💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 105

• 47 676
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Хубава нова седмица.

Диве, благодаря за разясняването.
Айре,🤗 за статията.
Алинка, и аз се зачудих за тая тъмна страна, но всеки си я има. Девин ще бъде предизвикана и сигурно ще изненада и себе си.
Диди, аз пък се чудя от януари месец до сега къде спа Башак,та чак сега взима мерки 😂😂😂

Американките ме подсетха за друго.
Това, което направи баба Сахер с клечките имате ли представа какво е?

Както и страниците от книгата, които Аслан гори . Имаше го и в предишните епизоди.
Дали това не са страници от плана му за изчистване на бизнеса ?

Хубав ден ви желая 🤗🤗🤗

# 496
Здравейте, момичета! Лека и успешна седмица ви пожелавам! Heart

Дива, много итнересна информация, много ти благодаря, че я сподели.
Много ми хареса фрага с хеликоптера, Ати "леко" напрегнат ми изглеждаше и все пак не мисля, че той е поръчал стрелбата, но пък защо Аслан така драматично да се появи?
5 пъти започвам да гледам серията с бг субтитри и все не успявам, но не губя надежда Grinning

В предишният епизод много мъчно ми стана за Девин и думите, които й каза майка й. Въпреки че е болна, пак беше брутална. Прави ми впечатление, че Девин дава заявка за много силна и смела жена. Изправя се срещу оръжие, мафиоти, даже и срещу Майката, но когато става дума за баща й или майка й, направо се свива и не може да гъкне. Много тъжно.

Аз май единствена не вярвам на Джихан. Даже и да приемем, че отношението на Аслан към него е било манипулирано от майката, когато са били деца, сега дава заявка за изключително умен и безкомпромисен човек и едва ли би се поддал на влиянията на мама, освен, ако наистина няма причина Джихан да бъде отритнат от фамилията. Не случайно в първите епизоди за него каза: Той е отрова или нещо подобно. Сестрите се държат добре с него, но смятам, че те не знаят доста неща, които са известни на Аслан и майка му. Когато си плати да го пребият и не си спазиха обещанието и го удраяха по лицето изглеждаше, че е много принципен и държи на дадената дума, но на сватбата сам си каза: Аз дадох обещание, но няма да го спазя. Толкова по въпроса за принципите. 
Когато отиде при Девин и разбра, че са се разделили първо реших, че реакцията му беше в смисъл "аз си знаех, че така ще стане, просто Аслан е..." но после, когато тя каза: Няма нас и същата усмивка, вече я разглеждам като задоволство.
Не казвам, че майката не го е пренебрегвала или не се е държала зле с него предпочитайки само Аслан пред останалите 3 деца, но и всяка история има 2 страни. Не съм убедена, че ако чуем някои от тях разказани от Аслан няма да звучат по различен начин. Имам чувството и че е замесен по някакъв начин в смърта на бащата, не само, че не е казал за депресиите. Мътни са ми отношенията там, но не изпитвам никакво съчувствие към него. Към сестрите обаче да. Когато Майката смяташе, че няма да има сватба каза на малката: Днес е един прекрасен ден и даже и ти не можеш да ми го развалиш. Sad
Много ми харесва този сериал, от първата до последната минута има върху какво да се разсъждава и да се коментира.

Благодаря ви за всичката споделена информация, за всички снимки, а и за толкова интересните и подробни коментари. С огромно удоволствие ви чета! И на момичетата, които превеждат много благодаря! Нямам търпение за следващият епизод.

# 497
Привет, дружки! Hug
Малко да си почина тук, че се смазах от чистене цял ден Stuck Out Tongue Closed Eyes Който е правил ремонт на баня скоро, със сигурност още помни какъв Кербала е в цялата къща и ще ме разбере  Stuck Out Tongue Winking Eye Добре, че след работа дойдоха синовете да довършат каквото е останало Heart
Благодаря ви за всичко споделено! Kiss
Не видях някоя от вас да е споделила превод на откъса от 5 серия :
Цитат
- Да, да, чух, че Аслан ме търси навсякъде. Той казва, че ще ме намери.
Не, не прави нищо. Докато не се върна, не правете нищо.
Добре добре.
Не, не се притеснявай, никой няма да ме намери тук.
Добре, нека се чуем.
Виж... ще ти се обадя по-късно, става ли?
Добре, ще поговорим.
Какво е това ...
Кой е това ?
Айре Heart Eyes благодаря за всичко споделено! Kiss Ето и статията, опитах се да я пооправя малко, дава отговор на някои от зададените от вас въпроси :
Цитат
2 АПРИЛ 2023 НЕКА ПОГОВОРИМ ЗАЕДНО
Не мога без теб (Семейство, част 4)
  АВТОР: Симай ДЕМИР

Какво е щастие? Или да попитам: какво те прави щастлив? Когато говоря с хората по този въпрос, виждам, че повечето от отговорите, които получавам, всъщност са неща, които удовлетворяват духовната ни страна, а не материалното щастие. Да си върна здравето, да си побъбря с жена ми, да прегърна детето, да пътувам с любимите си хора. Докато списъкът продължава, мисля, че мога да кажа, че това, което ни липсва най-много в този момент, това, от което се нуждаем ни прави щастливи. Например Девин се радва, когато лекува хората, докато Аслан, по думите му, се радва, когато чисти двора им. Всъщност всички те се борят в ямата на нещастието, което са създали, докато се опитват да направят нещо, за да бъдат щастливи. Но това не означава, че те няма да се спасят един друг от тази яма, разбира се.
Докато работи и работи с други хора в рамките на защитния щит на Девин, тя е инвалид, когато става въпрос за семейството си. Замислете се, тя е успешен психолог, но не може да помогне на майка си, баща си или сестра си. Тяхното нещастие, проблемите, които създават, се отразяват на Девин, колкото и да се опитва да се дистанцира. Например разговорът, който е водила с майка си; След като напусна Аслан, тя отиде при своя съветник и беше в състояние да продължи с работата и живота си, но след като майка й каза: „Ти си страхлива, храниш се от нещастието“, тя беше толкова разстроена, че отиде да се разсейва. Ще видим дали защото е имало някаква истина в казаното от майка й, или защото майка й не я е опознала дори след всички тези години, но честно казано, не съм съгласна с казаното от майка й.
Девин е жена, която успя да се спаси от тази къща и семейство, спечели живота си със собствените си ръце и не се намеси на никого. Тя не е нито мъж, който не я иска като майка си, нито мъж, който не я иска, нито се оставя на себе си като сестра си. Освен това тя все още се опитва да намери средно положение и да оправи нещата, като родител, а не като дъщеря. Освен това Девин не се храни от нещастието, нито се страхува да бъде щастлива, както каза майка й. Напротив, тя е човек, който обвива черупка около себе си, за да не бъде нещастна. Тя просто бързо приема фактите от живота и действа според тях, не ги отхвърля като майка си, това е всичко. Знаете ли, майка й каза: „Ти харесваше погребенията повече от рождените дни.“ Майка й имаше предвид, че беше благодарна, когато виждаше хора да плачат тъжно, но мисля, че Девин предпочита да вижда хора, които наистина плачат на погребението, отколкото хора, които разпространяват фалшиви усмивки на рождения си ден. Точно като аналогията с приятел за добър ден и приятел за лош ден. Мисля, че затова тя свали щита си срещу Аслан. Аслан е толкова реален, колкото и тя, болката е истинска, борбата му със семейството му е истинска, реалността, която живее и иска да живее, е точно като нейната. Но знам, знам, дали лицето, което казва, наистина е Аслан, когото познава ? Всъщност мисля, че тя вече два пъти си е задавала този въпрос. Първият показа, че тя поставя под съмнение това със сериозното изражение на лицето си, когато взе пистолета, който чичото му подари на Аслан. Второ, мисля, че се попита, докато гледаше кървавата си сватбена рокля. Не съм сигурна дали е намерила отговора, но ми се струва, че отговорите и могат да се променят всеки момент. Защото на първата им среща с Аслан, въпреки че тя беше казала: „Не мога да те обвинявам, ако някой мине покрай теб и стреля с куршум в колата ти, осъзнах това“, но когато тя се изправи пред истината за това, тя ясно видя, че изобщо не е готова за това. Сега истинският въпрос е какво ще направи след това? Въпреки всичко, което се случи, ще видим дали тя ще остане и ще се бие с Аслан или ще обърне гръб.
Всъщност мисля, че Девин вече беше взела решение по този въпрос, когато реши да продължи по пътя си като "Девин Акън". Противно на това, което всички говореха или си мислеха, тя се омъжваше за него, за да бъде жена на Аслан, а не за да бъде "Сойкан". Тя дори не искаше да носи тази фамилия, по която всички умираха да и потекат лигите. Тъй като тя вече си има фамилно име, което сама го накара да приеме съществуването и , и го правеше само за да бъде с Аслан.Тъй като Аслан не можеше да види това, Девин реши да си тръгне. Докато Аслан се опитваше да я защити, мисля, че той не може да разбере, че Девин се справя с подобни проблеми от години и никога не се отказва от себе си. Девин не е човек, който приема защита, съжаление или намеса в личното и пространство. Те се карат, когато е необходимо, и прегръщат близките си, когато е необходимо. Девин е жена, която е оцеляла срещу всичко и всички, и Аслан няма друг избор, освен да уважи това. Навиците, които е донесъл от семейството си, само ще го накарат да загуби, което мисля, че той много ясно разбра.

Дори и Девин да иска да си тръгне, не мисля, че Аслан би искал да го напусне повече. Защото Девин е като лекарство за Аслан. Това го кара да се чувства така, сякаш не принадлежи на този мръсен свят. Той иска да започне нов живот с Девин и да начертае нов път за себе си. Вече не виждам това като бунт срещу майка му. Да, той все още не харесва намесата на майка си в живота му, но щитът, който обгръща Девин, включва дори самия него. Това показва, че наистина държи на Девин и го е грижа за нея. Замислете се, въпреки че има много приятелки до сега, за първи път казва "влюбен съм" на майка си. Можеше да каже това на повечето от тях, ако искаше, само, за да ядоса майка си, но не го направи нито веднъж. Сега, когато отвори цяла нова страница с жената, в която се влюби, един глас в мен казва, че всичко тепърва започва. Защото нито майка му, нито чичо му, нито враговете му изглежда позволяват на Аслан да изтрие калта от краката си.

Всъщност мисля, че Аслан не иска да се отърве от незаконните работи само за чист живот или щастлив живот; Мисля, че го прави и защото баща му го е искал. Може би сте забелязали, че всеки път, когато Аслан успее да изчисти бизнеса си, той взема бележник, къса го и го изгаря. По някаква причина мисля, че това е бележник, която баща му е оставил. Въпреки че в момента нямам достатъчно аргументи, мисля, че част от причината той да иска да изчисти семейството си е, че баща му е искал да направи същото. Защото, докато баща му беше жив, той никога не се беше замесвал в тези неща, докато, докато обичаше баща си толкова много, не би ли било неизбежно да следва неговия път ? Точно като Джихан. Но той живееше живот далеч от тях. Мисля, че основната причина за това е семейството му. Семейството на Аслан не е щастливо. Всички са бъркотия и мисля, че най-важната причина за това е силата, взета от мрака на баща му. Веднага щом лъвът вдигне тази димна завеса, слънцето ще влезе в тази мъглива къща. Поради тази причина Аслан се бори с всички сили и за разлика от брат си, той се закле да измъкне семейството си от тази яма. Джихан, от друга страна, се бореше с необходимостта да се докаже в тази каша и накрая се изгуби.
Джихан Сойкан; Миналата седмица казах, че той облекчава душевната си болка с физическа болка, но тази седмица видях, че в него има много повече от това; той се наслаждава. Очевидно е, че той е човек, към когото животът е жесток. Нещо повече, фактът, че нещото, от което той беше доволен, дори и за капка, беше дадено на брат му от моретата, му остави голяма вреда. Аслан е единственият човек, който е обичан дори и в най-щастливия си момент, което казва на Девин. Дори когато разказва спомен, той го сравнява с Аслан. "Тя ме прегърна, както прегърна Аслан." Докато слушах Джихан, нещо се пречупи вътре в мен, болезнено е за живота, прекаран без любов, щетите, нанесени на самия него, за да получи майчината любов, и факта, че всичко, което някога е искал, е само брат му Аслан. Но това има и друго измерение, което според мен е ужасяващо. Няма нищо, което Джихан да не може да направи, за да може майка му да го види. Това включва да харчиш брат си и да харчиш себе си. Помислете за това, той е стигнал до момент, в който иска да умре само за майчината прегръдка. Това е ужасяващо опасно нещо и Хюля го използва много добре. Сега се замислих, Хюля може да го използва за всеки и всичко, от което иска да се отърве и никога няма да пропусне да го направи нарочно, стига да го иска, дори и намекът е достатъчен. Въпреки, че имам луди теории в главата си, мисля да ги запазя за себе си още малко.

Хюля е жена, която се е превърнала в това болезнено, тя не смяташе свекърва си за човек, не я искаше за булка и всъщност налагаше мисълта "колкото си по-силен, толкова по-уважаван" ти си" в резултат на нейните преживявания. Тя продължи живота си като напълно различен човек с борби за власт в онази къща, в която влезе само за да бъде щастлива. Тя се е превърнала в такова чудовище, защото няма друг избор, освен да бъде силна в този живот, да поеме контрола. Все още не знам защо тя никога не е обичала Джихан, но го виждам в резултат на борби за власт, че тя боготвори само Аслан сред децата си. За нея е изключително важно обкръжението му, какво мислят околните за него и семейството му. Представя Девин на приятелите си като перфектния човек, като например казва колко много иска тя да бъде негова булка. Защото сякаш се опитва да докаже на всички, че никой няма да направи нищо без нейното одобрение.

Когато Хюлия взе властта в това семейство, тя също приличаше на семейството, както разбирам, защото това е, което казва Аслан. Сега тя вижда Девин като най-голямата пречка пред тази сила. Тя няма намерение да губи тайната война, която започна с нея. Не мисля, че Хюля ще крие повече ситуацията с Девин, защото Девин е решила да не носи фамилията "Сойкан". Има някой, който не иска да се приюти зад това име, което Хюля боготвори, заради което разби семейството си. Това е ситуация, която противоречи на всичко, в което Хюля вярва и може да изложи на риск много неща, които има. Хуля, която някак си пороби домочадието си на това име, за първи път се натъкна на някой, който не иска тази власт. Позицията на Девин, целите на Аслан, тази власт поема голям риск. Не знам какво ще направи Хюля, но тя няма да търпи толкова лесно тази ситуация, почакайте и ще видите.
Девин взе решението на живота си и стана булка в семейство, което не познаваше. Въпреки че беше изненадана от подареното оръжие на Аслан от Ибрахим, това всъщност беше тревогата, изписана на лицето и. Девин прие Аслан, защото видя Аслан на различно място от това семейство, но те държат Аслан за всичките му крака, което тя не разбира. Искам да кажа, че не е възможно той да изясни нещата, когато каже „ха“. Въпреки че Девин не знае с какво ще се бори тук, мисля, че скоро ще се срещне с това семейство и истинската му битка ще започне по този начин.

Аслан и Девин обединиха живота си въпреки всичко и всички. Любовта на Девин, израсналa самa без любов, и Аслан, когото семейството му обичаше, а след това остана сам под огромна отломка, вкопчени един в друг с прилики, се превърна в любов. Сега ги заобикаля голяма тъмнина. Може ли Девин да го държи на светло, докато душата на Аслан отново е потънала в пълен мрак?

Най-щастливият им ден Аслан е целият в кръв. Сега в тази къща и в ден като този гърмяха оръжия и не е ясно чия работа беше. Кой е най-облагодетелстван от това? Ибо, който търси уязвимост на сигурността във фермата, Хюля, която ще направи всичко, за да не напусне синът й къщата, и Ати, който иска да го сплаши. Може би е някой друг, чието име не знаем, може би всичките. Който и да е, мисля, че тази нощ там е изгорял огнен фитил. Да видим какво ще се случи с делата на Аслан и Девин от това.

Тогава това е всичко за мен за тази седмица, ще се видим отново следващата седмица.

Диде, а мен простотията и гадорията на някои "хора " все още продължава да ме изумява след вече почти 10 години, как не им писна ? Thinking Не ми е смешно ...
Диве, благодаря за споделеното и гифчетата, доста интересни неща си споделила, които не знаех Kiss А и, че сподели за "конкуренцията " Веднага се сетих коя имаш предвид, още преди да прочета продължението Smile Не сме в един ден, каква конкуренция, какви 5 лева ги измислиха журналята им. Не съм имала и намерение да го загледам, знаеш мнението ми за ГГ Smile Но, пък двамата актьори, които на теб са ти неприятни много ги харесвам. Вярно, че единствено в КГ и Сблъсък съм ги гледала и двамата, но вярвам , че и тук играят ролите си страхотно, до степен чак да ги намразиш. Или не е така ? Thinking А и рейтинга му не ни е никаква "конкуренция", поне на този етап.
Алинка Heart Eyes прекрасен коментар, благодаря! Kiss Колко красиво си го написала ...
Цитат
Изречението в резюмето, че Девин ще се запознае с тъмна страна от себе си, предполагам е свързано с посещението в кабинета ѝ. Видяхме какво последва.
Ще е поставена в позиция, в която  с последвалата реакция няма да се гордее, но въпреки че не харесвам внушението, може би е необходимо, за да погледне от друга страна на действията на Аслан, които не одобрява.
В живота, когато настъпи зима и не можем да я изместим, просто обличаме по- дебели дрехи.
Такъв някакъв ще е и техният живот, докато дойде пролетта. 🌸
Диме, Пепи, Благи, много хубави коментари, благодаря ви! Kiss
Много ни е интересен сериала, нямам търпение да дойде утре вечер!
А сега ви пожелавам хубава вечер, а аз продължавам с чистенето, да видя моите момчета до къде са стигнали.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 20:34 от queen_fenka

# 498
Без коментар за Киво и Башак напук на всички сини оченца...

Ето и дози гифки от мен за тази седмица.

# 499
Диди, ама са много благодатни тези двамата за работа, нали? Толкова моменти има, които да работиш.
Обаче друго си е да гледаш с бг превод. Ето още в началото на епизода съвсем по друг начин звучи:
Аслан ще удари и ще ти сложат шевове, аз ще ударя и ще хвърлят пръст върху теб! Брех, че зъл Страхливият Ибо Grinning

Queen fenka, дай Боже всеки му такива синове! А чистене след ремонт си е тегава работа, но пък после какъв кеф е. Не случайна е клетвата: Да ти влезе майстор в къщата.
Много интересни са ми татуировките на Къванч. Честно казано до сега не съм виждала такъв тип.
Ясно е, че съм пристрастна малко или много, но да кажеш за този сериал, че е скучен и муден ми е доста чудно. Това прочетено из други теми. Просто ми направи впечатление. Ясно, че всички сме различни и харесваме различни неща, но някак на черното чак бяло да кажеш... Simple Smile
Отивам да си догледам епизода. На вас лека вечер Heart

Редактирам се, за да питам-разбрах, че в края на епизода дават, кои са песните, но подредени ли са по реда, в който ги пускат? Искам да намеря тази, която е в началото, когато Девин си тръгна. Много ми хареса, искам да й чуя и текста.

# 500
Благунче айнен..айнен.

Малко Аслан и пак ще пусна още АсДев

# 501
благодаря за постовете ви Blush
не съм чела всичко, но разреждам да дам път на Диди

# 502
Благодаря Айре! Ето още...

# 503
Блага Heart Eyes, тази песен ли? Слагам я отново за теб!
Първият вариант е с превод на английски.

Редактирам се, за да питам-разбрах, че в края на епизода дават, кои са песните, но подредени ли са по реда, в който ги пускат? Искам да намеря тази, която е в началото, когато Девин си тръгна. Много ми хареса, искам да й чуя и текста.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 22:52 от AniMae

# 504
  • AMS

Привет отново, дрижки!!!
Благодаря за интересните постове и гифчетата!!!
Досетих се, че е крайно време да се реже лентата на банята.
Със здраве да се ползва!!!
Пак да повторя, че не слагам кавички, заради бъг в сайта.
Конкуренцията е стара, откогато пътувахме
в един и същи Ориент експрес в четвъртък
и някои слязоха доста преди последната спирка.
Ааа може да са харесвали на някого тези, които изброявам,
но за мен правилото е - няма втори дубъл за първо впечатление.
В тази връзка, пропуснала съм и най-големия брат на Менекше.
И друго важно правило за мен е -  Никога не е късно да станеш за резил.
И не по-малко важна е тази статия >>>
С рогата напред от днес до 10 юни:
Меркурий навлиза в Телец

По този повод, имайки горно предвид, направо съм с рогата напред,
като видя нещо донесено в темата срещу Башак.
На мен ми е достатъчно, че беше отбелязано, че има такива простотии.
Още ми държи влага оная тема, дето ... Да спи зло под камък.

Една игра са пуснали от Show TV >>>
Чудите се кой герой сте от Семейството.
Поставете гифа на пауза и напишете резултата в коментарите.

Лекинка!!!

# 505
Здравейте, момичета!
Благодаря за превода на еп. 4! Green Heart
Изгледах го с удоволствие.
После четох, четох, гледах и пак...
Благодаря за интересните коментари и картинки! Flowers Bouquet
И аз не знам откъде да започна. Този епизод наистина е много наситен, при това – с важни неща.
Ще се спра на някои отделни моменти.

Много ми харесаха режисурата и монтажа на сцената, когато Джихан е в кабинета и идва Аслан. Между двамата братя има преграда, издигната от самото начало на живота им, сега между тях застана и Девин; тя ще ги държи на разстояние до тогава, докато е нужно. Семейството ги е разделило, Девин ще ги сближи. Толкова изразително беше показано как ударът на Джихан по масата в момента, когато разказваше как майката го е ударила по тила, сякаш стигна до Аслан, после втори път. Като предчувствие, като нещо, което се отнася до него, но Аслан още не знае.  Джихан има тик от  този момент, но, според мен, освен ударен от Хюлия, той е бил малтретиран и от чичото Ибо по същия начин, както ни показаха че с бастуна води Атила. Не е дошло още времето, за да разкаже Джихан тази част от живота си на Девин. Тогава ще разберем с какво е свързана татуировката.

Чрез интериора в неговата къща е направена дискретна и много впечатляваща характеристика на Джихан. Това става в сцената, когато се приготвя за сватбата и разговаря с Айсел. Темата е: затвор, но по-точно трюм: Hold – надписът е поставен на тръби, които напомнят трюмното помещение на кораб и правят връзка с описанието, което Джихан направи сам за себе си при първото посещение при Девин: Джихан е там, където се събира отпадъка от кораба: обстановката е бездушна и пуста, сиви стени, сив под. Нещо като библиотека, но метално и сиво като решетка в затвор, разделя помещението, много тъмен диван...Правят впечатление цветовете: кафяво и оранжево под тавана, които в същото време са цветовете на броеницата от бащата, подарена от Джихан на Аслан. Бащата присъства с много елементи в това мрачно помещение: костюмът в отворения шкаф – там единствено има малко цвят, а знаем в джоба е и последното писмо до Джихан, шапка - вероятно също на Юсуф. В тази обстановка виждаме самолетче: Джихан е затворен в трюма, но иска да лети, чете книги – виждат се в библиотеката, а той се записва при Девин с името на поет. В един от фрагментите се вижда снимка на витло на самолет. Ясно е това, което искат да ни кажат: душата на Джихан иска едно, но е принуден да живее друго. В момента, когато Джихан тръгва, се виждат две червени петна: Айсел и куфар: може би, защото героинята е на път, т.е. временно в живота на Джихан, но така или иначе, те дават цвят на фона на сивото. Над радиатора се вижда скулптура на животинска глава: мечка? Интериор – комбинация между корабен трюм и затвор – за Юсуф буквален и не един път, а за Джихан – затвор за душата, комбинация между син и баща.
И аз като Ани имам предчувствие, че някога Джихан ще спаси живота на Аслан, а майка му тогава ще го прегърне, но не защото ще е умрял, а защото, надявам се, ще го е разбрала.

Има връзка между яхтата, на която живее Ибо, който обаче сигурно търси къде да акостира и по всичко личи, че за тази цел е избрал имението на Сойкан, от една страна, и колието с форма на корабен рул на Хюлия като „капитан“ на кораба, от друга. Имението ни показват най-често първо със снимка отгоре, когато то прилича на кораб, но не в море, а в гора. Една идея, която оприличава движението на семейството във времето като плаване на кораб, капитан на който в момента е Хюлия.

Чичото подарява на Аслан пистолет – в духа на традиционното разбиране за мъжественост и  ролята на мъжа, подготвян от малък за война. Докато бащата Юсуф е подарил броеница на Джихан - също традиционен дар, но с нея се чете молитва, правят се стопански сметки, тя е за духовна дейност. Това очертава разлика между братята от предишното поколение.

Много интересна е сцената, когато Аслан влиза в стаята при Девин, а тя току-що е разгледала и оставила пистолета. Старинно оръжие в кафяво и черно с кована украса от старо злато: идва от безкрая на времето назад, както и обичаят на даряването му. Правят впечатление гривните на Девин. Не знаем кой ги е сложил на ръцете и, би трябвало да е свекървата. Те са изпълнени в същите цветове като пистолета: едната е в бяло с черна плочка – същата като тази на обеците, а другата е черна с украса от злато. Има съответствие между пистолета и тези гривни, изпълнени са в един стил и в тях са вложени общи идеи. Ръцете и ушите на жената играят определена роля в традиционната сватба: чрез тях се пожелава плодородие, а в случая носят част от смисъла на оръжието. Вероятно от жената, също както и от мъжа, се е очаквало не само да даде наследник, но  и да пази него и семейството – това, което прави Хюлия. Черното може би е пожелание да се роди момче, а бялото – момиче. След брачната процедура Девин вече има на ръцете си само златни гривни – вероятно дарове, и продължава да носи обеците.

И още една сцена заслужава внимание: Сехер - Хюлия. Освен на масата, Сехер показва, че семейството може да бъде държано заедно и в една старинна украсена кутия като събрани заедно клечки от кибрит. Тя обаче ги пръсна – така, както нейното семейство се е пръснало. Започва да изрежда останалите, по-точно останалите в сърцето и, които всъщност са членове на семейството на Юсуф и Хюлия: Героят Юсуф, лошата снаха Хюлия (добавено от Хюлия, не знаем дали Сехер щеше да я спомене), Лейля с очи на кошута, зетят Толга и скъпия Аслан. Зад възглавницата – на скрито, тайно – може и да има връзка с тяхно поведение, бяха страхливият Ибо – прякор, даден му от другите, и змията Недрет – коя е тя, не знаем; ако е същата леля, която на рождения ден отсъстваше, това е интересно, защото тогава тя беше в Адана, т.е. като Ибо поддържа връзка с мястото, където е коренът на рода - знак, че няма да е по-различна от Ибо. Те са в семейството, но негативно споменати, а любимия ми, както Сехер нарича съпруга си при даряването на пръстена, изобщо не присъства в нейните спомени. Фактически от семейството на Сехер е останало само семейството на Хюлия и Юсуф, с което Сехер живее. Сцената е много хубава и заради диалога, който всъщност съдържа два монолога: двете жени говорят, но не се слушат, не се разбират, те са като от картините две жени, обърнали си гръб. Същият прийом беше използван и в разговора между Девин и мъжа в бара – и двамата на градус, както и в този между Еко и бездомното куче, но там смисълът е друг.
В нощта на сватбата Сехер е завършила интригата срещу Хюлия. Но Хюлия – не успя да направи това със снаха си Девин. Джихан умно накара Хюлия тя да поиска Девин да разбере за техните срещи. Така започнало като завоалирана поръчка, намерението на Хюлия  трябваше да бъде довършено от нея чрез думи, но така Хюлия щеше да изкаже пред Джихан с думи замисъла си, а тя не иска това. Джихан спаси не само Девин и Аслан в тази нощ, но също майка си от злонамерено действие, а и самия себе си от това да откаже на Хюлия, ако тя беше поискала той да продължи. Хюлия, разбира се, няма да спре. Но в сравнение със Сехер, Хюлия не успя да довърши – с помощта на Джихан, тази грозна интрига. Така Хюлия, която се е научила от Сехер да бъде съпруга и майка, вече е с една крачка пред свекърва си, Джихан помогна. Освен това, Сехер се е отказала от големия си син, но Хюлия потенциално има възможност в бъдеще да събере двамата си сина в семейството.

Родът Сойкан има своите корени в Източния Анадол, в района на Адана. В този еп. разбрахме нещо много важно. Докато за семейството и децата на Юсуф ходенето на село, където имат лятна вила, е само по време на ваканциите, то Ибо поддържа постоянна връзка със  селото: докара един рейс с хора, оръжието като дар за младоженеца, черти от характера и поведението. Разшири се теренът, на който се разиграва сериалът: от Източен Анадол – през имението, където старият ред се възпроизвежда, но вече има вътрешна енергия за промяна, която появата на Девин  активизира: Джейлян, Лейля и самия Аслан – до градския живот на разпадналото се семейство на Девин. Тези три точки живеят едновременно, но по разбиранията на различни исторически епохи. Докато героите, свързани с Анадола – на първо място Ибо, ще пречат на хората от имението да променят своите разбирания и начин на живот, то Девин и нейната среда ще теглят семейството на Аслан напред. И тук основната роля и тежест ще бъдат за Девин и Аслан. Това не е просто битка между традиционно и модерно. Различното позициониране на героите предполага различни причини за съществуването на токсични семейства и за травмите на децата, което е основната тема.  

Пепи, украсата в домовете на нашите герои наистина е много интересна. Гостите на Ибо – понеже на село на сватба не се кани и ходят всички, пристигнаха с бохчи и тави, оръжието като дар…, тук старото време е живо. Докато в богатия дом на Аслан, там, където ще живеят с Девин, старинното: парчето килим в рамка на стълбището, средновековната дреха в рамка над спалнята – вече живее като изкуство и украсява дома наравно с картини. В имението на Сойкан на най-видното място стои портрет на мъж, тук се ръководят от правилата на патриархалната култура. Двата портрета на жени, обърнали си гръб, са в маниера на местното традиционно изкуство и занаяти. Докато картините в дома на Девин са в градски стил: жени и деца, които разговарят, деца, куче, кола. Елементарно, но съвременно. В кабинета на Девин има вече  абстрактни картини. Детайлите от интериора описват героите и средата, в която живеят, те говорят за начина им на мислене.

От момента, в който ни показаха връзката на Ибо със селото, правя една по-различна възстановка на историята от тази, която си правех досега. Джихан казва, че когато е бил на 8-10 години, баща му е бил пак в затвора, т.е. Ибо е вършил много нарушения на закона, за да има нужда много пъти Юсуф да лежи вместо него. Хюлия е оставала сама. Кой е решавал единият да върши незаконни неща, а другият да лежи в затвора? Дядото, лелята Недрет  или някой друг? Дали докато Юсуф е бил в затвора не са започнали да изпращат Джихан в акции – той каза, че от дете е в мръсната работа, може Ибо да е използвал бастуна  в началото, за да го принуди, може да го е заплашвал с живота на баща му. И точно това да е разделило Хюлия от Джихан? Досега не са ни показали Джихан и Ибо в близост, не сме ги чули да разговарят, на сватбата седяха в двата края на масата, това издава наличие на някакви отношения. Може в затвора Юсуф да е станал по-добър от брат си в мръсната работа и когато е излязъл на свобода, да е започнала общата им работа с Джихан. Има два момента, които изглежда са определили съдбата на Сойкан. Първият най-вероятно е смъртта на дядото. Това ме кара да мисля, че дядото е бил покровител на Ибо и когато е починал, Ибо вероятно е изпаднал в немилост. Тогава Юсуф е поел ролята на баща си в семейния бизнес и като глава на семейството. Вероятно, освен Хюлия, на негова страна е била и Сехер. Но по всичко личи, че Юсуф е бил, както и двамата му сина, с нежна душа. Не е издържал на всичко това и е посегнал на живота си, това е вторият момент. Обгорените ръце, които показва във видеото, сякаш трябва да обяснят решението му да прекрати живота си, т.е. да извърши грях. И фактически пет години по-късно ние виждаме тази ситуация с рождения ден на покойника – Хюлия изкуствено задържа Юсуф в живота им и се надява на Аслан, който ще продължи баща си. Но Ибо е в офанзива да заеме мястото на брат си в бизнеса и в семейството. Това, което му се е падало, но не го е получил. Кое ще победи в Сойкан: Ибо и традиционните правила на живот или Аслан и новите отношения? Аслан стои между двете, което беше показано още с първия постер: „Моето семейство се нуждае от мен. А аз от теб.“

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 22:50 от vanja@

# 506
https://m.vk.com/audio?act=audio_playlist-204967972_3&from=group … lTWwcEX19wXFBBB0k
 Благуна, ето тук има всички песни и мелодии пускани в Семейството.
Страхотни красоти, Диди 😊
Фени, направо няма от какво да се оплакваш. Виж колко бързо свършихте и сега ще ти е хубаво.
Ваня, благодаря за споделеното. Утре ще те изчета пак. Имам нужда от малко размисъл. Но много се радвам, че се върна и обърна внимание на толкова много детайли.

Лека, момичета 🤗🤗🤗

Малко мода😜

И една хубава Серенай

# 507

Привет в нашия ден за кино!! Hug

Благодаря ви за интересните коментари, споделеното, гифчетата!! Flowers Hibiscus
Фенче Kissing Heart, ще черпиш и за банята Wink

от Бирсен
https://www.birsenaltuntas.com/dizi/kivanc-tatlitug-aile-setinde … nusturuyor/19206/
Kıvanç Tatlıtuğ показва готварските си умения на снимачната площадка
На снимачната площадка на сериала „Семейство“, в който Къванч Татлъту играе главната роля, цари семейна атмосфера.
Къванч, който се завърна на екран със сериала Семейство, като отсъстваше дълго време. Сериалът достигна високи резултати от първия епизод. Беше разбрано също, че Къванч готви за екипа винаги, когато има възможност, в сцените от селската къща, заснети в Reşadiye, където обстановката  е много приятна. Красивият актьор, който  получи кулинарно образование, споделя от време на време и гозбите си в социалните мрежи.

Скрит текст:
аз предлагам да не обсъждаме конкуренции тук в темата, всеки си има предпочитания и любимци......

това ми е коментара за жълтините, малко за настроение.....

хубав ден !!

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 12:27 от Airra

# 508
Привет, дружки! Hug Вторник е!

Благодаря ви за всичко споделено! Kiss
Ванче, вай бе ! Hands Clap
Пепи, питай ме мен колко бързо стана Stuck Out Tongue Closed Eyes
Скрит текст:
Ама като ни отказаха 2, 3 - ма майстори, моите момчета решиха да правят всичко сами, с помощта на приятели /които дадоха всичко от себе си/  така ще е, всеки си има работа и когато смогнат, тогава. Още се правят паравана и вратата, душчето за тоалетна все още не е готово, трябва да се измаже тавана, но поне можем да се къпем вече Smile Големия син реши,че вратата ще е плъзгаща се, стъклена, много били хубави, да видим Thinking До тук сме стигнали Smile

Айре Heart Eyes е, как не, само да стане изцяло! Stuck Out Tongue Winking Eye
Диде, благодаря за красотите! Kiss
Ани, Алинка, Айре, Диве, Благи, Пепи, Дими, Мире, Ванче благодаря ви за коментарите!  Не смогвам да ви прочета, толкова сте плодотворни, за което много се радвам, сериала ни вълнува не само нас , а и още много зрители, все така да е - пу пу пу !
Серка след представление на мюзикъла Алиса

Нещо интересно Smile
Цитат
A İ L E ⚔ H A B E R.

🅽︎🅴︎🆆︎

"Къванч няма да остави никого гладен."

Бирсен Aлтунташ съобщава, че освен всичко друго, Kъванч Taтлъту демонстрира своите кулинарни умения на снимачната площадка на "Семейство".
На снимачната площадка на сериала цари семейна атмосфера.
Обединявайки Къванч Татлъту и Серенай Саръкая, сериалът "Семейство" заедно с "Червен боровинков шербет" изведоха канал ShowTV на върха на рейтинга в категория АВ през март. Татлъту, който се завърна след дълго отсъствие на екрана със сериала "Семейство", достигна върха още от първата серия.
Също така стана известно, че Taтлъту готви за екипа винаги, когато има възможност, в сцени, които са заснети в имението на семейството в Решадия, където обстановката е много приятна. Красивият актьор, който е получил кулинарно образование, от време на време споделя свои рецепти в социалните мрежи.
Повтаряме се Айре, ама нищо Stuck Out Tongue Closed Eyes
Интериора на кухнята на КБТ, Башак също има много таланти, евала! Hands Clap

Това гифче много ме изкефи, подбрала си го супер! Stuck Out Tongue Closed Eyes

Пожелавам ви хубав ден, макар и дъждовен!

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 11:18 от queen_fenka

# 509
Здравейте Благодаря за споделеното,снимки и гифчета
Фенче много хубаво е станало

Тези са неуморни Да не се целуват за да не предадт зараза на детето

https://www.elegantmagazin.com/haber/seren-serengilden-sok-eden- … tlitug-yorumu-752

2 откъс към 5 серия

https://www.youtube.com/watch?v=nou274ecApU

Общи условия

Активация на акаунт