Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 51

• 77 612
  • 728
  •   1
Отговори
# 120

Супа топчета

# 121
Иланг, моля, дай рецептата публично, тук в темата, защото знам, че даваш рецепти на лични, но и аз я искам, а съм сигурна(видно от предни постове), че не само аз, та викам да не се мориш да пращаш на всеки. Wink Grinning

# 122
  • София
Да, Иланг, моля! Моето злоядо мъж би го ял с настървение, та може и аз да се пробвам дори Simple Smile

От мен един закуско-обяд - сандвич с домашен хляб, крема сирене, краставица, луканка, бри и яйце. Онзи ден Morena постна сандвич с бри и краставица; така ми се прияде бри, че моментално поръчах Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 14:18 от ToniShu

# 123
  • София
Печено сирене и панирано топено сирене.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 15:53 от Тайна

# 124
  • ВАРНА
Шоколадови барчета
Първо отливам черупката в силиконова форма за мъфини.Нанасям с лъжица от вътрешната страна-слагам в хладилника.Пак нанасям шоколад-пак в хладилника.Добавям карамелизираното дулсе де лече с фъстъци и слагам бисквита.След това пак следва охлаждане,а после заливам с шоколад,за да запечатам всичко.Пак престой във фризера и е готово за консумация.
Използвах кондензирано мляко от Берьозката,ама много рядко,бе...Варих,варих пак стои,като сос.И доста прозрачно стоеше.Дъч лейди май също не залагаше на гъстотата.Май ще си правя за следващия път.

# 125
Шоколадови барчета
Първо отливам черупката в силиконова форма за мъфини.Нанасям с лъжица от вътрешната страна-слагам в хладилника.Пак нанасям шоколад-пак в хладилника.Добавям карамелизираното дулсе де лече с фъстъци и слагам бисквита.След това пак следва охлаждане,а после заливам с шоколад,за да запечатам всичко.Пак престой във фризера и е готово за консумация.
Използвах кондензирано мляко от Берьозката,ама много рядко,бе...Варих,варих пак стои,като сос.И доста прозрачно стоеше.Дъч лейди май също не залагаше на гъстотата.Май ще си правя за следващия път.
Много, много благодаря! Само да си направя дулсе де лечето и ги започвам.
Имам малко останало готово точно от Берьозка, но ми е прекалено сладко, вземах го по спешност.
По тази технология правих с пълнеж от различни кремове, ядки и натрошени вафлени кори, не слагах бисквита. Ще се опитам да изровя снимка, но ми бяха в стария телефон, ще отнеме време. 
И не ги запечатвах, а ги ядохме с лъжицата /с по-течния крем/, моите формички са сякаш по-големи. Твоите ми изглеждат като мини, почти с размер на бонбон или не е така?

# 126
  • ВАРНА
Големи са.

# 127
  • In transit
Иланг,
Скрит текст:
Гъсто карамелено бях взела от Била преди време. Някаква измислена марка.

# 128
# 129
# 130
Спаначената супа на Мики пак 🙂

Салата

Пържен дроб с чесън и лимон, който нямаше вкус на дроб, а на картон

И мезе

# 131
В темата са позволени въпроси, но от един потребител и то през пост, е твърде прекалено. С най-добри чувства, Кубратова, но това вече е спам.

# 132
Каша от коприва и спанак със сирене и яйце, и квасен хляб с Баба гануш

# 133
  • Някъде по Дунава
Вечер ни - дроб по одрински и зелена салата.

# 134
  • Варна
Соден хляб с бира и семена

Общи условия

Активация на акаунт