АС и други романтични К-драми - тема 1

• 27 601
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
И аз така подозирах, че брата и приятеля не са това, което изглеждат. На практика тези няколко героя, които посочих са ми достатъчно интересни и без интересен сюжет, но засега нещо в главната ме дразни. Не знам какво, но не ми харесва.

В този сайт от линка при мен излязоха поредни серии от някакъв сериал с непознато заглавие. В търсачката въведох няколко заглавия прилежно изписвайки ги на английски вкл. и Наследниците, но всеки път излиза съобщение, че такова съдържание не е открито. Очевидно е, че нещо не правя както трябва, но не знам какво. Вие например как си намирате желания корейски сериал в този сайт?
Да не би защото съм през телефона да не успявам?

# 136
  • Варненска клюкарка
В серията тази вечер съвсем нищо нямаше освен сладките ГГ. Просто нищо, ама съвсем нищо не се случваше,  и почти заспах....

Крис, със  сигурност си гледала много по-интересни истории от Ангела, но красотата на главния си струва да се види.

[/spoiler]

# 137
Рори, правиш всичко както трябва, но явно сериала който търсиш го няма с превод.
Аз погледнах по-рано днес за Лечителят. Healer въведох, за всички епизоди пише, че са със субтитри, но половината май са с дублаж 😅
Колко прилики си открила между Наследниците и Ягодова любов... Втория не съм го отразила всъщност, даваха по някоя тв по едно време.

След Извънземния подхванах Пако и Е-ра. Мислех, че ми е скучен понеже по тв гледам оттук-оттам. Сладки са обаче започнах да губя интерес и се чудя да потърпя ли до момента, в който някой от двамата ще се издаде, че си пада по другия или да си потърся друго...

+1 за Ангела. Много хубаво момче, и мен не ме остави безразлична.

И историята не е лоша🙃

# 138
  • Варненска клюкарка
Макар че до тук в По моя нвачин няма нищо, все още го гледам, първо че нищо друго нямам за гледане, още си муча за К-драмата и второ като започна нещо, не обичам да го зарязвам по средата, дори да не ми харесва особено, гледам да го добутам до края, а и 16-20 серии минават бързо, но не ми важи за турските сериали, там серия след серия до към 50 обида за интелекта не мога да изтърпя... Преди месец като поразцъках По моя начин много ми харесаха главните, но вече е време и историьята да се поразмърда че много се оспаха. Има някакво раздвижване на финала на сериите, но то е за около 30 секунди. Ако се съди по снощното, на нашите най-после ще им се отвори късметът. Пако за двайсетина секунди нокаутира  име в спорта, на мача камерите хванаха звездната му бивша ХеРанг, може би това ще ги накара да поровят за причината да е там звезда като нея, но вероятно клюката ще е че красивият победител не се спря пред нея, а пред друго момиче и вероятно от КБС, където тя кандидатства за водеща и беше на втори кръг, някой ще я разпознае. Така си мисля. А и другите двама най после ще бъдат разкрити след цели 6 години връзка... До тук в няколко К- сериала първата романтика, или по скоро първата целувка доброволна или доброзорна съм я виждала към 8-9 серия, така че би трябвало и тук да се задействат вече.

# 139
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Снощи изобщо не можах да гледам. Опитвам в момента на повторението, но понеже гледам и внука, става леко невъзможно. Голям конфликт имаме дали да върви татко Барба или на баба сериала. Joy
Разбираемо по сюжета изобщо не мога да взема отношение. Но на мен спокойното поднасяне, без излишни драми и без измишльотини, на нещата от живота, ми харесва. Сериалчето просто ме разтоварва, а на мен друго не ми трябва.

# 140
  • Варненска клюкарка
То спокойствие че спокойствие, но въпросът е че тука изобщо нищо не се случва, ни комедия, ни трагедия. някакви хора вървят напред назад по екрана, местят се от маса на маса и това е всичко. Пако побеждава на ринга едни от именитите състезатели, а не беше тренирал от 10 години и за 2 седмици стана чудо... Ако някой примерно гледа по 4 серии на ден, може да намери някаква история, динамика и т.н. ама аз едва намирам време да изгледам серията вечерта и както казах стана нещо едва в последните 30 секунди, но то е така в края на всяка серия... И друго- ако с такова съдържание седна на компа, на десетата минута да съм хванала мишката. По телевизията поне не пропускам нищо.
Впрочем все се каня да питам вие какво разбрахте, Ера има ли висше образование, или няма? Веднъж казва като бях в университета, а друг път че няма образование, но как без завършена журналистика би кандидатствала за водеща в телевизия? Още докато попълни въпросника и ще я изрежат. От това което съм гледала, корейците много държат на някои неща и образованието е едно от най-важните, там хората си работят по специалността, няма как да завършиш едно и да те пратят на престижна длъжност без съответно образование. В Лечителят например Минка с това започна "Завърших журналистика в кофти университет и затова нямам шанс за добра работа и се мотая в жълт сайт, пак добре че и това имам..."

Дано се поразмърдат вече, че преполовиха сериала....

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 12:14 от Беллора

# 141
То се знае - на баба сериала ще почака 😜

Като не броя неуспешните ми опити по тв, онзи ден в нета изгледах 4 епизода накуп, но нещо не съм впечатлена. Обикновено като двойката е толкова сладка ми е достатъчно да продължа, но сега ми доскуча бързо пък като чета, че и нататък не се случва нищо...
Бел, след интервюто на което се яви Ера по думите ѝ излиза, че няма висше образование - каза нещо от сорта "нямам висше образование и съм вече стара", другото момиче кандидатстващо за длъжността беше на 23.

Мъжко-женско приятелство друг път, в техния случай не важи Whistling Тя от малка го налага, а той реве, че няма да се ожени за нея 🤣

# 142
На мен сериала с Пако си ми хареса не само заради сладката двойка. Именно тоя реализъм в ежедневието и преминаването от приятелски към романтични отношения ми допада. Тази или утре вечер ако не греша ще има промяна в обстановката и играта между главните. И тук има тайна от миналото, която обаче е пред очите на младежите и някак незабележимо им пази гърбовете.

За сметка на това главната в Наследниците ме дразни все повече с тая вечно скръбна физиономия на жертва и почти насълзени очи. Досега си мислех, че главната в Моето момиче е дразнеща, но вече тая от Наследниците я измести от тая класация. Майката на главната по принцип е интересна героиня, но актрисата нещо ми е антипатична. Мисля, че съм я гледала и в друг сериал, но не мога да я разпозная в актьорския състав за да взема името й и да видя филмографията й.

Сещам се на Марги на кой сериал може би напомня Наследниците, но нито Мин Хо има красотата, харизмата и изразителния поглед на Ча, нито главната може да се мери с другата актриса по красота, харизма и актьорско майсторство.
Но има нещо интересно в играта на Мин Хо, макар че двете роли в които съм го гледала са някак еднакви и имам чувството, че сега гледам ученическите години на Чун Дже. Събитията от живота му години преди да срещне русалката. Затова искам да го гледам в друг жанр сериал, може би исторически и сериал в който има изразена химия с главната героиня. Може би с Минка си химичат и след Наследниците и Хуаранг ще гледам сериала в който Мин Хо и Минка си партнират, но не знам как се казва. Знам само че е от по-старите им.

# 143
  • Варненска клюкарка

Мъжко-женско приятелство друг път, в техния случай не важи Whistling Тя от малка го налага, а той реве, че няма да се ожени за нея 🤣
Скрит текст:

То и по принцип не съществува. Просто там където не се е случило нищо, или е трябвало повече време, или мъжът е прекалено свит. Но от такива "приятели" във въздуха винаги се усеща и друг зор.... Нямам спомен колко пъти съм чела, слушала и гледала изказвания започващи с "първо дълго време бяхме приятели...." Ха ха...
Навремето в Клюкарника имаше много голяма тема за мъжко-женското приятелство с изказвания при коя, как са преминали нещата на друго ниво, имаше и анкета- само няколко процента бяха отговорили че било възможно...

Марги, аз пък си помислих че ако имам време да изгледам 4 серии накуп, ще успея да прецедя някакво съдържание. Мен ме знаете, нещо ако ме впечатли, започвам да разказвам, запомням подробности, реплики, а сега просто няма какво да разкажа....Очаквам с нетърпение романтиката, защото наистина харесвам двойката и да пуснат вече поне това.
Това го чух като го каза Ера, но също така в разговор Ера два пъти спомена че като била в университетаи нещо си какво се случило там..... А и няма логика да я допуснат на втори кръг в конкурс за водещи, без съответното образование, освен ако не е мис Корея, а тя не е.....
Иначе тези келеши са много забавни, но и не бива да пълнят историята с тях. Като малки Ера беше по едра отДонгМан, наричаше го пикльо и ревло, той ядеше и бой като най-дребен от всички. После с пръцкането беше смешно - тя пръцна, той реши да я прикрие и се надупи и изкара по-солиден звук и после получи бонбони и благодарност от нея. Помисли си явно че все ще е така и по късно го направи в лицето и докато тя хапваше седнала на стъбището в училище и получи бой  Joy

От изгледаните истории, пък и от тези които сте споделяли тук  80% от ГГ са имали поне една среща в далечното минало, или дълго време са били близки като деца, срещнали са се чрез прераждане и преминаване през времето, или любовта им е била  съдбовно предопределена да се случи и каквото и да правят не могат да я избегнат. Но са се срещали по един или друг начин, разбирам че много си падат корейците по такива сюжети.

Примери за приятелство от деца бол, изброявала съм заглавия не само от изгледаните от мен, но и за тези които съм чела и тези за които сте писали тук. Погледнах първите 2 серии на Принци на покрива и цялата последна -  там и прераждане и преминаване през времето. Принц от Чосон премина 300 години напред в бъдещето за да срещне покойната си принцеса, която се беше преродила в съвременността. Една от причините да не искам такъв тип продължение на АС е глупавия начин по който изглеждаше принца въпреки солидното си образование от епохата на Чосон. Шегуваха се с него, наричайки го  ваше глупаво височество.... Хубаво са били замислили преродения в съвременността 4-ти принци, да срещне любимата си девойка- любов неподвластна на времето, но язък че не са продължили, щяхме да имаме ново запознанство на същите ГГ...  В Тайната градина имаше и съдбовно предопределена да се случи любов и среща в миналото.... За съдбовната любов бащата на главната загина, за да спаси главния - каза му че ще умре за да спаси младия му живот, но го накара да обещае че ще се покрижи за 17 годишната му дъщеря, която ще остане сама. Не можа да го направи и явно това че не изпълни обещанието си доведе до новата им среща 13 г. по късно.... Но финала въпреки че го изгледах 3 пъти не го разбрах за срещата им когато той е на 21, а тя на 17. Когато майка му и каза какво се е случило и защо е останала сираче, в опит да я отдели от сина си, главната и отговори, че баща и е загинал за да живее любимят и, и сега знаейки това, той ще и е още по-скъп и че той е нейната съдба... Може би от гледаните около 15 заглавия единствено в Злото нямаше среща в миналото между ГГ или друг тип съдбовно предопределеност. Или можеи би пак има по някакъв начин. Главния се събра с жена, която разплете историята му и изчисти миналото му. И още съдбовност- беше казал че само при нея баща му не може да стигне до него. Но пък Злото въобще е някакъв друг тип сериал, сигурно има, но повече не съм попадала на нещо толкова сериозно...

Аууу, срам, не се чете, ама докато си кажа всичко...

# 144
.......... ще гледам сериала в който Мин Хо и Минка си партнират, но не знам как се казва. Знам само че е от по-старите им.
    "Градски ловец" /  "City hunter" https://www.vbox7.com/play:b8957d7c10

# 145
Рори, ако ти е любопитно за филмографията ѝ Park Shin-hye е истинското име на главната героиня от Наследниците.
Пък ако се чудиш не за нея ами за майката, гледали сме я в Лечителят - хакерката.

Позна кой е сериалът за който си мислех покрай гледането на Наследниците 😄. Като внасям пояснение, че приликата не я търся при актьорите ами в посланието, което носи и едната, и другата история. А то в случая е еднакво. Има ги класовите различия, но не и лъжите; Ким Тан отначало знае за произхода на любимата си, но за разлика от Емко който се нанесе горе, за да е близо до нея, в Наследниците ситуацията е различна и девойчето всъщност се озовава в богаташкия дом, долу.

Бел, знаем те, ако те впечатли нещо имаш какво да разкажеш и мен лично ме улесняваш като решавам дали си заслужава да отделям време. Например от секретарката Ким ме отказа 😆

# 146
Главната хич не ща да й гледам филмографията. За майка й имах чувството че ми е позната от някъде, но в Лечителя ми хареса, а тук актрисата ми е нещо антипатична, въпреки, че героинята й е интересна.
Добутах до 10 еп. Видяхме и чуждата майка да заема мястото на родната майка на момичето. Тук доброволно по лични подбуди, а 10 еп. свърши с недоразумение напомнящо недоразумението от списанието.

Крис, благодаря за линка към Минка и Мин Хо

# 147
  • Варненска клюкарка
Марги, ама те хванах за Карагюла.
Споко - щом си изгледала романтиката на Пако и Минка, всичко което става за гледане си видяла, другото е пълнеж.

На мен в момента ми свалят Наследниците от Кинозал тв. Субтитрите от Замунда. Голяма гимнастика, дано си заслужава.

# 148
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Тогава само К2 ще кача, но едва ли ще имам възможност да го направя преди понеделник. Дотогава съм с гости у дома и в неделята с оправяне след гостите.

# 149
  • Дубай
Като цяло Шин Хе въобще не ме кефи като актриса,а мъжо и е такова съкровище на екран.

Момичета и на мен нещо не ми върви сериала на Пако по Лейдито въпреки,ще много харесвам артистите.Много бавен и муден ми идва иначе засягат хубави,житейски теми,но....

Общи условия

Активация на акаунт