Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 191
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Nl_Cl, ако бебето се чувства ок с този режим, не го разбутвай. Иначе по описания режим интервалът между първата и втората дрямка е кратък, може да пробваш да го удължиш постепенно. Според консултантите по детски сън интервалите трябва да са постепенно увеличаващи се (например 2:45-3-3:15). Иначе таблиците за сън са ориентировъчни, някои бебета издържат по-малко време будни, други повече. Аз така стриктно опитвах да ги следя и бебето ревеше на всяко приспиване. Трябваше да ми се каже, че моето бебе издържа на по-дълги интервали и аз опитвам да го приспя преди да му се е доспало 🤷 откакто се водя по нея нямаме драми, на две дремки е от месец сигурно, но има много дълъг нощен сън.
И аз от два дни слагам Ава на гърне и имаме успех 😃
Другото ново при нас е, че подава ръце като кажа "Ела да те взема" и аз се разтапям ❤️❤️

# 391
  • Бургас / Славейков
Оф ,с тез дремки направо се побърках .Уж 2,пък 3.Три дни не го слагам за трета дрямка и добре ,да ама вчера заспа в 20. 10ч до толкова изкара.Тази сутрин не се събуди в 6и ММ ми вика остави го като се събуди ще го храниш.В 6.20се събуди от раз дадох мляко или не заспа.До 9 къде яде ,къде не и в 9.30заспа.Спеше му се и неможа да се унесе и край.Много се  изнервих и аз и той.Утре просто ще му бутна шишето и дано не ми прави пак такъв номер.Явно при нас дремките ще варират ти три ту две докато станат две.И зъбите го мъчат много и се пробужда по няколко пъти.

# 392
Аделина добре се чувства с 3 дремки, но понякога прави две.Аз от няколко дена мисля , че ако е с две дремки ще спи с една идея до по - късно.Тази сутрин пак в 6ч се събуди.Отдавна знам , че след като стане сутрин няма шанс да заспи преди да минат два часа и половина и вече не се и опитвам да я доприспивам.Но не ставам веднага , малко се поизлежавам и като почне да помрънква повечко ставам 😀
И днес без да искам забравих , че трябва да я приспя към 17 и 30часа и тя като се изнерви я разиграх , солетка давах, чак след като я изкъпах зацепих , че е будна вече четири часа и сиг затова е нервна 🙂
И така днес мина с две дремки , нищо , че е станала в 6.Ще видим утре в колко ще се събуди.
Днес дадох телешко на Гербер(тя е на 8+) - изяде го цялото.А попарата беше със сухар за сефте.Купила съм и киноа , но не съм се наканила да сваря.

# 393
Здравейте, наваксвам с четенето, но не съм писала скоро. Лизи, надявам се сте добре вече, също и Неизвестна.
Ние правихме малко промени в градината, инсталирахме си газебо с детска люлка. ММ сглобява и прави дървената основа, преди седмица едва не излетя покрива със силния вятър. Котката 3 пъти се качи и тя на покрива, много е палава...
Слагам го на люлката и много му харесва. За него - добре е, пюрета и каши не харесва, но се научи като седнем да вечеряме да чака да дадем от нашата храна. То не е за хвалба, но сяда баща му и му дава парченца месо и веднага отваря устата. Днес яде лазаня с говежда кайма, към 50 грама нито е био нито нищо, гълта и толкова. Мина 8 кг. Още няма нито един зъб, но успешно си хапва сам бисквити. Каша пробутах само 3-4 лъжици на обяд. Изобщо като ме види с лъжица и започва да стиска устата и да се върти. Научи се, че в паучовете има винаги плод и отваря устата да цвъкна направо вътре.
Научил се е да пищи и бръмчи постоянно и ми къса нервите.. когато е буден иска непрекъснато внимание. Днес му надух балон да си играе, радост голяма, но за половин час. После иска да го разнасям на ръце.
Спането поне не е проблем, научи се да заспива сам, на 2 дневни дрямки. Излизаме почти всеки ден, установих, че имаме зайци в парка и вчера ми блокира едното колело на количката от насъбрана кал, но го изчистих.
За мен- постоянно съм изморена, не спя много добре, това ми е проблем по принцип.Перални, сушилни, готвене, чистене, знаете въртележката. Освен това се зарибих с плетене на една кука (малко старомодно) и изплетох 4-5 жилетки на малкия различни модели. Жалко, че няма как да му сложа розово с къдрички.
 След 10 дни се връщам на работа на половин ден и от Май на цял ден...от една страна може да е добре да видя малко хора, от друга ще ми е тежичко.
Ще дописвам и отивам да дочитам. Прегръдки на всички.Hug

# 394
Добро утро, момичета! Heart

Мисля, че на децата вируса им мина..
Вчера бяхме на консултация за 7 месеца.
Според педиатърката, няма нужда да ходим на невролог, това което не са го правили, вече го правят много добре, направила съм им прекрасна рехабилитация и като си им правя аз рехабилитацията, напредват по бързо според нея, да продължавам и не ми даде направление за рехабилитация...
Сами е качил 180гр, за цял месец (7,380кг, 70см) , а Яна е качила 240гр (7,040кг 69см) и според нея това е добре, децата си качват, значи си се хранят добре...... Thinking
Казах и че Сами не иска да яде, обясних и че яде по 8 пъти на ден, тя каза да продължава така, щом  се развива, всичко е наред Unamused честно казано не ми харесва отговора ѝ, очаквах някакви насоки, ка да оправя храненето, как да го накарам да яде докато е буден.... И това ми се струват много малко килограми за цял месец.
За стоенето на крак (опора на краката) каза да продължавам и пе вече са много стабилни.

Сега се чудя какво да правя със записания час в София за невролог, да го отменям ли?
Чудя се, да направим ли втора консултация с друг педиатър или да извикам рехабилиторката на частно (защото и тя преди 10 дни ми каза за невролог) за да види до къде сме стигнали и да каже и тя какво мисли за невролога.... Sweat   като ми кажат 4 човека ( двама рехабилитатора, физиотарапевт, педиатър) , че детето има нужда от невролог, как по дяволите да повярвам че за 10 дни вече няма нужда?!?

По въпроса с двете и трите дремки... Мойте попринцип са на 3 дремки, но на последък първата дрямка идва по късно и за това им се прецаква някой път третата, просто не остава време за нея.
Та онзи ден бяха с две дремки и на сутринта се събудиха в 5:00ч, повече няма да ги оставям на две дремки, явно това което казват, че колкото повече спят, толкова повече ще спят е вярно.

Неизвестна16, надявам се нещата и при вас,  вече да са по добре!

# 395
  • София
Лизи, няма да навреди да го заведеш, аз бих, било то само за мое успокоение.

# 396
Неизвестна16, как е малката?

И аз си мислех да го заведа, но детския невролог е на 240 км, ще трябва да спим в София на хотел защото часът ни е късен и се притеснявам, как ще им се отрази пътя и новото място. Няма да пътуват за пръв път до София, пътували сме и на отиване и връщане в един ден, но бяха малки само спяха, вече не са толкова малки и имат нужда от повече движение.

Лизи, няма да навреди да го заведеш, аз бих, било то само за мое успокоение.

# 397
Лизи според мен неврологът е доста добре идея. Аз лично бих рискувала пътя. Според мен нека ги види.При нас прегледът беше доста обстоен,въпреки че всичко бе наред мисля пак да я заведа профилактично☺

# 398
Lucinda много хубави новини - люлка, зайчета, хапва си детето Simple Smile
Щом пък му харесва от вашата храна си му давай. То и аз бих избрала лазанята пред варени картофи например Smile
Как ги давате тези бисквитки в смисъл не ви ли е страх да не се задавят, явно съм по страхлива в това отношение. Намачкана храна давам, но сама да гризе....все ги чакам зъбките и да ми покаже, че е "разбрала" как се дъвче.
Лизи до някъде има право твоята педиатърка - мисля, че добре са на килограми децата. Ще ти трябват явно и занапред здрави нерви с това тяхно хранене. Между другото Деби също гледа телевизия - детско или песнички. Сутрин докато оправяме голямата за училище е занимавка за малкото. Не ми е гузно и не виждам нищо лошо. А и тя гледа детски филмчета не някакви изчанчени детски.
За невролога ти си прецени, но сега е момента щом имате час. Ние пътувахме 400км едната посока преди седмица отиване и връщане. Голямата беше по трудна за изтърпяване от бебето Sweat Smile, но с двечки, че и с приспиване си е истинско приключение.

# 399
Лизи, аз не бих си отменила часа. Бих чула и друго мнение. Но звучи добре всичко, което казваш, като промяна.

Неизвестна, как е Йоана?

Вчера за сефте пътувахме до село сами 3те с децата. Добре беше, нищо, че аз се бях притеснила какво и що и дали ще плаче и тн.
Тази нощ имаше някакви сополи. Буди се, рева, че не може да диша и със запушен нос не може да си смуче бибата. Слагахме капки, дърпане на сополи по нощите... . Дадох вит Ц и осцилокцинум. Тази сутрин изглежда добре и няма за сега сополи.

# 400
Лизи, и нашия е злояд по принцип и не наддаваше. Много е хубаво, че напредват с рехабилитацията. Дали няма да ви се получи ако опитате ЗВБ, нещо да им дадеш да опитват сами. При нас пюрета не иска, ядем пред него и чака да му дадем нещо. Правим цяло цирково представление, песни, физиономии... Така яде филийка с разтопен кашкавал и сандвич с майонеза и пиле. На задната седалка на колата на връщане от магазина двамата си хапнахме франзела. Много му е интересно как пия кафе(без кофеиново) като си натопя пръста облизва с удоволствие, иска сам да пие от чаша, но се залива.
Бисквитата давам цяла, пъха в устата и смуче/дъвче. Страх ме е от задаване, 2-3 пъти се дави по малко, но се справя сам.  Някъде четох за цяло пилешко бутче да опитва, не смея да дам. Аз чакам до него с бутилка вода.
Днес ще ядем риба, дано хареса повече от първия път.
Неса, браво за гърнето.
Неизвестна, надявам се сте по-добре?

# 401
  • София
Йоана е една идея по-добре, благодаря за вниманието, момичета. Вчера и слагах мед с нишадър и като заспа в 22ч, чак в 6ч имаше пристъп на кашлица, което е голямо постижение. Явно доста добре и действа, ще се мажа и аз довечера, че също кашлям доста. Хремата и намаля. Мисля да изчакам понеделник и да звънна в РЗИ да питам как си случват нещата с воденето до болница, искам да и направят рентген. Тя до неделя е на пулмикорт.
Иначе аз май правя отит, от нощта зверски ме боли едното ухо и почти не чувам нищо. Ще чакам довечера да ми донесат Отипакс и дано помогне.
Бисквити давам, тя си ги гризе. Тези дни се задави веднъж или два пъти, но предполагам, че и заради сополите. Коричка хляб също яде така, банан. Опитах се да и правя картофени кюфтета миналата седмица, ама хич не ми се получиха и ги изхвърлих. Някой, ако има хубава рецепта, но без цяло яйце и млечни, ще съм благодарна да сподели.

# 402
Аз варя картофите, обелени и нарязани. Изцеждам ги хубаво и ги мачкам. За нас слагам цяло яйце, сирене, черен и червен пипер. Овалвам в брашно, после яйце и пържа. За децата превех само с жълтък, но съм слагала извара, защото я бях въвела вече, после слагах сирене. Овалвах в жълтък с вода и брашно и пека във фурната. Бях правила без сирене, но бяха с тиквичка и картоф и им сложих и копър.

Доядоха ми се картофени кюфтета, сега ще трябва да си правя и на нас, ама за днес менюто е друго.

# 403
  • Бургас / Славейков
И на мен ми се доядоха ,ама днес  риба ще ядем.Иначе картофените кюфтета може и да се опекат във фурната.Някой път ги правя картофи и спанак .За нас ,а иначе за малкия не съм давала още така.За задавянето съвсем отскоро давам хляб и бисквити ,ама малки парченца иначе се дави .Дори днес от сиренето изяде голямо парче и взе да се дави.Ние също сме насело ,ама за малко.Неизвестна бързо оздравяване.Лизи  щом имате и час иди на преглед и за още едно мнение.Иначе си продължавай ти с рехабилитацията.

# 404
  • София
То и аз за нас правя на фурната, не обичам много да пържа. Обаче на малката сложих три картофа, малко лук, царевично брашно и жълтък. Може би грешката ми беше, че ги смлях в чопъра и сместа стана на лепило. Ще пробвам другия път да ги намачкам.
Откачам с тая карантина, от сряда сме вкъщи и вече не ме сдържа на едно място. Децата полудяха, особено баткото. Днес рисува на терасата с тебешири 🤣

Общи условия

Активация на акаунт