Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 51

  • 77 612
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 3 397

Супа топчета

# 121
  • Мнения: 16 775
Иланг, моля, дай рецептата публично, тук в темата, защото знам, че даваш рецепти на лични, но и аз я искам, а съм сигурна(видно от предни постове), че не само аз, та викам да не се мориш да пращаш на всеки. Wink Grinning

# 122
  • София
  • Мнения: 8 636
Да, Иланг, моля! Моето злоядо мъж би го ял с настървение, та може и аз да се пробвам дори Simple Smile

От мен един закуско-обяд - сандвич с домашен хляб, крема сирене, краставица, луканка, бри и яйце. Онзи ден Morena постна сандвич с бри и краставица; така ми се прияде бри, че моментално поръчах Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 14:18 от ToniShu

# 123
  • София
  • Мнения: 15 849
Печено сирене и панирано топено сирене.



Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 15:53 от Тайна

# 124
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 113
Шоколадови барчета
Първо отливам черупката в силиконова форма за мъфини.Нанасям с лъжица от вътрешната страна-слагам в хладилника.Пак нанасям шоколад-пак в хладилника.Добавям карамелизираното дулсе де лече с фъстъци и слагам бисквита.След това пак следва охлаждане,а после заливам с шоколад,за да запечатам всичко.Пак престой във фризера и е готово за консумация.
Използвах кондензирано мляко от Берьозката,ама много рядко,бе...Варих,варих пак стои,като сос.И доста прозрачно стоеше.Дъч лейди май също не залагаше на гъстотата.Май ще си правя за следващия път.

# 125
  • Мнения: 7 943
Шоколадови барчета
Първо отливам черупката в силиконова форма за мъфини.Нанасям с лъжица от вътрешната страна-слагам в хладилника.Пак нанасям шоколад-пак в хладилника.Добавям карамелизираното дулсе де лече с фъстъци и слагам бисквита.След това пак следва охлаждане,а после заливам с шоколад,за да запечатам всичко.Пак престой във фризера и е готово за консумация.
Използвах кондензирано мляко от Берьозката,ама много рядко,бе...Варих,варих пак стои,като сос.И доста прозрачно стоеше.Дъч лейди май също не залагаше на гъстотата.Май ще си правя за следващия път.
Много, много благодаря! Само да си направя дулсе де лечето и ги започвам.
Имам малко останало готово точно от Берьозка, но ми е прекалено сладко, вземах го по спешност.
По тази технология правих с пълнеж от различни кремове, ядки и натрошени вафлени кори, не слагах бисквита. Ще се опитам да изровя снимка, но ми бяха в стария телефон, ще отнеме време. 
И не ги запечатвах, а ги ядохме с лъжицата /с по-течния крем/, моите формички са сякаш по-големи. Твоите ми изглеждат като мини, почти с размер на бонбон или не е така?

# 126
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 113
Големи са.

# 127
  • In transit
  • Мнения: 14 426
Иланг,
Скрит текст:
Гъсто карамелено бях взела от Била преди време. Някаква измислена марка.

# 128
# 129
# 130
  • Мнения: 17 129
Спаначената супа на Мики пак 🙂


Салата


Пържен дроб с чесън и лимон, който нямаше вкус на дроб, а на картон


И мезе

# 131
  • Мнения: 15 104
В темата са позволени въпроси, но от един потребител и то през пост, е твърде прекалено. С най-добри чувства, Кубратова, но това вече е спам.

# 132
  • Мнения: 3 556
Каша от коприва и спанак със сирене и яйце, и квасен хляб с Баба гануш

# 133
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 5 491
Вечер ни - дроб по одрински и зелена салата.

# 134
  • Варна
  • Мнения: 1 471
Соден хляб с бира и семена



Общи условия

Активация на акаунт