Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 120
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Аз правя 5л с 150мл. вода. Сутрин го изпива, но на следващите хранения често остават по 10-20мл в шишето.
За сметка на това кашите и пюрета си ги изяжда. Днес пюрето толкова много й хареса, че изяде цялото бурканче-190гр. Това до сега не се беше случвало.

Носите ли бебета в раници? Какъв модел избрахте?
  Нашата е Ergobaby Omni, удобна ми е, бебето е 8 кг., лесно я слагам и свалям, не ми ръби никъде.

# 151
Ако не се лъжа на втори февруари взех за януари.После на втори март за февруари .В НОИ какво ти пише , нямаш ли пик?
Раница бях взела под наем от слингомания като беше много малка Ади , удобна беше, но тя не искаше да стпи вътре и затова не си купих, обаче не я помня каква марка точно беше ама не я и препоръчвам , понеже е дебела и не е подходяща за сезона.Ще кача снимка.

Сега слагам и излизаме рядко с една, която ми е подарена.Що годе удобна ми е , но за кратки разстояния , че и на мен ми натежава макар , че нямаме 9кг 😀 Ако е от значение ще напиша марката утре ама не е от известните и супер препоръчвани марки ,даже май не е съвсем ергономична, така че няма да съм мн полезна.

Като цяло от деветия месец е съвсем възможно малчовците да започнат да се учат да ходят и ако ще се купува раница не ми се вижда добра инвестиция на този етап , но всеки според нуждите си преценява.За тези, които взимат каки и батковци от училище сигурно е супер удобно.
Има ли други бебета , които са мега нервни в количките? Ади напоследък хич не и се стои в количката , освен ако спи.Скубе се  , днес 100 пъти си маха шапката , хвърля я , качулката дърпа , скъса чувалчето да го рита  ,чудо.

# 152
Алекс е много нервен в количката, трябва да сме в движение нон стоп. Голямо викане и нервене е, чак ме плаши. Както казах, той се опитва да определя събитията, кога ще се движим, кога ще играем.. 😂
Не беше такъв и това ми е малко проблемно, не мога да седна за дълго с него в количката. Миналата седмица за втори път от както се роди седнах на заведение с него, ами беше чудо. През цялото време в ръцете ми, нито се храних нормално, нито нищо. Отделно след 30мин започна да пиши и реве и станах, става ми много неудобно. Не мога да преча на хората да се хранят нормално и да ги принуждавам да слушат бебешки истерии, не е културно. Та така ще си се въздържам да ходя по заведения с него 😅

# 153
Момичета, малко по-различна тема да подхвана аз. Гледам, че не съм получила обезщетение за месец януари, за декември, февруари и март има постъпления по сметката. Дали е случайно, при вас как е?

Обезщетенията не са месец за месец. Януарското обезщетение си го получила на февруари, февруарското - март, реално за март още не си получила обезщетение, защото ще е в началото на април. Само декември месец в края изплащат декемврийското обезщетение за да преключат годината. И така януари месец става кух месец без пари.

# 154
  • София
Милото, бисквити давам на Бебелан със слива. Баткото я захрани със ''Закуска'', тя направо полудя по тях и ходих да взема тези от детския магазин. Има Захар в тях, ама то във всички има, но поне няма мляко и яйца. Тези дни, ако имам повече време, ще и направя някакви домашни. Не съм чак толкова био мама, с две деца, домакинство, работа частично от вкъщи, нямам сили и да съм 🤣

# 155
И Никол последните няколко дни се буди една идея по-рано. Тази вечер вдигнах вечерното мляко на 180мл+6л да видим как ще е.
Вчера видях, че се белее зъбче, но горно. И е малко кисела на моменти. Всеки момент ще избие.
Вчера дадох риба- готово със сьомга на Дм. Първите 2-3л ѝ беше странно. Не го плюеше, но ме гледаше странно и не грухтвше, като друг път, като давам пюре. После започна пак да си издава обичайните звуци и да отваря уста. А след обяда, като свърши яденето се разплака. Не се беше случвало до сега. Обикновено казваме браво, тя се смее и тн.
Снощи кака ѝ викаше из нас и тя изпадна в истеричен рев. Изплаши се детето. Трудно е на моменти с 2. И хем гледам да не се карам, но има моменти в които си изпускам нервите.
От дни се каня да дам попара. То всичко е въведено, просто нямам възможност, дано днес вече се получи.
Бисквити съм купила разни видове, но и тях още не съм давала.

# 156
Аз тази сутрин се събудих много изнервена, дано се успокоя докато дойде време за пюре, снощи направих домашно пюре и обърнах бурканчетата докато е топло, не знам какво съм направила, май и комбинацията не е много добра, сложих каквото намеря Joy
Пащърнак, картоф, морков, спанак, магданоз малко, рапично масло.
И се чудя, да прибавя ли и тиква, заради запек? Или да я добавя към оризовата каша?
Дано поне го пробват!
Днес се предадох и сега гледат телевизия, много съм изнервена, а Сами не спира да плаче, то даже не е реване, защото е без сълзи, а пищене, не издържах. За 20 мин нищо няма да му стане, поне едно кафе да пия.
Мисля че имат запек, вчера Сами не е акал, а Яна много малко, последните дни акат топченца, на всеки час по едно, това дали е запек или от захранването?
Нямам търпение да стане събота баща им да ги гледа за някой час, а аз да отида на козметик и да пия едно кафе, миналата събота не излизах, защото ММ беше на работа и ми идва вече в повече. Като сложим и това, че за две седмици съм излизала един, два пъти до кауфланд, който е буквално пред входа ми. Направо това затворничество не се търпи вече.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 09:31 от Lizi:) :)

# 157
  • Пловдив
Картофа и моркова запичат, а пащърнака и спанака разхлабват. Не е лоша комбинацията, напротив.
Може тиквата да я добавиш, както към зеленчуковото пюре за обяд, така и към оризовата каша следобяд.
Самата аз често слагам тиква, защото Йоанна много я харесва.

Раница аз ползвам една подарена на Tula (от 7 кг нагоре):

Засега е подходяща, но не и за лятото. Имало е дни, потна се прибирам, след като съм носила малката, а е едва март.

# 158
Милото, бисквити давам на Бебелан със слива. Баткото я захрани със ''Закуска'', тя направо полудя по тях и ходих да взема тези от детския магазин. Има Захар в тях, ама то във всички има, но поне няма мляко и яйца. Тези дни, ако имам повече време, ще и направя някакви домашни. Не съм чак толкова био мама, с две деца, домакинство, работа частично от вкъщи, нямам сили и да съм 🤣
О и аз съм далеч от мисълта за био мама. Давам на Плами сега да пробва неща,понеже аз израстнах с лютеница,попара,апетитка и домати с ориз.(има още манджи). Синът ми като беше малък и отидем в парка до нас и идваше една мн странна мама с едно момченце(имаше и бебе с нея-момче отново) Та остави в обграждането вътре детето и синът ми примерно гризка пръчки и през три секунди  детето на въпросната дама към синът ми “ може ли,може ли.”Изяде пръчките или бисквитките на синът ми или на някое друго дете,иначе майка му го храни здравословно и той не обичал пръчки и бисквитки🤷♀😀.Всеки да гледа детето си както иска.  Аз затова на такива теми не искам да споря да говоря🤷♀
Днес Плами хапна за първи път кус кус,ами кво да ви кажа. Не се омаза толкова,но не го изяде целият. Като за първи път останаха 5 лъжички. В нашия край го ядем с масло,сирене и захар. На нея няма как да сложа захар,но ако добавя кокосово масло да се овкуси дали става? Не съм си мислела,че закуската ще е проблем😀Тя яде тази сутрин  в 6ч 180 мл и не беше явно толкова гладна към 9:30,но като цяло е мъка яденето на кус кус и попара за момента по 30 мин. Ужас! Може би сутрин ще мине на 150 мл мляко за да огладнява повече и да иска да яде закуска.😀Съчувствам на тези които обесняваха,че хранят по 40 мин. То си е направо изпитание на нервната система 😀😀

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 10:30 от Милото

# 159
Ох ужасно е това с храненето по 40 минути, моята калпазанка ми скъсва нервите. Вчера даже викнах "Айде де!" по-силно, после ми беше гузно. ММ беше в онлайн среща с колеги и те са ме чули, а те са шведи, цял ден се бъзикахме, че ще ми пратят социалните 😃😃 не е като да не е гладна, вчера умишлено забавих обяда, даже мрънка от глад, първите 10 лъжици голям ентусиазъм и после като започна да се върти... На всякакви пюрета го прави това, единственото обяснение е, че ѝ става скучно и го приема на игра. Не знам, дано мине скоро, наистина е китайско мъчение това хранене. Най-лесно ще ми е да дам гърда, ама не искам да се връщаме толкова назад, а и тя си изяжда пюрето, не реве, не ѝ го тикам насила, просто много се върти и маца 🤷 поне с кашите е една идея по-добре. Като се замисля е доста нелепо пухкавото ми бебе (май е най-голямото в групата) да ми прави номера за храна, ама ей го на 😃

# 160
Редно ли е да се смесват толкова продукти на веднъж в едно хранене?
Четох, че до годинката се дават храни за да се запознаят с твърдата храна и свикнат с нея, а след годинката идвало разнообразието.

# 161
M. Angovaaa, не си сама, това все едно аз съм го писала 🤷‍♀️ Скоро ще станат 3 месеца захранване, напредъкът е от 1 час на хранене до към 30-40 минути. Изяжда половината и сякаш й става досадно, продължава да яде от немай къде, дърпа лъжицата, краката, лапа ръцете, върти се, хили се и пада от устата... Принудих се да я нося в спалнята на спуснати завеси да давам АМ, защото се разсейва много, хем сме сами по цял ден и на тишина, иначе го яде на три пъти по час 🤦‍♀️ Дойде ли време за хранене, лошо ми става!

# 162
Пламена е много крива днес и пюрето не си изяде. Мъчат я зъбчетата яко и от три дни го няма онзи апетит. Хленчи реве, не си играе така,а и сънят и вечер не е спокоен🤷♀
Вчера бяхме на манту и даже не усети обождането. Не рева. Справи се героично☺Сега чакаме да видим дали ще е положителна☺Дано да е☺

# 163
Joy, педиатърката още от началото ми каза да мешам и аз така правя.
Нейното захранване е, примерно, ако си въвел тиква, следващия път тиква с картоф, после прибавяш към тях оше зеленчуци,  "докато не стане един гювеч от много зеленчуци", каза дори и да давам едни и същи зеленчуци два дни, да ги мешам в различни пропорции.  И винаги да има картоф или ориз, защото са по хранителни.
Аз съм го казвала преди, тогава ме пита:
 - ти  с моркови можеш ли да се наядеш?
аз казах " не"
- а с моркови с картофи?
Та има някаква логика, забелязвам, че ако не сложа картофи, след това не издържат до следващото хранене.
Някой деца на 6, 7 месеца минават на детска кухня, там също не дават само по един зеленчук. Така че смело мешам, всичко каквото ми дойде. Blush
 Редактирам, че се сетих, на детската кухня на 7 месеца и половина , даваха пасирана супа топчета, братовчедка ми беше записала малкия, но тя го беше захранила още на 4 месеца, нейния въобще не искаше пюрета, та от манджите на детскта кухня прояде. Мойте са далече от такива храни Joy

Редно ли е да се смесват толкова продукти на веднъж в едно хранене?
Четох, че до годинката се дават храни за да се запознаят с твърдата храна и свикнат с нея, а след годинката идвало разнообразието.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 14:39 от Lizi:) :)

# 164
Аз също смесвам😀🫤Утре ще и правя пуешко с грах,домат,лук и сладък картоф🙄Не съм забелязала да и пречи. Аз картофи не използвам мн често като цяло,понеже нали беше тръгнала да качва много и педиатърката ми беше казала да не наблягам много на тях☺Гледам през ден два да и давам или сладък или нормален,но в много малко количество. Те пюретата стават  едни лепкави от тези картофи. Като намачкам усетили,че има парченце и започват позиви на повръщане🤷♀😏🥹

Общи условия

Активация на акаунт