Аборт

 • 2 664
 • 59
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1
Здравейте. Предстои ми аборт по желание, но много ме е страх. Искам да ви попитам трябва ли да има придружител с мен. И как минава всичко.

# 1
 • Мнения: 11 337
Да, може да има придружител. Когато ти дойде часа - те вземат /подготвена т.е. обръсната, с абокат и кръвни тестове/ отиваш, правите видеозон, слагат ти упойка и се събуждаш след 20 мин. в стаята при придружителя. Няма болка, нищо не усещаш. Седиш около час, пишкаш един - два пъти и си отиваш.

Един месец не се прави секс. 3 месеца правите секс само с презерватив. Защото лесно може да хванеш инфекция и да си загубиш матката. Също така лесно се забременява след аборт.

Успех!
Да благодарим, че живеем в страна в която имаме права над телата и живота си!

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 20:07 от the Дорис

# 2
 • Melmak
 • Мнения: 2 962
Здравей! Дорис вече ти го е обяснила, общо взето е това. Съветвам те да викнеш придружител с теб, да те закара до вас после и да бъде до теб. Това е процедура с пълна упойка и може да ти е замяно. Минава бързо и не помниш нищо. После изписват антибиотик за всеки случай и някакво обезболяващо. Носи си няколко дамски превръзки, първия ден може да има малко кървене.

# 3
 • Мнения: 1 033
Може да заведеш придружител, но не е задължително. Няма от какво да те е страх, няма да усетиш болка 1,2ч след упойката може да ти е замаяно, това е. И кървене, при мен продължи 20 дни, като цикъл, но аз си имах съвсем други проблеми.

# 4
 • Мнения: 6
Може ли да препоръчате лекар в гр. София за извършване на аборт по желание.

# 5
 • Melmak
 • Мнения: 2 962
Д-р Апостолова-Кенарова в Токуда. Мила е и любезна, добра е като специалист. Моя близка беше при нея за аборт и всичко мина много добре.

# 6
 • Мнения: 11 337
Как си?

# 7
 • София
 • Мнения: 8 639
Аз имам няколко "прекъсвания" на бременност поради медицински причини, но като цяло процедурата е същата. Всички са правени в патологията на Шейново и съм доволна и от отношението и от медицинската страна на нещата. Когато лежах там имаше жени и момичета с аборт по желание-тежко им беше, но и другите пациенти, и персонала се държаха добре и някак минава по-щадящо.
Минава се първо през кабинета за прегледи за констатиране на бременност(при мен беше за констатиране на проблема, но сигурно е същото) и се уговаряте какво предстои. Приемат ви веднага или насрочвате дни. Ще ви обяснят кое трябва да заплатите. Онлайн в сайта им също би трябвало да има ценоразпис за процедурите извън здравна каса.
tatqnaivanova98, мина ли? Как си?

# 8
 • Мнения: 127
Здравейте момичета, на 11.10.23 направих спонтанен аборт в 6г.с. бях на гинеколог казаха че се е изчистило и да изчакам да спре кръвотечението и можело пак да почнем с опитите. Не ми дадоха никакви хапчета,витамини или прочие,дори казаха че няма смисъл да идвам пак след като спре кръвотечението понеже всичко се е изчистило .
Аз лично малко се притеснявам незнам дали така трябва да е, за първи път ми се случва . Вие какво мислите или бихте ли ме посаветвали нещо?

# 9
 • Мнения: 11 337
Ти трябва да се погрижиш за себе си, защото не си без значение.
Моя съвет е сега си купи едни хубави витамини, подходящи и за бременни и си ги пийни. Почна ли фолиевата киселина. Пиеш ли магнезий? Може да се подсилиш с Билкова кръв.
Не виждам защо да бързш толкова да почвате да бебеправите веднага след аборта. Та те хормоите не са се успокоили. Дай си 2-3 месеца. Нека дойдат нормални цикли един - два и тогава пак.

Пусни си една пълна кръвна картина след 30-40 дни с щитовидни хормони, желязо, витамин Д и Б12, пусни пакет за черен дроб, виж как е инсулина и кръвната захар, нека да има и пролактин, дай стерилна урина. Базов пакет така да се каже как влизаш в бремеността.  
Ако решиш може да направиш среща с гинеколог и да направиш изследвания за тромбофлебия и подобни, които могат да са в основата на абортите. Принципно се правят след два - три аборта, но не виждам лошо да си подготвена.

На енергийно ниво - изчисти къщата си, посети храм според религията ти, опечи хляб /сама го омеси/ с наричане, че домът ви е готов, чист и чакате бебе с воля свише, опечете риба, запалете свещ /не е нужно да е църковна, прсто огън да има/ и си хапнете или двамата или с близки приятели. Ей така да помолите да ви се случат лесно нещата и да дойде рожбата ви без проблеми. И запомни от мен този ритуал и когато нещо ти тежи или молиш Бога за нещо така дай твоя "дан" преди да поискаш желаното.  

Съжалявам, че минаваш през това! Прегръщам те и ти давам сили и кураж! Ще имаш своето бебче, просто трябва още малко време!

# 10
 • Мнения: 1 485
Предстои ми аборт по медицински причини. Ще бъда в около 16 г.с. обясниха ми, че първо ще ми дадат лекарство да отпусне шийката и след това ще пристъпят към махането. Някоя от вас да е минавала по този път?

# 11
 • Мнения: 15
Здравейте, момичета! Предстои ми аборт по желание, много съм изплашена... и бих искала да попитам след аборта остават ли симптомите на бременноста - гаденето например?

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 5 933
Симптомите могат да останат и известно време след аборта, докато се нормализират хормоните. До две-три седмици би трябвало да изчезнат напълно.

# 13
 • Мнения: 127
Колко време след спонтанен аборт остава кръвотечението?

# 14
 • Мнения: 15
Утре ми предстои аборт, супер изплашена съм, първа бремменост ми е , но за жалост не мога да задържа бебето.. има ли някаква болка по време на самата процедура? Иии Знам, че въпроса ми е глупав..но живея с нашите ии дали е възможно след аборта нашите да разберат, че ми се е случило нещо такова? 🥲 Понеже само аз и приятеля ми знаем, не искам родителите ми да разбират за това ..

Общи условия

Активация на акаунт