Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 137
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Май го оправих, ще видим...
Днес питах педиатърката как да въвеждам месото, каза днес една лъжица, утре две лъжици и така докато не стигна бурканче..... Че по тоя начин ще ми трябва две години докато въведа всички меса.... Сега не знам какво да правя, как да го въвеждам? Вие така ли го въвеждахте?
Нали се водиш по Владимирова. Аз давах два поредни дни примерно пилешко. Първи ден 7гр,втори ден 15 гр. Заготовките съм си ги правила аз. После 2 дни  жълтък,пак месото което въвеждам и продължавам да редувам жълтък,месо и така. Аз си следвам моите схеми питам ЛЛ но по скоро да знам тя на какво мнение. Примерно тя за глутена ми каза от 8 месец,но аз си го вкарах по рано. Сега сутрин давам масло,обед зехтин и за СЗ в кашите кокосов масло както е схемата на Владимирова.(нали казва да има редуваме на мазнини) Та редувам мазнините. Днес и направих овесени ядки с банан и кокосово масло без да пасирам. Хареса се! До сега и ги пасирах,но днес я пробвах без пасиране.

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 18:23 от Милото

# 211
Ако ползваш заготовките на Плазмонт смесваш единия ден 1/2 от бурканчето с зеленчуковото пюре, на другия ден другата половина на бурканчето. Те са с малък процент месо. Аз така ги въвеждам. Даже и на Гербер, които са с по голям процент пак направих така. И го смятам за въведено.

# 212
Да, сега гледах пак на Владимирова уебинара, но никъде не казва как да се въвежда, аз съм взела пилешко със зеленчуци напраео 190 гр, и се чудя дали да го дам утре половин, а други ден цяло и да го водя въведено, както напраеих с рибата

Май го оправих, ще видим...
Днес питах педиатърката как да въвеждам месото, каза днес една лъжица, утре две лъжици и така докато не стигна бурканче..... Че по тоя начин ще ми трябва две години докато въведа всички меса.... Сега не знам какво да правя, как да го въвеждам? Вие така ли го въвеждахте?
Нали се водиш по Владимирова. Аз давах два поредни дни примерно пилешко. Първи ден 7гр,втори ден 15 гр. Заготовките съм си ги правила аз. После 2 дни  жълтък,пак месото което въвеждам и продължавам да редувам жълтък,месо и така. Аз си следвам моите схеми питам ЛЛ но по скоро да знам тя на какво мнение. Примерно тя за глутена ми каза от 8 месец,но аз си го вкарах по рано. Сега сутрин давам масло,обед зехтин и за СЗ в кашите кокосов масло както е схемата на Владимирова.(нали казва да има редуваме на мазнини) Та редувам мазнините. Днес и направих овесени ядки с банан и кокосово масло без да пасирам. Хареса се! До сега и ги пасирах,но днес я пробвах без пасиране.

# 213
Момичета, към тези, които не кърмите, имате ли все още изтичане на капчици кърма/секрет от гърдите, когато се стиснете?

# 214
Здравейте! Забравила съм, че има нова тема и два дена се опитвам да наваксам. Изцедени ни сме вкъщи, нямаме сили за нищо с ММ. Много ни е трудно с две деца Sweat Smile

Виждам, че при всички върви добре захранването. Аз явно и с второто дете не правя нещата като хората, но и това не яде Simple Smile Като чета как повечето бебоци си хапват по 150-190 грама, явно в мен е проблемът и някъде бъркам. Май твърде често предлагам цоцкане Smirk Вчера и днес мерих две яденета, кус-кус с жълтък и сладък картоф с телешко, и от двете хапна по 30 грама.

Днес дадох сьомга. Трябваше да е с гарнитура сладък картоф, но не съобразих, че няма да се сготви по едно и също време с рибата и си му чопвах по малко и давах да папка без нищо, гола риба Flushed Smile

А вие слагате ли сол като готвите за бебетата? Онзи ден гледах уебинар с Ася Демирева и тя каза "сложете малко сол, две скилитки чесън, направете го по-мазничко, сложете копър, магданоз, лучец" Joy Това страшно кореспондира с моите разбирания за вкусно, но все пак имам задръжки. С маслото обаче май прекалявам Smirk

Мони, за секрет след спиране на кърменето, съм чела от други майки, че е нормално да има след стискане.

Отивам да чистя и да разтребвам. Лека вечер Hug

# 215
Мони, аз нямам секрет но съм пила хапчета за спиране, не помня ти пила ли си. Попринцип съм чела че до една година след раждане е нормално да има по някоя капчица.

# 216
Ася Демирева се преорентирала от кърмене към захранване ли...?

# 217
Не, не съм пила хапче и сега съжалявам. Моята кърма и без това беше супер малко и си я оставих постепенно да спре, но явно не е много удачен вариянт..

# 218
Джой, уебинарът беше с д-р Бояна Петкова, обясняваха за ЗВБ. Иначе Ася често коментира всякакви бебешки теми освен кърменето. Даже, ако не се бъркам нещо, преди време май бях попаднала и на видео за свекървите Smiley

# 219
Мони, и аз не съм пила хапче. Оставих сама да спре кърмата. То до скоро пак му давах де, нищо че нямаше вече почти нищо. Мисля, че още ще излиза ако стискам, но не пипам вече и те съветвам и ти да не пипаш. До година след раждането може да има, някои казват и до 5 години има Rolling Eyes

Барбалена, то нали до годинка само опитват. Ако си цока, нека си цока, гледай да наддава и да му е добър хемоглобина Wink

Лизи, точно днес пак си пусках уебинара на Владимирова за месата. След въвеждането на белите меса веднага може да се въведат други. Казва буквално ако вторник въведем пиле, в четвъртък може телешко. Гледай го пак ако можеш. Аз имам купени пюрета с телешко и май ще пробвам Relaxed

# 220
Пуснах днес ЦРП и СУЕ - всичко е наред,няма завишени стойности,минахме преглед и педиатърката каза,че е нормално да са завишени лимфоцитите на тази възраст при някои деца и че патологичните причини за високи лимфоцити протичат със симптоми,а тя няма никакви.
Каза ми да давам вече и други меса,телешко,говеждо,агнешко..
Аз купих засега пуешко телешко и говеждо,пилешко ще дам домашно понеже имаме.
От плодовите каза да започна с круша,слива..и няма да е в следобедната каша ,а храненето в 11-11:30,понеже при нас кашата се пада в 18:00,малко късничко.
На 7м и половина ще започна и попарата ,каза с водичка да си я правя,не с чай.
За пълзенето каза да я стимулира  като е по корем така да я избутвам - според нея е хубаво детето да пълзи,да не прескача тази фаза.За упражнения нови не ми е казвала,отаваме си на правените до момента.
Според нея глутенът не трябва да е по-рано от 4м и по-късно от 7м.
Сподели,че вече било препоръчително мед и ядки да не се бавят,но не ми е казвала да ги въвеждаме.
И тя държи детето да има 5 хранения през 3,5 - 4 часа.
За гърне каза сега на 7м да започна да я слагам за да свиква,а за водичката взех чашката на авент.Дано и допадне.

# 221
Пламена днес си изяде цялата попара. Смених сухарите,но с чай повече и харесва. Чая ни е от копър. За мен е голям напредък че си я изяде с желание. Не знам гладна ли беше,хареса ли и. Аз не виждам разлика дали с чай или вода. В доста краища на България я ядът с чай,лично на мен не ми харесва така,но на детето му харесва🤷♀ Вчера и правих грах не го хареса,не го яде и дадох готово пюре,но днес отново реших да направя като сложа по малко грах и го омете целия☺Всичко е супер днес,само времето е ужасно. Вчера и сложиха ваксината на БЦЖ в рамото,понеже не беше положителна и въобще не плака☺

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 14:19 от Милото

# 222
  • Велико Търново
До сега наваксвах да ви изчета, сигурно ще стане малко по- дълго включването ми.

Декември получих два превода, януари няма, и после вече нормално започнаха преводите.

Вики няма проблеми в количката, даже в къщи реве и като види якето почва да се хили, а сложа ли я в количката и млъква. Ако много се застоим на едно място понякога започва да нервничи. Иначе си слуша и гледа.

Въведох вече попарата, мръщи ѝ се още, плюе, но я изяжда 😃. До сега на всички плодови пюрета прави физиономии, само на домашното от ябълки не е.

Аз имам въпрос, някой замразявал ли е сварен кус кус, просо, киноа и други. Чудя се ако си направя заготовки и само ги вадя да се размразят дали ще са хубави .

Напоследък нашия режим за ядене е много труден. От 4 сутринта, започна да се буди в 1-2 за мляко, после става в 6 окончателно и към 8 огладнява зверски. Не искам да ѝ давам мляко, защото си ляга към 10 и ще изпусне закуската, за това направо ѝ правя попарата за закуска, после като стане яде пюре ( вече ги купувам, с домашните ударихме голяма греда) и към 17 часа яде СЗ. Днес правих топчена супа, и реших да направя и на нея, сложих и две сухарчета, и мноооого се хареса 😄.
Ляга си към 19- 20 часа и пие мляко, заспива с шише в ръка 😄.

Аз забременях 65, качих около 5 кг, после смъкнах до към 62-63, понеже тренирах. Вики се буди по 1 път за мляко, до преди месец бяха 2 пъти.

Nessa, ползвали сме гащичките, но сега зимата не са ми удобни, понеже не свалям гащите изцяло при смяна.

Мони, сигурно бих постъпила като Лизи, ще гушкам много и ще я сложа да спи до мен, за да я успокоявам когато се стресне. Дано бързо да мине уплаха.

# 223
Здравейте момичета. Честито на Куки и Борис ( а и на всички с показали се зъбчета). Нашите ги няма още. Явно режимите за хранене вървят добре и най- важното бебоците да са сити. Нашата няма наяждане в чудо съм се видяла вече. Попарата си я хапва с кеф ( само първият път нещо не й допадна) и също редувам с овесени ядки, които завират в овесено мляко, добавям банан и пасирам. Много й харесва. Попарата правя с чай.
Стана ми странно тази лекторка ли е каква е, че препоръчва чесън, че и две скилидки. Аз вече се ориентирам към манджички, супички. Много й харесва. Единствено спестявам солта. И червен пипер слагам и брашно. Като стана дума за супа топчета ще правя тези дни та ще й отделя.
Имам питане - вашите бебета имат ли постоянно студени крака и ръце. На Дебора чак лилавеят на моменти. Все са ледени, то вярно, че нямат движение, но все пак. Тя вече пълзи и от ден на ден става все по уверена и умела, също от полулегнало положение се опитва и сяда под наклон.Облечена, разсъблечена крайниците й нямат стопляне.
Също впредвид невродермита й , който за съжаление избива все на различни места и то като цяло е по цялото тяло мислите ли, че е удачно да захранвам с риба. Те са рибите малко спорни от коя какво. Мъжът ми има алергия такава( една от многото).
Виждам оредя групичката, как са нещата във ФБ.
Аз съм тотално изтощена - не съм спала пълноценен сън от 8месеца, денят ми минава в готвене, чистене, миене. bolibon кухня тука няма ама направо ми идва да й сипя една чиния от нашата храна. Колко ще устискам още не знам.
Майките на близнаци там пък направо не знам какво е.
Ама както ми каза една съседка - аз го исках та май няма място за оплакване. Тука така реагират хората няма съжаление, спасяваш се и се оправяш сам.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 15:34 от ancho_82

# 224
  • София
И аз съм преуморена. Постоянно болести, нерви, проблеми, нищо никога не върви както трябва. Чакам с нетърпение всяка неделя, когато ММ почива, за да сме малко повече време, иначе се засичаме вечер за няколко часа и все някое от децата или реве, или иска нещо. Малката е много мамина, особено като е кисела, не признава никой. Снощи рева от 18 до 21ч, постоянно едно мучане и съм с целодневно главоболие.
А пък вкъщи, знаете как е, постоянно има работа и нещо да се върши. Смятам, че съм развила ОКР за чистота и подредба, а не стигам всичко да оправя така, както искам. Трябва да викна фирма да ни изпере дивана, имам прозорци за миене, шкафове за подреждане, е такива уж дребни неща, обаче ме изкарват извън равновесие. Ще се пазаря с майка ми да си вземе 2-3 дни отпуска, защото ще ми изпушат нервите. Миналата седмица ми беше на гости и аз вместо да си почина, докато приспиваше Йоана, реших да чистя основно терасата. Понякога сама не се понасям 🤣. На всичкото отгоре, психоложката ми излиза по майчинство и трябва да търся нова, а не ми харесва, че ще започна всичко отначало и дори не знам дали ще си допаднем.
Щерката продължава да не спи, снощи си легна в 21ч след много рев, после будува от 1 до 2ч и се събуди в 6ч окончателно 🤣. После спа от 11-12.30 и сега тепърва се унася за втори сън. Не знам какъв е тоя мой късмет с неспящи бебета.

Общи условия

Активация на акаунт