Мами с термин март 2023 тема номер 9 и вече бебчета валят, валят!

• 39 958
  • 605
  •   1
Отговори
# 150
Танюша@, подозрително ми изчезна? Simple Smile
Момичетаа 🌷 напразно заподозряна съм 😁😁😁 ден втори след термин .   Какво да кажа вече не знам ,стана историческо събитие направо 😁😁😁🤣

Привет,
Не се бой, ще се случат нещата 😁
Аз с първата бременност преносих 6 дни, бях си с висок корем и нямаше изгледи нещата да се случат, заради това ме настаниха в болницата 3 дни след термин и ме наблюдаваха и съответно бяха казали ако не се случат нещата до 6 дни след термин ще предизвикаме раждане или секцио зависи от положението на бебето и т н
Стискам палци нещата при теб да тръгнат нормално и скоро да се похвалиш и ти ☺️
Както обичам да казвам в последно време -изхода е само един 🤣🤣 тези дни съм редовно на тонове ,ако няма и няма ще го предизвикат.Ще се стараят за естествено и се надявам да стане ,пък каквото дойде накрая 😁😁🌷

# 151
Здравейте и от мен! Не съм писала тия дни, но искам да споделя как мина възстановяването ми след секциото, защото преди време търсих точно тази информация и никъде не намерих нищо конкрвтно и подробно. Надявам се да бъда полезна на някоя бъдеща мама Hug
Първия ден беше ужасен. Операцията ми беше в 13ч. и въпреки, че лекарката каза да не ме вдигат още на същия ден акушерката дойде и ме вдигна вечерта. С нейна помощ постоях права 1-2 минути и направих няколко крачки. Зави ми се свят и седнах, но после сядах и ставах от леглото няколко пъти. Да е жива и здрава тази жена. На нея дължа цялото си възстановяване. След като ме остави да легна, вечерта продължих да се изправям сама до седнало положение в леглото без да се спускам краката. На следващата сутрин с акушерака повторихме същото упражнение. По обед ме преместиха в друга стая, като се наложи да стигна сама до там и в  15ч донесоха бебето за постоянно при мен. До този момент 3 пъти ми бяха били аналгин с още нещо (не запомних какво), което много ми помогна. От там на сетне колкото повече се залежавах, толкова повече болките  се усилваха. На изписването от еуфорията забравих, че съм с операция и клекнах за една снимка и успях да се изправя сама. Днес ми е 4ти ден след секциото и нямам почти никакъв дискомфорт. Колкото и да ви е гадно и да не ви се иска, истината е в движението Grinning
От вчера с малчо сме си в къщи. За мое щастие имаме татко, който много ми помага и съм спала като труп цяла нощ, а той храни бебето, което за сега е истинско ангелче Blue Heart
 Не успях да кърмя. Още в началото той не пожела да засуче, а и аз май не уцелих как трябва да го държа и започнах да цедя и да давам от шише и вече каузата е загубена за мен, но все пак е на кърма.
 Първата нощ в болницата храних на всеки час, защото кърмата беше много малко и той беше непрестанно гладен. През деня се уввличи, но тъй като цедях и давах от шише, но не знаех какво и как точно да правя получих страшен оток и ужасяващи болки. И отново безсънна нощ, заради болките. А като питах персонала какво да правя всички свиваха рамене, понеже ТРЯБВАЛО да кърмя Rage
 В крайна сметка с помощтта на интернет разбрах, че трябва да цедя до край, да правя горещи душове и масажи и след 5 часово цедене вчера и двучасово цедене днес хладилника е пълен с кърма, бебо е щастлив и нахранен, а аз нямам оток и се чувствам добре. Да ми е жив и здрав  ММ, че беше бязкрайно съпричастен с цялата ситуация и много ми помогна.
 Съжалявам, че стана толкова дълго, но исках да споделя възможно най- много от моя горчив опит и дано не се налага някой да се възползва от него.
 На момичетата в очакване леко раждане! А на останалите спокойни бебчета и повече сън! Kissing Heart

# 152
добавям, Ladyаз имах подобна ситуация с пълни с кърма гърди в болницата - една невероятна акушерката стоя с мен 60 минути да масажира докато се цедя, но успяхме - май всеки има по една акушерка "спасител" ☺️☺️
Smiley, тук "проповядват" следната формула - на всяко хранене:
- лява основна, няколко минути дясна
-дясна основна, лява за "десерт"
И така се въртят на всяко хранене, но аз честно казано много бързо спрях да се мъча да го помня. То повече стрес ми коства вечно да помня коя първа, коя втора, и кога, но, примерно поне на две хранения успявам да го направя.
Днес сме 5 седмици и два дена - порегулираха се малко от малко гърдите ... Уж 🤷
Благодаря за включването по темата с гърдата и различното количество, рових и аз в книгата на Хедра, но не открих нищо конкретно.
Люси, правеше ли нещо по-конкретно за да се регулира, например да слагаш винаги първо на въпросната гърда, която има по-малко кърма?
Относно овлажнителите - не използваме електрически дифузер с пара, откакто го пускаме, не ни пресъхват гърлата. Колкото и да се страем, все е над 23 градуса вкъщи.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 17:14 от Lucie_

# 153
Честита радост на всички мами! Да са ви живи и здрави бебчетата! Blush
Аз съм с термин 22 март, бях на тонове вчера и доктора каза, че ще си дочакам. Още не съм изпитвала контракции, само Бракстън Х от време на време. Преди 2 вечери имах за първи път рязка болка слизаща от пъпа към срамната кост. Нерегулярни и минаеат за секунда. Доктора каза, че може да е притискане на червата. Thinking Някой с подобно нещо?

# 154
Lucie_ , щом имаш опит с професионалист да питам Stuck Out Tongue Winking Eye
Масаж само тогава ли прави или и след това? Защото аз продължавам все още ис масажа. Напипвам тук там бучки. Ако не масажирам спира да тече след 20мин. Но с масажа цедя към 40 на гърда. Притеснявам се обаче да не възпале лимфи от толкова мачкане Cry

# 155
lasy25, дебело подчертавам, че това е моят конкретен случай - ще кажа не, защото за 5-те дена, които бяхме в болницата в последните два вече бях минала на схемата с компресите - топъл компрес преди цедене, студен след.
В самата болница имаха от тези компреси на Лансинох, които са като кръгче и имат опция да се закачат на дръжката на сутиена. Два държим в хладилника и два нагрявам в микровълновата.
С времето кърмата се регулира и сега ги ползвам примерно ... Веднъж на ден.
В кратце - има светлина в края на тунела, но тунелът всеки ден е различен 😆🤷
Масаж само тогава ли прави или и след това? Защото аз продължавам все още ис масажа. Напипвам тук там бучки. Ако не масажирам спира да тече след 20мин. Но с масажа цедя към 40 на гърда. Притеснявам се обаче да не възпале лимфи от толкова мачкане Cry

# 156
  • Sofia
lasy25, дебело подчертавам, че това е моят конкретен случай - ще кажа не, защото за 5-те дена, които бяхме в болницата в последните два вече бях минала на схемата с компресите - топъл компрес преди цедене, студен след.
В самата болница имаха от тези компреси на Лансинох, които са като кръгче и имат опция да се закачат на дръжката на сутиена. Два държим в хладилника и два нагрявам в микровълновата.
И светлината в тунела не е влак, нали Simple Smile)
Сори за спама, не се стърпях 😁

# 157
Аз снощи се събудих от теч на кръв от носа,хубаво си текна.Два дни до термин,днес съм на преглед,дано има развитие нещо.

# 158
Добро утро и от мен 🌷 Три дни след термин 🤣🤣🤣 , днес съм на тонове да видим как е бебето ,и докрая на седмицата макс още веднъж и ,ако няма и няма ,ще ме оставят и ще го викат малкия да излиза . Аз , че съм готина съм готина ама чак пък толкова ,да не иска да излиза 😁😁😁😁😵‍💫голям комплимент направо хахаха. Иначе не съм се спряла ,даже вчера в градинката си се занимавах с разни цветя и чистене ама неее ахаха .Това беше сутрешно мрън или спам от мен 😵‍💫😁😁😁 И само да кажа ,че няма абсолютно никакви индикации за раждане .

# 159
Elizabeth bell 😂😂 право в десятката  ... Все слушам за зъби ... Но този влак ще го мислим като дойде 😆
Танюша 🤞🤞🤞 малко остана
да се похваля (дано само не урочасам работата) - нашият бебок направи пауза от 4 часа тази нощ 🥳🥳 спахме толкова дълбоко с ММ, дори не хукнах към кафе машината веднага с отварянето на очите, гушках ММ - за негова изненада 😂😆

# 160
Elizabeth bell 😂😂 право в десятката  ... Все слушам за зъби ... Но този влак ще го мислим като дойде 😆
Танюша 🤞🤞🤞 малко остана
да се похваля (дано само не урочасам работата) - нашият бебок направи пауза от 4 часа тази нощ 🥳🥳 спахме толкова дълбоко с ММ, дори не хукнах към кафе машината веднага с отварянето на очите, гушках ММ - за негова изненада 😂😆
Мисля ,че си му направила прекрасна изненада ❤️❤️ трябва да има и време за вас 🌷

# 161
Mimsd, пропуснала съм те в предния си пост, и на теб 🤞🤞🤞 - малко остана.
При нас днес беше на визита акушерката - направихме една хубава консултация за кърменето - оказа се, че бебчо си суче перфектно, но имахме нужда от корекция на позата - основното, което бързам да споделя, като моя грешка в поставянето на бебето:
* При кърмене в седнала позиция:
- уверявате се че коремчето на бебето е опряно във вашия (в нашия случай бебчо явно се извърта и долната част на тялото му се извърта)
- ръката, с която поддържате гърба - китката трябва да се пада между раменете/плешките на бебето - аз от училището за родители, лекцията за кърмене бях запомнила, че никога не се натиска главата а под врата, но си го придърпвах бебето малко джаста праста, а то много специфично подпиране е

- С другата ръка, която е под бебето се помага на тялото да е изправено

- в идеалния случай майката хубаво отпуска рамене, не се "стяга"

Докато акушерката беше тук бебчо направи едно чудесно кърмене без!! протекторите 🥳🥳🥳
Сега нямам търпение да се събуди да пробваме пак 😆
Прочетох и статия за поза за кърмене "коала", която е удобна за кърмене навън - че при хубаво време , все си живея с мечтата да се разхождаме и кърмим навън 🤞🤞🤞

Леко чакане на чакащите и лесно гледане на гледащите вече бебенца 🥰😘🥰

# 162
Тонове отлични ! 😁 Остава голямото чакане ,ако до няколко дни няма развитие ще ме настанят в болницата вечерта и на сутринта ще ми пуснат една бавна система да го извикат 😁😁 явно не обича някой да му казва кога и как хахаха.

# 163
Аз бях сега на преглед,а цял ден съм с ужасни болки в кръста.Оказа се ,че нямам граам индикации за раждане.Бебето е 3,500.АГ ме вика в събота ,ако имам малко разкритие ще ускори нещата,а аз изобщо не исках да е така,все се надявам,че ще си тръгне само Sad

# 164
Мимс, Танюша стискам палци бебоците да решат сами да тръгнат и да не се налага да влизате за предизвикване в болницата, както казах вече преживяла съм го вече с първата бременност и е лошо човек да го мисли и да трепери какво ще се случи, но съм сигурна, че всичко ще е наред и с двете Ви.
По един или друг начин скоро ще гушкате бебоци, което е най - важното ☺️

Аз днес въпреки шината на крака и големия корем 😁 направих една стабилна разходка с дъщеря ми обиколих няколко магазина, взех играчка за бебешкото легло и купих още някои дреболии, после с малката в парка да по играе и ей сега преди няма и час се прибрахме, а детето иска и на площадката пред блока да слизаме 🤭
Забелязвам, че вече се уморявам, а бебка беше толкова активна, едно ритане и въртене.
Вие как сте?

Общи условия

Активация на акаунт