Брей, че много сте изписалииии
Едвам ви изчетох!Искам първо да благодаря за безценните съвети за закуската и другите хранения! Ади вече 2 сутрини си хапва блажено по цяла филия със сирене и аз направо си умрях от кеф, че се храни! Вечерното хапване все още е проблем, но много се надявам скоро и него да го оправим.
За пневмонията - Ади си влачи една кашлица от края на миналата година. Аз също кашлям от време на време. Кашлицата и при двете ни е най-вече вечер преди лягане и сутрин след ставане от сън. На слушалките на педито гърдичките на Ади бяха чисти, много ме уплашихте с тая пневмония, незнам какво да правя сега!!!
За яслите - ми аз още не съм подала молба в нито една ясла
За възпитанието - в момента децата израстват такъв период на отрицание на всичко, което им се каже. Според Д-р Спок на тази възраст децата хем усещат, че за зависими от майките си и затова надават рев, като им видят гърба, хем започват да се осъзнават като "отделно аз" от мама, искат да са по-независими и самостоятелни. И това е хубаво, защото показва, че се развиват правилно. Трябва да се поощряват, когато направят нещо сами, когато им се каже не да не сте отстъпва, но и да не се наказват, защото не е това начинът на тази възраст. Трябва да им се отвлича вниманието - мисля, че Сиса го беше написала.
Оф, май доста се разписах, после пак
и като сравня с ужасната пластмаса, която се търкаля в къщи ми се струва, че има резон.