Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 198
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
  • Велико Търново
Бързо оздравяване Неизвестна.И дано вече всичко приключи по скоро и да няма болести.Племенниците пък един след друг се разболяха от шарка .Днес не го приспах преди банята.Не мрънка много ,но след банята яде млякото и веднага заспа.От бебе не е заспивал така.Пламиго много ви е добър режима .

Само да не се будеше толкова рано 😅

Преди малко се събуди да яде, сега аз не мога да заспя ...

Неизвестна, бързо оздравяване без усложнения!

# 376
неизвестна, какво става с кашлицата, овладяхте ли я ? Силно се надявам да отшуми всичко за два дни и да не се налага да влизате в болница.Този Ковид не премина ли вече , срещала ли си я с други деца?
вещичке и аз така повтарям , че патето има човка и казва "па па" и като отидем в парка при езерото ще види патенца , а зайо има ушички , показвам и нейните и разни подобни дрънканици 🦧
Pupelina май към теб щях да пиша да изместиш първата дрямка с малко и може последната да дойде по - късно.
За кус куса и фидето може да се дава като е вкаран глутен , или пък с тях да се вкара .Хубаво е да може да придъвква кус куса , че ако се пасира става много лепкав.

# 377
  • София
Орехче, с други деца не. Баткото беше миналия четвъртък и петък на градина, вдигна в неделя два пъти температура и подкашля, та не знам. Ама то достатъчно де, може и от него да е. Аз я водих в 1дкк, там казаха, че рядко, но още го има. Правиха и многокомпонетния тест и короната веднага се показа. Иначе не знам, реално ми изглежда като нормален вирус - температура, кашлица, хрема, отпадналост и зачервени очи. Като цяло спря да вдига Т, вчера последно в 16ч. Сега борим сополи и кашлица.

# 378
Неизвестна етерично масло от лавандула действа успокояващо и отпушва носа. За хрема всъщност е евкалипт, но те са малки за него. Лавандулата е подходяща за възрастта им. Капваш 1капка на кърпичка, дрешка или нещо подобно и я слагаш близко до леглото. Аз капя на носни кърпички, идеята е ако случайно ти се стори, че и е в повече да можеш да изнесеш кърпичката от стаята и да проветриш. Първия път като сложих евкалипт на каката получих обратния ефект или поне на мен така ми се стори. Също аз обувам чорапи с ракия, тъй като те са малки мажа крачето с ракия и обувам 2 чифта чорапи. Затоплят се краката и помага и за хрема и за кашлица.

# 379
  • Велико Търново
неизвестна, какво става с кашлицата, овладяхте ли я ? Силно се надявам да отшуми всичко за два дни и да не се налага да влизате в болница.Този Ковид не премина ли вече , срещала ли си я с други деца?
вещичке и аз така повтарям , че патето има човка и казва "па па" и като отидем в парка при езерото ще види патенца , а зайо има ушички , показвам и нейните и разни подобни дрънканици 🦧
Pupelina май към теб щях да пиша да изместиш първата дрямка с малко и може последната да дойде по - късно.
За кус куса и фидето може да се дава като е вкаран глутен , или пък с тях да се вкара .Хубаво е да може да придъвква кус куса , че ако се пасира става много лепкав.

Аз глутена го вкарах, кус кус си го хапва без да го пасирам, но е бебешки ,та за това се чудих за фидето и макароните 🙂.

Някое мъниче да си чеше коремчето? Сменихме памперсите и отвреме навреме пак се чеше. Нищо ѝ няма, но се зачервяват след като се чеше. Мажа я с бепантен и судокрем, ако продължи ще пиша на педиатърката .

# 380
Пламинго, Николче си чеше корема, но само като е гола и си търси пъпа да рови вътре. Много е смешна. Преди го правеше и спря сама, сега пак. Да видим до кога. Но аз не се впечатлявам. Просто откриват нещо, интересно ѝм е и после преминава.

# 381
  • Велико Търново
Пламинго, Николче си чеше корема, но само като е гола и си търси пъпа да рови вътре. Много е смешна. Преди го правеше и спря сама, сега пак. Да видим до кога. Но аз не се впечатлявам. Просто откриват нещо, интересно ѝм е и после преминава.

Аз понеже бях взела нови памперси, след време вкарахме и глутена, и започнах да се чудя да не от тях. Но пък няма обрив, просто се чеше когато ѝ сменям памперса. Явно просто се опознават.

# 382
  • Бургас / Славейков
Орехче Митко става към 5,6пие мляко заспива  до 8ч.най -много.следващата дрямка е към 10.10,30до 11 и 15примерно.После заспива към 13.30,14ч.От два дни го оставих на 2дремки и заспива в 20.30.от раз.Май директно махнах 3тата.
Неизвестна бързо оздравяване на малката .
Глутена вече го вкарах и започвам да разнообразявам туй хранене.След две седмици ще давам и от другите меса.

# 383
Рая става около 6, пие мляко и към 8-8:30 пак заспива. Около 9-9:30 яде каша, след това пак дремва. В 12-13 часа е ред на пюрето, в някакъв момент пак заспива. После пие към 16-17часа, и стои будна до 19-20часа, пак пие мляко и си ляга за нощен сън.
Така като гледам сме на 3 дремки, как да махна 3та. Не става ли много голям интервал?

# 384
Защо искаш да в махаш? Когато е готова за 2 дрямки ще си проличи. Криса обикновенно все още е на 4 дрямки, от време на време на 3. Баткото до година и половина имаше по 2 дрямки.

# 385
  • Велико Търново
NI_CL , лично аз не се опитвам да махам или слагам дремки. Водя се от малката, примерно днес стана следобед от втората си дрямка и цял час рева, търка си очите , прозява се, накрая я сложих в леглото, дадох мляко и спа още два часа. Определено днес си развали режима за вечерния сън, чак сега си легна, а заспива към 19 - 19 и 30, но нямаше как да я оставя щом  ѝ се спеше .

Лично мое мнение разбира се, ако решиш да махнеш 3- тата дрямка, може да пробваш плавно.

# 386
Днес Сами спа на след обяд по дълго и след това нямаше време за трета дрямка, реших че може да е готов и да си я маха... Да, ама не... Сега се буди през 10 мин и реве.
Утре ще направя всичко възможно, пак да е с 3 дремки.

# 387
NI_CI, момичкиаиа махат дремки, защото приспиват вечер трудно, а е и логично да заспива трудно, ако се е събудило преди час детето. Аз колкото и да се опитвах да увеличавам интервали, не ми се получи и го слагам да спи след пълен интервал на последната дрямка. Днес например забравих, че заспа по-рано и като излизахме от банята вече пищеше. Мазнах му малко крем тук там, памперс и го приспах гол. Като се събуди ще слагам пижамата, просто вдигна махалата във въздуха.

# 388
Даяна заспива в 21:00-21:30 ,става в 7:00,до 7:30 си играе в леглото,давам и мляко и после заспива.Доспива си до 9:30-10.Не знам дали това се води първа дрямка за деня или някакво продължение на нощния сън.Следващата дрямка е към 12 до 14:00 после яде играе и към 16:00 заспива за последна дрямка до към 18:00.Общо взето това са часовете с макс 30мин отклонение.Засега май нищо няма да променям.
Днес я сложих на гърне за първи път.Изпиша се.След кашата следобед я сложих пак и се изходи по голяма нужда,бяхме в шок.Дано бързо се научи.С храненето добре вървим,вече е яла круша,ябълка,слива.Остава кайсията.Много и харесаха плодовете,ама съвсем очаквано.
От месата засега в яла заешко,пуешко,телешко.
Взех агнешко на хип ,но онзи ден видях ,ме съдържа мляко.Много странно.Засега няма да го дам.

# 389
Ох..ми то не, че искам да ги правя 2 дремки, просто чета, че на тази възраст може да са 2 или 3, съотвено се чудя това как става. А и като ви чета останах с впечатлението, че нещо съм пропуснала “урока с дремките”

Общи условия

Активация на акаунт