Американски колеж - двадесет и седма тема

• 65 126
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Писано е, за да се изтъкне инцидента от 2018 година. Всичко останало е за пълнеж.

# 616
  • Отвъд алеята зад шкафа
Направих опит за редакция и премахнах един параграф за 10 секунди.

# 617
  • София
Стана ми странно, че точно училището което обвиняват, че се крепи едва ли не само на ПР, страда от черен такъв. Действат си такива неща, дори само на подсъзнателно ниво. Реално погледнато, след много от инцидентите, АК е взел активно мерки за предотвратяване на бъдещи такива, та реших да не би от тях да идва информацията.

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 19:49 от Supermint

# 618
  • София
Стани ми странно, че точно училището което обвиняват, че се крепи едва ли не само на ПР, страда от черен такъв. Действат си такива неща, дори само на подсъзнателно ниво. Реално погледнато, след много от инцидентите, АК е взел активно мерки за предотвратяване на бъдещи такива, та реших да не би от тях да идва информацията.
Ами малко вероятно ми се струва, защото за случая с полицейската акция през 2018 г. не знаех, от Уикипедия разбрах, както и доста други, предполагам. Доста сериозна антиреклама е това. Случаят с Дафи реално не се е случил с Колежа, а на улица, просто с дете от Колежа и майка на друго дете.
А освен това не мисля, че се крепи само на ПР.

# 619
Въобще не ме интересува Уикипедия…
Знам за случая с починалото дете и за случая от 2018, защото бяха от випуска на дъщеря ми, но не те са определящи според мен.
Защо ли в уикипедия няма инфо за постиженията на децата от АК?…
Знам и за емоциите на децата от същия випуск (2019), които изпратиха един Ангел през м. 04, както и за усилията да помогнат на Кольо, който претърпя катастрофа, ама за това не се пише…
А децата  дори след 4 години се борят…да помогнат!

# 620
  • София
Направих опит за редакция и премахнах един параграф за 10 секунди.

Аз като отворя още всичко си седи. Погледнах история на версиите и видях, че параграфът е добавен в края на януари, явно някой се 'грижи' за тазгодишната приемна кампания. Независимо какво мислим за Уикипедия и дали някой изобщо ще скролне до края на страницата, все пак резултатът е на второ място в Гугъл, ако търсим инфо за училището.

Ако ме питат мен, бих наслагала линкове към слова на гости на церемониите по завършване през годините, ако са ги снимали официално. Тези които съм гледала са наистина забележителни.

# 621
Я тогава аз да направя малко PR. и да се изфукам.

Отивам на гости на бившата колежанка.
В момента ми прави програма къде да води мама. Резервирала е джаз , мишелин ресторант ( знае, че обичам мексиканско и този на скоро е взел мишелин звезда).
И ако й позволява работата ( че много щъкаше напоследък) ще води мама в Мексико за 3 дни.
А мама преди 10г. се чудеше как да плати таксата на АК.
И лично мнение- когато детето вижда, че семейството се затруднява да обезпечи таксите за обучението му, дава всичко от себе си ( стига АК да е негово желание).

# 622
  • София
Подкрепям мнението на rosss. Просто бенефитите от тези решения се виждат в дългосрочен план.

# 623
  • софия
Никога не съм чела информацията в Уикипедия. Не ме интересува. Всички знаят колко надеждна е тя. Да не говорим, че изобщо не виждам какво общо имат събития, случили се извън Колежа, с хора, които не са свързани с него. Подобни събития се случват постоянно около всякакви места.

# 624
Двата довода, които най-често чувам против АК, освен таксата, са: Правиш си детето 100% емигрант и Там са хора с пари, затова има повече дрога. Като че ли децата ни не са потенциални емигранти по принцип и другаде дрога няма.
По въпроса за дрогата, имам познат служител в 7мо РПУ и му каза, че случаите, които са хващали там, са на деца, които си внасят. Но разпространение, дилъри, дрогиране наоколо - такива неща нямало, точно заради РПУ-то. Дано да е така!

# 625
Тези коментари с дрогата в Колежа са ми “любими”…
Много често чувам от познати чиито деца дори не са в АК репликата: ама там има дрога якоооооо. При което най-невинно задавам въпрос: Виждам, че те е грижа. Моля те ще ми дадеш ли училище където няма такива неща, за да си преместя детето там. И следва тъп поглед с реплика: Ъъъъъъъъ! Ми то май няма такова😄😄😄

# 626
  • София
Казвайте, че тренират за Нидерландия. Като отидат там, да са свикнали, щото там са всички друсани денонощно.

# 627
Тези коментари с дрогата в Колежа са ми “любими”…
Много често чувам от познати чиито деца дори не са в АК репликата: ама там има дрога якоооооо. При което най-невинно задавам въпрос: Виждам, че те е грижа. Моля те ще ми дадеш ли училище където няма такива неща, за да си преместя детето там. И следва тъп поглед с реплика: Ъъъъъъъъ! Ми то май няма такова😄😄😄
Е как да няма, аз получавам отговор “Сейнт Джордж” … 😉

# 628
Не виждам защо акцията в колежа от 2018 се взима за нещо негативно. Доколкото съм запознат, сигнала за разпространение е дошъл именно от ръководството на училището.
Колко от българските училища, в които се разпространява дрога са имали смелостта да направят подобно нещо?
За мен това е плюс за АК.Но всеки може да се тълкува нещата по свой начин.
Успешна седмица на всички.

# 629
Аз като цяло съм “за” такива акции.
Предполагам, че някои родители ще писнат за правата на децата и т.н., но определено е добре да има регулярни проверки.

Общи условия

Активация на акаунт