💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 105

• 47 616
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Честит празник, момичета! Balloon
Оказа се, че за начало на „Семейство“ беше подходящ както празникът на Св. Валентин, така и Осми март:
има и любов, и красиви и силни жени.
Честит рейтинг! Nature Zap
Благодаря за всичко споделено! Green Heart

Едва след субтитрите подредих това, което гледах снощи. Сега го виждам по следния начин:

Първата сцена изтегля нишка, която стига до финала на епизода.
Може да стигне и до финала на сериала.

https://twitter.com/i/status/1633151527480066049

Семейната маса с портрета на покойния баща над нея е като олтар: тук се изповядва семейната религия – да се събират около нея членовете на семейството. Масата, направена с ръцете на бащата, обаче е „мъртва“, по думите на майстора. „Мъртви“ са и събиращите се около нея, виждаме ние. Защото ги събира идеология, в която липсва любов. Това е започнало още с идването на Хюлия в това семейство. Не знаем дали Хюлия и Юсуф са се обичали, но дори и да е било така, свекървата е отровила снахата още в самото начало: дошла „от неизвестно къде“, нито жена, нито майка, плачела с детето си, дори млякото и не било полезно. Неопитна, Хюлия не се е справила с първото дете, но явно се е осъзнала с Аслан, който приела като „свой“. Два портрета в задната зала, където сутринта се правеха на щастливо семейство - две жени, обърнали си гръб. Вероятно са образи на отношенията снаха – свекърва, превърнали се в отношения между членовете на семейството. Тези два портрета съответстват  на мъжкия портрет в представителната част на дома. Това е типичната мъжка култура, която не зачита жените като равни – сложила ги е в задното помещение, а те, подчинявайки и се, си търсят опори – най-често в наследниците. Няма живот зад тази маса, отчуждени хора, нещастни, отклонени по свои пътища, свекървата обижда снахата, а снахата забива нож в нея с думите, че синът и не е жив, при това се е самоубил. Цялата обстановка прилича на зловеща детска игра, на която батерията е напълно изтощена. Край масата са събрани живи и мъртви: бащата, масата, думите с неговия глас в съзнанието на Хюлия, но Юсуф е чувал тези думи от баща си, а баща му сигурно от своя баща…; тук са децата и момиченцето на Лейля, което в същите дрехи като на Хюлия я следва от стая в стая - явно е поело по нейния път…
Ще празнуват рождения ден на Юсуф. Само по себе си това е символично. Отваря се нова година, нов цикъл за това, което идва от далечното минало, то може да се повтори отново. Или…
Хюлия е влюбена в сина си, но тя изрази много точно каква е тази любов: „той е навън, аз съм в дома“. Идея за семейство пак по тези стари представи с правилата кой къде действа. Това не предвижда любов, а власт. Затова всяка жена до Аслан е заплаха. И тук Хюлия действа като домашния „мафиот“: тя е организирала катастрофата на Айсел, която заплаши, че ще проговори за Аслан и Хюлия. Не е поканен братът на Юсуф и той си отмъсти като разказа на Хюлия за Девин. Не се появи и най-важният - Аслан. Хюлия почти е завършила подготовката, за да започне новия годишен цикъл по стария начин, а за целта Айсел ще изчезне. Появата на Девин е изненада. Двете млади жени са една и съща опасност, не ми стана много ясно каква точно е историята на Айсел, мина ми през ум, че може Хюлия да я е изпратила при Девин, за да я откаже от Аслан. По-отдалеченият поглед към двете, обаче, ги показва като еднакво опасни за реда. Когато на финала Айсел върви към колата, а Девин излиза за срещата с Аслан, двете са облечени абсолютно еднакво, с еднакви прически са и носят синя чантичка: Айсел и Девин са едно и също. Едната не е успяла, дали другата ще успее – не знаем. Идеята е, че все някога някоя жена до някой Аслан – любовта, ще сложи кръст на стария ред.

Тук Девин, а за Айсел – в сериала.
https://twitter.com/i/status/1633425776023314433

Трите жени видяхме в червена дреха: Хюлия, Айсел в клуба и Девин. Единствено роклята на Девин е подарък от Аслан, така той казва, коя е неговата жена и къде за него е любовта. Аслан бърза – с колата, яхтата, роклята, защото знае опасностите, които заплашват Девин. Не успя да предпази Айсел, но Девин, надявам се, ще успее. Той затова я покани при майка си, защото разбра, че тя вече е взела мерки за нея. А на Хюлия каза, че са се разделили, тя иначе нямаше да ги приеме двамата. Майката, която се очаква да учи децата на любов, убива любовта. И не само това, тя е против промяната – убива нейните героини.

Айсел може би умира, а може би не, но идва Девин.
https://twitter.com/i/status/1633181892798234628

Преди да представи Девин на „моето семейство“ Аслан и изказа най-голямата си болка: баща му никога не му е казал, че го обича, не го е погалил, а той е чакал и много е искал. Това е част от същата култура, позната от почти всеки турски сериал, с която се събират и в "Семейство" на масата „заедно“.
Епизодът разказва за края на един цикъл и подготовката – от страна на Аслан, за нов. В него би имало любов - разбираме от родилата се току-що любов. А също равенство между мъжа и жената. Това беше загатнато чрез зодиите на двамата: Девин е „лъв“ като Аслан, а той – „близнаци“, знак за това, че мъжът и жената са едно цяло от две  равни части. Двамата ни ги показват близо до децата: на сватбата седнаха на детската маса, мястото им на семейната маса е също до най-малките в семейството, и двамата обичат прости и достъпни за всеки неща. Това доближава Аслан и Девин до природното, държи ги по-далече от културата, особено от този етап, в който тя вече е изродена. Такава двойка от двама диви и с природна енергия е правдоподобно да може да прогледне и да има сила да променя.
И така, в началото на епизода край „мъртвата“ маса са предходниците и Хюлия като последовател на тяхната идеология, огласявана от бащата и неговия баща, но Хюлия няма връзка с телефона на Аслан, а столът му остава празен – символично тук връзката е прекъсната. Тъкмо тогава се появява надписът: „Девин - движение, усилие, достижение“. На финала на епизода Аслан вече присъства, но е довел Девин. На масата за първи път има оживление и се чува смях.

Харесаха ми четирите сцени, снимани отгоре, изразяващи „смърт“ на масата, която трябвало да държи хората заедно:
На първата след вечерята Хюлия е сама;
По-късно до нея сяда любимият Аслан, но не си говорят;
Хюлия без думи си тръгва, Аслан остава сам;

https://twitter.com/i/status/1633305912029900800

И последната, когато на масата са всички заедно с Аслан и Девин и картината се променя: има настроение, надежда.

Бащата Юсуф с многократни опити за самоубийство и двамата му сина: първородният, който е бил близо до него и не е казал каквото знае, за да предупреди, не допуснат до погребението и низвергнат от майката, а Аслан – нейният любим син: тук трябва да се изяснят още много неща. Имам много предположения, но не сега.

В този първи еп. Аслан се въоръжи с любов. И бърза, познавайки майка си и обстановката. Предупреди Хюлия, че знае, че тя следи Девин, но с това  Аслан едва ли ще я откаже. Как намясто сега ми звучи това, което Девин казва на Хюлия, че пази пациентите си от техните семейства. Ибо взе мерки срещу Атила в отговор на разрушения строеж. Ще има много екшън и опасности. Започва ревизия на всичко.

Хубава вечер! Nature Sparkles

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 16:17 от vanja@

# 46
Привет, мили момичета Heart Eyes

Честит празник! Бъдете живи и здрави, обичани и обичащи, щастливи и благословени Heart Eyes Бъдете себе си, защото всички сте прекрасни!!! Нека дните ви са изпълнени с красота, магия и светлина Flowers Four Leaf Clover

Супер начало Heart Eyes

Благодаря ви за всички супер анализи и красоти!!!

# 47
  • AMS

Дружки, благодаря за споделеното и реакциите!!!
Наистина летящ старт на Семейството!

В момента има повторение на епизода по тв-то.
А на мен ще ми е за четвърти път.

# 48
Благодаря ви момичета за всичко споделено и за анализите. Чудесни 🍀

# 49
Ани Heart Eyes много ти се зарадвах, джанъм! Добре си си дошла в нашата къщичка! Kiss
Алинка Heart Eyes Ванче, прекрасни сте! Благодаря ви за невероятните анализи! Kiss
Аз ще пиша утре, че днес вече не ми се пише, изморих се Smile Но, важното е, че нашия превод с Алинка и Айрето е вече при Евето Heart и ще го имате възможно най-скоро! Kiss
Айре Heart Eyes и аз съм много щастлива какъв подарък получихме днес! Kiss
Диве, благодаря ти за всичко! Дори и с болна ръка не ни остави! Kiss
Мире Kiss
Шоу тв явно са много доволни! Бомбардирали са с повторения! Smile

Лека вечер, милички! Hug

# 50
Момичета втори фрагман

# 51
Мире, благодаря!!! Kiss Ехааа, и 2 серия ще е страхотна, нямам търпение!
Ето превод:
Цитат
Ти си много важна за мен, така че не искам да те разстройвам.
- Кой си ти, че да ме разстройваш, по дяволите?
- Девин...
- Дълго време ли търси това момиче?
- Не, запознахме се в самолета.
- Успокой се, седни
- Пусни ме! Аллах-Аллах, видите ли, той ще ме разстрои.
- Не е ли много открито и праволинейно момиче? Но има тънка граница между прямотата и невъзпитанието, нали знаеш?
- Благодаря ви за думите, госпожо Хюлия, моля, не ме разбирайте неправилно, но ако някой друг ми каже тези думи, тогава...
- Моята тъмнина расте, майко. Сам съм, сам!
- Прави каквото искаш, но ще стоиш далеч от Аслан, сега той е много щастлив, има Девин в живота си, страхотно момиче
- Вие нещастни сте се родили, нещастно сте живели, и също толкова нещастни и самотни ще умрете!
- Ще бъдем ли щастливи или нещастни, ще бъдем ли в ада или нещо друго, не знам, но знам само едно: докато дъщеря ви го иска, аз ще бъда до нея.

# 52
Аничка Kissing Heart, много ти се зарадвах, благодаря подобно за пожеланията! Kiss
ще се радвам ако загледаш и сериала!! Blush
Алинка Kissing Heart, Ваня- чудесни анализи! Flowers Hibiscus
Диве, красиви постове! Flowers Rose
Мира, благодаря за новия фраг! Flowers Hibiscus
Фенче Kissing Heart, и аз се изморих, не мога да превеждам бързо Smirk...пак ме спаси Kiss
благодаря за превода и на фрага!

...........................
https://twitter.com/dizianaIiz/status/1633482898803130370

Епизод 1 на #Aile е на върха на тенденциите в YouTube с 1 милион гледания. 🔥/вече са 1.5 млн/
За пропусналите и тези, които искат да го гледат отново, епизод 1 е по Show TV тази вечер от 20.00 часа. 👀

лека вечер!! Nature Stars

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 22:07 от Airra

# 53
Фенче,  мерсаж за превода 🍀

Значиии бащата на Девин и майката на Аслан могат да се явят на конкурс кой е по по най злобен...и то към собствените си деца.
Аз доколкото разбрах бащата е зарязал майката на Девин и Ямур и е женен втори път и има син.

Но Аслан е ясен, "докато дъщеря ви ме иска ще съм с нея" 😉

"Семейството е мястото където всяко зло се прави с добри намерения"

# 54
Благодаря за фрагмана и превода! Green Heart

Хюлия търси кусури на Девин. 
От една страна, явно опипва почвата как да направи пробив между Аслан и Девин, а от друга, държи на разстояние от тях Джихан.
Жал ми е за Джихан. Той затваря всичко в себе си. Не знаем още историята от миналото, но ми се струва, че тогава роля са играли и братът Ибо, и Хюлия. Юсуф е починал преди 5 години, целите на Хюлия са били такива, каквито са и днес или приблизително такива, т.е. в интерес на Аслан. Не мога да си представя, че не е знаела за опитите за самоубийство на мъжа си. Сега Джихан дава сигнали, че едва издържа, а майка му се грижи за спокойствието на Аслан и най-вече за собственото си, сякаш иска да остави Джихан в тъмнината завинаги. Интересно дали по време на разговора с Хюлия Джихан вече е бил при Девин за консултация и и е носил цветя, за което знае примерно и Хюлия или Джихан ще направи това след чутото от Хюлия и когато знае, че брат му е щастлив с Девин?
Как хубаво си живее бащата на Девин.
Младежът „таен герой“ май е негов син от втората му връзка.
Удар по масата стана запазена марка за Аслан. Но удари в земята този господин и с думи, как само защити дамата си.
До следващия вторник може да ни дадат още два-три фрагмана. Grinning
Лека нощ! Nature Moon

# 55
Айре Heart Eyes, Фенче Heart Eyes, благодаря ви, прекрасни дружки! Heart

Загледах сериала и много ми хареса! А Киво и Серенай са супер завладяваща двойка! В любимеца ни не съм се съмнявала, но Серенай я гледам за първи път и съм силно впечатлена. Много естествена игра, което не се среща много често!

Ще опитам да се включвам от време на време в уютната ни къщичка Heart Eyes

# 56
Момичета, цял ден не можах да стигна. Излезе ми във фейсбук, че има превод и откарах до сега.

БЛАГОДАРЯ ВИ !❤️ Изпитах истинско удоволствие от гледането.
Специално за първата серия на Aile  картината, играта на актьорите, всички без изключение си е малък визуален празник, но
думите дават вече смисъл на видяното. 

Момичета, благодаря ви за коментарите от днес. Има над какво да се замисля .

Само за статистиката, ето резултата и на повторението във вторник.

Айре, в you tube  преди да минат 24 ч. сериала имаше 2 мил. гледания.
И ако някой се чуди на кой дължим прекрасния стайлинг на Къванч

Ани 🤗

Лека 🤗🤗🤗

# 57
  • София
Добро утро момичета! Минах на пряко по темата  и разбрах, че са излъчили първи епизод. Моля, линк към серията! С превод имали я вече? Ако я има и от там линк! Не съм чела нито коментарите ви, нито съм гледала трейлърите, освен първият. Първо искам да си видя серията,  за да не си разваля удоволствието от гледането. Благодаря предварително!

# 58
Добро утро!

Първо искам да благодаря на момичетата за превода 🍀 Фенче, Айре, Алинка, Ева 🌼

Маркито, ето тук момичетата ще слагат преведените серии
https://m.vk.com/topic-113691288_49247264

Надявам се, че не е проблем, че слагам линка. Ще го сложа и в Серкината тема 😉

Хубав ден на всички!

# 59

Привеет!! Hug

🎥 Семейство - еп.01 (Бг.суб)
https://cloud.mail.ru/public/3myw/8CuFCKXKH
https://my.mail.ru/mail/evavili/video/32/645.html
https://videa.hu/videok/film-animacio/.1-..mp4-Jc6N08.EgwokjnyHF
https://archive.org/details/1-.-2_202303
https://vk.com/club113691288?w=wall-113691288_211742

Сърдечни благодарности на Евето и Галка, направо са машини, толкова бързо излезе серията, да са живи и здрави!! Heart

Мире, няма проблем!
Маркито, приятно гледане!
Пепи, доста добри цифри на повторението. Hands V

..............................
https://www.birsenaltuntas.com/dizi/aile-dizisine-unlu-konuk-oyuncu/17537/
Anıl İlter ще добави цвят към сериала със силната си актьорска игра. Разбра се, че Илтер ще играе ролята на Серхат Корузаде, бившия годеник на Ямур.

Ани Kissing Heart, радвам се, че си загледала сериала, ще те чакам от време на време.

Надявам се сценария да се развива в интересни посоки!! Hands Pray
Тоя баща на Девин/от фрага/ изобщо не ми хареса......
..........................

хубав ден!

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 12:59 от Airra

Общи условия

Активация на акаунт