Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 111
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас / Славейков
За раница не използвам ,аз докато се наканя да купя и той стана дебеличък.Щяха да ми дават една ,като ходихме на почивка да ми е по удобно ,но нещо не се улучихме свободни с моята позната и така си останахме  без раница.Вече мисля ,че не ми е нужна.За пюретата ,аз отдавна давам някой път и по 6,7вида зеленчуци.Сега добавям и сухар и като че ли по го засища.Плод слагам и в кус кус ,че е оризов и в кашата следобед .Като цяло и при нас днес е мрънкащ ден.Вън стои в количката или спи.Но като се приберем и само мрънка и реве ,почти не се заиграва с нищо.Едни капачки от буркани сега са му интересни .И ако може да хване на кучето опашката .В най -скоро време и това ще стане.Зъби още нямаме  нищо не се белее ,а само го мъчат .Разбужда се по няколко пъти и пак заспива.Тази седмица най -накрая и аз ще изляза вечерта с приятелки.Дори не помня от кога не съм излизала и ММ от сега ми се вижда притеснен как ще го приспива.Вчера взе сам да го храни и уж да приспива.С храненето се справи ,с приспиването на половина.

# 166
Аз мешам по доста зеленчуци. Днес пюрето си беше направо постно: картоф, лук, морков, броколи, жълтък, сухар спелта, масло и АМ. От днес вкарвам глутен. Обикновенно зеленчуците са повече като бройка. Вчера с ММ точно ДК обсъждахме и че искам да в записвам вече. Имам още доста неща да вкарвам, ама взе да ми писва. Обаче тук кухнята е от 10м и не знам дали ще мога да я запиша по рано, поне на 8м и половина. Вкарам ли нахут, боб, леща, телешко, риба, киноа, пшеница и е готова. Сега една седмица няма да вкарвам друго освен глутен и после тези неща, като пшеницата във вид на сухар ще е след 2-3 дни. Вчера готвих за нас пилешка супа и чак след като сложих солта се сетих, че можеше да и сипя преди да сложа фиде. Утре ще готвя спаначена и ще и сипя преди да я застроя и да сложа сиренето. Дано не забравя да не я соля. Поне на СЗ яде каши и само трябва през 2 дни да варя ябълка.

# 167
  • София
Ангелова, моята щерка беше едно към едно с описанието, само дето и стискаше устата. Може би около седмица продължи, избиха зъбите и сега яде с ентусиазъм пак. Като готвя пюретата, не и меря грамаж, но като давам готовите почти винаги си изяжда цялото от 190гр.
И аз правя манджа с грозде, каквито зеленчуци имам налични, такива. Само дето винаги един компонент е разхлабващ. Днес яде тиквичка, картоф, зелена чушка и жълтък.
За акането - баткото, а и бебето имаха нужда от помощ. Тоест, когато усетя, че почва сега бебето да ака, отлепям памперса и притискам крачетата към корема, така и е по лесно да си свърши работата. Измъкнах гърнето на баткото да я пробвам, но само я секнах. Така че вариант е и това със сгъването на крачетата, не знам кой беше писал за акането.
Аз не се виждам скоро да излезна за повече от 2-3часа. В неделя свекърва ми пази децата, ходихме с ММ до една гумаджийница и после до Пепко, стори ми се, че бях на почивка, а то само за час и половина 🤣
Щерката доста добре се справя с дъвченето, снощи цяла коричка хляб изяде. Днес ще пробвам да и направя кюфтенца и ще видим първо дали ще ми се получат и второ дали тя ще ги оцени.

# 168
Да ти кажа и аз имах един такъв опит с картоф, намачках - не го искаха, пасирах - стана лепкав. Но сега не стана лепкаво пюрето (пасирах го) , сигурно зависи от сорта, аз сега взех от баба ми няколко домашни картофа, а предишния път бях купила.
Мойте са слабички, за това давам смело картофи и ориз
 На 03.03, Яна беше едва 6,760кг
А Сами 7, 135 кг. Тогава са били точно на 6 месеца и половина.
Пупелина, приятно изкарване, дано разтовариш хубаво!
Болибон и при нас казваха, че детската кухня е от 10 месеца, пък накрая братовчедка ми като отиде да пита и казаха, че може и на 6+, та питай директно там.
Аз още не съм вкарала лук и масло, трябва да ги вкарам вече, но някак месата са ми по важни да ги вкарам.
Аз също смесвам😀🫤Утре ще и правя пуешко с грах,домат,лук и сладък картоф🙄Не съм забелязала да и пречи. Аз картофи не използвам мн често като цяло,понеже нали беше тръгнала да качва много и педиатърката ми беше казала да не наблягам много на тях☺Гледам през ден два да и давам или сладък или нормален,но в много малко количество. Те пюретата стават  едни лепкави от тези картофи. Като намачкам усетили,че има парченце и започват позиви на повръщане🤷♀😏🥹

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 16:01 от Lizi:) :)

# 169
Момичета, напълно развълнувна идвам да се похваля. Избито е първото зъбче тази нощ. Долен десен резец, усетих го докато му слагах гелче понеже го видях, че го мъчи венеца. Пак се опитва да навре всичко възможно в устата настървено.
Радвам се много, но и страшно ще ми липсва най—сладката беззъба усмивка на света.Blush

Опитвам се и аз на няколко пъти в готово зеленчуково пюре да добавя и намачкан на пюре сварен картоф, но не го иска.

# 170
Лизи като въведа това, което съм наумила ще ида и ще питам. Предните две ги записах на 8м и половина, а кухнята пак беше от 10м, но последно чух, че са позатегнали нещата. Аз мога да си намеря карта, ама проблема е, че ме познават и не искам по този начин. Ако твойте са слабички аз какво да кажа като Криса е 6,400кг в момента, а е на 7м и една седмица, а е родена 3,280кг. Но реално не е слабичка, защото е и късичка, може би около 63/64см. Ще видим чак на 28, защото ми е трудничко да я измеря сама. А и ММ за 2 седмици успя да изгуби 2 ролетки и 2 шивашки метъра, някъде вкъщи са, но къде ги е заврял не знае, а едната ролетка е моята.

# 171
Здравейте дами от както родих смъкнах само 8 кг за 7 месеца и по време на бремеността  15 бих се радвала да ми споделите при вас как е.Имам и въпрос вашите мъничета по колко пъти се събуждат да ядат през ноща?

# 172
Здравейте дами от както родих смъкнах само 8 кг за 7 месеца и по време на бремеността  15 бих се радвала да ми споделите при вас как е.Имам и въпрос вашите мъничета по колко пъти се събуждат да ядат през ноща?

Забременях 62 кг. ниска съм  на ръст и са ми доста.
Качих към 13кг с близнаците.
2 месеца след раждането бях 58кг
Сега 9 месеца по-късно съм 62кг-63кг
Нали казват, че си връщаме килата колкото трае бременността... ми на върнах си  ги ,  а така се рдавах, че отслабнах и паднах под 60кг,  уви за кратко

Моите стават по часовник на всеки 3 часа през нощта.

# 173
Болибон, твойта ще е джобно гадже Wink
Мойте са дълги, за това изглеждат слаби, на 6 месеца бяха 68 и 69 см, другата седмица ще разберем колко са станали, че сме на консултация.

Джани, аз свалих много, но няма да е за дълго Joy
По време на бременността качих 18 кг, а сега съм с 8 кг по слаба от теглото което забременях. Но до скоро се хранех един път на ден, вечер, защото не ми оставаше време, през деня си хапвах някоя бисквита, колкото да не припадна.
Но от скоро ММ, ме буди по рано и докато не е тръгнал на работа, аз закусвам и то обилно. И за няколко дни кило и половина отгоре, за това казах, че няма да е за дълго.
Едното се храни на 3 часа през ноща, а другото последно към 23:00 - 00ч и първо хранене към 8:30

# 174
И аз вечерям само...Ако изляза си купувам нещо накрак докато тикам количката в къщи не мога да ям.

# 175
Аз също имам да свалям. Покрай инвитрото,то беше подготовка за ЗЕТ,стимулиран. Та още преди трансфер започнах малко повече да хапвам забременях 58 кг . Качих 18 кг и сега съм 61/62кг. Имам да свалям доста 6,7кг,но и нищо не правя по въпроса. Ям доста въглехидрати,но скоро ще почна калориен дефицит,защото не съм свикнала да се гледам така. Аз също не съм висока. Всички дрехи ми стават от преди да родя,но съм като кренвирш в тях😀
Пламена е 10 кг на 7++ и е 74 см дълга. Вече вземам 80 размер,че всичко и омаля. Нощно ядене няма за сега😃😏
Днес е ад отдолу брадичката и е зачервена от лиги🥹

# 176
  • Варна
Аз качих 9 кг и ги свалих отдавна. Сега съм колкото си бях и преди, даже 1-2 кг по-малко май.

Моето яде 2 пъти през нощта, 2-3 пъти се е случвало да яде само веднъж.

Детето иначе е 69 см май и е 8 и нещо кг

# 177
  • Пловдив
Куки, честито зъбче Heart

Забременях 47 кг, качих 10 кг по време на бремеността, не можех много да се насладя на храната, тръгваха ми киселини и не смеех да се надумкам едно хубаво 😄 Гледах ММ със завист как си похапва..пийва..колкото душа му сака!
Наскоро се мерих 46,5 кг съм. Всеки ден с малката пердаша по 5 км на ден като се разхождаме (друго движение нямам, мразя да спортувам 🙂 )

Аз също слагам доста зеленчуци в пюрето, много често са по 3-4 бр:
спанак-тиква-пащърнак
картоф-броколи-копър-пащърнак
броколи-морков-сладък картоф
пащърнак-карфиол-тиква
картоф-тиквичка-пащърнак

То едни комбинации стават.. ама каквото има в хладилника, с това готвя.
Единствено, ако има повече запичащи зеленчуци, се старая повечето количество от пюрето да е от разхлабващия зеленчук.
Пащърнака е почти във всяко приготвено пюре, малката много ѝ харесва, но вече му минава сезона, та ще я наблюдавам какво друго ще си хареса от менюто на мама.

# 178
Моето момиче така ядеше бавно пюретата, че преди това й млякото е имало моменти..по един час. Тръгва с апетит..и после се разсейваше с какво ли не. Обаче това премина, сега яде добре. За 10-15мин максимум си е изяла всичко.  Според мен е просто етап. Иначе е на 7 месеца и половина и тежи 7,500, родена е 3,500. От както яде пюренца/кашички добре качва. Някъде по около половин кг. на месец. Тя като беше по-малка и пиеше само мляко качваше по толкова.
Това моето дете, капка вода не пие. Днес обаче докато й промивах носа с Физиологичен разтвор й капнах без да искам няколко капки в устата и явно й хареса, преглъща и си отваря устата за още. Явно ще харесва солено.

Пробвах раничка на моя позната-Ergobaby 360 air mesh. Удобна ми беше. Сигурно ще взема такава. Въпреки че чета, че много хвалят lenny lamb, ще потърся къде може да се пробват. Намират се втора ръка на добри цени, ще взема нещо такова. А раничка ми трябва, защото с разходките на кучето е много проблемно. Мъжът ми работи до късно вечер, и животинката няма как да я държим толкова време. С бебето и раничката е супер. До сега я носех с embrace, за малки бебета е невероятна, ама натежа шушулката и трябва друга.

# 179
Аз картофът вече не го пасирам, това лепило и аз не бих го яла. Смесвам всичко, каковото съм сложила в пюрето, и после добавям намачкам картоф за сгъстяване. И почти на всяко слагам или картоф или ориз, защото иначе няма наяждане наистина. А и готовите пюрета също са с доста зеленчуци едновременно. Ония ден ядохме готово на Холе с морков, картоф, спанак, праз и пащърнак.

Днес омрънкахме света, зъби ли са, какво е, но ме изкара извън нерви. Ръцете ми окапаха да го нося, само това признава и обикаляне из апартамента. Дадох панадол накрая, сега заспа, но тепърва ще го къпя...

Общи условия

Активация на акаунт