АС и други романтични К-драми - тема 1

• 27 599
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Рори, не съм гледала адвокатите. Ако можеш да ми подскажеш със скрийншот на девойката. Като имена "Кралят" , "Вяра", "Личен вкус" и цветните момчета съм гледала, ако е от някой от тези. Стихотворението на мен ми прилича като благодарност към роднина. Който е бил като посветено и самоотвержено дърво /т.е. подкрепа/ в моментите когато му е било трудно, когато е плакал, също и в  щастливите моменти и го е пазил като "звезда в небето". Затова е благодарен че все още има този човек до себе си и сега иска той да направи нещо за него и да го пази завинаги.
   Бел погледнах страницата на сериала  http://www.easternspirit.org/forum/index.php?/topic/10220-the-he … 3/#comment-113053  дали не е качен някъде онлайн с добро качество, но излиза само във вбокс.
https://www.vbox7.com/play:e207712f44?p=playlist&id=2068361&order=date
 Joy но пък се зачетох в коменатарите  И преди 10 години главната не е била любимка на публиката
 "... А що се отнася до Шин Хье - нямам големи очаквания, но все пак се надявам да успее най-после още от началото да се измъкне от стереотипизирания си образ на смотана девойка с кофти гардероб..."  Joy
"Наследниците" и на мен много ми допадна. Имам си и любима сцена, когато брат му го разкара под пръскачките и той каза на девойката, че уж обещала да го спасява, а само наблюдавала отстрани.  В "Градският ловец" не се набляга прекалено на мафиотската връзка, обличаха го в странни клинчета и ризки Joy  на малко мъже такъв тип облекло би стояло добре.
  Пако пие пробиотици доколкото видях.
  Китайският го довърших, до 18еп беше приятен, след това стана много приятен.  Следващият който започнах се оказа с един от хуарангската петорка. / с влюбчивата сестра/. Не е кой знае какво до 3ти епизод, но е за Нетфликс правен, така че са само 8еп имат още 5 да ме изненадат.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 21:42 от Krissttinna

# 166
Крис, актрисата от Адвокатите Seo Ye Ji играе някаква принцеса в Хуаранг.

# 167
Любимка ми е от "Ist ok to not be ok" . Не мисля че имат общ проект. Да не те е подлъгало някое сглобено фенско видео https://youtu.be/uqIiOb6rebU
Гугъл подвежда, че са участвали в "Личен вкус "заедно , но предполагам е заради подобните имена. Съвсем друга е главната там.
https://youtu.be/4iSaQAIz7Wg
малко забавни моменти , да уточня че за да може да си наеме стая в къщата на главната, се предполага че е гей.
https://youtu.be/JX2SCEcbWjs
Joy подскока в леглото беше- ГГня заедно с приятелката си започнаха да обсъждат какво точно, как изглежда и колко е голямо това което е видяла в банята.
Горе дописах за стихотворението.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 21:29 от Krissttinna

# 168
  • Варненска клюкарка
Профче, ама разбира се, когато можеш- тогава!
Аз утре може да прекарам 2-3 серии на руски да видим какво ще разбера, че когато е с озвучка пък и със субтитри на руски да е  заради странното руско произношение на корейските имена, запомнянето им става още по-сложно  и по този начин губя връзка кой кой е. Засега разбрах само името на главния - Тан.
Утре дори няма да пускам бг субтитрите, че като не вършат работа, поне да не ме разсейват и сигурно ще питам кой как се казва....

# 169
Крис, не беше видео, а преведен от телефона текст. На мен актрисата същи ми е любимка, но от Адвокатите и от клипчетата зад кадър. И понеже с Джун имат химия предполагам, че и с Мин Хо и с Пако също би имала.

Е, значи стихотворението на Джун е смислено, не е някой тъп текст колкото да има песен.

# 170
Скоро не съм си пускала Наследниците, но като нищо не следя, случва се да го правя. Да знаете колко разтоварващо ми действа😂
Парк Шин Хе (главната)не ми стана любимка, но и не ме дразни никак преиграването ѝ. Иначе от сериалите, които изгледах също имам такава актриса, която едва изтърпях - малко беше екранното ѝ време, при това е красива, но въпреки всичко трудно я изтрайвах. Ин Хе в Две седмици, т.е. бившата приятелка на главния и майка на дъщеричката му.
Запомнила съм Бел и преди си споменавала, че имало аналогична сцена в Прилива, хем ми стана любопитно, но не се сетих обаче коя е... Аз забравих по-скорошните сериали на първия патрон, та какво остава за нещо отпреди 10 години при това с 2-3 изгледани епизода и на фрагмани през останалото време... Паметта ми понякога не е особено услужлива 🤪😂
Пък заради ключовия момент от АФК и по Тайната градина може някой ден да се заплесна...

Проф, вярно ли корейци са правили римейк на турски сериали?

Joy но пък се зачетох в коментарите
Задължително се зачитам и аз ако има такива, ако пък са много поне първите 10. Коментарите, кога е качено видеото и колко са преглежданията 😂

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 23:49 от Margarita N.

# 171
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Имам такива спомени, но ако трябва да посоча конкретни заглавия, няма да успея.
Светът е едно голямо село, т.е. всеки знае какво прави другият. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 172
Е, да, светът е по-малък отколкото си мислим hahaha

Рори, загледа ли го или все още си на клипове?

И отново сме с час напред

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 00:00 от Margarita N.

# 173
  • Варненска клюкарка
Проф, честно казано не съм срещала информация корейци да са купували права на турски заглавия обратното да.

Скрит текст:
 В ЮК сновно работят по японски, китайски и американски, като между изброените си тече здрав обмен.
 Домързя ме снощи да пиша дълго от телефона, бях изключила компа, затова сега веднага ще дам примери за кокошката и яйцето и как Едже Йоренч осъди в международен съд румънска телевизия и спря излъчването на румънския вариант на Забранения плод. Румънците се опитаха да минат с номера че техния сценарий е по книгата по която е писан турския вариант, но Е.Й. доказа че такъв сюжет в книгата няма, и са взели нейна сцена направо от сериала, а не са купували правата. Румънците си платиха и си научиха урока и сега купуват права за римейци от турски сериали- в момента върви Влад- от Езел. Но далеч не всичко което си хареса някой от някъде може да се купи.
Аз следах тема за продадени турски сценарии и от там знам че първия продаден в света турски сценарий е на Забранения плод през 2012г. Писала съм преди 10 години в темата. Купува го смесената американо мексиканска компания базирана в Маями създадена от НБС и Телевиса, сега ми избяга името и. Снимаха някаква пълна боза, а през 2013г на една магистрала в маяме бандити убиха главната актрисаи бившия и мъж, не помня детето им оцеля ли тогава. Следващия продаден сценарий беше на Езел, но мексиканците така и не снимаха нищо по него, твърде мащабен им дойде, преди година някъде,  на екран излезе мексиканска версия на Черни пари и любав. Най продавания турски сценарий беше на Фатмагюл - снимаха версии чехи, немци, французи, а испанското заглавие съм го запомнила че беше "Алба"... И други заглавия и клиенти съм запомнила, но сред тях нямаше корейци.  От Азия клиенти за турските сценарии бяха от Индия, Пакистан, от Ливан и Малайзия и то след 2015г., но корейци не съм виждала в списъците. А иначе турци купуват права на корейски и японски заглавия като бесни, помня как няколко продуценти наддаваха за популярно заглавие. Фатих Аксой преди няколко години го поканиха в японското посолство да му връчат грамота за сближаване на двете култури, ама на него наистина най- известните му сериали са римек по японски истории - на първо четене се сещам за Жена, Майка, АФК, последния сериал на Хазал който спряха заради рейтинг беше също римейк на японския Оазис.  А през 2012 г в съдебно дело заведено от турска авторка, която търсеше обезщетение от Аксой че използвал нейна книга за сценария на АФК се разбра че в основата лежи романът на японска авторка Зелената вишнаа...
Едже Йоренч не я знам с какви очи води дела за кражба на интелектуално съдържание, когато тя самата краде бясно. Поне малко да се стараеше да попроменя сцените но не, пълно е със съпоставки и за разлика от яйцето и кокошката в тая работа има дати и добре се вижда кое е първо.
В този смисъл няма как корейци да са купували или крали от АФК, щях да знам, но може да са ползвали книгата.

Марги, аз не че съм гледала мъпета от-до. От един момент нататък стоях на отворен прозорец, цъках си други неща и когато чуех Чачовия глас, отварях да изгледам сцената. А това което описах като кражба е 1:1 със сцената от Седмиците. Ако поне знаех в коя серия е в Мъпета че да ви насоча, помня само че беше в серия от есента на 2014 т.е. началото на втори сезон.... А после, може би след 2-3 седмици Еджето и Чачо отидоха на някакви награди в ЮК, възможно е съвсем целенасочено да е търсила някакво скандалче, та белким някой чуе за големия хит, дето после в чужбина го сваляха от екран. Нали не мислите че някое жури гледа цели безкрайни турски бози, просто поглеждат първа серия и последните заснети 2-3 и така, останалото е лобиране и внесени по нечия сметка пари- най често на някаква благотворителна организация ...уж.......Възможно е и конкретна сцена да не се счита точно за кражба, а само историята, но когато се случи пълно повторение  и човек го е виждал на друго място си е досадно.
А екранната любима на героя на ДжГ в Седмиците наистина беше много безлична. Ама то толкова съшити с бели конци моменти имаше в историята че актрисата им беше най-малкия проблем....
За ТГ и АФК както казах разликата е около 8 месеца в полза на корейците, но не очаквай тържественост на момента, корейците бяха наблегнали на купона в леглото, че и на другия ден от сутринта, после малко игра в снега  и следобяд пак със завивките и така... Нормалните неща за едни младоженци :hahaha Просто регистрираха брак с малко по-официални дрехи, главния предварително я предупреди да се пооблече. Заведе я скривайки причината и във фоайето и каза вече познатите думи- нямаш рокля, пръстен цветя и гости....Свидетелите  също бяха подготвили терена чякаха нахилени и така... В турския вариант свидетелите на Фера и подариха нощницата за първата брачна нощ, в корейския свидетелите направо им спретнаха леглото, свеци и така...При корейците купона беше в леглото и на другия ден в снега....Знаем че Фера отряза Емко по обясними причини - просто сериалът трябваше да свърши до там и според мен турците се бяха възползвали максимално от идеята, но без както се казва "да си дойдем на думата".... Когато чух въпросните думи за пръв път, беше септевмври миналата година късно една вечер докато си цъках видеа на АС и телевизора си вървеше на фон с Лейдито и новия корейски сериал, думите ме извадиха от ЮТ и се загледах какво става на екрана на телевизора, щото ми бяха много познати, ама изречени от други хора Joy По това време 2011г. турски сериали излизаха само в арабския свят и у нас, възможно е турските сценаристи да са смятали че далечния изток е прекалено далеч и да са си покрадвали едно-друго....

ПП Ох нямам спиране, представям си като загледам нов сериал и ако вземе да ми хареса, а снощи Наследниците започна доста обещаващо. Главната е невзрачна, но засега не ме дразни, а МинХо много ми харесва, за мен това е по-важно, ролята на главния да е разписана добре и да е симпатичен. Ако главната не е изключително зле, не и забелязвам особено. Тя и главната в ТГ не блести с хубост, ама там такава беше идеята...

# 174
Марги, аз си казах че този сериал ми харесва и до момента изгледах 8 еп. Градският ловец ме грабна от еп. 1 и поглъщам сериите точно както гледам сериалите на Джун. Нищо общо с трудното напредване при Наследниците и Легендите. Все пак ако трябва да сравнявам Легендите за мен е по-добър сериал от Наследниците макар, че Мин Хо ми е еднакъв в двата сериала. Все едно по отношение на неговите герои гледах сезон 1 и сезон 2. Но пък в Наследниците имаше повече интересни герои сами за себе си. Градският ловец е друго нещо. Харесва ми. Всичко. И историята, и главния, и главната, и музиката. Минка ми е женският вариант на Джун. Покрай нея Мин Хо ми се видя и по-хубав, и по-харизматичен, и по-артистичен отколкото в другите му две роли. Заради партньорството му с Минка оцених Пако и го отличих сред останалите актьори. Пак заради партньорство с Минка от антипатичен Мин Хо ми захаресва. И имат химия двамата. За пръв път виждам химия между Мин Хо и негова партньорка. Много ми харесва сериала. А след като харесахте Лечителя смятам че и вие ще харесате Градския ловец.

# 175
Аз приключих с https://playtube.tv/watch/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D … t/m1fAW12NVFABJlO
 и не беше моето. В ютуб не знам защо ми излизат познати неща , някои гледане преди повече от 10години Joy
https://youtube.com/shorts/T_m-qb5s3yI?feature=share
и това
https://youtube.com/shorts/wnax0OYs4IU?feature=share
това определено ще потърся от къде е Joy
https://youtube.com/shorts/RMIYdtzZM84?feature=share
и това изглежда забавно
https://youtube.com/shorts/BBm6aG_gSaw?feature=share

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 15:37 от Krissttinna

# 176
Криси да те улесня ли - това, което смяташ да потърсиш е Warm Time With You (2022) , китайски. Видях в коментарите 😅

Бел, интересни подробности в спойлера. Някои ми са известни отпреди, други не.

Рори, на Градският ловец съм му навита и аз. Крис преди седмица-две го похвали, аз следвам препоръките ѝ, но след вчерашните клипове от теб ми се прииска още повече 🤪

# 177
  • Варненска клюкарка
Изгледах и трета серия на Наследниците. На мен ми харесва до тук, но ще имам въпроси заради озвучката и имената трудно ще разбера връзките кой кой е. Видях героя на 8ми- какъв му е проблемът, защо повръща? Братята от различни майки ли са? Като изключим първа серия, където се опитвах да следя разминаването на българските субтитри с действието на екрана и раздвояването ми субтитри-озвучка сега като съм само на руски дублаж ми върви много по лесно.  Качествен е дублажа, по поръчка на някаква мобилна телевизия е и все едно си гледам на български като изключим произношението на имената на героите. Картината идеална и без лого на к-телевизия, явно руснаците са си купили сериите легално
Та, как е името на главната, Ин Сан ли? Коя е майката на Танчо?

# 178
Крис, ти къде гледа Градския ловец. Нито във вбокс, нито в тубето намирам работещ 9 еп. Дайте идея къде да го търся, че не ми се ходи при рускините. А 8и свърши в такъв момент... Минка виси от емнайсти етаж, Минхо едвам я удържа, защото раната му се отвори и потекоха струйки кръв по ръката му. Как така и на двете места няма работещ 9 епизод. Помагайте моля.

# 179
Още в К-драма успях да го гледам Рори.
еп 9 /1 част  https://www.vbox7.com/play:a7f4ad2155
и 2 част  https://www.vbox7.com/play:fd4691dba7

Общи условия

Активация на акаунт