един айдъл каза пред камерите, че гледа да поддържа тегло от 50 кг, а е 176 см висок. За целта, вместо да хапва, вечер си записвал какво му се яде. А негов колега, 179 см ръст, излизайки на живо в Уийвърс, споделяйки с феновете готвенето си и похапването си вечерта, призна че това му е първото ядене от преди два дни. През другото време е бил само на кафе и вода. Сам убеждаваше себе си, че кафявият пържен ориз, който обилно подкрепи с месце, зеленийки, че чак и листчета чедър метна най-отгоре в тигана, бил в пъти по-диетичен от любимия му рамен. Joy Хем се смях, хем ми беше жал, че за да изглеждат добре се подлагат на такова гладуване. И сами себе си опитват да убедят, че това е нормално и не е толкова зле.
Определено когато са качили, са и много напомпани в бузите.

# 154
Не издържах и започнах сериала с Мин Хо и Минка. Гледах само първа серия, но ми хареса. И историята, и Мин Хо. Може би защото харесвам такива сериали (сриалите на Джун са от този тип) и такива герои (героите на Джун са от този тип), но този сериал ме грабна и нямам търпение да продължа с него. Всъщност и от типа на Лечителя е. А Минка грее като слънце. Нищо общо с онова вечно скръбно създание от Наследниците. Както недоумявахме как така две красиви жени са луди по треньора по плуване, така тук лично аз недоумявам как избраха точно тази актриса за ролята на момичето в което се влюбват от пръв поглед двете най-популярни момчета в училището.

# 155
Мотел "Направихме го", ох 🤣🤣🤣
Минавам ги по 2-3 епизода наведнъж и с превъртане, все така бавно ми върви, но взе да ми става интересно и се забавлявам, че са откровени до болка. В същото време изпитвам неудобство като възпроизвеждам чутото.🤣 Наричат нещата с истинските им имена и не оставят никаква възможност на преводачите да заместят с друга дума, така че смисъла да се запази 🤣
 Пако пита Ера защо си прочиства гърлото, храчки ли се опитва да отстрани.
Или пък Ера за пореден път наранена от мъж като събу скъпите обувки и пред Пако каза, че е стъпила в 💩 😯🤣 И е необичайно, и грубо звучи, но аз веднага си му придадох и друг смисъл - онзи идиот заслужаваше подобно определение🤣
А романтиката при главните е чудесна и тя, нетрадиционна, но я има все пак 🤪 Лъснаха подробности за първата любов на Ера, не е нещо, за което да не се досети човек, но друго си е да го кажат или покажат. Пък Пако щото му е безразлична през цялото време я държи под око и е готов да набие всеки който причини страданието ѝ или да я закрие с гръб или връхната си дреха докато плаче... Любов е тяхното, макар и неосъзната... "Ако някой те зашлеви, а друг те защити, това единствено те кара да плачеш без да има реална причина." Харесах си го това нейно изказване ❤️

# 156
  • Варненска клюкарка
Алилуя! Най после се гаджосаха Heart

Според мен онези думи "стъпих в ла*но" Ера ги каза точно за МуБин, Пако тичаше към нея с думите "къде е, ще го убия..." та и той разбра веднага за кого се отнасяха, а не че нещо се е омазала... Просто навърза нещата -  предната вечер  видя онова лекенце да и обува скъпите обувки, а като отиде при нея ги видя изритани настрани +  колко е нещастна... 2+2 и така....
Марги, така е, хич не си поплюват в приказките, то човек да го е срам да ги повтори, пък и някои действия също се преразказват по трудничко Joy
На мен любимите ми диалози са в Тайната градина, всъщност за мен сериала с най силни думи от тези които съм гледала, а така и не изгледах всичко, та ще се ходи на потретка. Първия път по тв го започнах към средата, на второто бързах за Хуаранг и подминах доста неща от паралелната история. Като споменахме ла*ната там пък един от антуража на айдъла гледаше гърба му докато се отдалечава с някаква мацка и си каза цитирам:
"Какво нещо е любовта... като муха - каца и на мед и на ла*на...."

Днеска не приемам оплаквания Mr. Green . Joy
Буквално от последните два дни. Един айдъл каза пред камерите, че гледа да поддържа тегло от 50 кг, а е 176 см висок. За целта, вместо да хапва, вечер си записвал какво му се яде. А негов колега, 179 см ръст, излизайки на живо в Уийвърс, споделяйки с феновете готвенето си и похапването си вечерта, призна че това му е първото ядене от преди два дни. През другото време е бил само на кафе и вода.
Скрит текст:
Сам убеждаваше себе си, че кафявият пържен ориз, който обилно подкрепи с месце, зеленийки, че чак и листчета чедър метна най-отгоре в тигана, бил в пъти по-диетичен от любимия му рамен. Joy Хем се смях, хем ми беше жал, че за да изглеждат добре се подлагат на такова гладуване. И сами себе си опитват да убедят, че това е нормално и не е толкова зле.
Определено когато са качили, са и много напомпани в бузите.
Направо ми домъчня😳Особено като отчитам факта какъв апетит имат младите мъже, а тези и с толкова движение.... Някои са си слаби просто така, но на други им излиза много солено. Каква воля!
И бретончетата освен мода, са също начин за прикриване на едриге им лица.
Нашият колега в университета също е изключително слаб - при ръст към 180 см бил 55 кг. Но пък има най-хубавия тембър който съм чувала някога. Веднъж докато говореха нещо на компа, не схванах веднага и минах през стаята,  звучеше страхотно.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 23:35 от Беллора

# 157
Сред тези, които редовно прослушвам, и в прекия, и в преносния смисъл, няма никой с лош тембър. Всички галят ухото и нямам против да ми мъркат с часове. Crazy
След няколко различни превода в крайна сметка ставало въпрос не за точно 50 кг, а за 50-те килограми, т.е. от 50 до 59 кг. Една идея по, към нещо що годе нормално. Много са ми странни с тези техни често използвани понятия за 20-те им, 30-те им и т.н. години във възраст. А очевидно аналогично се говори и за килограмите. Съвсем теоретично мога да използвам за някого, че е в 20-те си години и 60-те си килограма и всъщност да става въпрос за човек на 29 години тежащ 61 кг. И същевременно да спомена друг в 30-те му години и 50-те му кила, който да е точно на 30 и да тежи 59 кг. От европейска гледна точка това са хора на почти една и съща възраст и с едни и същи кила. Та така. Crossing Arms
Ей ви един Пако в реала, и в реалитито Wink, който крие зад снажното си тяло крехък и чувствителен стомах. Интересно ми е каква им е представата на корейците за чувствителен стомах при толкова лютото, което консумират.

Иначе петия епизод на шоуто почва от тук - https://www.youtube.com/watch?v=f69FBGyPgag

Хванах малко от епизода по Лейдито тази вечер, но пък точно навреме Grinning. Heart

Пускам ви и най-новото, което мен ме тресе Joy - излезлият днес първи самостоятелен албум на Джимин (BTS)

Две от песните имат пуснати по-рано много готини клипове. Утре може да ви донеса и тях.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 00:52 от profi_1

# 158
Разцъках малко клипове на Градския ловец. И най-после видях герой на Мин Хо да си химичи с партньорката
https://youtu.be/8LYjToGNKCQ
https://youtu.be/lFu_YfcIqUU
https://youtu.be/an31jY1xkZI
https://youtu.be/2o8rnSv5RPI
https://youtu.be/NOuwl12AxPE
На клиповете обаче виждам сцена точно като в Песа и вълка, прическата на главния е като прическата на Со Хьон/Кей във финалните сцени. Виждам и маската на Илджиме, макар и от плат в съвременен вариант. Ето това ме дразни в корейските сериали, че без свян взимат нещо знаково от друг сериал.
Струва ми се, че след Градски ловец Мин Хо ще се позиционира директно до Пако в личната ми класация на актьорите.

И за да не мешам сериалите от мерак да си гледам само сериала с Минка и Мин Хо довърших Наследниците. Всъщност от 15 до 20 еп. ми беше доста по-интересно. Отначало ми се струваше, че героят на 8и е незначителен, но той също се оказа интересна личност. Ще запомня този сериал с интересните конкретни герои - Тан, Йонг До, Уон, 8и, Рейчъл, която много ми напомня на Ханде и майката на Тан. Опитвам се да намеря сцена между главните, която да ме е впечатлила и да съм запомнила и не откривам. Но открих и други прилики с оня другия сериал, който ни взе акъла. Общия училищен проект, изгонването на Тан от вкъщи без пари и дрехи, заминаването на девойката, съсипания главен който все се набутва в неприятности сякаш за да умре, рождения ден на главния и червената рокля на момичето. Сигурно има и още. Не знам сценаристът мъж или жена е, но имам чувството че наглежда сериалите на комшиите (нашите) и черпи идеи от тях.

И понеже видях, че Мин Хо си е партнирал и с колежката от Адвокатите (която много харесах в партньорство с Джун) в зората на кариерата си смятам да гледам и него. Крис, трябва да си го гледала, защото хронологично е преди Градския ловец. Какви са ти впечатленията? Заглавието на сериала на английски как се пише?

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 09:37 от Рори72

# 159
Рори, благодаря, че обобщи. Наистина ми беше много любопитно ако някоя от вас изгледа Наследниците какви биха били усещанията ѝ. Моите съвпаднаха с тези на Криси, но виждам и ти долавяш приликите.
Към изброените от теб добавям и това, че в корейския за разнообразие момичето се озова в стаята на любимия си и се почувства чужда в неговия свят.
Цитат на: Рори72
Ето това ме дразни в корейските сериали, че без свян взимат нещо знаково от друг сериал.
Това важи за всички сериали, наблюденията ми  върху турските може да се каже бяха малко по-задълбочени, та и там е така ако питаш феновете - реквизити, сцени, диалози, сходства всякакви откриват 😅

Вграден не се отваря https://youtu.be/n4vh939gjmM
Тези са големи сладури, както обикновено и тук сериала зад кадър е забавен.❤️

Вече пишат по сайтовете и кой ще започне след По моя начин, не запомних, като прочета пак тогава ще пиша.🤪

# 160
Марги, не говоря за сходства. В един от клиповете, които сложих има сцена 1:1 със сцена от Песа и вълка. Финалната сцена между Кей и Мао. Двамата простреляни лежат и не мърдат, а ръцете им в позата, в която се здрависаха, когато Со Хьон беше дете. Абсолютно същата сцена видях в клип от Градски ловец. Има леко сходство и в сюжета до 2 еп. със сюжета на Песа. Убит родител, отглеждане на детето от приятел на родителите, отмъщение, работа под прикритие този път в корейските служби за сигурност, променена самоличност.
Между другото имаше сериал, който по принцип е трябвало да бъде с Джун, но заради влизането му в казармата започват снимките наново и доколкото помня Мин Хо поема ролята и сега се чудя дали не става въпрос за този сериал. Телевизията е същата. Споменавам го защото може и затова да има някои аналогови сцени със сериали на Джун. Може би имат такава практика за скрит ПР на сериала. Например в Наследниците имаше 2-3 момента в които се сетих за подобни сцени в Легендите. Например с чадъра.

Нежна песен от Песа и вълка с бг превод
http://www.vbox7.com/play:91463f69

Попаднах на текст на песен на Джун, който е писал той, но е на английски. Моля някой англочетящ да каже текста смислен ли е т. е. и в това ли го бива

Selfless Dedicated trees~

I believe regardless of my hidden tears
and those hard and tough times
I could still smile as long as having you
I may have given you worries that I did not know
Whenever that happen
You always encourage me instead
as same as selfless dedicated trees
as same as guarding stars in the sky
With me during the hardship
With me during the happiness
I am really grateful of you
Вeing blessed by you all the time
But now I want to do something for you
Making you happy and
guard you here forever

Главната актриса в Моето момиче лично гримира Джун за ролята му
https://youtu.be/oLVf5zVUlD8

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 15:50 от Рори72

# 161
  • Варненска клюкарка
Проф, Пако за какви болежки взе таблетки- стомах ли?
Много им е пикантна храната - не знам как се свиква ден след ден паста от чушки, паста от чесън намазани по тлъсто месо, доматени сосове на всичко, много лук, всичко се пържи... Ами любимите им свински кожи, чак поговорки и сентенции съм срещала по сериалите за мъже които не ядяли кожички и какво било това.... В JG стил на ДжГ му се наложи да му гасят пожара след едни сосове с чаша мляко от хладилника. Последно направо не вик, а писък се чу и прекъснаха видеото Joy
В Секретарката една  дама такава сочна клетва дръпна на един - да се омазниш в коремната област данооо, да се подуеш и да ти е тежко Joy

Ясно е че тече световен обмен и кой каквото успее да пригоди за манталитета на собствените  си зрители го копира, но някъде дори ъгълът на снимане не променят и е досадно..
Споменавала съчм за сцената от Двете седмици където ДжГ  и бъдещата му любима бяха на мотора. Сцена като сцена, ако не беше 1:1 копирана от Чачо и Сера, ама първия любимец там е като гърмян, той и през повечето време е такъв в тоя сериал де. Корейците са снимали сцената точно година преди турците. Представям си на Еджела как и се е искало да препише и момента, когато героят на ДжГ опипа формите на бъдещата си девойка, но вместо това, беше разписала друга подобна сцена, но без докосване....
В предната тема вече споменах как видях една от ключовите сцени от АФК в ТГ- "нямаш пръстен, букет, гости и бла бла, ще се омъжиш ли за мен?" И преди същинската част организацията пак тайна, свидетелите чакат на място и така....Само че това е минало по екраните в ЮК към 8 месеца преди да го снимат в АФК. И най хубавата битка в  снега пак от там...

За Наследниците, след малко ще разцъквам първа серия, не знам обаче какво ще разбера, че малко се разминават субтитри и картина, теглени са от различни места. Не знам доколко е възможно корейци да прецедят някакво съдържание от турски сериал че там много говорене, малко действие, кой би имал време за това, по вероятно ми се вижда обратното. А и АФК е близък до ЮК и по друг начин- в основата му лежи японска история, сериалът още не беше напускал страната, снимаха втори сезон, когато на сета пристигнаха японски журналисти, виждали сте снимки....

Рори, това което предполагаш за размяната на ДжГ и Мин Хо , май времето съвпяда. Ако е станало, така е пропуснал шанса си с Минка.
На мен откъсите на МинХо с Минка ми харесаха, но не обичам истории за мафии и отмъщения.

# 162
Не е този сериала, който пропуска заради казармата. Но инфото е странно защото пропуснатия сериал уж е Вяра (за източна медицина от епохата на Корьо) и действително е с Мин Хо като ГГ, но излиза през 2012 по времето по което Джун вече е излязъл от казармата и участва в Аранг и магистратът. И също така съм чела че Джун действително е поканен за участие във Вяра, но е отказал. Както и да е. Не е Градския ловец и си остава възможността да го съберат с Минка в общ сериал.
В Наследниците открих сюжет от два турски сериала, като ОС е сниман 2г. преди Наследниците, но за другия (Ягодовата любов) предполагам, че е обратното.

Който си го може може и без музика
https://youtu.be/zlRWJFDGLCo

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 18:16 от Рори72

# 163
  • Варненска клюкарка
Проооф, когато можеш метни някъде Наследниците.
Измъчих се, няма да мога да го гледам така, както го имам сега, а така се зарадвах че ми го свалиха. Едно че е с озвучка и отдолу не са заглушили добре оригинала, а бг субтитрите вървят с 2 минути закъснение и много се обърквам, направо нищо не разбрах, но по картинките започна да ме хваща, по принцип рядко ми се случва от раз.

Главната до тук наистина не е за харесване. Силно преиграва. Да кажем че това е простимо за първите 2-3 серии. Но и да ме дразни, историята ме хвана, така че ще я преживея.Повечето главни девойки дето съм ги гледала са невзрачни, само тук-там има някоя по-ярка като Ера например, но пък  историята и с Пако яко трябва да се прецеди, че да остане нещо за предъвкване....

Рори, Ягодовата любов мисля че я пуснаха на екран през 2016.

# 164
Белл, тогава ще кача първо Наследниците, но отново моля за търпение. Няма да стане днес и утре. Или най-много да мога да кача един или два епизода. И аз искам всичко да го изсипя бързо и наведнъж, ама няма как.

Обменът между корейските дорами и турските дизита е взаимен. Както корейците са правили римейк на турски сериали, така и турците са римейквали корейски. Като се има предвид, че върви и доста "вътрешно" национално заимстване, според манталитета и какво се харесва, ще имаме да гледаме още много сходни ситуации. И кой е първи, е все едно да успеем да изясним яйцето ли е по-напред или кокошката. Wink Joy
По стечение на обстоятелствата изгледахте повече корейски сериали от мен. Но аз при тях не изпитвам ревност или неприязън към сходни моменти, както са ме дразнили турските. Може би корейските успяват да ми спечелят вниманието с толкова повече искреност и липса на фалш, и в сценария, и в играта, че ги възприемам като различни истории. Възможно е като отхвърля повечко ленти, да почне да ми омръзва и да ми боде очите, но за момента хич не го забелязвам.

Общи условия

Активация на акаунт