Аборт по желание

 • 2 060
 • 39
 •   1
Отговори
 • Мнения: 6
Здравейте на всички! Нова съм тук и не знам как точно да започна нова тема и дали правилно успях. Преминавам направо към темата и с нетърпение очаквам Вашите съвети и личен опит. За огромно съжаление ми се налага да направя аборт на 20 годишна възраст. В четвъртък ми е часа при д-р Домусчиев в София.(моля дайте мнение и за него, ако имате) Имам хиляди въпроси и в главата ми е каша. Ако кажа, че не ме е страх ще излъжа много. Имах дългогодишен приятел, който ме заряза веднага след като се появиха двете черти. Няма как да споделя на семейството си, защото баба е родила майка ми много млада, мама роди сестра ми много млада, сестра ми роди племенника ми много рано. Като лоша поличба е и майка ми винаги ме е молела да не повтарям и да не следвам техните стъпки.
Както и да е. Презервативът се скъса, изпих Ескапел 12 часа по-късно, но уви двете черти се показаха. По мои изчисления вече съм 5 г.с или 4-та. Как точно преминава абортът, боли ли? След него какво да очаквам? Винаги ли стават усложнения? На другия ден ще мога ли да се върна на работа (не е физическа и тежка), но все пак? Колко време е възстановителния процес? Има ли вероятност нашите да разберат? Хиляди, хиляди въпроси и откачам. А в интернет статиите пише ужасно лоши неща и още повече ме е страх. Моля Ви споделете Вашия опит поне малко съзнанието да ми се успокои. Благодаря предварително!

# 1
 • Мнения: 5 272
Не съм правила аборт, но имам кюретаж. Очаквах, че на следващия ден няма да съм добре, но нямах проблеми. Два часа след кюретажа си тръгнах. За болезненото - нищо не ме е боляло. Разказвали са ми, че може и да не си на следващия ден в кондиция, но при мен нямаше никакви проблеми.

# 2
 • Мнения: 3 250
И дългогодишния приятел се изпари? Никаква връзка с него?
Не е лоша поличба. Рано е на 13 години да родиш. Преди 20 години си беше съвсем нормално.
Притесняваш се, че семейството ти ще разбере. Защо ако е лоша поличба?
Много въпроси в главата ти, но не преобладават смислените.

# 3
 • Мнения: 6
Ами изпари се в буквалния смисъл. Замина при баща си в чужбина. Уча в университет, справям се добре и в определено не искам дете, нито да разочаровам родителите си. Въпросите са ми хаотични най-вероятно, но стресът е просто неописуем и не мисля, че критиката ще ми помогне. Благодаря!

# 4
 • Мнения: 374
Ако те притеснява само болката, няма да усетиш нищо. Прави се с пълна упойка и след като се събудиш може до края на деня да усещаш леки менструални болки. Почивай си през деня, защото може да си леко замаяна от упойката. Пий много вода! Вашите няма как да разберат ако всичко мине нормално. Успех!

# 5
 • София
 • Мнения: 28 559
Нищо няма да усетиш. Като се събудиш, може да ти е леко лошо от упойката, но може и да ти няма нищо. Ще си тръгнеш след няколко часа.Ще ти дадат превантивно антибиотик, за да не стане инфекция. На мен ми нямаше нищо на следващия ден. Всъщност и на същия.

# 6
 • София
 • Мнения: 6 171
Не се притеснявай излишно и спри да четеш глупости и страшки.
Моите аборти бяха по медицински причини и в доста по-късна възраст, но не е имало никакви пролеми и болка. Първия път ме пуснаха да си ходя след няколко часа, но след това бяха позатегнали нещата и за сигурност трябваше да преспя в болницата. Та си провери предварително колко време ще те държат, за да си подготвена.
За родителите ти - не си непълнолетна, за да има нужда някой да ги уведомява и да иска съгласието им.
Бъди спокойна и всичко ще е наред.


Много въпроси в главата ти, но не преобладават смислените.
Защото на теб ти се удава четенето с разбиране, нали?

# 7
 • Мнения: 2 495
Не знам защо се нахвърляте на момичето. Правила е защитен секс, приела е спешното хапче, какво повече можеше да направи? Да спи с гащи?
Не се страхувай, по време на кюретажа няма да те боли, след това може да има болка ниско долу в корема. Ше можеш да отидеш на работа. Антибиотика си го вземи. Момчето, явно е някакъв стахопъзльо, щом чак в чужбина е избягал. Не го преживявай толкова. За съжаление стават фалове. Стискам палци.

# 8
 • Мнения: 12 755
Ами, не е бил готов този момък. Ето и ти не си готова. Няма драма никаква. Абортът не е като да ти присаждат бъбрек, съвсем рутинна процедура е.
За да работят спокойно, задължително обезболяват пациентите, така че не мисли сега за болка. След това ще полежиш и ще се оправиш. Ако чувстваш неразположение, ще полежиш вкъщи някой и друг ден, а на вашите ще кажеш, каквото си е, а именно, че не се чувстваш добре. Може да се случи на всеки.

Следи се след това да не вдигнеш температура. Едва ли, щом ще взимаш и антибиотик, но все пак.
А вашите ще разберат за аборта, ако им кажеш. Толкова е просто. Ти решаваш. Не искаш - не казваш.

# 9
 • Мнения: X
Авторке, успокой се.

Има два вида аборт - с вакуум и с хапче. Медикаментозният е с хапче, пиеш го и изхвърляш вскчко. При някои жени е като тежък цикъл, при мен беше кошмарно и повече не бих си го причинила. Болки цяла седмица, брутални, кървене две седмици. Трагедия беше, не можех да си седя на краката. Много други жени описват като цикъл и нищо повече.

Вакуумът е бъркан често с кюретаж. Сега се прави с ваккум, защото е по-щадящо от кюретажа. Упояват те, за 15 минути изсмукват всичко, събуждат те, седиш в болницата няколко часа и после си тръгваш. Дават ти антибиотик и това е.

Няма страшно. Не мисли за лоши поличби, карма и тн. Гледай ти да си добре. Имай предвид, че за вакуума ще ти трябват пари - избор на екип, аборт по желание и някои изследвания преди манипулацията - кръвни са.

# 10
 • София
 • Мнения: 8 639
Няма нищо страшно. Не боли процедурата. Приспиват ви за 20-30 минути, през което време се извършва аборта. После си поспивате и е възможно да ви изпишат същия ден. Усеща се тежест, лека болка, като менструална. Може да ви изпишат антибиотик или друг медикамент. Не, че няма да оживеете ако сте на работа на следващия ден, но хич няма да ви е добре. Усеща се умора, след моите процедури(имам няколко миседа, процедурата след тях е същата/подобна) спах 3 дни и все си полягвах. Имайте предвид, че ако сте с отрицателен резус фактор е добре да ви се постави инжекция антиD гамаглобулин, за да нямате проблем при следващи желани бременности.

# 11
 • Мнения: 1 242
Защо четеш такива неща въобще, рутинна процедура, неразположение след това, бихте посъветвала на следващия ден да си останеш вкъщи. И да се замислиш за контацепция от тук нататък. Ескапел както виждаш не е решение! Успокой се, не придавайки излишна драма на ситуацията. Да, неприятно е, но се е случило. И запомни от мен, винаги в една ситуация има нещо положителни и то е, че този уж дългогодишен приятел, очевидно няма силата да носи отговорност, а просто те е зарязал и си е тръгнал, а в този момент трябваше да е до теб. Какво значи да не разочарова родителите си, той не е на 5 години, пълнолетен човек е, не е нужно да казва, но трябваше да поеме отговорност най-малкото, като е с теб в този момент! Процедурата е рутинна, но по-скоро имаш нужда от емоционалната подкрепа.

# 12
 • София
 • Мнения: 195
Ако си наистина в тези седмици,препоръчвам медикаментозен,защото е щадяш.Не е хубаво да се травмира матката с кюретаж.При мен протече болезнено но се търпи.Успех и бъди силна Simple Smile

# 13
 • Мнения: 1 600
Шерилин, чета преживяванията ти и ми настръхват косите, човеко! Sad В момента преминавам през медикаментозен аборт. Дано не стигна до там. За сега е търпимо.

Но наистина знам, че е за предпочитане в по-ранни седмици. Водят го по-щадящ, така че за това и се спряхме на този с моята АГ.
А авторката май не каза, кой от двата вида ще е..

# 14
 • Мнения: X
Шерилин, чета преживяванията ти и ми настръхват косите, човеко! Sad В момента преминавам през медикаментозен аборт. Дано не стигна до там. За сега е търпимо.

Но наистина знам, че е за предпочитане в по-ранни седмици. Водят го по-щадящ, така че за това и се спряхме на този с моята АГ.
А авторката май не каза, кой от двата вида ще е..

Искрено ти пожелавам да мине бързо и да не усетиш нищо. Аз бях много зле, а само в пета седмица! Най-гадното нещо беше болката, която така ме срязваше, че не можех да си стоя на краката. Помня как седмици ме мъчеше и изпадаха огромни съсиреци и парчета. Видях и ембриона. Абе въобще ако някога ми се наложи пак, никога няма да се съглася!!!

Общи условия

Активация на акаунт