Добро утро 🍀🌞

Благодаря ви за споделеното.
Утре отново ще изгледам на спокойствие първата серия и може би ще видя още детайли. Но от пръв прочит... Ваня, и на мен думите на Аслан още първия път ми прозвучаха много трагично. В същото време се хващам за думите от озета, че нашите герои ще трябва да извървят труден път, за да създадат собствено семейство. Така че, ще видим как ще се развива сценария и докъде ще ни отведат.
По някакъв начин имам чувството, че семейството на Хюлия, преповтаря историята на семейството на Сехер.
И двете жени са останали без съпрузите си, макар че досега нямаме никаква информация за дядото. И в двете семейства по големите синове са низвергвани.
Омразата между двете жени е очевидна, въпреки болестта на Сахер, но когато тя слезе на вечеря Хюлия даде знак, че тя идва и всички се постараха да я посрещнат подобаващо.
Алинка, напълно съм съгласна, че едва ли Хюлия е виновна за всичко случващо се в семейството. Останах с впечатлението, че и тя е доведена в това семейство въпреки волята на Сахер, сякаш не е била достойна за него, че е трябвало да понесе много унижения , за да бъде част от него и да застане начело на него. Почти съм сигурна, че първородния й син просто са и го взели и отделили от нея. Не физически, но първородния е станал "тяхното" дете не син на Хюлия. Докато Аслан е по- малкия, той вече не е бил толкова важен за семейството, не е бил център на тяхното внимание и тя е могла да му даде цялата си майчина любов. В същото време Джихан , вече възрастен мъж имам чувството, че изпитва същото, което Аслан е изпитвал към баща си. Джихан стоя с часове, за да го допуснат в точния час за рождения ден. Някаква тайна витае във въздуха между майка и по-големият й син. Освен за самоубийството на бащата има още нещо, което знае той , сякаш има някаква срамна тайна, заради която е готов да мълчи, да се примири с отделянето от семейството, да приеме цялото това унижение, но това е тайна свързана с майка му и той е приел всичко само и само да я предпази въпреки всичко.
И тук се връщам на думите за самотните деца, които са обичани неправилно. Аслан още копнее за погалване от баща си, Джихан от майка си. Родителите са ограничили любовта си само към едното дете и въпреки цялата им любов това не е достатъчно, за да станат щастливи хора.
Тепърва ще разгадаваме семейството на Девин. Тя се е спасила по някакъв начин, но малката й сестра не е успяла да се справи.
За днес толкова от мен, утре ще продължа 😍
Искам специално да отбележа изключителната за мен операторска работа. Много ми харесва това рязко приближаване на камерата в дадени моменти. На няколко пъти, когато Аслан и Девин бяха заедно един до друг, фокусиране върху Девин, после замъгляване на нейния образ и фокусиране върху Аслан също. Снимките от високо също.
Харесва ми смелостта на режисьора да излезе от стереотипа на типичното дози. Така се случват нещата в съвременния свят, между зрели хора. Светът живее на бързи обороти и това беше представено блестящо.
Къванч е блестящ разбира се. Ще ми бъде много интересно да сравня след време образите му в Телец и Последно повикване за Истанбул, защото тях ги снима преди Аслан. Искам да видя възможностите му за превъплъщения в тези три образа, в които се превъплъти за около година време.
Хубав ден, момичета 🤗🤗🤗