Мами с термин март 2023 тема номер 9 и вече бебчета валят, валят!

• 39 947
  • 605
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета!
Нас след като ни изписаха, веднага се прибрахме в Бургас. Противно на очакванията ми, пътуването мина повече от добре и Теди спа през целия път.
Виждам колко много нови бебчета си имаме в групата! Честито, мили мами, радостта е в ръцете ви!
При мен просто не остава време, след дългото отсъствие от вкъщи, имах доста неща за пооправяне, също и възстановяването след раждането ме спираше, та в общи линии спях и кърмех, всичко останало беше поел мъжът ми. Сега вече имам малко повече свободно време и успях да изчета форума, старата и новата тема.
Мер, оздравявай бързо, разбирам тревогите ти, защото аз 2 дни преди плануваното секцио се събудих с болки в гърлото 🙄
Относно кърменето, ако имате опит с подобна ситуация ще се радвам да споделите: двете ми гърди произвеждат значително различно количество кърма. Забелязах го, защото бебето като се храни от дясната не гълта така отривисто, а от лявата тече кърма от устата ѝ и направо се дави понякога. Не знам как да регулирам това, днес ще се обадя на безплатната линия на Ла лече лига, но тук винаги намирам много полезни неща, затова реших и на вас да пиша 😘

# 136
Добро утро 💗
Smiley88 благодаря миличка, една идея сме по-добре у дома, но снощи пак се драх като луда. Въздуха ли ми е сух, не знам. Някой от вас ползва ли овлажнител? Ще се радвам на мнения.
За различното количество кърма според мен в началото е напълно нормално. Аз бих стимулирала другата повече , а тази само леко доизцеждане да не е твърда. Но все пак питай някой специалист.
Имах отново кошмарна вечер / освен кашлицата/. Знам че са последни дни, но така ми тежи, така съм изтощена , обездвижването ме побърква, пусна ми от всичките лекарства, и цяла нощ съм все с болки и стягания, но до там. Няма да коментирам как се обръщам в леглото 😓🐳. Днес съм пак на преглед да видим тази седмица ли ще е или другата нашата мома.
С малкия батко сме у дома сами, скоро градинка няма да посещава, особено след този върл вирус който ни покоси.
Обвзема ме и страха от операцията.
Та… мрън за добро утро и целувки на всички ❤

# 137
  • В твоето съзнание...
Добро утро, дами Simple Smile Честити да са ни всички нови бебоци, да са много здрави и игриви!!!

На мен напоследък не ми се пише много, налегнало ме е някакво нежелание за каквото и да е било...
Имам няколко въпроса, към вече родилите или по-подготвените - какво сте подготвили в "детската" аптечка?
Също към родилите, как ви препоръчаха са третирате пъповете?
Тези, които са на АМ, колко шишета ползвате горе долу, как процедирате с нощното хранене? Ставате ли да ролите вода или имате в термос някъде около вас и как успявате да прецените дали е с подходяща температура вече да се дава на бебо?

Иначе моят термин е за края на месеца, няма изгледи бебето да излезе по-рано, според док ще си остане високо и няма да предизвика родова дейност.

Смайли, мисля че в книгата на Хедра пишеше нещо по тая тема или да е било в лекциите на Елена Василева, ще се опитам да потърся и да ти пратя. Но общо взето си беше нормално състояние, така че не се тревожи.

# 138
Пъпчето падна два дни след изписването. Все още пуска секрет от време на време - почиствам със спирт 70 процента и ръся с пудра Сулфатиазол, предписана от педиатъра.
Засега в "детската аптечка" нямам много неща и аз ще се възползвам да прочета какво са закупили другите мами. Към момента давам пробиотик Панда, в болницата се зарази с някаква бактерия и все още избиват пъпчици и мажа с Триколбактер (педиатърката препоръча винаги да имаме вкъщи, защото изчезвал от пазара периодично и се намирал трудно) има Панадол, спирт, физиологичен разтвор и чай против колики. Май друго не съм купувала..
Храня с АМ и използвам 4 шишета, като едно от тях е за вода. След като оцапам трите ги стерилизирам заедно в стерилизатор за микровълнова - за 4 минути.
Преварявам бебешка вода и я държа в термос като за първите две хранения охлаждам преди да дам, а за третото водата е топла, но не пари.

# 139
Mer_m, твърдо “за” овлажнителите. Ние имаме малък дизфузер и често го пускаме през нощта в спалнята. Аз при сух въздух също кашлям нощем и не спя добре.
Ние ползваме 3 шишета като храня с цедена кърма, не с АМ, едва ли има значение за броя шишета. Ние ставаме през нощта до кухнята за стопляне и хранене. Там на мивката ми се струва по-удобно, отколкото да приготвям предварително всичко, да го нося и пренасям между кухнята и спалнята. За мен 10 крачки са по-малкото усилие, а и на дивана ми е най-удобно да седна.

# 140
  • Sofia
Танюша@, подозрително ми изчезна? Simple Smile

# 141
Танюша, стискаме палци!

За овлажнителя и въздуха - ние купихме едно устройство, което мери градусите и влажността в стаята и така много лесно преценяваме дали е ок за нас и бебето. Около 15-20 лв. струват, хубаво е да се има, за да знаете дали е сух или влажен въздухът. Ние сме на последен етаж под покрив, има конденз под дограмата, но устройството показа, че влажността е отлична. Добре че го взехме, защото планирахме да слагаме влагоабсорбатор.

Mer_M, пиши след прегледа как е минал, дано скоро започне раждането и ти олекне....

# 142
Момичетаа 🌷 напразно заподозряна съм 😁😁😁 ден втори след термин .   Какво да кажа вече не знам ,стана историческо събитие направо 😁😁😁🤣

# 143
Smiley , при мен е така с дясната - като с течение на времето се регулира
за шишетата , ние се храним смесено - и гърда, от която той просто не се нахранва (надявам се скоро да се научи да си ползва езичето правилно), изцедена кърма от бутилка и от 7 дена - АМ, имаме 5 шишета (1 Браун, 1 Авент, 3 Лансинох) и три бутилчици за кърма за хладилник, на които се слага биберон и стават шишета - гледам да ги сменям/въртя, за да не свиква бебчо с бибероните, и да си търси гърда ... Но дали работи този метод не мога все още да кажа 🤷
за аптечка ,
- капки витамин Д и К (тук витамин К още в болницата ни казаха да го даваме всеки ден, но не е К1 ако има значение 🤔),
-физиологичен разтвор и
-крем за подсичане, който ние ползваме на всяко поставяне на памперс ,
-имаме и някакъв разтвор за очи - когато има гурелчета, още не е ползван и
- капки за колики, които още не сме ползвали
- след "операцийката" за юздичката ни казаха да дадем парацетамол свещичка само ако вдигне температура, но той не вдигна и ние така и не купихме

Mer, хайде, дано последнед ден с кашляне да е вече 🤗
march - малко остана 🥰

# 144
Към родилите нормално и без упойка,имахте ли система с обезболяващи от типа на Но-шпа и други подобни.Защото там където ще раждам слагали такива системи,но се чудя дали облекчават изобщо.

# 145
Mimsd, родих естествено, преди епидуралната упойка ми вливаха но шпа и бусколизин, чакайки по-голямо разкритие. Пресъхваше ми устата от тях, омекотяваха болката, но не напълно.

# 146
Момичетаа 🌷 напразно заподозряна съм 😁😁😁 ден втори след термин .   Какво да кажа вече не знам ,стана историческо събитие направо 😁😁😁🤣

Привет,
Не се бой, ще се случат нещата 😁
Аз с първата бременност преносих 6 дни, бях си с висок корем и нямаше изгледи нещата да се случат, заради това ме настаниха в болницата 3 дни след термин и ме наблюдаваха и съответно бяха казали ако не се случат нещата до 6 дни след термин ще предизвикаме раждане или секцио зависи от положението на бебето и т н
Стискам палци нещата при теб да тръгнат нормално и скоро да се похвалиш и ти ☺️

# 147
march23, в детската аптечка нямаме нещо кой знае какво - спирт 95 градуса за третиране на пъпчето, което не беше паднало в болницата, спирт 70 градуса за след падане на пъпчето. Имам физиологичен разтвор за очичките и стерилни марли. Отделно ползвам едно спрейче за носа.
Относно шишетата, ползвам 6 - 3 на Авент и 3 на Нук. Пие си детето без да прави разлика, че са различни. Отделно я слагам и на гърда, но кърмата ми е много малко, като за това вина имам аз, защото много ме болят зърната и не слагам бебка на всяко ядене (част от храненията ги поема и таткото). И при мен едната гърда има повече кърма, докато от другата едва изцеждам няколко капки. Като цяло аз и късно започнах с кърменето, тъй като бях на антибиотици.
Иначе за нощите хранения за приготвяне на АМ ползвам термос, който показва на капачката отгоре каква е температурата. Отделно имам в друго стъклено шише преварена вода, която не е топла.
От тази седмица в Лидл има бутилка за пиене, която поддържа температура до 6 часа и на капачката също изписва каква е температурата на водата. Днес ММ купи една така да имаме в резерв. Цената е добра.

# 148
Пак щом я притъпяват малко е добре

Mimsd, родих естествено, преди епидуралната упойка ми вливаха но шпа и бусколизин, чакайки по-голямо разкритие. Пресъхваше ми устата от тях, омекотяваха болката, но не напълно.

# 149
Благодаря за включването по темата с гърдата и различното количество, рових и аз в книгата на Хедра, но не открих нищо конкретно.
Люси, правеше ли нещо по-конкретно за да се регулира, например да слагаш винаги първо на въпросната гърда, която има по-малко кърма?
Относно овлажнителите - не използваме електрически дифузер с пара, откакто го пускаме, не ни пресъхват гърлата. Колкото и да се страем, все е над 23 градуса вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт