Дилемата на съвременната жена: кариера или семейство

• 11 314
  • 309
  •   1
Отговори
# 90
  • До хладилника, който обичам
Чета разкошните отговори в тая тема и наблюдавам живия пример как интернализираната мизогиния процъфтява у нас.

# 91
Мисля, че е неизлечима диагноза.

# 92
  • France
Нали знаете, вътрешновидовата конкуренция е най-жестока. Wink

# 93
Няма дилема в свят с отмираща брачна институция и каквато и да е форма на пенсионна система. Всичко е съвсем доброзорно.

# 94
  • Пловдив
Не знам, щом в чисто женски форум ви се привижда масова мизогиния, не са добре нещата. Wink

Колкото до пенсионната система, тя самата зависи доста пряко от броя на децата в обществото, които после стават мъже и жени в работоспособна възраст и трябва да изкарват средствата за пенсиите.
Ако няма кой да произвежда, и спестявания надали решават проблема, защото просто парите ще се обезценят.

# 95
Ми давайте тогава да върнем статута на жените като на безгласен материал за разплод, за да работят пенсионните системи. Ама свърши тая, поне в развития свят, където жените могат да четат и пишат вече. Ще трябва нещо друго да се измисли.

Има само едно нещо, което е в доказана обратнопропорционална връзка с раждаемостта, и това е образованието на жените. Колкото по-високо (и по-масово), толкова по-малко деца се раждат.

# 96
Да …. значи от скоро се включвам в разни теми, ами как няма малко съпорт помежду ни…
Все някоя за нещо ще захапе другата, коя била необразована, мързелива и т.н затова не ставали нещата.
Не, не ами бъдете си много независими и можещи във всичко.
Пожелавам успех!
Ама иначе мъжете са си добре нека да си бичат айляка и да ги обслужваме, те определено са по-добре от нас 😂

# 97
  • София
7 страници тема и не съм видяла някой да е обвинен, че е мързелив и необразован.

# 98
  • France
Аз съм мързелива, сама си го признавам Blush

# 99
Пенсионната система няма изобщо да е полезна за старите жени без осигуровки/вноски из разни фондове. Тъй че дали ще са родили и гледали 1, или 5 деца в периода, в който не си подсигуряват финансово старините съгласно личните си убеждения и/или местното законодателство, е абсолютно все тая.

# 100
  • До хладилника, който обичам
Не знам, щом в чисто женски форум ви се привижда масова мизогиния, не са добре нещата. Wink

На такива места най-добре вирее.
Честит международен ден на жените. Пожелавам ви да постигнем истинско равноправие, ако не за нас, то за дъщерите ни, както и дрехи с практични джобове.

# 101
  • Пловдив
Пенсионната система няма изобщо да е полезна за старите жени без осигуровки/вноски из разни фондове. Тъй че дали ще са родили и гледали 1, или 5 деца в периода, в който не си подсигуряват финансово старините съгласно личните си убеждения и/или местното законодателство, е абсолютно все тая.
Напротив - всяко дете в повече вдига шанса такава жена да не бъде оставена на произвола на съдбата, когато одъртее. Предпоставката "не си подсигуряват финансово старините" я въведе ти, и пак не е без значение едно дете, или пет.
Пенсионната система пък иска повече деца като цяло в обществото вчера, така че пак не става с "все тая" от всички.
Както и да го въртим, старите и немощни без млади не могат, това е положението.

# 102

Колкото до пенсионната система, тя самата зависи доста пряко от броя на децата в обществото, които после стават мъже и жени в работоспособна възраст и трябва да изкарват средствата за пенсиите.
Ако няма кой да произвежда, и спестявания надали решават проблема, защото просто парите ще се обезценят.
Не е съвсем така . Докато в днешно врме една машина затваря 2000 раб. места и праща хората в бюрото по труда или в сектор дребен бизнес или нископлатени услуги и т.н. ... Докато работодателя касира предишните печалбите и повече  , но плаща осигуровки само на останалите 20 тина човека във фирмата си ... Как ще търсиш баланса сега, когато се включва и изкуствен интелект със същия ефект? Освен да се накара работодателя да плаща осигуровки за отпадналите при автоматизация раб. места друго не виждам .
Все пак всички остаряват и ако се плащат осигуровки само на операторите на машините , то за останалите бройки никой не плаща и се получава маса с необходимости и осигуровки само за малка част от обществото , но те пъ да работят до 210 годишна възраст ако може ... че някой трябвало да плаща .
Системата изобщо не е наред и не е в крак с времето. Демографията си е ок.

# 103
Напротив - всяко дете в повече вдига шанса такава жена да не бъде оставена на произвола на съдбата, когато одъртее. Предпоставката "не си подсигуряват финансово старините" я въведе ти, и пак не е без значение едно дете, или пет.
Пенсионната система пък иска повече деца като цяло в обществото вчера, така че пак не става с "все тая" от всички.
Както и да го въртим, старите и немощни без млади не могат, това е положението.
Раждане само за да ги гледа някой? Е, окей.

# 104
  • Пловдив
Браво, браво, много си добра в елементарното извъртане.
Първо жена с деца нямаше осигуровки И за битието и на стари години нямаше никакво значение колко деца има, сега се оказа и че няма друга причина за раждането на тия същите деца, освен да и оправят битието. И двете неща едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт