Хавлиените кърпи миришат

• 4 652
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
Аз ползвам спортни дрехи във фитнеса. От изкуствени материи са, знаете. Е да, но един от сутиените ми започна да мирише. Пера дрехите щом се прибера от фитнеса и слагам всичките заедно. И само едно бюстие мирише ужасно, другите - не. По съвет на момичетата от темата за перилните прахове, пуснах бюстието с прах за бяло на 60 градуса. Няма и следа от лоша миризма.

Но авторката тук каза, че пере с гел, което според мен е голям проблем, ако пробва с хубав прах да каже дали се е изпрало. Също и да си почиства пералнята, както казаха и преди мен.

# 31
Спортните дрехи са от синтетика. И ако се перат на ниски градуси, просто не се изпират. Затова - минимум 50, повечко прах и ненатъпкана пералня.

# 32
Добро утро,
как да махна бели дребни влакна от черен панталон? То си е направо мъхесто покритие.
Суша ги в момента и мисля довечера само тях да пусна в пералнята. Прах ги заедно с един цветен пуловер и не съобразих, че от вътрешната страна е с бяла подплата като пух (образно казано).
От H&M ги взех за детето, че са удобни.
Хич не ми се ще да пускам пералня само заради една дреха, но ако няма друг начин...
Благодаря!

# 33
Пробвай с тези ролки за обиране на косми от домашни любимци, с листчетата.

# 34
  • Terra incognita
В сушилнята трябва да паднат.

# 35
# 36
Снощи пуснах пералнята на 90 градуса с ариел за почистване. Достатъчно ли е това за почистване на пералнята?
Сега съм заредила кърпите с прах Ариел на 60 градуса.
Ще кажа резултата.

# 37
Давай и кърпите на 90 градуса, няма какво да им стане. От време на време е добре да се пуска пералнята на високи градуси, иначе тия реклами "нашият препарат пере идеално само на ниска температура" е като рекламите да си сложиш дезодорант, за да не се потиш 48 часа.

# 38
И аз имах проблеми с ниските температури, чак техник виках, да не би да е изгорял нагревателя. Той ме посъветва да не слушам рекламни препоръки, а да пера на по-високи градуси.
От тогава всичко е изпрано идеално.

# 39
  • София
Спортните дрехи са от синтетика. И ако се перат на ниски градуси, просто не се изпират. Затова - минимум 50, повечко прах и ненатъпкана пералня.
Синът ми е активен спортист и пера всеки ден спортни екипи на бърза програма 30 мин., 30 градуса с качествен прах за пране, после сушилня. Няма никакви миризми и всичко се изпира идеално с петна от кал и трева. Хавлиени кърпи /всичките са ми цветни/ с прах за цветно на 60 градуса с перли за аромат и после в сушилня, излизат меки и прекрасно ухаещи. Чаршафи по същия начин. Използвам само препарати паралелен внос. Бели униформени тениски първо третирам с препарат за петна и после с прах за бяло на 40 градуса, излизат като нови.

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 05:10 от andy06

# 40
То зависи и от миризмата на пот. При някои хора е много силна. Но щом при теб е ОК на 30 градуса, много добре.
Аз съм решила, че само пердета ще пера на 30. Другите дрехи на повече.

# 41
  • София
Когато дрехите се перат с течен препарат на ниски градуси и след това се пуснат в сушилнята- проблем с миризмата няма
Но ако перете само с течен препарат на ниски градуси и оставите да изсъхнат на простора- памучните тениски и хавлии имат миризма на гадно
До този извод стигнах аз преди време- в сушилнята някак се оправят нещата

# 42
Да, нямам сушилня и съответно не знам как е със нея.

# 43
Аз да питам защо не на турските прахове?

# 44
  • Terra incognita
Може би защото са пригодени за тяхното качество и характеристики на чешмяната вода.

Общи условия

Активация на акаунт