Люта зима е дошла, студ не плаши НОЕМВРИЙСКИТЕ деца!

• 13 954
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
Привет  Grinning
Брей, че много сте изписалииии  Shocked ooooh! Едвам ви изчетох!
Искам първо да благодаря за безценните съвети за закуската и другите хранения! Ади вече 2 сутрини си хапва блажено по цяла филия със сирене и аз направо си умрях от кеф, че се храни! Вечерното хапване все още е проблем, но много се надявам скоро и него да го оправим.
За пневмонията - Ади си влачи една кашлица от края на миналата година. Аз също кашлям от време на време. Кашлицата и при двете ни е най-вече вечер преди лягане и сутрин след ставане от сън. На слушалките на педито гърдичките на Ади бяха чисти, много ме уплашихте с тая пневмония, незнам какво да правя сега!!!
За яслите - ми аз още не съм подала молба в нито една ясла  Embarassed Май съм позакъсняла, а? Кога е срока за подаване на молби? Принципно искам да дам Ади на ясла като стане на 2г и половина. Искам като я пращам там детето да може да ми обясни, ако някоя лелка се е държала зле или пък някое дете. С две думи искам да съм наясно, че всичко е наред и да съм спокойна на работа.
За възпитанието - в момента децата израстват такъв период на отрицание на всичко, което им се каже. Според Д-р Спок на тази възраст децата хем усещат, че за зависими от майките си и затова надават рев, като им видят гърба, хем започват да се осъзнават като "отделно аз" от мама, искат да са по-независими и самостоятелни. И това е хубаво, защото показва, че се развиват правилно. Трябва да се поощряват, когато направят нещо сами, когато им се каже не да не сте отстъпва, но и да не се наказват, защото не е това начинът на тази възраст. Трябва да им се отвлича вниманието - мисля, че Сиса го беше написала.
Оф, май доста се разписах, после пак  Crazy

# 211
Благодаря за идеите - влакчето което купих е същото страхотни са нали? Продавачката в магазина ми развива една теория за децата и дървените играчки, която вероятно е вярна, даже ми препоръча играчките да не са с боядисани елементи, така децата добиват по-добро усещане към дървото. На тази възраст си мисля, че цветовете доста ги привличат. Имаше страхотни пожарни, тракторчета и др. за момченца, който бяха от дърво без оцетяване. Аз много харесвам дървото, но нямаше много подходящи за момиченца/даже никакви/. Замислих се за това какво възпитават материята на тази възраст newsm78 и като сравня с ужасната пластмаса, която се търкаля в къщи ми се струва, че има резон.
Dominika - като кашляте по едно и също време /сутрин и вечер/ да не е някаква алергична реакция към нещо в спалнята newsm78, ако не е това аз давам на Ники Проспан и съм много доволна от резултата.
бубу - много ми хареса къщичката newsm10
Забравих да се похваля какво измайсторих. Както се "похвалих" близо 1,5 седмица правихме ремонт на новият ни апартамент и от 25кг.бака с латекс вижте какво направих за играчките на Ники тук

Последна редакция: сб, 06 яну 2007, 16:53 от Sissa

# 212
аз пък не мога да се оплача от петра по повод възпитанието. слуша си детето. относно нещата, които забранявах и за които шляпвах, не мога да се оплача. те и без туйбяха малко. например, като види откачен кабела на кабелната на тв-то, започва да плямпа нещо, да го сочи и да се опитва да го сложи на мястото му; като види очилата на баба си да й висят на шията - започва да мучи и да ги дърпа, за да й ги сложи; а към коша за боклук се отнася с уважение - най-чинно си носи боклука до него и си го пуска там. всъщност, това бяха и 3-те категорични забрани у дома. съответно, на тоя етап съм се справила успешно. не се тръшка, когато й кажа не, но понякога дбива обидена физиономия и се опитва да ревне. тогава я гушвам и обяснявам защо нещото не може да стане. обикновено спира да хленчи. добро ми става детето. от проклетията не остана много. ако има нещо,то е по-скоро характер, а не проклетия. доволна съм. остава да израсте и нощното не-спане и ще съм предоволна.

днес ходихме до силистра и се върнахме. петранче се запозна с прабаба си и прадядо си. не мрънка по пътя. яде,когато трябваше и спа, когато трябваше. суперско Simple Smile

# 213
  • София
Много съм щастлива - имам си ново яке, такова до колената от тера нова - има супер намаление -70% за всичко и има доста сладки неща Grinning

# 214
възпитание, хаха Simple Smile Доминика е права/и Сисса също/, децата ни минават през разни периоди. Добре, че още не са почнали да ни лъжат. За мен възпитание означава всичко, което аз правя и той вижда, чува и на което би трябвало да подражава/щото той не подражава/. А да кажете, че детето отказва да прави нещо и значи не се справяте с възпитанието, е странно за мен.

Ние правим някакъв скок в растежа. От 3 дни Деян е неузнаваем и се чудя какъв ще е крайният ефект. Май ще го докараме по едно спане дневно, но това всъщност не е много съществено.

днес мъкнеше телефона ми нанякъде, казах му"гледай да не набереш някого", той отвърна:"няма"  Mr. Green за малко щях да се похваля, ама се сетих навреме, че той тази дума не я знае, понеже не сме я употребявали  Joy  Sunglasses

# 215
И аз съм съгласна с тити. Наистина това си е период и всички преминават през него-кой по-палав , кой не ,абе важното е да са здрави.!Те до 3 годинки все така ще са си. Все ще си мрънкат за нещо и все с ръката напред и "дай " ми това дай ми онова ама и те не знаят какво Crazy. това не означава че дацата са непослушни. Те сега се учат, а ние само ги напътстваме Peace

.......боже сега пък си дърпа езика с ръце и после плаче...еми сама си го прчинявя hahaha

# 216
доволна съм. остава да израсте и нощното не-спане и ще съм предоволна.
- права си майче, а после.....ще дойде ТОЙ! Joy Joy Joy

# 217
ама ТОЙ ще добичък. аз петра така си я поръчах - да е с характер, а него съм си го поръчала по друг шаблон  hahaha

# 218
majceto Това с поръчката ми хареса, трябваше и мен да светнеш как става....може за второто Wink

Виждам, че Клара наднича...тъкмо си мислих за нея. Я бързо да се отчете, как върви бременеенето. Аз отсъствах и живо се интересувам ходи ли на лекар, какво казаха....хайде разказвай Hug

# 219
здравейте,
напоследък само си отварям форума и даже не мога да изчета, не съм в час с новините,
надявам се всички да сте ок
видях че нещо среща се опитвате да заформите, явно съм пропуснала, ако има нова съм там, стига навреме да разбера,
при нас нищо ново, свичко си е по старуму, аз съм добре, нур ме ядосва, което си е нормално за нея, поне почна да спи, откакто има тв и двд с спалнята цяла нощ бебета айнщайн свирят и тя слуша и спи, иначе не ще да яде, само закусва с апетит
това е от нас, ако наваксам ще се включа с мнение по темите

# 220
добро утро и честито на всички именици.да са най вече здрави,весели и да имат много късмет. Wine Glass

# 221
  • Димитровград
Честито на всички именници от вчера и днес!!!Особено на Иван на Диди!!!
Гледах това дървеното влакче и да ви кажа,че леля ми го донесе за рождения ден на Едита-абсолютно неподходящо за тази възраст.Замина в шкафа с опасни играчки,защото може да си счупи главата с него.

# 222
честито на иван на диди и на били и на всички други именници   bouquet

а ние имаме огромен към 2 м. дълъг дървен влак за влачене. и той е брибран за по-натам. петра още не може да ходи, камо ли да дърпа влаци.
вчера петра проходи. все още се чувства спокойна само в хола и не ще да шляпа по другите стаи, но и така ме радва. носи си обувките насам натам, подрежда книгите, подтичква даже Simple Smile. хубавото е, че е много стабилна и не е падала нито веднъж, а прави дори завои. много ми е кеф.

Последна редакция: нд, 07 яну 2007, 14:53 от majceto

# 223
  • София
и ние имаме дървено влакче откакто беше на 9м....нищто опасно няма, но не  му обръща особено внимание, но нашето е от по-малките...и има на вагончетата едни дибли, на които се нанизват елементи, не е с вагони за пълнене като това от снимката...

# 224
Честит имен ден на всички празнуващи
.....аз май се разболявам1 Sad

Общи условия

Активация на акаунт