Американски колеж - двадесет и седма тема

• 65 245
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Няма как да се знае колко резерви ще поканят и до какъв процент. Всичко зависи от това колко деца ще се откажат, което ще разберем на 12.07. В годината на голямата ми дъщеря бройките са запълниха на 1 класиране и не поканиха нито една резерва.

Погледнах в сайта на Данибон как се е развивала ситуацията миналата година . Ако въобще могат да се вадят някакви изводи, защото информацията не е пълна, но поне дава някакъв ориентир за това как е било през 2022.
Момче на 107 място е с 52,70, а 110 момиче е с 54,45. На второ класиране има незаети 20 места и канят деца с бал от 54,17 (това е момиче на 111 място) до 51,39. В този диапазон е влязло 134 момиче (бал 51,8), но е било недостатъчно за 124 момче (51,21).

Аз не мисля, че таксата ще откаже много родители. По-скоро ще повлияе на тези, които така или иначе силно се колебаят.

На сайта на Колежа има график -  второ класиране на 13.07.

# 466
Значи едва през юли за резервите, в случай че бъдат поканени, може да се кандидатства за намаляване на такса? Правилно ли разбирам? Колко време отнема обратната връзка?

# 467
  • София
Значи едва през юли за резервите, в случай че бъдат поканени, може да се кандидатства за намаляване на такса? Правилно ли разбирам? Колко време отнема обратната връзка?
На мен ми се струва, че няма да могат да кандидатстват за намаляване на таксата резервите.

# 468
  • софия
Всички могат да кандидатстват за намаляване на таксата, срокът е съобразен според кандидатите. Отговорът не съм сигурна дали е съобразен със записването в другите гимназии.

# 469
На мен ми се струва, че няма да могат да кандидатстват за намаляване на таксата резервите.
Разбира се,че ще могат! Зная за едно детенце прието на второ или трето класиране, получило много голям % отстъпка. Просто сроковете са други.

# 470
Интересно ми стана колко е този много голям % отстъпка, след като когато питах, около 10%  беше най- често споменатата отстъпка. Което в момента се обезценява, след повече от 20% увеличение. Убедена съм, че това ще откаже много хора+ заниженото качество+ неяснотата с колко ще се вдига таксата всяка година.
С две думи - здрави нерви на резервите,защото много ще чакат, но имат голям шанс да ги поканят

# 471
  • София
Аз познавам дете с 90%, както и такова със 100%.
Познавам и такива без или с отказана отстъпка.

След 2 месеца ще разберем колко отказали се ще има. Аз мисля, че няма да са много ✌🏻

# 472
Толкова години не съм писала във форума, че чак ми е деактивиран профила.
Честито на всички приети и най—вече на тези, които наистина искат да учат в колежа.
Моята щерка е 111-та  с 57.49% (доколкото се ориентирам би следвало да е 1-ва резерва).
От една страна сме доволни, от друга страна много сълзи днес. За нея това е 1-во и да не кажа единствено желание. Надяваме се и вярваме, че ще успее, а докато разберем продължаваме напред с НВО.

# 473
Има резултатиииии! Успех!
Резерва, 112 място момичета. Имаме ли някакъв шанс?
вътре сте, много няма да се запишат

# 474
  • софия
Толкова години не съм писала във форума, че чак ми е деактивиран профила.
Честито на всички приети и най—вече на тези, които наистина искат да учат в колежа.
Моята щерка е 111-та  с 57.49% (доколкото се ориентирам би следвало да е 1-ва резерва).
От една страна сме доволни, от друга страна много сълзи днес. За нея това е 1-во и да не кажа единствено желание. Надяваме се и вярваме, че ще успее, а докато разберем продължаваме напред с НВО.
Със сигурност е приета. В сайта на Данибон родители на някои от приетите пишат, че няма да се записват.

Ако може да се съди по наблюдения от минали години, въпреки че години с година не си приличат, момичета до около 135-то място биват поканени, когато има незаети места.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 18:25 от zvаnchе

# 475
Интересно ми стана колко е този много голям % отстъпка, след като когато питах, около 10%  беше най- често споменатата отстъпка. Което в момента се обезценява, след повече от 20% увеличение. Убедена съм, че това ще откаже много хора+ заниженото качество+ неяснотата с колко ще се вдига таксата всяка година.
С две думи - здрави нерви на резервите,защото много ще чакат, но имат голям шанс да ги поканят
Въпросното дете - резерва -80%, ние - 50%.
Отстъпката не е мираж, нека  не отказваме родителите, за чиито деца АК е единствено желание.

# 476
  • София
Разбира се,че ще могат! Зная за едно детенце прието на второ или трето класиране, получило много голям % отстъпка. Просто сроковете са други.
Съжалявам, че дезинформирах. Днес две майко от класа на сина ми коментираха, че резервите почти сигурно нямало да получат стипендии. Казаха и откъде го знаят и ми се стори доста достоверно.

# 477
Цвети,
Тези майки говорят пълни глупости! Всички приети деца в АК имат равни права. Без значение дали са били резерви или са дошли в 9 и 10 клас.
Всичко е съобразено с датите на прием и подписване на договор. Има минимум 20-30 дни, които АК дават, за да се предоставят документите за намаляне на таксата. Всички е съобразено и измислено.

# 478
  • София
Честито и от мен на всички приети! Успех на резервите, за които АК е истински желаното училище!

# 479
Моля някой с личен опит да потвърди, има ли шанс за намаляване на таксата за резерви Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт