Мами с термин март 2023 тема номер 9 и вече бебчета валят, валят!

• 39 957
  • 605
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, дойде и моят ред да посрещна момиченцето си. Днес ме приеха за индукция, 4 дни след термин. Въпреки голямото ми желание за естествено раждане, след почти 8
часа мъки, накрая родих секцио. А тя е просто прекрасна ❤ Успех на всички останали момичета, винаги съм го смятала за голямо клише, но наистина страха е нищо пред това, което предстои да изпитате! Всичко си заслужава!

# 106
Моят термин е на 16.03

# 107
Здравейте, момичета, на 09.03 и аз влязох в клуба на родилите. На 08.03 ми беше термина и отидох на тонове и на преглед. Тоновете бяха високи, доктора ме прегледа и понеже момчето се беше опитало да се обърне с главата надолу, но не е успял, каза още същата вечер да отивам да ме приемат в Шейново за секцио. Така и стана. Естествено, аз само като чух, се разтреперих (не че не го очаквах). Приеха ме, сложиха ме пак на тонове, отново бяха високи. Сутринта в 11:02ч се роди моят Йордан, 4230кг, 50см. Оказа се, че бил си заклещил докато се опитва да се обърне и едвам го извадиха. Беше целия син, но слава Богу, всичко е наред. Това е накратко, а за раждането сикцио .. ужасно е, не знам как някои жени си го причиняват по желание. Трети ден ми е, ходя си, движа се, гушкам си го, но ми коства много болки и усилия, въпреки че съм по щадящия метод на Щарк. Оплаках ви се, но в крайна сметка се радвам, че вече мина и чакаме да ни изпишат. Честити нови бебенца на родилите, в дните, в които не съм писала. ❤

# 108
Midna, честита рожба! Дано сте добре, очакваме да пишеш, когато имаш сили.

Кого още чакаме да роди Simple Smile Момичета, пишете термините си за следващите дни, за да стискаме дружно палци. Знам, че march23 е за края на месеца.
Как ти звучи 11.03 😑🤣🤣🤣🤣🤣 не знам какво трябва да се напише

# 109
Честито бебенце Даниела, бързо и леко възстановяване на теб, и много целувки за бебчо🥰🤗
Здравейте, момичета, на 09.03 и аз влязох в клуба на родилите. На 08.03 ми беше термина и отидох на тонове и на преглед. Тоновете бяха високи, доктора ме прегледа и понеже момчето се беше опитало да се обърне с главата надолу, но не е успял, каза още същата вечер да отивам да ме приемат в Шейново за секцио. Така и стана. Естествено, аз само като чух, се разтреперих (не че не го очаквах). Приеха ме, сложиха ме пак на тонове, отново бяха високи. Сутринта в 11:02ч се роди моят Йордан, 4230кг, 50см. Оказа се, че бил си заклещил докато се опитва да се обърне и едвам го извадиха. Беше целия син, но слава Богу, всичко е наред. Това е накратко, а за раждането сикцио .. ужасно е, не знам как някои жени си го причиняват по желание. Трети ден ми е, ходя си, движа се, гушкам си го, но ми коства много болки и усилия, въпреки че съм по щадящия метод на Щарк. Оплаках ви се, но в крайна сметка се радвам, че вече мина и чакаме да ни изпишат. Честити нови бебенца на родилите, в дните, в които не съм писала. ❤

# 110
Добър вечер дами и честито на новите 3 бебчета в групата - добре дошли ❤️
Пожелавам им да са здрави, щастливи и игриви, а на мамите бързо възстановяване и скорошно прибиране у дома ☺️
Ще очакваме с интерес която от Вас има време и желание да сподели по-подробно за раждането и своето малко чудо 🤗

Аз също все още съм от клуба на чакащите мами - термин 31.03

Всяка седмица ходя на тонове и веднъж на 2 седмици на консултация.
Бях на поредните тонове в четвъртък и всичко беше добре с бебка, надявам се и така да си се запази, защото има още време до термин и знаете моето положение с крака...
Ее така или иначе трябва да излезе по някакъв начин и се надявам на възстановен крак и нормално раждане, в противен случай ще е секцио и едновременно възстановяване на крак и след операция и бебка.. Стискайте ми палци 🙂

От вчера усещам леки болки в кръста и продължават болките в срамната кост, но смятам, че това е от разтягането, коремът ми е доста високо и нямам контракции с болки, като изключим Бракстън Х.

Останалите чакащи дами как сте?
Имате ли някакви индикации?

Имате ли капки коластра?
Аз нямам 😐
С първата бременност ми тръгнаха още в края на 8 месец, а за момента абсолютно нищо...
Само на едната гърда ми се получава като коричка и смятах, че е от коластра, но уви.. Сутиените са сухи и не виждам да капе, не знам как и кога се е образувала..
Сега се мажа с кремче да омекне и да пада, но все още си седи.

Лека вечер от мен и успех на всички 🙂

# 111
Цветито9104, тази коричка, която описваш, май е засъхнала коластра. Сигурно ще се отпушат нещата, когато сложиш бебето на гърда.

Стискам палци да успееш да родиш естествено и бързо да се възстановиш.
Аз имах такива сухи корички на гърдите и  се оказа, че е било от капки коластра, не съм усещала обаче да капят.

Даниела, да е жив и здрав Йордан! Съжалявам за стреса около раждането, но имаш прекрасно бебе, че и едричко. Бързо възстановяване. Знам аз, че секциото не е така лесно и безболезнено, а е много рекламирано.

Ние много трудно спим с малчо, режимът ми е объркан 🥲

# 112
so close ,  относно режим-а,
Изобщо не си го слагай на сърце, въпреки че аз самата съм много "виновна" за постоянни опити за режим,
Е няма и няма,
Още от болницата си водя записки по графика на бебето (така и не си харесах ап, в който да отбелязвам хранения, памперси и т.н.),
Седнахме с ММ вчера, направихме анализ на данните, уж забелязахме общата тенденция от последните 15-тина дена,
Взехме "твърдо" решение да спазваме този режим иииии ... Бебчо реши друго и разби решението на "нашия комитет" на пух и прах 😆😆
Но, нов ден, нова надежда (боже това са думи от песен ... На Васил Найденов... Мозъкът ми не работи от недоспиване 🙈🙈😆)
Цветито9104, тази коричка, която описваш, май е засъхнала коластра. Сигурно ще се отпушат нещата, когато сложиш бебето на гърда.

Аз имах такива сухи корички на гърдите и  се оказа, че е било от капки коластра, не съм усещала обаче да капят.

Даниела, да е жив и здрав Йордан! Съжалявам за стреса около раждането, но имаш прекрасно бебе, че и едричко. Бързо възстановяване. Знам аз, че секциото не е така лесно и безболезнено, а е много рекламирано.

# 113
Lucie, права си, каквото и да пробваме, бебетата взимат крайно решение. Ръководим се по тях. Нашето например много хубаво заспива в нашето легло и в неговото плаче. Ами....тази нощ спи само в нашето. Знам, че не е редно, ама го виждам и така е спокоен.
Как сте вие?

# 114
😁😁😃 и ние ние
В първите седмици заспиваше спокойно в некст-ту-ми кошарката, но тя е залепена за леглото, точно до главата ми и аз горда и щастлива, че моето бебе спи в кошарка ... Пффф, коликите ни " удариха като челен удар",
Бебчо една седмица почти спа на корема ми, страх не страх, но само така спеше спокойно,
чак след седмица започна да заспива по-спокойно между нас на спалнята - ММ се притеснява да не го затисне, но явно звука от дишането (хъркането) успокоява бебето 🤷
Едва сега, в последните три/четири дена започна пак да спи в некст-ту-ми кошарката като първо след храна го гушкам върху себе си, след това го премествам в кошарката и продължавам да си държа ръката върху коремчето му.
Явно са периоди, но на тази възраст всички се променя толкова бързо,
Ако имахме гнездо бих оставила бебето между нас още време, толкова е хубаво на всяко отваряне на очите да си го гледаш, или пък то като се ококори да съм точно до него и да му се радвам на миниатюрните очички,
Уж ни предстои пикът на коликите - 6 до 8 седмица, така че и това бързо ще мине👍👍

Lucie, права си, каквото и да пробваме, бебетата взимат крайно решение. Ръководим се по тях. Нашето например много хубаво заспива в нашето легло и в неговото плаче. Ами....тази нощ спи само в нашето. Знам, че не е редно, ама го виждам и така е спокоен.
Как сте вие?

# 115
Относно коластрата,аз имам засъхнали петънца по сутиените още от преди два месеца може би.Симптоми имам всеки ден,но всичко спира и не раждам 😀От 4-5дни имам леки менструални болки и постоянни Бракстън Х,но нищо...Термина е за 16,АГ ме вика на 14 ако не съм родила .Та така,чакаме си

# 116
  • Sofia
Момичета и аз до 10тина дни чакам. Ако премина термин (а бебето е високо и няма индикации за естествено раждане за сега), деня след термина правим секцио.
Вече почнах да не спя, да се побърквам от киселини, да ми е нервно посред нощ, не се търпи. Не знам как сте издържали тези, които по-отдавна сте така, супер изморително е.

# 117
so close ,  относно режим-а,
Изобщо не си го слагай на сърце, въпреки че аз самата съм много "виновна" за постоянни опити за режим,
Е няма и няма,
Още от болницата си водя записки по графика на бебето (така и не си харесах ап, в който да отбелязвам хранения, памперси и т.н.),
Седнахме с ММ вчера, направихме анализ на данните, уж забелязахме общата тенденция от последните 15-тина дена,
Взехме "твърдо" решение да спазваме този режим иииии ... Бебчо реши друго и разби решението на "нашия комитет" на пух и прах 😆😆
Но, нов ден, нова надежда (боже това са думи от песен ... На Васил Найденов... Мозъкът ми не работи от недоспиване 🙈🙈😆)

Аз имах такива сухи корички на гърдите и  се оказа, че е било от капки коластра, не съм усещала обаче да капят.

Хареса ми цитата ти 🤣😁😁😁 не съм имала коластра ,както казвате вие само някакви корички , днес сме на преглед Тоя моя малък мъж хич не бърза като гледам ,тежкар го дава - за него няма спазване на срокове явно 😁😁😁 когато иска тогава ще излезне ,мъжка му работа хахахах . Днеска ще ме гледат обстойно като нова кола преди продажба хахахах. Снощи разтегнах едното сухожилие и едва ходих ,но днеска е по - добре.  Въпроса е ,че не можах в банята да се своя да си обезкосмя борчетата хахаха /краката/ . Нямам много,но самата аз не съм свикнала така . 😁😁😁 Желая хубав и спокоен ден всички и ще видим какво ще покаже сабята 🌷😁😁🤣Отново сме си вкъщи , тук ще си чакам момъка 😁😁 всичко е наред от до ,даже вика при положение,че преносваш с ден всичко е + . И почваме от други ден на тонове , и се стремим към естествено раждане . Мрън от мен 😁😁 ,но пък ми е хубаво ,че съм си вкъщи.Милото си взе отпуска така ,че хич не се притеснявам ❤️

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 14:07 от Танюша @

# 118
Танюша, харесва ми колко си позитивна. Чакаме го твоето бебе. Не се притеснявай за обезкосмяването, слагай 1 огледало и колкото можеш, трудно е, ако на лекарите им е нужно, ще те обезкосмят на място.

Твоят син явно си е инатче, нищо, те повече успяват в живота.
Elizabeth, разбирам те, чакането накрая побърква, и аз имах страшни киселини последните дни. И бебо се роди с косичка доста. Сега след раждането нямам никакви киселини. Иначе си права, че е изморително. Радвам се вече, че родих преди термин. Хем бебето го виждам вече и раждането е зад мен, хем е достатъчно развит.

Mimsd, имай търпение, малко остана. Как е сънят нощем?

# 119
Сън няма от месец.Събуждам се като по часовник през един час,схваната и жадна.Към 4 се местя на дивана,будувам час и заспивам пак за малко 😀

Общи условия

Активация на акаунт